-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Kαι σε τι βάρος βγήκε ο καινούργιος, για να έχουμε και σύγκριση? Οι βίδες της καμπάνας είναι περαστές από την κάτω μεριά?Ελάφρωσε 800gr, οι βίδες βιδώνουν με σπείρωμα στον δίσκο με Loctite, και μπαίνουν και κόντρα παξιμάδια με μεταλλική ασφάλεια και Loctite.
-
Μια φωτό με τούμπα το δίσκο θα ήταν ότι πρέπει.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μια φωτό με τούμπα το δίσκο θα ήταν ότι πρέπει.Αυτή είναι η συνήθης εικόνα της πίσω πλευράς, γιατί υπάρχει περίπτωση να μην μπούν καθόλου παξιμάδια όταν αλλάξει από την καμπάνα το offset του δίσκου στην περίπτωση που μπαίνει τετραπίστονη δαγκάνα και δεν θέλουμε να βάλουμε αποστάτη για να κερδίσουμε χώρο μέσα στη ζάντα γιατί η τεραπίστονη δαγκάνα έχει μεγαλύτερο πλάτος, έτσι πλησιάζεο ο δίσκος αρκετά κοντά στο άκρο και υπάρχει περίπτωση τα παξιμάδια να είναι εμπόδιο, οπότε σφίγγονται οι βίδες ( πάντα με ροπόκλειδο ) και συγκρατούνται με Loctite μεσαίου βαθμού ( δεν χρειάζεται να μπεί Permanent κόλλα σπειρωμάτων )
-
Η καμπάνα πώς στερεώνεται; Εννοώ, αρχικά ο δίσκος είναι ένα σώμα με την καμπάνα από χυτοσίδηρο, αυτή κόβεται, μετά γίνεται τρύπες για την αλουμινένια καμπάνα;
Αυτό μπορεί να σημαίνει κάποιο πρόβλημα για την δισκόπλακα, από τις φορτίσεις που δέχεται στα σημεία των βιδών;Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ευχαριστώ 21. Χαιφάι, υπάρχουν έτοιμοι δίσκοι δακτυλίδια με μεγάλη τρύπα, χωρίς χυτή καμπάνα.
-
Νομίζω πως κάτι τέτοιο έχω κι εγώ, απλά δεν είμαι σίγουρος...
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Η καμπάνα πώς στερεώνεται; Εννοώ, αρχικά ο δίσκος είναι ένα σώμα με την καμπάνα από χυτοσίδηρο, αυτή κόβεται, μετά γίνεται τρύπες για την αλουμινένια καμπάνα;
Αυτό μπορεί να σημαίνει κάποιο πρόβλημα για την δισκόπλακα, από τις φορτίσεις που δέχεται στα σημεία των βιδών;Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στις φωτό θα δείς πως στερεώνεται, αυτό που διαφέρει στους έτοιμους δίσκους να δεχθούν bell είναι η αρχική τους διαμόρφωση από το εργοστάσιο, σε αντίθεση με τους απλούς δίσκους που έχουν και την καμπάνα διαμορφωμένη, τα ίδια υλικά είναι, φαιοί χυτοσίδηροί δίσκοι, δεν πρόκειται ούτε για εξωτικά υλικά ούτε για τίποτα περίεργα κράματα και δεν αλλοιώνεται τίποτα από τη δομή του δίσκου όταν αφαιρείται η καμπάνα, τα σημεία επαφής των τακακιών συνδέονται μεταξύ τους με τη βάνα και είναι τόσο στιβαρή η σύνδεση που τίποτα δεν μπορεί να την κάνει να καταρρεύσει, μόνο η θερμοκρασίες που αναπτύσονται από τα επαναλαμβανόμενα φρεναρίσματα ταλαιπωρούν τα μαντέμια, τίποτα άλλο.
Στις φωτό φαίνονται μόνο τα σχήματα τους, εγώ που τους έχω πιάσει τους λεγόμενους αγωνιστικούς και έτοιμους για bell δίσκους, και τους έχω επεξεργαστεί με τρύπες και σπειρώματα όπου και όταν χρειάστηκε, λέω ότι δεν διαφέρουν πουθενά, και τα φορτία τα δέχονται και οι απλοί κομμένοι δίσκοι και πρόβλημα δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ, με την προϋπόθεση ότι ξέρεις τι κάνεις, πού και πόσο πρέπει να κόψεις, και οι βίδες αλλά και τα bell πληροφοριακά λέω ότι είναι από καλύτερα υλικά από του εμπορίου, ειδικά τα έτοιμα bell για κοστολογικούς λόγους είναι από χυτό αλουμίνιο που οι αντοχές του χυτού αλουμινίου λόγω κράματος είναι χαμηλώτερες των αεροπορικών κραμάτων των δικών μου bell, στα εργοστάσια με τις μεγάλες παραγωγές δεν συμφέρει να φτιάχνουν machined bell και εγώ δεν έχω χυτήριο και χυτόπρεσσα για να φτιάξω χυτά bell, έτσι η αδυναμία μου από την έλλειψη χυτηρίου και χυτόπρεσσας μετατρέπεται σε ποιοτικό πλεονέκτημα που αν τηρούνται οι ανοχές και οι κανόνες ασφαλείας, όπως πχ ατσάλινες βίδες υψηλού grade πάνω από 10.9 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Αν δεί κανείς όμως τις ακριβές σειρές των μεγάλων εργοστασίων με τις machined δαγκάνες και τα machined bells θα παρατηρήσει ότι ξεκινάνε από τις 4000 έως τις 27.000 δολλάρια, έτσι ένα bell των 200€ δεν είναι από αεροπορικό κράμα machined αλλά από ένα κράμα της σειράς 3000 / 4000 που μπορεί να δουλευτεί στη χυτόπρεσσα.
Με αυτά και με αυτά θέλω να καταλήξω ότι όλα αυτά είναι απλές μηχανουργικές κατασκευές που αν είναι φτιαγμένα με την δέουσα προσοχή και τις απαραίτητες ανοχές δεν υπάρχει πρόβλημα, απλά λόγω του ότι πρόκειται για φρένα υπάρχει μια συναισθηματική φόρτιση προς αυτά τα εξαρτήματα και τους δίνουμε μια μεγαλύτερη προσοχή, που είναι απαραίτητη αλλά όχι στο σημείο να μην τολμάμε να κάνουμε αλλαγές βελτίωσης και να ψάχνουμε για θέματα εκεί που δεν υπάρχουν.
Θα πω και κάτι άλλο, αν δείτε από κοντά τα κοινά πολυπίστονα σετ και διαιρούμενους δίσκους των επώνυμων εργοστασίων που τοποθετούνται στα ακριβώτερα αυτοκίνητα ανώτερης κατηγορίας, και δείτε και τις ακριβές τους aftermarket σειρές που κοστίζουν από 4.000 € και άνω, θα παρατηρήσετε χωρίς να είστε ειδικοί, τις τεράστιες τεχνικές διαφορές που έχουν μεταξύ τους όπως και τις διαφορές στην τιμή τους, δηλαδή ακόμα και τα κοινά βελτιωτικά φρένα των μεγάλων που μας εκπλήσουν ευχάριστα με την απόδοση τους, έχουν κοινά υλικά χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο, και όσοι γνωρίζουν από μέταλλα και μηχανουργικές εργασίες τα θεωρούν πολύ απλά υλικά σκουπίδια, που όμως κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους παρόλα τα φτηνά και κοινά τους υλικά.
Το μάρκετινγκ να είναι καλά και ο φόβος που επικρατεί για ότι σχετίζεται με το θέμα φρένα.
Τι θέλω να πω ? Οι περισσότεροι που έχουν πρόβλημα με τα φρένα τους δεν βάζουν ούτε καλύτερο τακάκι και προτιμούν τα μαλακά γιατί τα άλλα, τα καλά όπως λένε, θα τους φάνε τους δίσκους.
Έτσι ακριβώς είναι, μόνο που η φθορά των δίσκων δεν είναι μεγαλύτερη από 20% για ένα ζευγάρι δίσκων πχ των 100€, δηλαδή για 20€ παραπάνω στις πχ 20.000 χλμ προτιμούν την υποβάθμιση της ασφάλειας τους και της περιουσίας τους, γιατί όταν τα μαλακά οργανικά τακάκια θα είναι στη μέση της διάρκειας τους θα έχουν ψηθεί από τις θερμοκρασίες και θα έχουν σκληρύνει που αν χρεια΄στεί να φρενάρουν δυνατά από σχετικά μεγάλη ταχύτητα θα δούν ότι στα τελευταία μέτρα θα τραντάζει το αυτοκίνητο και ίσως δεν σταματάει, με αυτά τα μυαλά πως να κάνεις συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα αφορά τα φρένα και τη βελτίωση τους ?
Εδώ η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά.Ο Brembo 280Χ28 είναι απλός δίσκος κομμένος από εμένα για bell, ενώ ο δίσκος της AP Nascar είναι καθαρά motosport δίσκος από τους ομώνυμους αγώνες.
-
Προφανώς κόβεις δίσκο όταν δεν υπάρχει έτοιμος διαιρούμενος, ή κάτι άλλο (κόστος) ? Για δώσε ένα παράδειγμα κόστους διαιρούμενου δίσκου.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Προφανώς κόβεις δίσκο όταν δεν υπάρχει έτοιμος διαιρούμενος, ή κάτι άλλο (κόστος) ? Για δώσε ένα παράδειγμα κόστους διαιρούμενου δίσκου.Oι έτοιμοι κομμένοι είναι αρκετά ακριβοί γιατί δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση, είναι εξαρτήματα slow moving και μένουν καιρό στα ράφια, σε αντίθεση με τους απλούς δίσκους.
-
οι δικοι μου ροτορες απο την ap racing στην καλυτερη τιμη που τους βρηκα οταν χρειαστηκαν αλλαγη,ηταν 850 ευρω με μεταφορικα απο Αγγλια
οποτε αγοραζεις 2 δισκοπλακες απο καποιο μαμα μοντελο που να σου ταιριαζει χοντρικα και κοβεις.
σε καποια φαση ειχα βρει σε ενα σαιτ με μεταχειρω ανταλλακτικα απο αυτοκινητα wtcc ,ανταλλακτικους δισκους 332χ32 ap racing με χαραξη hook οπως αυτη που εχει βαλει ο Παναγιωτης στην τελευταια φωτο,αλλα δεν μου ταιριαζαν στις βιδες της δικιας μου καμπανας,και φοραγαν ελαφρως μικροτερο τακακι απο τα δικα μου.Τους πουλαγαν 100 ευρω το ζευγαρι(!!!)
Συμφερε να παρω 3 σετ τετοιους δισκους και να φτιαξω καινουρια μπελ.Εαν τοτε γνωριζα τον Παναγιωτη,θα το ειχα κανει. -
Nα πω εδώ ότι στο e-bay βρίσκει κανείς ευκαιρίες όπως δαγκάνες Nascar της ΑΡ των 6000$ με 1000€ που έχουν κάνει μόνο ένα αγώνα γιατί τις βγάζουν μαζί με τους δίσκους, τους οποίους βρίσκεις με 150€.
Οι δαγκάνες αυτές είναι μονομπλόκ, είναι υδρόψυκτες ( αν έχει κανείς την εγκατάστηση τις συνδέει, κανείς δεν έχει) είναι 6πίστονες με έμβολα τιτανίου ( πολύ δυσθερμαγωγό για να μη μεταφέρεται η θερμοκρασία στα υγρά ) και τα τακάκια έχουν πάχος 35mm σε αντίθεση με τα κοινά που είναι περίπου στο μισό πάχος, πάλι για τη μειωμένη μεταφορά θερμοκρασίας προς τα υγρά, όλα αυτά είναι σε άριστη κατάσταση όπως και οι δίσκοι, καλά αυτοί δε στραβώνουν και να θέλεις όπως είναι δομημένοι με πολύ πυκνή και φαρδιά βάνα, 76 χωρίσματα έχει η βάνα τη στιγμή που οι απλοί δίσκοι έχουν μέχρι 48, αυτό σημαίνει όταν ζεσταίνεται πολύ ο δίσκος το κενό ανάμεσα στις κόντρες της βάνας βουλιάζει από την πίεση των τακακιών και αρχίζουν τα τραντάγματα χωρίς να είναι εκτός προδιαγραφών run out ο δίσκος, δηλαδή χωρίς να έχει στραβώσει.
Είπαμε άλλες οι ανάγκες του motosport, πάντως ένα καλύτερο φρένο είναι πάντα εκ των ούκ άνευ.Moυ τα έφεραν για bell και μου έπεσαν τα δόντια από την ποιότητα των υλικών, μόνο γρατζουνιές έχουν οι δαγκάνες, μπράβο στην ΑΡ.
-
Oι τελευταίες 4 φωτογραφίες είναι στυλ floating bell έτσι; Γίνεται τέτοια κατασκευή αν ο δίσκος είναι συμπαγής αρχικά και μετά να κοπεί σε μηχανουργείο έτσι ώστε να μπορέσει να δεχτεί 'πλευστά' την καμπάνα;
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Oι τελευταίες 4 φωτογραφίες είναι στυλ floating bell έτσι; Γίνεται τέτοια κατασκευή αν ο δίσκος είναι συμπαγής αρχικά και μετά να κοπεί σε μηχανουργείο έτσι ώστε να μπορέσει να δεχτεί 'πλευστά' την καμπάνα;Μόνο η τελευταία φωτό έχει Floating bell, αυτή με την δαγκάνα της ΑΡ, οι άλλοι δίσκοι στις προηγούμενες φωτό έχουν σταθερή σύνδεση με τις καμπάνες.
Υπάρχουν 3 τρόποι σύνδεσης της καμπάνας με τον δίσκο, δες εδώ,
how to do a screenshot on a pcΣτις περισσότερες περιπτώσεις μπορούν οι δίσκοι που κόβονται να δεχτούν πλευστή καμπάνα ή να γίνει πλευστός ο δίσκος σε σχέση με την καμπάνα, εκτός λίγων περιπτώσεων που ο δίσκος έχει περίεργη διαμόρφωση στη βάση της καμπάνας του που πολλές φορές δεν μπορεί να δεχθεί καν καμπάνα οποιασδήποτε μορφής, όπως πχ αυτός εδώ, μετά το κόψιμο θα μείνει καθαρό σημείο για να βιδώσεις μόνο 8.75mm στην πλευρά, αυτός ο δίσκος δεν κάνει για να γίνει καμπανάτος με την μαμά δαγκάνα και τα τακάκια της, γίνεται άνετα αν μπεί άλλη δαγκάνα πχ τετραπίστονη που τα τακάκια της να είναι στενότερα περίπου κατά 5mm, έτσι θα μείνει περισσότερος χώρος για να μπούν οι βίδες και να υπάρχει η ασφάλεια που απαιτείται.
http://www.bremboaftermarket.com/It/Car ... 7d26729c6d
-
Αυτά εδώ είναι τα δικά μου:
Οι δίσκοι είναι οι εργοστασιακοί, ΔΕΝ είναι τρυπητοί (απλώς είναι faux καγκουριά της BMW), αλλά αν καταλαβαίνω καλά, η καμπάνα είναι χωριστή από το δίσκο.
Τα λέω καλά;
Οι συγκεκριμένοι, θα μετατρέπονταν εύκολα σε αλουμινένιας καμπάνας; -
ποσο τα πληρωσες ΗΦ? διαστασεις δισκου?
-
Απο την λίστα γάμου είναι.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αυτά εδώ είναι τα δικά μου:
Οι δίσκοι είναι οι εργοστασιακοί, ΔΕΝ είναι τρυπητοί (απλώς είναι faux καγκουριά της BMW), αλλά αν καταλαβαίνω καλά, η καμπάνα είναι χωριστή από το δίσκο.
Τα λέω καλά;
Οι συγκεκριμένοι, θα μετατρέπονταν εύκολα σε αλουμινένιας καμπάνας;Δεν ξέρω ποιός από όλους τους δίσκους είναι, κρίνοντας από την δαγκάνα το αμάξι μάλλον είναι Ε46, μπορεί να κάνω λάθος, από ότι καταλαβαίνω έκοψαν την καμπάνα στο σημείο όπου το κέντρο του δίσκου αρχίζει να ανεβαίνει για να δημιουργηθεί η καμπάνα και έχουν στερεώσει την καμπάνα δεν φαίνονται αν είναι βίδες ή ειδικά πριτσίνια, μάλλον βίδες με τα παξιμάδια εσωτερικά και δεν φαίνονται.
Δεν την έχω ξαναδεί αυτή τη μέθοδο, την θεωρώ λάθος γιατί αφήνοντας το νεύρο που υπάρχει σε εκείνο το σημείο περιορίζεται η ελευθερία του δίσκου στις διαστολές / συστολές, έτσι τουλάχιστον νομίζω, μπορεί να κάνω και λάθος, εσύ που τους φοράς θα μας πείς αν έχεις κανένα πρόβλημα με την προϋπόθεση ότι τους έχεις ρίξει ξύλο ώστε να δείξουν την αντίδραση τους, εγώ δεν θα τους έφτιαχνα έτσι, το λέω γιατί έχω παράδειγμα από δίσκους σε Laguna που τους έφτιαξε μηχανουργείο στην Καστοριά και είχε αφήσει το νεύρο αλλά με άλλη στήριξη στην καμπάνα, με πολύ πρόχειρη και επικίνδυνη μέθοδο, με αποτέλεσμα να ραγίσουν οι δίσκοι στα Μέγαρα, βέβαια στο ράγισμα τους μεγάλο ρόλο έπαιξε και το λάθος τακάκι που ήταν μεγάλης αντοχής σε θερμοκρασίες αλλά με μικρό συντελεστή τριβής και στην επιμονή του οδηγού να σταματήσει το αυτοκίνητο των 290ΗΡ στην ευθεία για να στρίψει πατούσε πολύ ώρα το φρένο και κοκκίνιζαν τα πάντα, με αποτέλεσνα στον 3ο γύρο να βγούν off τα φρένα.
Όλοι οι δίσκοι της BMW μπορούν να δεχθούν καμπάνες, και οι συγκεκριμένοι αν και δεν βλέπω τον λόγο, σίγουρα είναι καλύτεροι από τους μαμά ακόμα και με αυτό το μικρό κατά τη γνώμη μου λάθος όσον αφορά τον τρόπο της κατασκευής, άποψη μου και μακάρι να κάνω λάθος.
Τέλος πάντων, νομίζω ότι ο δίσκος σου είναι κάπως έτσι φτιαγμένος
free image uploadingΚάποιοι άλλοι δίσκοι της BMW είναι αυτοί εδώ, δεν ξέρω τι φοράς, υπάρχουν και μεγαλύτεροι και παχύτεροι δίσκοι της BMW,
http://www.bremboaftermarket.com/It/Car ... d9728dcb2c
http://www.bremboaftermarket.com/It/Car ... 856329e72d
http://www.bremboaftermarket.com/It/Car ... 0d573e49a7
http://www.bremboaftermarket.com/It/Car ... e7dd83f298
-
Καλησπερίζω την παρέα...
Χωρίς να έχω εμβαθύνει στα επιμέρους 'κατασκευαστικά' πλέον ζητήματα που αναπτύσσει ο Κος Παναγιώτης, πιστεύω πως το όνομα της BREMBO, που υπογράφει το συγκεκριμένο Retro-fitment Kit της BMW, αποτελεί από μόνο του εγγύηση...
http://www.ecstuning.com/ES205608/
Πάντως, με το μάτι του αδαή, μάλλον αλουμινένια πρέπει να'ναι η καμπάνα...
http://images.esellerpro.com/2493/I/289/9/34216795754.JPG
http://teile.com.de/img/kategorie/big/produkty3831_4.jpg
http://dtsparts.ru/pictures/product/big/7646_big.jpgΣτην προσπάθεια να πάμε την τόσο ενδιαφέρουσα κουβέντα παρακάτω...
http://www.bmwblog.com/2014/04/13/need-know-bmw-m3m4-brake-system/
-
H φωτό που έβαλες Ιωσήφ δείχνει μια προσπάθεια βιομηχανοποιημένη χαμηλού κόστους που δεν λειτουργεί όπως μια παραδοσιακή ( αν μπορώ να την ονομάσω έτσι ) ανεξάρτητη καμπάνα αλουμινίου, ασχέτως τρόπου τρόπου στήριξης στην επιφάνεια τριβής ( στον δίσκο ) ειδικά δεν έχει σχέση αν η καμπάνα είναι τύπου Floating.
Ο τρόπος στήριξης αυτός ( χυτή σύνδεση του αλουμινίου ) μέσα στο μαντέμι λειτουργεί μόνο κατά 50% σε σχέση με την ανεξάρτητη καμπάνα, δηλαδή λειτουργεί σαν θερμοπαγίδα προς το άκρο, βοηθάει τον δίσκο να ψύχεται, αλλά δεν τον βοηθάει στην διαστολή / συστολή του λόγω της ισχυρής πάκτωσης των χυτών.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους δίσκους της Audi που είναι στηριγμένες οι καμπάνες με ακτίνες βιδωτές στον δίσκο.
Είναι μια ενδιάμεση κατάσταση, εντυπωσιακή τεχνικά, φτηνότερη από την κατασκευή και τοποθέτηση βιομηχανικά μιλάω πάντα, μιας ανεξάρτητης καμπάνας, έχει το επιπλέον κόστος της από τους απλούς δίσκους, αλλά δεν είναι η απόλυτη λύση, η οποία είναι η floating στήριξη της καμπάνας στον δίσκο.Αν η λύσεις αυτές ( της χυτής στήριξης ) της καμπάνας ήταν καλύτερη θα είχε επικρατήσει στους αγώνες. Στο κείμενο που έβαλες μιλάει για crack των δίσκων όταν υπερθερμανθούν συνεπεία αλλεπάλληλων φρεναρισμάτων όπως συμβαίνει σε μια κατάβαση πχ με ζωηρούς ρυθμούς, μιλάει και για θόρυβο των sport τακακιών όπως τα ονομάζει, δηλαδή μας λέει αυτά που γράφω εδώ και 3 χρόνια και τα περνάνε στο ντούκου οι περισσότεροι, ενώ τώρα που τα λέει ένας επώνυμος κατασκευαστής όλοι θα προσέξουν τι γράφει, δεν γίνεται να έχεις φρένα πάντοτε σε όλες τις συνθήκες με οργανικά τακάκια, με χωρίς θόρυβο και χωρίς αυξημένες φθορές στους δίσκους, κάποια πράγματα είναι νομοτελειακά.
Δεν είναι κακή λύση, είναι μια προσπάθεια βελτίωσης των φρένων με ένα λογικό κοστολόγιο, είναι και μια απόδειξη ταυτόχρονα, μια ομολογία ότι τα αυτοκίνητα χρειάζονται καλύτερα φρένα, ειδικά η BMW μέχρι την Ε46 Μ3 την εφοδίαζε με μονοπίστονες μαντεμένιες δαγκάνες αρνούμενη να τοποθετήσει πολυπίστονες αφήνοντας την aftermarket αγορά να καλύψει την αδυναμία των φρένων του καταπληκτικού αυτού αυτοκινήτου, απαράδεκτο όπως και να το δούμε.
Τελειώνοντας θα πω ότι μου έχουν φέρει αρκετούς δίσκους Audi κατεστραμμένους, από αυτούς με τις αλουμινένιες καμπάνες που έχουν τις ακτίνες για στήριξη, αυτού του είδους οι στηρίξεις δεν σώζουν τον υπέρθερμο δίσκο γιατί δεν του επιτρέπουν την διαστολή και την συστολή ελεύθερα, απλά μειώνουν ορισμένα από τα προβλήματα της υψηλής θερμοκρασίας όπως ανέφερα παραπάνω.
Πληροφορικά να πω οτι μόνο το σετ στήριξης ( αντάπτορες, βίδες, παξιμάδια, ροδέλλες και ελατήρια ) των επώνυμων floating καμπανών κοστίζει περίπου 250€ plus οι δίσκοι, plus τα bells.
Aυτούς εδώ εννοώ της Audi, είναι προτιμότερο να αγοράσει κανείς από την AP ή την Alcon τους κλασσικούς τους καμπανάτους.
-
To σετ στήριξης είναι επαναχρησιμοποιήσιμο ή αντικαθίσταται κάθε φορά?
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις