-
λενε
castor super fast responce
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
λενεcastor super fast responce
Σε ευχαριστώ πολύ αγορίνα!
-
Επαυξάνω. Τους έχω στην Alfa.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Επαυξάνω. Τους έχω στην Alfa.Σήμερα που πήγα για ζυγοστάθμιση, είδα οτι θελω τακάκια εμπρός και ίσως και δίσκους...
Και αμα είναι να τα αλλάξω να πάω σε κάτι καλό.Δλδ:
Δίσκοι εμπρός brembo racing.
Τακάκια εμπρός ferodo 2500 (αλήθεια πόσο πάνε αυτά; )
Σωληνάκια υψηλής
Καλά υγρά φρένων σε συνδιασμό με μια super εξαέρωση! -
παει το 300-400αρι, στα σιγουρα
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
παει το 300-400αρι, στα σιγουραΤο σύνολο ή μόνο τα τακάκια;!
-
Οι δίσκοι δεν είναι ακριβοί. Σε 284mm που είναι οι δικοί μου νομίζω είχα δώσει περί τα 100-120€ πριν από 3-4 χρόνια όμως.
-
Τιμές απο Ebay.
Δίσκοι εμπρός Brembo 72€ (κωδ. 09.5390.34)
Τακάκια εμπρός Ferodo 168€ (κωδ.FDB1300)
Σωληνάκια υψηλής Goodridge 120€Δεν εχω βρει ακόμα τιμή για υγρά.
-
το πιεζεις το αυτοκινητο;
-
Κοίτα, σε καθημερινή βάση οχι...
Αλλά θα ήθελα να έχω λίγο καλύτερο φρένο απο ότι τώρα... Οχι οτι δεν έχω, κάθε άλλο!
Θυμάμαι τότε που είχα καταφέρει και είχα βράσει τα φρένα στο 207 και δεν θέλω να έχω τα ίδια και τώρα με αυτό.Τελικά όμως βγαίνουν πολλά τα λεφτά...
Θα παω να παρω μια προσφορά απο έναν γνωστό μου φρενά, αλλιως με βλέπω να αλλάξω τα βασικά.
Δηλαδή τακακια (απλά) και υγρά... ίσως και σωληνάκια... -
Αν έβαζες κανονικούς δίσκους και τακάκια δεν θα ήσουν ευχαριστημένος;
Δηλαδή κατεβαίνεις βουνά πατημένος και έχεις συχνά pad fade?
-
Όπως είναι και τώρα (άγνωστο το τι φοράει απο τον προηγούμενο) μια χαρά είναι, απλά έλεγα για το κάτι παραπάνω...
Βεβαια αν φτάσουμε στα 400 ευρώ, απλά το ξεχνάω... λολ -
Δοκίμασε μονό αλλαγή στα τακάκια με αλλά 'καλύτερα' (πχ ds 2500 αν βγαινει για το δικο σου η αλλο αναλογο) και θα δεις τεράστιες διάφορές σε αντοχή. Μη ξοδεύεσαι με δίσκους και σωληνάκια. Δεν θα δεις σπουδαίες διάφορές. Δίσκους βαλε άλλους 'καλυτερους' απλά όταν τελειώσουν αυτοί που ήδη έχεις. Αν και στους δίσκους οι μαμά συνήθως είναι και οι πιο all around ανθεκτικοί σε στράβωμα.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
-
Όλα σχετικά...
Τα τακάκια δεν τα ακουμπάω σε αυτή την τιμή που τα βρήκα... αν βρω καλύτερη τιμή ίσως.
Σωληνάκια θέλω να βάλω.
Δίσκοι ναι ίσως τελειώσουν αυτοί... αλλά και σε μαμά να παω, πιστεύεις οτι γνήσιοι BMW θα είναι φθηνότεροι απο τους brembo ; -
Έγραψες φεροντο 168 ευρώ. Ποια φεροντο όμως? Έχει διάφορές σειρές. Για τις απλές είναι ακριβά. Αν είναι τα 2500 είναι οκ τιμή. Να σου τονίσω και κάτι ακόμη. Αν έχεις στα μαμα τακάκια δείκτη φθοράς που σου ανάβει λαμπάκι στο ταμπλό τοτε αρκετά aftermarket χρειάζονται ευρεσιτεχνια για να μην έχεις αναμενο λαμπάκι μόνιμα. Τα σωληνάκια τα θεωρώ ψιλοαχρηστα.
Από vw που ξέρω σίγουρα οι τιμές των μαμά είναι στα ορια του τσάμπα(δεν έχω πρόχειρο το ακριβές πισι). Στην bmw παρε ένα τηλ σε αντιπροσωπεία με πρόχειρο τον αριθμό πλαισίου και ζήτα τις τιμές για οσα θέλεις για να έχεις μια εικόνα. Θα βρεις και brembo φθηνούς στη βασική σειρά. Δεν θα τους έβαζα όμως.Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
-
Τα ferodo που βρήκα είναι για το δικό μου (έχω και τον κωδικό πιο πανω), αλλά πολλά αυτά τα λεφτά για την ώρα.
Με καμία 40 ευρώ, εχω βρει brembo τακάκια, αλλά δεν ξέρω τι λένε...Τώρα είδα για τους μαμά δίσκους και βγαίνουν σε τιμή λίγο πάνω απο τους brembo racing.
Υ.Γ: Δεν πρέπει να έχω λαμπάκι για τα τακάκια στο ταμπλό... δεν ξέρω... γιατί λογικά θα είχε ανάψει ή θα ανάψει αν υπάρχει όπου να'ναι.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Δίσκοι εμπρός brembo racing.
Τακάκια εμπρός ferodo 2500 (αλήθεια πόσο πάνε αυτά; )
Σωληνάκια υψηλής
Καλά υγρά φρένων σε συνδιασμό με μια super εξαέρωση!Oι δισκοι αξιζουν αφου τους βρηκες και φθηνοτερους απο τους εργοστασιακους.
Τα συγκεκριμενα τακακια προοριζονται για track days συμφωνα με την εταιρια:
DS2500 is amongst the foremost high performance track day pads in the business. It is also suitable for some light duty front and many rear pure race applications.
Επισης, τα βρισκεις ακριβα. Δες ΕΔΩ
Εγω θα πηγαινα σε μια πιο 'συμβατικη' λυση σε τακακια + σωληνακια και υγρα 5.1
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Τα ferodo που βρήκα είναι για το δικό μου (έχω και τον κωδικό πιο πανω), αλλά πολλά αυτά τα λεφτά για την ώρα.
Με καμία 40 ευρώ, εχω βρει brembo τακάκια, αλλά δεν ξέρω τι λένε...Τώρα είδα για τους μαμά δίσκους και βγαίνουν σε τιμή λίγο πάνω απο τους brembo racing.
Υ.Γ: Δεν πρέπει να έχω λαμπάκι για τα τακάκια στο ταμπλό... δεν ξέρω... γιατί λογικά θα είχε ανάψει ή θα ανάψει αν υπάρχει όπου να'ναι.
Την προηγούμενη βδομάδα έβαλα κάποια Mintex στο Audi (βλ. Q5 topic), μπρος-πίσω. Μέχρι στιγμής με περίπου 1000χλμ (200-300χλμ στρώσιμο) και ένα ταξιδάκι Αθήνα-Πόρτο Χέλι-Αθήνα (διαδρομή μέσω Επιδαύρου ) μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Εκ πρώτης όψεως ανώτερα από τα EBC που είχα προηγουμένως και που μόνο τα μπροστά κόστιζαν όσο τα Mintex και για τους 2 άξονες.
Τους δίσκους βάλτους. Είναι πολύ καλή η τιμή. Κι εγώ γι' αυτό τους είχα βάλει γιατί ήταν πιο φθηνοί από τους original Alfa οι οποίοι κατά 90% ήταν πάλι από εργοστάσιο της Brembo.
-
@Saxon.
Τελικά κάπου εκει με κόβω...
Δηλαδή πιο συμβατικά τακακια, σωληνακια και καλύτερα υγρά.
Αυτα που μου έγραψε εχθές ο Pop δεν ξέρω αν είναι 4 ή 5.1, αλλα θα το μάθω@Stefan.
Τους δίσκους θα τους κράτησω ακόμα και θα τους αλλάξω στην επόμενη αλλαγή τακακίων.
Τα τακάκια τα διαλέξεις εσυ ή σου τα πρότειναν; -
Τα τακάκια τα επέλεξα κατά 30% λόγω κόστους (γιατί τα πλέρωσα εγώ και όχι ο γέρος μου ), κατά 20% από σχόλια χρηστών σε φόρουμ και κατά 50% στην τύχη για να δοκιμάσω τι λένε και να έχω ίδια άποψη.
Ο μάστορας που τα άλλαξε ξίνισε τα μούτρα του όταν τα είδε αλλά η μέχρι στιγμής απόδοσή τους δεν τον δικαιώνουν...
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις