-
Για μένα είναι ιδανικό τεστ. Όπως έρχεται το αμάξι από το εργοστάσιο.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Η μέτρηση αυτή είναι κουκουρίκου.Δεν υπάρχει κανένα σταθερό σημείο για σύγκριση, το κάθε αυτοκίνητο φοράει άλλη διάσταση ζαντολάστιχα και άλλη μάρκα λάστιχα, αν αλλάξει κανείς τα λάστιχα π.χ της 147 με άλλη μάρκα σίγουρα θα αλλάξει και το αποτέλεσμα
δηλαδή αν χρειαστεί να φρενάρεις οριακά, κάνοντας και ελιγμό, θα σκεφτείς τις ζάντες σου; Άλλωστε υπάρχουν 2 παραπλήσια μοντέλα ( Γκολφ) που επιτυγχάνουν διαφορετική επίδοση, λόγω τροχών κυρίως...
Είναι για μένα ένα ενδεικτικό τεστ, που θα μπορούσε άνετα να γίνει πρότυπο και να αρχίσουμε σταδιακά να έχουμε εικόνα για τα αποτελέσματα των μετρήσεων και να τα αξιολογούμε ποιοτικά
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Η μέτρηση αυτή είναι κουκουρίκου.
Δεν υπάρχει κανένα σταθερό σημείο για σύγκριση, το κάθε αυτοκίνητο φοράει άλλη διάσταση ζαντολάστιχα και άλλη μάρκα λάστιχα, αν αλλάξει κανείς τα λάστιχα π.χ της 147 με άλλη μάρκα σίγουρα θα αλλάξει και το αποτέλεσμα
δηλαδή αν χρειαστεί να φρενάρεις οριακά, κάνοντας και ελιγμό, θα σκεφτείς τις ζάντες σου; Άλλωστε υπάρχουν 2 παραπλήσια μοντέλα ( Γκολφ) που επιτυγχάνουν διαφορετική επίδοση, λόγω τροχών κυρίως...
Είναι για μένα ένα ενδεικτικό τεστ, που θα μπορούσε άνετα να γίνει πρότυπο και να αρχίσουμε σταδιακά να έχουμε εικόνα για τα αποτελέσματα των μετρήσεων και να τα αξιολογούμε ποιοτικά
Θύμιο τα 2 golf έχουν 7 ολόκληρα μέτρα διαφορά, το τεστ θα ήταν σωστό μόνο αν τα αυτοκίνητα τα δοκίμαζαν με τα ίδια λάστιχα, βέβαια επειδή ο συνδυασμός θα ήταν άπειρος αριθμός αυτό είναι αδύνατο, οπότε είναι μόνο ενδεικτικό, γιατί το ίδιο αυτοκίνητα αν το δοκιμάσεις με διαφορετικά λάστιχα θα πάρεις κάθε φορά και άλλες μετρήσεις, έχουν κάνει παλαιότερα τέτοια ( σωστά ) τέστ οι 4Τροχοί, αυτά τα τέστ, μάλιστα, τώρα τι να δούμςε εδώ ? όλα τα αυτοκίνητα σταματάνε από τα 38 μέχρι τα 55 μέτρα, τεράστιες διαφορές δε νομίζεις ?
Έτσι όπως είναι το τέστ αυτό δεν μπορούμε να κρίνουμε ούτε την αποδοτικότητα των φρένων ενός αυτοκινήτου, ούτε την ποιότητα του φρεναρίσματος ενός ελαστικού, είναι περίπου, Ε ! περίπου ξέρουμε ότι κινούνται μέσα στα μέτρα που έγραψα παραπάνω χωρίς να περιμένω το τέστ να μου το επιβεβαιώσει, έτσι δεν είναι ?
-
Φυσικά και μπορούμε. Έτσι όπως έρχεται από το εργοστάσιο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν λάστιχα με το που το πάρουν. Με την ίδια λογική να κάνουμε τα σλάλομ έχοντας αλλάξει αναρτήσεις, ή τις επιταχύνσεις με άλλο φίλτρο κλπ κλπ. Άκρη δεν βγαίνει, οπότε το αυτοκίνητο μαμά και ας κόψει το κεφάλι του το εργοστάσιο να το δίνει με σωστά λάστιχα.
-
Σαφώς και συμφωνώ μαζί σου!
Αυτό που ανέφερα είναι πως τέτοια 'δυναμικά' τεστ μπορούν να γίνουν πρότυπα και να δοκιμάζονται τα νέα μοντέλα υπό συγκεκριμένες συνθήκες...όσο να κάνεις είναι πολύ χρήσιμη η πληροφορία για τη συνεργασία των ηλεκτρονικών συστημάτων σε οριακές συνθήκες...
Το συγκεκριμένο τεστ ενδεχομένως να έγινε με λάθος τρόπο και να μην οδηγεί σε κανένα ασφαλές αποτέλεσμα, ωστόσο παραμένει μια πολύ καλή ιδέα για θέσπιση χρήσιμων (ουσιαστικά) δοκιμών πέραν του 0-100, 120-0 και 80-110. Δε συμφωνείς;από κει και έπειτα η διαφορά σε ίδια μοντέλα με διάφορους συνδυασμούς τροχών είναι επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα..
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Η μέτρηση αυτή είναι κουκουρίκου.
Δεν υπάρχει κανένα σταθερό σημείο για σύγκριση, το κάθε αυτοκίνητο φοράει άλλη διάσταση ζαντολάστιχα και άλλη μάρκα λάστιχα, αν αλλάξει κανείς τα λάστιχα π.χ της 147 με άλλη μάρκα σίγουρα θα αλλάξει και το αποτέλεσμα
Θύμιο τα 2 golf έχουν 7 ολόκληρα μέτρα διαφορά, το τεστ θα ήταν σωστό μόνο αν τα αυτοκίνητα τα δοκίμαζαν με τα ίδια λάστιχα, βέβαια επειδή ο συνδυασμός θα ήταν άπειρος αριθμός αυτό είναι αδύνατο, οπότε είναι μόνο ενδεικτικό, γιατί το ίδιο αυτοκίνητα αν το δοκιμάσεις με διαφορετικά λάστιχα θα πάρεις κάθε φορά και άλλες μετρήσεις, έχουν κάνει παλαιότερα τέτοια ( σωστά ) τέστ οι 4Τροχοί, αυτά τα τέστ, μάλιστα, τώρα τι να δούμςε εδώ ? όλα τα αυτοκίνητα σταματάνε από τα 38 μέχρι τα 55 μέτρα, τεράστιες διαφορές δε νομίζεις ?
Έτσι όπως είναι το τέστ αυτό δεν μπορούμε να κρίνουμε ούτε την αποδοτικότητα των φρένων ενός αυτοκινήτου, ούτε την ποιότητα του φρεναρίσματος ενός ελαστικού, είναι περίπου, Ε ! περίπου ξέρουμε ότι κινούνται μέσα στα μέτρα που έγραψα παραπάνω χωρίς να περιμένω το τέστ να μου το επιβεβαιώσει, έτσι δεν είναι ?
Aν έβλεπες το test στο video θα καταλάβαινες ότι αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο. Η σύκριση διαφορετικών εκδόσεων και μοντέλων. Δεν είναι αποκλειστική δοκιμή φρένων και ελαστικών αλλά δοκιμή αυτοκινήτων.
Σε αυτή τη βάση, λογική είναι η διαφορά των 7 μ. ανάμεσα στο TSi και GT αφού ο κατασκευαστής τους τα προσφέρει με διαφορετικές ρυθμίσεις/χαρακτηριστικά/εξοπλισμό.
Το Mazda 2 πχ. δεν κατάφερε να μείνει μέσα στις κορίνες (γύρισε μπαίνοντας στο 2ο διάδρομο) γι'αυτό και τα 65 μ. Μπορεί η πιο sport ρύθμιση του να του χάρισε ένα πολύ καλό χρόνο στο ISO slalom αλλά στο φρενάρισμα αποφυγής εμποδίου χρειάζεται έμπειρο οδηγό για να μην γυρίσει. -
Βασικά εγώ είμαι της άποψης οτι αυτό που σταματάει το αυτοκίνητο είναι το λάστιχο και όχι τα φρένα. Πχ δείτε οτι απο τα τελευταία 4 αυτοκίνητα στο τέστ τα τρία φοράνε λάστιχα που δέν εισάγονται κάν στην Ελλάδα και λογικά πωλούνται μόνο ώς πρώτης τοποθέτησης (άρα φτηνιάρικα) και το άλλο φοράει 'οικολογικά' λάστιχα.
Επίσης δείτε πως το Golf GT και το Volvo που και τα δύο φοράνε SportContact2 έχουν παραπλήσια επίδοση. Όσο για το TSi είμαι σίγουρος οτι αν φορούσε ίδια λάστιχα με το GT θα έκανε σχεδόν ίδια απόσταση.
Δυστυχώς το δείγμα είναι πολύ μικρό για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Και φυσικά παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο, όπως γεωμετρία ανάρτησης, πιέσεις, πλάτος και προφίλ ελαστικού κτλ.
-
Επιβεβαιώνω την κακή κατασταση του Μάζντα στα φρένα. Δε νομίζω ότι είναι θέμα τόσο συστηματος πέδησης οσο ελαστικών. Τα Τοyo που φοράει, είναι πανάθλια, ειδικά στην ελληνική άσφαλτο, αποφεύγω τα απότομα φρεναρίσματα. Στην Α.Ο το αμάξι πατάει πολύ καλύτερα αλλά και πάλι....
Θα αλλάξω λάστιχα (μάλλον μεσα στο Γενάρη) και ελπίζω να είναι ολα καλύτερα.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Επιβεβαιώνω την κακή κατασταση του Μάζντα στα φρένα. Δε νομίζω ότι είναι θέμα τόσο συστηματος πέδησης οσο ελαστικών. Τα Τοyo που φοράει, είναι πανάθλια, ειδικά στην ελληνική άσφαλτο, αποφεύγω τα απότομα φρεναρίσματα. Στην Α.Ο το αμάξι πατάει πολύ καλύτερα αλλά και πάλι....Θα αλλάξω λάστιχα (μάλλον μεσα στο Γενάρη) και ελπίζω να είναι ολα καλύτερα.
Επειδή ο Γενάρης αργεί ακόμα, μόλις άλλαξα τα λάστιχα με Exalto. Εντυπώσεις αφού τα στρώσω.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Βασικά εγώ είμαι της άποψης οτι αυτό που σταματάει το αυτοκίνητο είναι το λάστιχο και όχι τα φρένα. Πχ δείτε οτι απο τα τελευταία 4 αυτοκίνητα στο τέστ τα τρία φοράνε λάστιχα που δέν εισάγονται κάν στην Ελλάδα και λογικά πωλούνται μόνο ώς πρώτης τοποθέτησης (άρα φτηνιάρικα) και το άλλο φοράει 'οικολογικά' λάστιχα.Επίσης δείτε πως το Golf GT και το Volvo που και τα δύο φοράνε SportContact2 έχουν παραπλήσια επίδοση. Όσο για το TSi είμαι σίγουρος οτι αν φορούσε ίδια λάστιχα με το GT θα έκανε σχεδόν ίδια απόσταση.
Δυστυχώς το δείγμα είναι πολύ μικρό για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Και φυσικά παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο, όπως γεωμετρία ανάρτησης, πιέσεις, πλάτος και προφίλ ελαστικού κτλ.
Όπως έγραψε κι ο Βασίλης, το συγκεκριμένο έχει αξία ως τεστ αυτοκινήτων.
Ούτε φρένων, ούτε ελαστικών. -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Aξίζει να βάλω κάτι διαφορετικό από τα DOT4 που βάζουν στα συνεργεία; Έχει νόημα να πάω σε 5.1;
ATE Blue Racing DOT 4. Δοκιμασμένο, απόλυτη συμβατότητα και με προδιαγραφές που ξεπερνούν τα όρια των DOT4. Συνδιάζουν υψηλό σημείο βρασμού με μικρή αποροφητικότητα νερού ώστε να μην χρειάζονται συχνή αλλαγή.
Στη Delta μετά από 10 μήνες και με χρήση Μεγάρων, το σημείο βρασμού τους (στο ειδικό tester της ΑΤΕ) ξεπερνούσε τους 300° C όταν το dry boiling point των προδιαγραφών τους είναι 280° CΜπήκε σήμερα. Πρώτες εντυπώσεις, πολύ πιο σφιχτό πεντάλ, σημάδι ότι τα προηγούμενα υγρά την είχαν ακούσει λίγο, ε;
-
Επιβεβαιώνω την κακή κατασταση του Μάζντα στα φρένα. Δε νομίζω ότι είναι θέμα τόσο συστηματος πέδησης οσο ελαστικών. Τα Τοyo που φοράει, είναι πανάθλια, ειδικά στην ελληνική άσφαλτο, αποφεύγω τα απότομα φρεναρίσματα. Στην Α.Ο το αμάξι πατάει πολύ καλύτερα αλλά και πάλι....
Θα αλλάξω λάστιχα (μάλλον μεσα στο Γενάρη) και ελπίζω να είναι ολα καλύτερα.
Επειδή ο Γενάρης αργεί ακόμα, μόλις άλλαξα τα λάστιχα με Exalto. Εντυπώσεις αφού τα στρώσω.
και τι ειναι τα λαστιχα να τα στρωσεις τραπεζομαντηλα?
-
Εσύ τι προτείνεις δλδ, να τα στύψει από την πρώτη στιγμή φίλε μου;
-
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εσύ τι προτείνεις δλδ, να τα στύψει από την πρώτη στιγμή φίλε μου;και τι ειναι να τα στυψει πορτοκαλια?
-
Και τι είσαι εσύ, εξυπνάκιας;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και τι είσαι εσύ, εξυπνάκιας;οχι μηπως εισαι εσυ?
-
Καλά, τότε φέρε μια κολοκυθιά να παίξουμε. Αλλά έλα εδώ και πες μας την γνώμη σου για το στρώσιμο των ελαστικών.
-
-
Επιβεβαιώνω την κακή κατασταση του Μάζντα στα φρένα. Δε νομίζω ότι είναι θέμα τόσο συστηματος πέδησης οσο ελαστικών. Τα Τοyo που φοράει, είναι πανάθλια, ειδικά στην ελληνική άσφαλτο, αποφεύγω τα απότομα φρεναρίσματα. Στην Α.Ο το αμάξι πατάει πολύ καλύτερα αλλά και πάλι....Θα αλλάξω λάστιχα (μάλλον μεσα στο Γενάρη) και ελπίζω να είναι ολα καλύτερα.
δεν φταινε τοσο πολυ τα λαστιχα....
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις