-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
εξαερωση φρέσκια.
τσιμουχακια σε 6 χρόνων αυτοκίνητο??Και μήπως είναι 160 - 0 ή και παραπάνω ή μήπως τραβάς τίποτα βάρκες τροχόσπιτα ή είσαι φουλ φορτωμένος;
-
** [mod]**
-
Μία ερώτηση:
Βλέπω πως υπάχρουν δίσκοι που βγαίνουν σε δύο κομμάτια τα οποία μπορούν να αγοραστούν ξεχωριστά:
Αλλά βλέπω επίσης πως τόσο για την επιλογή του δίσκου όσο και για της καμπάνας πρέπει να ξέρει κανείς ένα σωρό διαστάσεις (διάμετρο, πάχος και ένα σωρό άλλες αποστάσεις).
Πώς μπορεί κανείς αν βρει όλα αυτά τα νούμερα για ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο;
-
Για να ρωτάς αυτά που ρωτάς μάλλον δεν είσαι ο κατάλληλος αγοραστής για αυτά τα πράματα. Επίσης αυτά τα πράματα έχουν πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα που ίσως τα καθιστούν λάθος επιλογή για απλή χρήση. Παρεπιμπτόντως έχεις κάνει προσθέσεις να δεις πόσο κοστίζουν;;
Πάντως τα στοιχεία που ρωτάς είναι διαθέσιμα είτε από τεχνικά εγχειρίδια για το μοντέλο σου (χάρτινα ή online) είτε σε sites ανταλλακτικών όπου λένε ακριβώς διαστάσεις (μερικές φορές όμως στη διάρκεια ζωής του μοντέλου σου μπορεί να έχουν μπει και διαφορετικά πράματα... Πιθανότατα αν απλά αναφέρεις το μοντέλο σου να μπορούν να σου απαντήσουν και εδώ. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Για να ρωτάς αυτά που ρωτάς μάλλον δεν είσαι ο κατάλληλος αγοραστής για αυτά τα πράματα. Επίσης αυτά τα πράματα έχουν πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα που ίσως τα καθιστούν λάθος επιλογή για απλή χρήση. Παρεπιμπτόντως έχεις κάνει προσθέσεις να δεις πόσο κοστίζουν;;
Πάντως τα στοιχεία που ρωτάς είναι διαθέσιμα είτε από τεχνικά εγχειρίδια για το μοντέλο σου (χάρτινα ή online) είτε σε sites ανταλλακτικών όπου λένε ακριβώς διαστάσεις (μερικές φορές όμως στη διάρκεια ζωής του μοντέλου σου μπορεί να έχουν μπει και διαφορετικά πράματα... Πιθανότατα αν απλά αναφέρεις το μοντέλο σου να μπορούν να σου απαντήσουν και εδώ.Lancer 1.5L του 2010.
Δε βρίσκω κάποιο kit σε aftermarket, αλλιώς δε θα ψαχνόμουν τόσο. Πόσο να κάνουν όμως μόνο δίσκοι χωρίς δαγκάνες για 16άρες ζάντες;
Λάθος επιλογή σε ποιες περιπτώσεις είναι; Γιατί και στα έτοιμα kit η Wilwood διαιρούμενους δίσκους έχει...
-
Δε θέλεις κιτ, δίσκους μόνο θέλεις (και τακάκια). Πόσο να κάνουν οι απλοί δίσκοι για ένα απλό αυτοκίνητο, 100 το ζευγάρι, άντε 200.
Πρέπει να ψάξεις λίγο καλύτερα στις φρενοεταιρείες, δεν μπορεί θα έχουν για το αυτοκίνητό σου.
Σχετικά με τις διαιρούμενες πρέπει να είναι απόλυτα ταιριαστά ακόμα και σε διαστάσεις που δε θα βρεις εύκολα (το επίπεδο του δίσκου να είναι σωστά μέσα έξω ώστε να μπαίνει ακριβώς στη δαγκάνα).
Ο στόχος των διαιρούμενων είναι η αγωνιστική χρήση ή έστω η συχνή χρήση σε συνθήκες πίστας. Πλεονεκτούν σε ευελιξία, αλλάζεις δίσκο εύκολα βάζοντας τον πιο κατάλληλο δίσκο ανάλογα με τον καιρό, το έδαφος, τις ταχύτητες κλπ, οικονομικά (για αυτούς που εκμεταλλεύονται την ευελιξία, όχι για σένα) αφού αλλάζεις μόνο δίσκο και γρήγορα, στραβώνει πιο δύσκολα. Δεν ξέρω τι κάνουν από αντοχή στο χρόνο και κατά πόσο είναι κατάλληλοι για χρήση με απλά τακάκια ενώ από τιμή....Έτοιμα κιτ με διαιρούμενους για GTR, M3, M5, EVO κλπ φυσικά αλλά για Lancer 1,5.... πολύ χλωμό...
-
Μέχρι τώρα σε μεγάλες φίρμες δεν έχω βρει τίποτα... Π.χ. η Brembo βγάζει μόνο τακάκια.
Μόνο η EBC βγάζει δίσκους, απλούς όμως αντικατάστασης, όχι για βελτίωση και η MTEC χαρακτούς και τρυπητούς, αλλά την τελευταία δεν την έχω ακούσει ποτέ. Πρώτη φορά την είδα τώρα.
Όσο για τους διαιρούμενους προφανώς γι' αυτό η Wilwood στην αναζήτηση έχει 1000 παραμέτρους για να ταιριάζει ακριβώς ο δίσκος και η καμπάνα στο αυτοκίνητο. Τώρα που πάνε από τιμή δεν έχω ιδέα, αλλά απ' ότι έχω δει μέχρι τώρα οι δαγκάνες είναι αυτές που εκτοξεύουν το κόστος.
-
Η Brembo στη σελίδα της όταν ψάχνεις για δίσκους, αναλόγως το μοντέλο σου, βγάζει τα διάφορα νούμερα και όταν βρεις αυτό που σου ταιριάζει (συνήθως ξέρεις διάμετρο, πάχος και καρέ) μπορείς να συνεχίσεις βλέποντας όλες τις μετρήσεις που χρειάζεσαι για κάτι custom!
Έχει καιρό που σκέφτομαι να φτιάξω διαιρούμενους μιας και φίλος ήδη τους έχει εδώ και κανα 2 χρόνια χωρίς κάποιο πρόβλημα
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Η Brembo στη σελίδα της όταν ψάχνεις για δίσκους, αναλόγως το μοντέλο σου, βγάζει τα διάφορα νούμερα και όταν βρεις αυτό που σου ταιριάζει (συνήθως ξέρεις διάμετρο, πάχος και καρέ) μπορείς να συνεχίσεις βλέποντας όλες τις μετρήσεις που χρειάζεσαι για κάτι custom!Έχει καιρό που σκέφτομαι να φτιάξω διαιρούμενους μιας και φίλος ήδη τους έχει εδώ και κανα 2 χρόνια χωρίς κάποιο πρόβλημα
Πού το λέει; Γιατί στο παραπάνω link δε βλέπω τίποτα...
Όσο για τους στραβούς δίσκους ποια είναι τα συμπτώματα; Σε forums διάβαζα κραδασμούς από κάποια ταχύτητα και πάνω σε πεντάλ και τιμόνι, αλλά σε φρενά που ρώτησα μου είπε πως αν είναι στραβοι οι δίσκοι κραδασμοί πρέπει να υπάρχουν και σε χαμηλότερες ταχύτητες. Τα παραπάνω συμπτώματα μάλλον ότι χρειάζεται ζυγοστάθμιση δείχνουν μου είπε και αν δε στρώσει με τη ζυγοστάθμιση τότε να κοιτάξω τους δίσκους.
-
Κάνεις κλικ στον αριθμό ανταλλακτικού
Πχ σε δίσκο της Merc -> http://bremboaftermarket.com/en/Car_Dis ... 95356678a6
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Κάνεις κλικ στον αριθμό ανταλλακτικούΠχ σε δίσκο της Merc -> http://bremboaftermarket.com/en/Car_Dis ... 95356678a6
Μα δε βγάζει δίσκους για το συγκεκριμένο Lancer. Άρα δε νομίζω πως μπορώ να κάνω κάπου κλικ.
-
Δυστυχώς το είδα αλλά δεν απάντησα συγκεκριμένα σε εσένα Για κάποιον που ενδιαφέρεται όμως μπορεί εάν είναι λίγο τυχερός να βγάζει η Brembo και να πάρει το σχεδιάγραμμα!
-
Ο χρήστης etsii έγραψε:
Δες εδώ http://bremboaftermarket.com/en/Car_EasyCheck/Easy_Check.aspx.Το ΣΚ που θα έχω πρόσβαση στο προαναφερθέν αμάξι θα βγάλω μια φωτό να το δεις και στην πραγματικότητα.
Η φωτό που υποσχέθηκα από άλλο αμάξι βέβαια χωρίς το πρόβλημα που περιέγραψα αλλά ίδια μάρκα --> Brembo
-
Δυστυχώς όντως για το Lancer 2009 1,5 δεν βρήκα τίποτα σε δίσκους σε κάμποσες γνωστές εταιρείες που κοίταξα.... μόνο τακάκια.
Πολύ περίεργο, στο πηγάδι κατουρήσατε. Δεν κοίταξα μήπως έχουν τα ίδια με άλλα μοντέλα της εταιρείας οπότε τότε κοιτάς για τα άλλα. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δυστυχώς όντως για το Lancer 2009 1,5 δεν βρήκα τίποτα σε δίσκους σε κάμποσες γνωστές εταιρείες που κοίταξα.... μόνο τακάκια.
Πολύ περίεργο, στο πηγάδι κατουρήσατε. Δεν κοίταξα μήπως έχουν τα ίδια με άλλα μοντέλα της εταιρείας οπότε τότε κοιτάς για τα άλλα.Κι εγώ απορώ. Εμπάργκο κάνουν στη Mitsubishi; Τι γίνεται;
Φαντάζομαι πως δε θα έχει τα ίδια φρένα με άλλα μοντέλα, αλλιώς δε θα τους έκανε κόπο να βάλουν ότι ο δίσκος με κωδικό Χ εκτός για παράδειγμα από το Colt κάνει και για το Lancer.
Στους δίσκους που φοράει το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο μπορεί να μπει ένα καλό τακάκι; Για παράδειγμα το EBC ΥellowStuff ή θα τα παίξει ο δίσκος;
Και να επαναλάβω μία ερώτηση που έκανα και δεν απαντήθηκε. Μπορεί κραδασμοί στο τιμόνι και στο πεντάλ (για την ακρίβεια περισσότερο αισθητοί είναι στο τιμόνι και λιγότερο στο πεντάλ) κατά το φρενάρισμα να προέρχονται από ανάγκη ζυγοστάθμισης των τροχών και όχι από πρόβλημα στα φρένα;
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Πολύ περίεργο, στο πηγάδι κατουρήσατε. Δεν κοίταξα μήπως έχουν τα ίδια με άλλα μοντέλα της εταιρείας οπότε τότε κοιτάς για τα άλλα.Κι εγώ απορώ. Εμπάργκο κάνουν στη Mitsubishi; Τι γίνεται;
Φαντάζομαι πως δε θα έχει τα ίδια φρένα με άλλα μοντέλα, αλλιώς δε θα τους έκανε κόπο να βάλουν ότι ο δίσκος με κωδικό Χ εκτός για παράδειγμα από το Colt κάνει και για το Lancer.
Στους δίσκους που φοράει το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο μπορεί να μπει ένα καλό τακάκι; Για παράδειγμα το EBC ΥellowStuff ή θα τα παίξει ο δίσκος;
Και να επαναλάβω μία ερώτηση που έκανα και δεν απαντήθηκε. Μπορεί κραδασμοί στο τιμόνι και στο πεντάλ (για την ακρίβεια περισσότερο αισθητοί είναι στο τιμόνι και λιγότερο στο πεντάλ) κατά το φρενάρισμα να προέρχονται από ανάγκη ζυγοστάθμισης των τροχών και όχι από πρόβλημα στα φρένα;
Mια ζυγοσταθμιση δεν κοστιζει πολλα,γιατι δεν την κανεις για να εισαι σιγουρος;
-
@__BILL33__
Θα την κάνω τη ζυγοστάθμιση. Έχω σκοπό να την κάνω, από τη στιγμή που μου την πρότεινε ο φρενάς. Απλά με ενδιαφέρει και η θεωρία για να ξέρω τι γίνεται στο αυτοκίνητό μου και σίγουρα η γνώση μπορεί να φανεί χρήσιμη και στο μέλλον. Είναι όντως ίδια τα συμπτώματα και σε ένα αυτοκίνητο που χρειάζεται ζυγοστάθμιση και σε ένα αυτοκίνητο με στραβούς δίσκους και η αιτία εντοπίζεται στο συνεργείο ή ο οδηγός μπορεί να το καταλάβει και πριν την επίσκεψη στο μάστορα;
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
@BILL33Θα την κάνω τη ζυγοστάθμιση. Έχω σκοπό να την κάνω, από τη στιγμή που μου την πρότεινε ο φρενάς. Απλά με ενδιαφέρει και η θεωρία για να ξέρω τι γίνεται στο αυτοκίνητό μου και σίγουρα η γνώση μπορεί να φανεί χρήσιμη και στο μέλλον. Είναι όντως ίδια τα συμπτώματα και σε ένα αυτοκίνητο που χρειάζεται ζυγοστάθμιση και σε ένα αυτοκίνητο με στραβούς δίσκους και η αιτία εντοπίζεται στο συνεργείο ή ο οδηγός μπορεί να το καταλάβει και από πριν;
Οταν θελει ζυγοσταθμιση εχεις τρεμουλο σε συγκεκριμένες ταχυτητες. Πχ 90 με 100 .
Οταν εχεις στραβους δισκους και πατας φρενο θα νιωθεις στο ποδι αλλα και τιμονι το τρεμουλο. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Θα την κάνω τη ζυγοστάθμιση. Έχω σκοπό να την κάνω, από τη στιγμή που μου την πρότεινε ο φρενάς. Απλά με ενδιαφέρει και η θεωρία για να ξέρω τι γίνεται στο αυτοκίνητό μου και σίγουρα η γνώση μπορεί να φανεί χρήσιμη και στο μέλλον. Είναι όντως ίδια τα συμπτώματα και σε ένα αυτοκίνητο που χρειάζεται ζυγοστάθμιση και σε ένα αυτοκίνητο με στραβούς δίσκους και η αιτία εντοπίζεται στο συνεργείο ή ο οδηγός μπορεί να το καταλάβει και από πριν;
Οταν θελει ζυγοσταθμιση εχεις τρεμουλο σε συγκεκριμένες ταχυτητες. Πχ 90 με 100 .
Οταν εχεις στραβους δισκους και πατας φρενο θα νιωθεις στο ποδι αλλα και τιμονι το τρεμουλο.Άρα λάθος μου 'πε ο φρενάς;
Του 'πα ότι από τα 120 kph στο φρενάρισμα έχω κραδασμούς στο τιμόνι και στο πεντάλ του φρένου (περισσότερο στο τιμόνι έχω, αλλά αυτό δεν του το διευκρίνισα) και μου 'πε ότι το πιθανότερο είναι να θέλει ζυγοστάθμιση γιατί με τους στραβούς δίσκους θα υπήρχαν κραδασμοί και σε μικρότερες ταχύτητες. Μου 'πε συγκεκριμένα ότι ξεκεντράρεται ο τροχός (ή κάπως έτσι) κατά το φρενάρισμα επειδή χρειάζεται ζυγοστάθμιση και το πιο πιθανό είναι με τη ζυγοστάθμιση να στρώσει και πρόσθεσε πως μόνο σε περίπτωση που δε στρώσει να ελέγξω τα φρένα. Αλλά φαινόταν αρκετά σίγουρος πως δεν είναι θέμα δίσκων.
-
Ξεκεντραρεται ο τροχος;
Εγω που καποια στιγμη ειχα στραβους δισκους ειχα σε διαφορες ταχυτητες το τρεμουλο στο φρεναρισμα εκτος απο πολυ χαμηλες.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις