-
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
Και εγώ μαζί σου...δεν μπορείς να λες όμως την 1.9 αργή!
ούτε ελληνικά δεν καταλαβαίνεις... Για '160' άλογα και 30.000 ευρώ το λιγότερο, είναι ΑΡΓΗ!
και μία απλή σύγκριση με την 156
-
καμια δυναμομετρηση της 1,9 εχουμε?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
καμια δυναμομετρηση της 1,9 εχουμε?136,1 στους τροχούς
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
καμια δυναμομετρηση της 1,9 εχουμε?
136,1 στους τροχούς
χλωμο να εχει 24 αλογα απωλειες!
μηπως δεν ειναι πραγματικα τα 160?ενδεικτικα, και οχι συγκρισιμα, τα 1400αρια των 100 ιππων εχουν 7-10 αλογα απωλειες
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Êáé åãþ ìáæß óïõ...äåí ìðïñåßò íá ëåò üìùò ôçí 1.9 áñãÞ!
ïýôå åëëçíéêÜ äåí êáôáëáâáßíåéò... Ãéá '160' Üëïãá êáé 30.000 åõñþ ôï ëéãüôåñï, åßíáé ÁÑÃÇ!
Êáé åóý äåí êáôáëáâáßíåéò ãåíéêþò.
Åãþ ìéëÜù áðüëõôá...Ýíá áìÜîé ìå 0-100:9,7' êáé 212 ôåëéêÞ äåí åßíáé áñãü!
Åóý ìéëÜò ó÷åôéêÜ... http://www.muppetlabs.com/~breadbox/txt/al.html ...ή μάλλον καλύτερα http://www.gtc.gr -
Και εσύ δεν καταλαβαίνεις γενικώς.
Εγώ μιλάω απόλυτα...ένα αμάξι με 0-100:9,7' και 212 τελική δεν είναι αργό!
Εσύ μιλάς σχετικά... http://www.muppetlabs.com/~breadbox/txt/al.html ...ή μάλλον καλύτερα http://www.gtc.grκαλά, εργοστασιακές μετρήσεις, κι η 116 έχει κάτω από 11
-
Και εγώ μαζί σου...δεν μπορείς να λες όμως την 1.9 αργή!
ούτε ελληνικά δεν καταλαβαίνεις... Για '160' άλογα και 30.000 ευρώ το λιγότερο, είναι ΑΡΓΗ!
Και εσύ δεν καταλαβαίνεις γενικώς.
Εγώ μιλάω απόλυτα...ένα αμάξι με 0-100:9,7' και 212 τελική δεν είναι αργό!
Εσύ μιλάς σχετικά... http://www.muppetlabs.com/~breadbox/txt/al.html ...ή μάλλον καλύτερα http://www.gtc.grγιατι , τι ειναι???? γρηγορο???
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Êáé åãþ ìáæß óïõ...äåí ìðïñåßò íá ëåò üìùò ôçí 1.9 áñãÞ!
ïýôå åëëçíéêÜ äåí êáôáëáâáßíåéò... Ãéá '160' Üëïãá êáé 30.000 åõñþ ôï ëéãüôåñï, åßíáé ÁÑÃÇ!
Êáé åóý äåí êáôáëáâáßíåéò ãåíéêþò.
Åãþ ìéëÜù áðüëõôá...Ýíá áìÜîé ìå 0-100:9,7' êáé 212 ôåëéêÞ äåí åßíáé áñãü!
Åóý ìéëÜò ó÷åôéêÜ... http://www.muppetlabs.com/~breadbox/txt/al.html ...Þ ìÜëëïí êáëýôåñá http://www.gtc.grãéáôé , ôé åéíáé???? ãñçãïñï???
Ï×É!!!
-
Γρηγορο δεν ειναι.... αργο δεν ειναι.... αποφασιστε!
Κατα την γνωμη μου εαν κυμαινετε το 0-100 γυρω στα 10, τοτε ειναι μια ικανοποιητικοτατη επιδοση, ποσο δε μαλλον αν λαβουμε υποψην το τι αμαξι... εεε ΑΜΑΞΑΡΑ παιρνεις. Μια τετοια επιδοση θα την χαρακτηριζα ΣΒΕΛΤΗ.
Lkar, ο συλλογισμος σου εχει λαθος... Δεν μπορεις να λες 30 χλιαρικα με 160 αλογα δεν ειναι γρηγορο. Με 30 χιλιαρικα σιγουρα πχ μπορεις να παρεις το Golf σου... αλλα το Golf σου ποτε δεν θα φτασει την ανεση/χλιδα/χωρους της Alfa... Plain simple διαφορετικες κατηγοριες και αναγκες.... Αλλος μπορει να βρισκει επαρκης τις επιδοσεις της 1.9 και να μην τον νοιαζουν ακομα 50 αλογα παραπανω.... μπορει να θελει να δωσει και αλλου βαρος. Λεω γω τωρα....
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ãñçãïñï äåí åéíáé.... áñãï äåí åéíáé.... áðïöáóéóôå!Êáôá ôçí ãíùìç ìïõ åáí êõìáéíåôå ôï 0-100 ãõñù óôá 10, ôïôå åéíáé ìéá éêáíïðïéçôéêïôáôç åðéäïóç, ðïóï äå ìáëëïí áí ëáâïõìå õðïøçí ôï ôé áìáîé... ååå ÁÌÁÎÁÑÁ ðáéñíåéò. Ìéá ôåôïéá åðéäïóç èá ôçí ÷áñáêôçñéæá ÓÂÅËÔÇ.
Ìáæß óïõ!
-
Γρηγορο δεν ειναι.... αργο δεν ειναι.... αποφασιστε!Κατα την γνωμη μου εαν κυμαινετε το 0-100 γυρω στα 10, τοτε ειναι μια ικανοποιητικοτατη επιδοση, ποσο δε μαλλον αν λαβουμε υποψην το τι αμαξι... εεε ΑΜΑΞΑΡΑ παιρνεις. Μια τετοια επιδοση θα την χαρακτηριζα ΣΒΕΛΤΗ.
Lkar, ο συλλογισμος σου εχει λαθος... Δεν μπορεις να λες 30 χλιαρικα με 160 αλογα δεν ειναι γρηγορο. Με 30 χιλιαρικα σιγουρα πχ μπορεις να παρεις το Golf σου... αλλα το Golf σου ποτε δεν θα φτασει την ανεση/χλιδα/χωρους της Alfa... Plain simple διαφορετικες κατηγοριες και αναγκες.... Αλλος μπορει να βρισκει επαρκης τις επιδοσεις της 1.9 και να μην τον νοιαζουν ακομα 50 αλογα παραπανω.... μπορει να θελει να δωσει και αλλου βαρος. Λεω γω τωρα....
δεν είναι ανάγκη να το συγκρίνεις με το Golf, για δοκίμασε σύγκριση με ένα ταπεινό δίλιτρο Passat ή ένα 'φτηνιάρικο' Mondeo ΚΑΙ σε επιδόσεις
Όσο για τους χώρους της Alfa, υπερτερεί μόλις 20 λίτρα σε χώρο αποσκευών σε σχέση με το Golf και για τους επιβάτες άστο καλύτερα, παρά το μεγαλύτερο μεταξόνιο.
και για πες μου τι να την κάνω τη 'χλίδα';
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Γρηγορο δεν ειναι.... αργο δεν ειναι.... αποφασιστε!
Κατα την γνωμη μου εαν κυμαινετε το 0-100 γυρω στα 10, τοτε ειναι μια ικανοποιητικοτατη επιδοση, ποσο δε μαλλον αν λαβουμε υποψην το τι αμαξι... εεε ΑΜΑΞΑΡΑ παιρνεις. Μια τετοια επιδοση θα την χαρακτηριζα ΣΒΕΛΤΗ.
δεν είναι ανάγκη να το συγκρίνεις με το Golf, για δοκίμασε σύγκριση με ένα ταπεινό δίλιτρο Passat ή ένα 'φτηνιάρικο' Mondeo ΚΑΙ σε επιδόσεις
Όσο για τους χώρους της Alfa, υπερτερεί μόλις 20 λίτρα σε χώρο αποσκευών σε σχέση με το Golf και για τους επιβάτες άστο καλύτερα, παρά το μεγαλύτερο μεταξόνιο.
και για πες μου τι να την κάνω τη 'χλίδα';
Κοιτα, και το Passat και το Mondeo δεν μπορεις να τα συγκρινεις με την 159. Δεν αναφερονται στο ιδιο κοινο. Η χλιδα ειναι σημαντικη, δημιουργει φιλοξενο περιβαλλον... επιπροσθετα, αλλο το υφασμα πχ του Passat και αλλο της Alfa. Σε 3-4 χρονια χρησης θα καταλαβεις την διαφορα... Επισης η προσοχη στην λεπτομερια ειναι κατι που πληρωνεται και μαλιστα καλα. Απο εκει και περα, η Alfa εχει και το λιγο καλυτερο στησιμο, και το λιγο καλυτερο τιμονι... κλπ κλπ.... ειναι συνολικα ποιο ψαγμενο οποτε και θα κοστιζει παραπανω. Αν θελει το Passat ας με περασει στην ευθεια... θα τα πουμε στις στροφες
-
Ηρεμήστε!
Γρήγορη η 1.9 δεν είναι σε καμία περίπτωση, αλλά δεν έχει επηρεαστεί και από το 'φαινόμενο' 316. Είναι όμως σβέλτη. Για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται για τις απόλυτες επιδόσεις και δίνει βάρος περισσότερο στη σχεδίαση, η 1.9 είναι μία πολύ αξιόλογη πρόταση.
Ο καθένας αγοράζει ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Μπορεί αρκετοί εδώ μέσα (και εγώ μέσα σ' αυτούς) να παίρναμε σ' αυτήν την κατηγορία και χρήματα ένα οικογενειακό με 200+ ίππους (γι' αυτό και οι 160 ή οι 185 μοιάζουν σε πολλούς λίγοι για τα χρήματά τους βάσει των δικών τους προτεραιοτήτων), αλλά αυτό δε σημαίνει πως όλος ο κόσμος σκέφτεται έτσι. -
Απο εκει και περα, η Alfa εχει και το λιγο καλυτερο στησιμο, και το λιγο καλυτερο τιμονι... κλπ κλπ.... ειναι συνολικα ποιο ψαγμενο οποτε και θα κοστιζει παραπανω. Αν θελει το Passat ας με περασει στην ευθεια... θα τα πουμε στις στροφεςΠιστεύεις πως το στήσιμο της Alfa είναι τόσο καλύτερο που να μπορεί κάποιος (και στα δύο αυτοκίνητα υπάρχουν ισάξια 'χέρια') να κερδίσει τόσο χρόνο στη στροφή; Η μέγιστη ταχύτητα στριψίματος σε δεδομένη στροφή της 159 δε νομίζω να έχει και την τρομερή διαφορά απ' αυτή του Passat. Θα με ενδιέφερε πολύ αν κάποιος είχε περισσότερα στοιχεία γι' αυτό το θέμα.
Πάντως κάνενα απ' τα δύο αυτοκίνητα δε σχεδιάστηκε με σκοπό την κόντρα. Είναι οικογενειακά. Επίσης, η χαρά δεν αποτυπώνεται πάντα στα χρονόμετρα.
-
Κοιτα, και το Passat και το Mondeo δεν μπορεις να τα συγκρινεις με την 159. Δεν αναφερονται στο ιδιο κοινο. Η χλιδα ειναι σημαντικη, δημιουργει φιλοξενο περιβαλλον... επιπροσθετα, αλλο το υφασμα πχ του Passat και αλλο της Alfa. Σε 3-4 χρονια χρησης θα καταλαβεις την διαφορα... Επισης η προσοχη στην λεπτομερια ειναι κατι που πληρωνεται και μαλιστα καλα. Απο εκει και περα, η Alfa εχει και το λιγο καλυτερο στησιμο, και το λιγο καλυτερο τιμονι... κλπ κλπ.... ειναι συνολικα ποιο ψαγμενο οποτε και θα κοστιζει παραπανω. Αν θελει το Passat ας με περασει στην ευθεια... θα τα πουμε στις στροφες
γιατί δενθα τα συγκρίνω; επειδή δεν θέλουν κάποιοι; για ρίξε μία ματιά στα γραφόμενα του ΣΧ. Μεσαία οικογενειακά είναι ΟΛΑ, απλώς κάποιοι κολλάνε Pr@^%#!&* ή 'sport' ταμπέλες
Ναι ξέχασα τα υπερπολυτελή καθίσματα της Alfa είσαι βέβαιος ότι θα κρατήσουν περισσότερο;
και βέβαια το Mondeo και το Passat έχουν χάλια στήσιμο;
-
η πλακα ειναι οτι πολυς κοσμος αναφερετε σε επιδοσεις σε ευθεια και στροφες και δεν μπορουν να εξαντησουν ουτε τις δυνατοτητες ενος ...yaris 1.0
οι παροντες εξαιρουνται, για να μην παρεξηγουμαι!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
οι παροντες εξαιρουνται, για να μην παρεξηγουμαι!Μην το λες, τουλάχιστον εγώ θεωρητικά μιλάω. Τώρα Yaris 1.0 δεν έχω οδηγήσει, αλλά το Fabia δεν το εξαντλώ ακόμα (κυρίως για λόγους ασφαλείας). Σκαλοπάτι σκαλοπάτι και να πήξει λίγο το μυαλό πρώτα.
-
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
οι παροντες εξαιρουνται, για να μην παρεξηγουμαι!
Μην το λες, τουλάχιστον εγώ θεωρητικά μιλάω. Τώρα Yaris 1.0 δεν έχω οδηγήσει, αλλά το Fabia δεν το εξαντλώ ακόμα (κυρίως για λόγους ασφαλείας). Σκαλοπάτι σκαλοπάτι.
το yaris το ανεφερα τυχαια, μια χαρα αυτοκινητο ειναι, απλα αν δεν μπορεις να εξαντησεις τις δυνατοτητες ενος μικρου αυτοκινητου, τι αξια εχει να ψαχνεις τις διαφορες μιας 159 και ενος mondeo στις στροφες???
Και μαλιστα να επιλεγεις αυτο που στριβει καλυτερα, εστω και αν σαν οδηγος δεν μπορεις να φθασεις ουτε στο 70% των δυνατοτητων τους???
-
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Áðï åêåé êáé ðåñá, ç Alfa å÷åé êáé ôï ëéãï êáëõôåñï óôçóéìï, êáé ôï ëéãï êáëõôåñï ôéìïíé... êëð êëð.... åéíáé óõíïëéêá ðïéï øáãìåíï ïðïôå êáé èá êïóôéæåé ðáñáðáíù. Áí èåëåé ôï Passat áò ìå ðåñáóåé óôçí åõèåéá... èá ôá ðïõìå óôéò óôñïöåò
**Ðéóôåýåéò ðùò ôï óôÞóéìï ôçò Alfa åßíáé ôüóï êáëýôåñï **ðïõ íá ìðïñåß êÜðïéïò (êáé óôá äýï áõôïêßíçôá õðÜñ÷ïõí éóÜîéá '÷Ýñéá') íá êåñäßóåé ôüóï ÷ñüíï óôç óôñïöÞ; Ç ìÝãéóôç ôá÷ýôçôá óôñéøßìáôïò óå äåäïìÝíç óôñïöÞ ôçò 159 äå íïìßæù íá Ý÷åé êáé ôçí ôñïìåñÞ äéáöïñÜ áð' áõôÞ ôïõ Passat. Èá ìå åíäéÝöåñå ðïëý áí êÜðïéïò åß÷å ðåñéóóüôåñá óôïé÷åßá ãé' áõôü ôï èÝìá.
¼÷é öõóéêÜ!
F=m (v^2)/r
ÁëëÜ ç áßóèçóç óôéò óôñïöÝò åßíáé Üëëï ðñÜãìá...
Èá óïõ ðù Ýíá ðáñÜäåéãìá...
Ôï 2001 ìåôÜ ôçí ÄéåèíÞ ¸êèåóç áõôïêéíÞôïõ áíÝâáéíá Salonica óå êÜôé öéëáñÜêéá.
Åßðá íá âãÜëù ôï ôáîßäé ìå Ýíá ãÝìéóìá ïðüôå êáé äåí ðÞãáéíá ðÜíù áðü 145.
Ðñéí ôéò óôñïöÝò ôïõ Ðëáôáìþíá ,óôéò åõèåßåò ìåôÜ ôá ÔÝìðç, äåí èõìÜìáé êáé åãþ ðüóïé ìå ðÝñáóáí...
Ôï ãÝëéï Þôáí **ïé åêöñÜóåéò ôïõò **üôáí ôïõò îáíáðÝñáóá ðÜíù óôéò óôñïöÝò ,áðü ôçí åîùôåñéêÞ ðÜíôá, ðïëý ãñÞãïñá,Üíåôá êáé ðÜíôá ...ìå ôï Ýíá ÷Ýñé!!(...ôï Üëëï óôï handrest!) -
Αλλά η αίσθηση στις στροφές είναι άλλο πράγμα...
Θα σου πω ένα παράδειγμα...
Το 2001 μετά την Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου ανέβαινα Salonica σε κάτι φιλαράκια.
Είπα να βγάλω το ταξίδι με ένα γέμισμα οπότε και δεν πήγαινα πάνω από 145.
Πριν τις στροφές του Πλαταμώνα ,στις ευθείες μετά τα Τέμπη, δεν θυμάμαι και εγώ πόσοι με πέρασαν...
Το γέλιο ήταν **οι εκφράσεις τους **όταν τους ξαναπέρασα πάνω στις στροφές ,από την εξωτερική πάντα, πολύ γρήγορα,άνετα και πάντα ...με το ένα χέρι!!(...το άλλο στο handrest!)Αυτό το κάνω στην περιφεριακή Υμηττού καθημερινά. Έχει πλάκα να σε περνάει στην ευθεία ο άλλος με το αυτοκίνητο τριπλάσιας αξίας (λόγω φόβου του γνωστού μπλόκου μετά την κατηφόρα), και στην επόμενη στροφή να αναγκάζεται να κάνει δεξιά ή να τσαντίζεται που κόλλησες πίσω του και τον πιέζεις.
Ελπίζω όταν μεγαλώσω (πατήσω τα -ήντα) βέβαια να μην αρχίσω να οδηγώ σαν εκπρόσωπος της άλλης πλευράς...
Alfa Romeo 159 & 159TBi