-
21 Quadra, παλιότερα είχες γράψει κάτι για το minimum thickness αλλά δέν μπορώ να το βρώ. Τί παθαίνει ο δίσκος όταν φαγωθεί πέρα απο το min. thickness?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τί παθαίνει ο δίσκος όταν φαγωθεί πέρα απο το min. thickness?Τον αλλάζεις.
Έτσι κι αλλιώς αλλάζεις δίσκους μετά από 2-3 αλλαγές σε τακάκια.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τί παθαίνει ο δίσκος όταν φαγωθεί πέρα απο το min. thickness?Δεν φτάνει.... με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Και πάμε στο δια ταύτα:
1)το ‘απότομο’ είναι όταν τα τακάκια έχουν καλή πρόσφυση, και όταν είναι ‘απότομο’ είναι καλύτερα!. Εάν έβαζες και τα μαρκούτσια αεροπορικού τύπου (μεταλλικά), εκεί θα έβλεπες το ‘απότομα’ αμεσότητα.
2)αθόρυβα είναι όλα!. Εκτός εάν τα τακάκια είναι από χώμα!.
3)είναι ραλιτζίδικη εμφάνιση, μα τι νόημα έχουν δίσκοι με κορυφαία απαγωγή θερμότητας σε ένα ΙΧ?. Είναι μια δαπανηρή πολυτέλεια εμφάνισης χωρίς αντικείμενο σε ένα ΙΧ. Οπότε 65ε δισκοι+50ε περίπου τακάκια, + 20ε περίπου εργασία, + 60 μαρκούτσια, +10ε υγρά φρένων, = 205. Τα 405 προς τι?. Και μήπως οι δίσκοι έπαιρναν ταμπουρότορνο, χρέωση 15ε ?.
4)δεν σχολιάζω συνάδελφο……
Α.1: μαλλον δεν καταλαβες πως το λεω...
2: εδω διαφωνω υπαρχουν συνδιασμοι που κανουν θορυβο
3: ναι ειναι...αλλα οχι και τοσο δαπανηρο
αμα στρωθουνε και κανω γρηγορη βολτα θα σου πω αν ειναι αχρηστο.Ειπα να τους δοκιμασω ακριβως για να εχω αποψη.
Στα λεφτα τωρα.....δισκοι ζιμερμαν τρυπιτοι(απο το εργοστασιο...)190ευρω+ φερροντο πρεμιερ 83ευρω+μεταλλικα μαρκουτσια 120€+70 εργασια=463€
Μου το αφηνε 425.... τελικα βεβαια χωρις μαρκουτσια η τιμη ειναι 120 € μειον και 20€ μειον η εργασια 285€!
οι τιμες που εγραψες δεν παιζουν για το αμαξι μου! Αμα μου βρεις μαρκουτσια με 60€ στειλε μου pm να ερθω να τα βαλω.Το εννοω!!! -
ξεχασα και τα υγρα αλλα μεσα στην τιμη ηταν και αυτα....
-
Αυτό για το απότομα δεν με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Νομίζω υπάρχουν 2 τμήματα που αποτελούν το απότομο.
Το ένα είναι αυτό που λέμε, να πιάνει καλά το τακάκι, να έχει αυξημένο συντελεστή τριβής κλπ. Αυτό το ένιωσα όταν έβαλα τακάκι υψηλού συντελεστή τριβής, τα φρένα γίνανε πιο απότομα.
Το άλλο όμως έχει σχέση με την αντλία, την υποβοήθηση, τον μοχλό του πενταλιού κλπ. Μερικά αυτοκίνητα έχουν φρένο που λειτουργεί λίγο σαν διακόπτης on-off, στον 1πόντο του πεντάλ τίποτα και στον 1,5 όλο και μετά πάλι τίποτα. Υπερβολική υποβοήθηση με μικρό μοχλό στο πεντάλι σημαίνει ελαφρύ πεντάλι δυνατό φρένο χωρίς όμως ρυθμισιμότητα. Προσωπικά προτιμώ λιγότερο απότομο πεντάλι και περισσότερη ρυθμισιμότητα έστω κι αν θέλει και λίγο δύναμη στο πόδι. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Καμπάνες και δίσκοι όχι της εκκλησίας και σωλήνες όχι του υδραυλικού....αντί να φρενάρει πάει ίσια στα χωράφια.
Ακραίες καταστάσεις μεν, υπαρκτές δε.
Πολύ ωραίο σεντόνι, αν και θάθελα να είναι λίγο πιο κατατοπιστικό...
πάντως στο τελευταίο τμήμα που αναφέρεσαι ότι για τα περισσότερα αυτοκίνητα θα ήταν αρκετό να αλλάξει κανείς, τακκάκια, υγρό και σωληνάκια, εγώ δεν συμφωνώ... απλά καταπονείς τους δίσκους περισσότερο μιας και αρχικά δεν ήταν σχεδιασμένο το σύνολο να δουλεύει με αυτά τα επιμέρους υλικά... Ή αλλάζεις το σύνολο, ή αστο και, όπως πολύ σωστά είπες, το συντηρείς σφιχτά, συχνή αλλαγή υγρών κ.λ.π. μετά από κακή ή σκληρή χρήση...
μπράβο που έγραψες το όλο πάντως@!
-
Νομίζω ότι και οι δύο έχετε δίκιο και λέτε το ίδιο. Είναι θέμα ορίου αποκοπής του τι σημαίνει το 'για τα περισσότερα αυτοκίνητα' εννοώντας τις ανάγκες των περισσοτέρων αυτοκινήτων και οδηγών. Αυτό που λέει ο vellerefontis είναι αυτά που ισχύουν για τα λιγότερα αυτοκίνητα και οδηγούς (αυτά που περισσεύουν από τα 'περισσότερα'). Ναι για τους πιο ψαγμένους/σπορ/κανίβαλους (τους λιγότερους) δεν αρκεί το τακάκια, υγρό, σωληνάκια....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αυτό για το απότομα δεν με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Νομίζω υπάρχουν 2 τμήματα που αποτελούν το απότομο.
Το ένα είναι αυτό που λέμε, να πιάνει καλά το τακάκι, να έχει αυξημένο συντελεστή τριβής κλπ. Αυτό το ένιωσα όταν έβαλα τακάκι υψηλού συντελεστή τριβής, τα φρένα γίνανε πιο απότομα.
Το άλλο όμως έχει σχέση με την αντλία, την υποβοήθηση, τον μοχλό του πενταλιού κλπ. Μερικά αυτοκίνητα έχουν φρένο που λειτουργεί λίγο σαν διακόπτης on-off, στον 1πόντο του πεντάλ τίποτα και στον 1,5 όλο και μετά πάλι τίποτα. Υπερβολική υποβοήθηση με μικρό μοχλό στο πεντάλι σημαίνει ελαφρύ πεντάλι δυνατό φρένο χωρίς όμως ρυθμισιμότητα. Προσωπικά προτιμώ λιγότερο απότομο πεντάλι και περισσότερη ρυθμισιμότητα έστω κι αν θέλει και λίγο δύναμη στο πόδι.αυτο ακριβως εννοουσα...εσυ το πιασες
-
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Πάμε από την αρχή!.
1)Το αυτοκίνητο το ‘φτιάχνεις’ ανάλογα της ανάγκες σου.
2)και βεβαία εάν βάλεις DS11 σε χαρακτούς, κάνουν θόρυβο, μα είναι για αγωνιστική χρίση!.
3)καινούργια φρένα (δίσκοι τακάκια ) με τρία απλά φρεναρίσματα ‘στρώνουν’.
4)για αγωνιστική χρίση: χαραχτεί από μάμα δίσκοι BREMPO. Τετραπίστονι εμπρός δυπίστονι πίσω. Τέσσερα μαρκούτσια αεροπορικού τύπου. Κάνουν 100ε , και θα υπάρχουν μετά το Πάσχα. Τακάκια με επίστρωση πάστας DS11 εμπρός πίσω.(για να φρενάρουν απόλυτα θέλουν προθέρμανση). Υγρά συνθετικά DOT4.Θα σου πω που θα τα αγοράσεις και που θα τα βάλεις. Σε φίλους από το forum ούτε πουλώ, ούτε φτιάχνω.
Α. -
Εμένα Κύριε Αντώνη,γιατί στρώσανε στα 1.500 χλμ και μετά?
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Εμένα Κύριε Αντώνη,γιατί στρώσανε στα 1.500 χλμ και μετά?
Εάν τα είχες αλλάξει και τα δυο δεν γνωρίζω. Τακάκια και δίσκους.
Επειδή η ασφάλεια συνεργείου είναι στο όνομα μου, δοκιμάζω τα αυτοκίνητα των πελατών. Εάν μετά το τρίτο φρενάρισμα δεν ικανοποιηθώ, το αυτοκίνητο μπαίνει μέσα ξανά.
Α. -
Οι κατασκευαστές δίσκων και τακακίων άλλα λένε πάντως
-
Δηλαδή?.
Α -
Πάμε από την αρχή!.
2)και βεβαία εάν βάλεις DS11 σε χαρακτούς, κάνουν θόρυβο, μα είναι για αγωνιστική χρίση!.
4)για αγωνιστική χρίση: χαραχτεί από μάμα δίσκοι BREMPO. Τετραπίστονι εμπρός δυπίστονι πίσω. Τέσσερα μαρκούτσια αεροπορικού τύπου. Κάνουν 100ε , και θα υπάρχουν μετά το Πάσχα. Τακάκια με επίστρωση πάστας DS11 εμπρός πίσω.(για να φρενάρουν απόλυτα θέλουν προθέρμανση). Υγρά συνθετικά DOT4.Θα σου πω που θα τα αγοράσεις και που θα τα βάλεις. Σε φίλους από το forum ούτε πουλώ, ούτε φτιάχνω.
Α.\
- Τι σχεση εχει αυτο με την βελτιωση ρυθμισιμοτητας που εγραψα?
2)Δηλαδη εσυ δεν εχεις ακουσει τακακι δρομου να κανει θορυβο σε μαμα δισκο....ΟΚ!!! -
Πασο...(Εμενα παντα μου κανουν γυρω στα 400χλμ να στρωσουν παντως)
4)απο τα 60€ με πηγες στα 100€...Δεν λεω καλυτερη τιμη αλλα οχι και μιση οπως μου εγραψες στην αρχη.
Φιλικα παντα...κουβεντα να γινεται - Τι σχεση εχει αυτο με την βελτιωση ρυθμισιμοτητας που εγραψα?
-
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Πάμε από την αρχή!.
Α.\
- Τι σχεση εχει αυτο με την βελτιωση ρυθμισιμοτητας που εγραψα?
2)Δηλαδη εσυ δεν εχεις ακουσει τακακι δρομου να κανει θορυβο σε μαμα δισκο....ΟΚ!!! -
Πασο...(Εμενα παντα μου κανουν γυρω στα 400χλμ να στρωσουν παντως)
4)απο τα 60€ με πηγες στα 100€...Δεν λεω καλυτερη τιμη αλλα οχι και μιση οπως μου εγραψες στην αρχη.
Φιλικα παντα...κουβεντα να γινεται*****************************8
Και σίγουρα κουβέντα με ουσία φίλε μου!. αλλιώς πάω στο μπαλκόνι μου να βλέπω την πανσέληνο, και με τον προβολέα μου την θάλασσα!!!....
Εάν βάλω τακάκια που σφυρίζουν, κάνω μια πατέντα με χάραγμα, η τα αλλάζω, η βάζω μπρουτζαλιφη εξωτερικά. Εάν δεν βγάλουν τον σκασμό, δεν δίνω το αυτοκίνητο.
Να σπάσω τα κέρατα μου, και να βρω την αιτία!!.
400 χιλιόμετρα με απαράδεκτο φρενάρισμα είναι εγκληματικό!. Σίγουρα με παλαιούς δίσκους έστω και ελαφρός φθαρμένους. Μα και εκεί ένα έξυπνο τρόχισμα λύνει το πρόβλημα.
Από τα 60 στα 100, συχώρεσε με μα εννοούσα μόνον για εμπρός. Λάθος μου ανεπίτρεπτο. Μόνων εμπρός αεροπορικού τύπου, είναι καταφανώς μ@λ@κια μου, διότι τα πίσω φρένα θα βαράνε στον γάμο του καραγκιόζη!.
Πάντα φιλικά και στην διάθεση σου.
A. - Τι σχεση εχει αυτο με την βελτιωση ρυθμισιμοτητας που εγραψα?
-
Όχι 400χλμ με απαράδεκτο φρενάρισμα, απλά όχι όσο καλό είναι μετά.
Οπότε ναι θέλει μερικά πατήματα για να αρχίσει να φρενάρει και πολύ καλό είναι ο μάστορας να τα κάνει αυτά για να μην σκοτωθεί ο πελάτης αλλά θέλει πιο πολύ μέχρι να φτάσει μέγιστη απόδοση. Το πόσο πιο πολύ εξαρτάται από αυτοκίνητο, τακάκια, δίσκους και φυσικά χρήση.
Οι κατασκευαστές φρένων συνήθως προτείνουν μια διαδικασία που περιλαμβάνει με ζεστά φρένα άλλοτε άλλον αριθμό βίαιων επιβραδύνσεων από και μέχρι συγκεκριμένες ταχύτητες ακολουθούμενα από περίοδο ξεκούρασης κλπ κλπ ώστε να γίνει ένας ή περισσότεροι καλοί θερμοκρασιακοί κύκλοι (εννοώ το λεγόμενο heat cycle). -
Τον αγγλικό ορό δεν τον γνώριζα, σε ευχαριστώ. Κατά τα άλλα συμφωνώ.
Στα αγωνιστικά κάνουμε καπιες τέτοιες διεργασίες!. Μα όταν της κανείς 40 συναπτά χρόνια, ξεχνάς τους όρους!!!!!...... 67……
Α. -
*****************************8
Και σίγουρα κουβέντα με ουσία φίλε μου!. αλλιώς πάω στο μπαλκόνι μου να βλέπω την πανσέληνο, και με τον προβολέα μου την θάλασσα!!!....
Εάν βάλω τακάκια που σφυρίζουν, κάνω μια πατέντα με χάραγμα, η τα αλλάζω, η βάζω μπρουτζαλιφη εξωτερικά. Εάν δεν βγάλουν τον σκασμό, δεν δίνω το αυτοκίνητο.
Να σπάσω τα κέρατα μου, και να βρω την αιτία!!.
400 χιλιόμετρα με απαράδεκτο φρενάρισμα είναι εγκληματικό!. Σίγουρα με παλαιούς δίσκους έστω και ελαφρός φθαρμένους. Μα και εκεί ένα έξυπνο τρόχισμα λύνει το πρόβλημα.
Από τα 60 στα 100, συχώρεσε με μα εννοούσα μόνον για εμπρός. Λάθος μου ανεπίτρεπτο. Μόνων εμπρός αεροπορικού τύπου, είναι καταφανώς μ@λ@κια μου, διότι τα πίσω φρένα θα βαράνε στον γάμο του καραγκιόζη!.
Πάντα φιλικά και στην διάθεση σου.
A.Γι αυτο λοιπον ειπα οτι (χωρις καμια πατεντα,αλλαγη ή αλοιφη) ο συνδιασμος που γραφω δουλεψε χωρις θορυβους, για να το ξερει κανας χριστιανος που θα μπει να διαβασει.
Οπως ειπε και ο φιλος απο κατω απαραδεκτο σε καμια περιπτωση...απλα οχι οσο καλο θα ειναι μετα απο καποια χιλιομετρα.Απ οτι διαβασμα στους δικους μου δισκους επειδη ειναι βουτηγμενοι σε ενα υλικο ωστε να μην σκουριαζουν τα σημεια εκτος πλακας πρεπει να περιμενεις να φυγει αυτο 'φιλμ' απο την πλακα πριν δεις το 100% των δυνατοτητων τους.
Πρωτη φορα τα χρησιμοποιω και γω τι να πω...θα δειξει!Νο harm done!!Απλα η αρχικη σου τιμη με παραξενεψε ιδιαιτερος...
-
Το λάδι που έχουν οι δίσκοι πρέπει να ξεπλένεται πριν τοποθετηθούν αυτοί στο αυτοκίνητο. Το θέμα του στρωσίματος των φρένων αφορά τους θερμικούς κύκλους που πρέπει να υποστούν και το σωστό πάτημα του τακακιού/δίσκου.
Sent from my GNex using smoke signals.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις