-
εγω λεω πως θα γινει με την αλφα βητα βασιλοπουλος....
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
η 159 θα γραψει χρυση ιστορια στην αυτοκινηση οπως εκανε και η 156 γιατι απλα ειναι ενα τελειο αυτοκινητο.
Overstatement or what?
το οτι η 156 προσφερε μεγαλυτερη απολαυση απο τον ανταγωνισμο(316) και ηταν το μοναδικο αυτοκινητο με ενα τοσο γρηγορο τιμονι(2.2στροφες!!!... α ναι, μαζι με την montena...) κ.τ.λ κ.λ.π. και μπλα μπλα μπλα... und so weiter und sofort....
βαριεμαι τωρα να ξεκινησω μαχη για κατι που ειναι δεδομενο!
πητε οτι η Μ5 ηταν το καλυτερο αυτοκινητο και τελειωσαμε. ουτε εγω θα αλλαξω μυαλα ουτε εσεις. παλιοπαππουδες!για το ποτε ορμησατε ε!!!!?????
ορεξουλες για πολεμους ε??? -
φιλε ο δευτερος θερμοδυναμικος νομος εξηγει την αναρμοστη και πολεμικη συμπεριφορα μας...οδευουμε προς την αταξια!!!!!
ελα μωρε αλφιστι ντορος να γινεται μωρε να γελαμε...
-
Ο χρήστης alfisti! έγραψε:
η 159 θα γραψει χρυση ιστορια στην αυτοκινηση οπως εκανε και η 156 γιατι απλα ειναι ενα τελειο αυτοκινητο.
Overstatement or what?
το οτι η 156 προσφερε μεγαλυτερη απολαυση απο τον ανταγωνισμο(316) και ηταν το μοναδικο αυτοκινητο με ενα τοσο γρηγορο τιμονι(2.2στροφες!!!... α ναι, μαζι με την montena...) κ.τ.λ κ.λ.π. και μπλα μπλα μπλα... und so weiter und sofort....
βαριεμαι τωρα να ξεκινησω μαχη για **κατι που ειναι δεδομενο! **πητε οτι η Μ5 ηταν το καλυτερο αυτοκινητο και τελειωσαμε. ουτε εγω θα αλλαξω μυαλα ουτε εσεις. παλιοπαππουδες!
για το ποτε ορμησατε ε!!!!?????
ορεξουλες για πολεμους ε???Earth calling Alfisti!
Egw sxoliasa to statement sou gia tis 156 kai 159 kai esy mou apantas gia M5, polemous kai mparoufes? (Isws apeuthinese sta sxolia ton allwn)Nai eitan kalo amaxi.
Exei polla kala amaxia file Alfisti!, alla den grafeis etsi xrysi istoria stin autokinisi...me ena kalo amaxi.
Gia pes mas pos egrapse xrysi istoria?Oso gia tin 159, kai to sxolio peri TELIOU autokinitou....Den yparxei telio autokinito!!! Kai den kserw kata poso h 159 plisiazei kan
Kai bebaia mono mesa sto myalo sou mporei na einai dedomenes autes oi akrees apopseis sou.
Opote tsampa syzitame -
Ο χρήστης pik. έγραψε:
εγω λεω πως θα γινει με την αλφα βητα βασιλοπουλος....Το forum γέμισε trolls....
-
Monte τωρα τι ναπω...οταν μας λεει ο Σπιντι ΜπουζουκιΜπομπους ειναι καλα αλλο αν το κανει για να γελασουμε εμεις ουτε να αστειευτουμε δεν μπορουμε με εσας?
τι αυτοκινητο εχεις?
-
Οτι γράφει το sig.
Montecarlo
αλλά και μια 146ti για πηγαίνω αξιόπιστα και με χαμόγελο στην καθημερινη δουλειά
Στο γκαράζ υπάρχει και μια M3 E30 -
καλως...συγχωρησαι....
και δεν ειμαι τρολλ το πολυ κανας καλικαντζαρος....
-
Για να πάμε σε πιο ενδιαφέροντα θέματα.
ξέρει κανεις εαν το ξυλινο τιμόνι που υπήρχε στην 156 θα υπάρχει και τώρα στα extra ?
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Overstatement or what?
βαριεμαι τωρα να ξεκινησω μαχη για **κατι που ειναι δεδομενο! **πητε οτι η Μ5 ηταν το καλυτερο αυτοκινητο και τελειωσαμε. ουτε εγω θα αλλαξω μυαλα ουτε εσεις. παλιοπαππουδες!
για το ποτε ορμησατε ε!!!!?????
ορεξουλες για πολεμους ε???Earth calling Alfisti!
Egw sxoliasa to statement sou gia tis 156 kai 159 kai esy mou apantas gia M5, polemous kai mparoufes? (Isws apeuthinese sta sxolia ton allwn)Nai eitan kalo amaxi.
Exei polla kala amaxia file Alfisti!, alla den grafeis etsi xrysi istoria stin autokinisi...me ena kalo amaxi.
Gia pes mas pos egrapse xrysi istoria?Oso gia tin 159, kai to sxolio peri TELIOU autokinitou....Den yparxei telio autokinito!!! Kai den kserw kata poso h 159 plisiazei kan
Kai bebaia mono mesa sto myalo sou mporei na einai dedomenes autes oi akrees apopseis sou.
Opote tsampa syzitameηρεμα...
συμφωνω απολυτα.
εγραψα 2 λεξεις και φανηκαν υπερβολικες.
'τελειο' αμαξι υπαρχει με βαση τον συναγωνισμο
και με τα δικα μου δεδομενα η 156 θα ηταν η τελεια
επιλογη λιγα χρονια πριν. τωρα για τον πατερα
μου η τελεια επιλογη ισως ειναι η 159..πιανεσαι απο τις λεξεις, αλλα μαλλον ηταν δικο μου το λαθος.
στο θεμα του πολεμου δεν καταλαβες το χιουμορ μου οπως αντιθετα εγινε με τον pik.
-
μοντε αν και φιλος αλλης εταιριας σου λεω πως ναι.το εχω δει σε ιταλικο σαιτ αλλα δεν θυμαμαι πιο...αντε τα σεβη μου χαιρετω
-
ωρες ωρες ρε παδια ,αυτους τους λεγομενους αλφιστι δεν μπορω να τους καταλαβω.......δεν ξερω, εγω φταιω??? αυτοι φταινε??? η κοινωνια του φορουμ μας φταιει???
θα το ψαξω ομως -
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
3. Τιμή
H 1.9 από 29,9 έως 31,4
Η 2,2 από 32,8 έως 34,3.
Η 320 από 34,1 έως 39,2.
Το Α4Τ από 33 έως 35,5 (+ quattro).Σωστά μέχρι εδώ. Όμως, εκεί που τερματίζει η τιμή της 2,2 ξεκινά η 320.
Ακόμα χειρότερα δηλαδή. Συγκρίνεις την πολύ φθινότερη 1.9 με την 320 και όχι την πιο κοντινή σε τιμή 2.2
Με αυτό έβαλες αυτογκόλ
Ρε σύ Babbis, σαφώς είπα και η 2,2 είναι πιιο κοντά στην 320 σε χρήματα.
Από κάτω μετά, κάνω 2 παρατηρήσεις...Eπίσης υπάρχει και η αναλογία ίππων/λίτρο :
84.2 ίππους/λίτρο η 1,9
84,1 ίππους/λίτρο η 2,2
75 ίππους/λίτρο η 320
90,5 ίππους/λίτρο το Α4 1,8Τ (αυτό θα το βγάλουμε εκτός λόγω turbo; )Εντελώς **άσχετο **το παράδειγμά σου και με εκπλήσεις διότι θεωρώ ότι έχεις φοβερές γνώσεις πάνω στα αυτοκίνητα.
Ο λόγος κιλών ανά ίππο και ροπής ανά ίππο είναι σημαντικός στις επιδόσεις.
Το ξέρω ότι είναι άσχετη η αναλογία ίππων/λίτρο!
Το ανέφερα επίτηδες. Τόσες αναλογίες πια, για να βγάλουμε με ποιό Α4 και με ποιά 3αρα συγκρίνεται η Mrs 159! Έλεος! Μάλλον τα κατάφεραν οι μαρκετιρς της Alfa...
Θα καταφέρουν το ίδιο και με τα διαφημιστικά σποτάκια ;;;Και με τα μεν και με τα δέ πιθανόν συγκρίνεται. ΔΕΝ είναι λάθος!
Απλώς θεωρώ -λάθος- να θεωρούμε δεδομένα τα κυβικά αντιπαράθεσης,
κατά τρόπο ανάλογο με αυτόν που παραθέτεις εσύ...Παρεπιπτόντως, γνωρίζω τί ερμηνεύει η αναλογία κιλών/ίππο,
χωρίς να έχω φοβερές γνώσεις πάνω στα αυτοκίνητα.Τελικά δεν μου είπες με τι θα συγκρίνεις το Α4 1.6, 316 , και με τι το Α4 2.0, 318 κόντρα στην 159. Εκτός κι αν βάλεις την 1.9 σε διπλό ταμπλό.
Για τα 16αρια Α4, σειρά 3, ΔΕΝ υπάρχει απευθείας αντιπαράθεση με κάποια 159. (όπως γίνονταν μέχρι στιγμής με την ανύπαρκτη 316).
Τώρα το δίλιτρο Α4 (130 PS), υφίσταται μάλλον μόνο στις καταστάσεις ως έκδοση.
Από την άλλη, το να συγκρίνεις 130PS και 125PS με τα 160 της 1,9 είναι άτοπο. Προφανώς με την 1,8 159 όταν αυτή έρθει με το καλό. -
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Eπίσης υπάρχει και η αναλογία ίππων/λίτρο :
84.2 ίππους/λίτρο η 1,9
84,1 ίππους/λίτρο η 2,2
75 ίππους/λίτρο η 320
90,5 ίππους/λίτρο το Α4 1,8Τ (αυτό θα το βγάλουμε εκτός λόγω turbo; )Ήμουν σίγουρος ότι πάλι έκανες λάθος θεωρώντας την 1.9 ως 1900κ.ε και όχι ως 1858!!
Τα πραγματικά νούμερα έχουν ως εξής:
160/1.858= 86.11 ίππους/λίτρο η 1,9
185/1.995= 84,16 ίππους/λίτρο η 2,2
150/1.995= 75,16 ίππους/λίτρο η 320OK, Βabbis, υπάρχει μια μικρή απόκλιση στις τιμές, και τί έγινε ;
π.χ. όταν λέμε ότι το νέο RS4 είναι το πρώτο μή τούρμπο-RS που αποδίδει 100 άλογα στο λίτρο,
πρέπει να αναφέρω ότι έχω 420/4,163=100,88 άλογα στο λίτρο ;;;Κατάλαβες φαντάζομαι τί εννοώ.
Μήπως είναι άδικο να την συγκρίνουμε με δίλιτρες προτάσεις εταιρών όταν ο κυνισμός είναι πολύ πιο κοντά σε 1800άρια
Μήπως πρέπει να την συγκρίνουμε με τα 1800άρια τελικά? Λέω εγώ τωρα
Μήπως η βαριά 159 μας κούρασε αρκετά ;;;
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
áì ãéáôé öùíáæù ôïóï êáéñï åãù ï êáêïìïéñçò...ãéá ôçí áéóèçóç....ïóïí áöïñá ðïõ äéáâáóá êáðïéá ðåñé ïðïéïò ïäçãåé ìðåìðá âëåðåé ôïí ÷áñï ìå ôá ìáôéá ôïõ...:
Éó÷ýåé áêüìá êáé óÞìåñá...
á êáëá ðùò åéíáé äõíáôïí åóåéò ïé áëöéóôé íá ôá ëåôå áõôá...
åðåéäç öõãáôå áðï ôçí ðñáãìáôéêç áéóèçóç ïäçãçóçò ðïõ åéíáé ç ðéóù êéíçóç ìáò ëåôå äéáöïñá êïõëá(óïñõ ãéá ôïí ïñï áëëá åôóé åéíáé).:Êáé ôï mx-5 ðéóùêßíçôï åßíáé áëëÜ äåí ôï êáêïëïãÞóáìå ðïôÝ.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ìá ôïóï óéãïõñïò åéóáé?...ôï áõôïêéíçôï ðïõ äéåëõóå ôïí áíôáãùíéóìï óå ïëá ôá test äõíáìéêçò óõìðåñéöïñáò èá äõóêïëåõôåé íá áêïëïõèçóåé ôçí ðáñù÷çìåíç 156 2.0TS/2.0JTS?...ôïõëá÷éóôïí åãù ôçí ïäçãçóá(2.2jts) óôï Ìéëáíï êáé ìðïñù íá óïõ ðù ìå óéãïõñéá ïôé ðëåïí åéíáé ðåñéóóïôåñï ïõäåôåñç óôï ðáôçìá ôçò (Audi feeling)..............
Sorry, áëëÜ áí Þèåëá 'Audi feeling' êáé ïõäÝôåñï ðÜôçìá, èá Ýðáéñíá Audi. To ðëåïíÝêôçìá, ÷áñáêôçñéóôéêü êáé óÞìá êáôáôåèÝí ôáõôü÷ñïíá ôùí Alfa Romeo ÁÍÅÊÁÈÅÍ, Þôáí ç ñõèìßóéìç ÁÐÏ ÔÏÍ ÏÄÇÃÏ ïäéêÞ óõìðåñéöïñÜ êáé ç áíüèåõôç áßóèçóç ôïõ äñüìïõ. Áí ç 159 Ý÷åé ôçí áßóèçóç êáé ôç óõìðåñéöïñÜ ðïõ ëåò, ôüôå (íá ôï ðù 'ãåñìáíéêÜ'): klein mein!
Óõìöùíþ áðüëõôá óôï üôé ç 156 åé÷å êÜôé ôï ìïíáäéêü óôçí êáôçãïñßá êáé êñßìá ðïõ äåí Þôáí ðéóùêßíçôç
ÊÁÈÏËÏÕ êñßìá. ¹ôáí (êáé ÅÉÍÁÉ) Ýíá Üñéóôï ìðñïóôïêßíçôï, ðïõ ôáðåéíþíåé áíôßóôïé÷á Þ êáé ðéï äõíáôÜ ðéóù/ìðñïóôïêßíçôá üðïõ ôá ðåôý÷åé. Íá óôï èÝóù êé áëëéþò: áí ôï áõôïêßíçôï åßíáé ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÉÊÏ êáé êÜíåé ÁÕÔÁ ÁÊÑÉÂÙÓ ðïõ ôïõ ëÝù ÅÃÙ íá êÜíåé, ÷Ýóôçêá ðïõ Ý÷åé ôçí êßíçóç
Ç 159 ðéóôåýù üôé åßíáé ðéï ïëïêëçñùìÝíç óå âáóéêïýò ôïìåßò üðùò ç ðáèçôéêÞ áóöÜëåéá êáé ç ðëÝïí Üñéóôç êáôá ôá ðåñéïäéêÜ ðïéüôçôá - óõíáñìïãÞ.
¼ðùò áêñéâþò êáé ôï Mercedes E200 taxi ôïõ êõñ-Óôáýñïõ
ÁðëÜ ôï áãïñáóôéêü êïéíü èÝëåé ðåñéóüôåñç áóöÜëåéá-ðïéüôçôá êáé ëéãïôåñï áí èá ðçãáßíåé ôï ßäéï óâÝëôá. Ãé'áõôü êáé ðïõëÞèçêå ç øõ÷Þ óôïí ÄéÜâïëï
Ôï áãïñáóôéêü êïéíü ôùí ìåãÜëùí ãåñìáíéêþí sedan. Ðéóôåýåé ç Alfa Romeo üôé èá êëÝøåé ðåëÜôåò áðü áõôü ôï êïéíü, ÔÏÓÏ ÐÉÁ ðïõ íá ñéóêÜñåé íá ÷Üóåé ôïõò alfisti (ðñïóåîå, ìéëþ ãéá ôïõò alfisti, ü÷é ôéò 'ìáúìïýäåò' )???
-
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
Μα τοσο σιγουρος εισαι?...το αυτοκινητο που διελυσε τον ανταγωνισμο σε ολα τα test δυναμικης συμπεριφορας θα δυσκολευτει να ακολουθησει την παρωχημενη 156 2.0TS/2.0JTS?...τουλαχιστον εγω την οδηγησα(2.2jts) στο Μιλανο και μπορω να σου πω με σιγουρια οτι πλεον ειναι περισσοτερο ουδετερη στο πατημα της (Audi feeling)..............
Sorry, αλλά αν ήθελα 'Audi feeling' και ουδέτερο πάτημα, θα έπαιρνα Audi. To πλεονέκτημα, χαρακτηριστικό και σήμα κατατεθέν ταυτόχρονα των Alfa Romeo ΑΝΕΚΑΘΕΝ, ήταν η ρυθμίσιμη ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ οδική συμπεριφορά και η ανόθευτη αίσθηση του δρόμου. Αν η 159 έχει την αίσθηση και τη συμπεριφορά που λες, τότε (να το πω 'γερμανικά'): klein mein!
Συμφωνώ απόλυτα στο ότι η 156 ειχε κάτι το μοναδικό στην κατηγορία και κρίμα που δεν ήταν πισωκίνητη
ΚΑΘΟΛΟΥ κρίμα. Ήταν (και ΕΙΝΑΙ) ένα άριστο μπροστοκίνητο, που ταπεινώνει αντίστοιχα ή και πιο δυνατά πισω/μπροστοκίνητα όπου τα πετύχει. Να στο θέσω κι αλλιώς: αν το αυτοκίνητο είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ και κάνει ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ που του λέω ΕΓΩ να κάνει, χέστηκα που έχει την κίνηση
Η 159 πιστεύω ότι είναι πιο ολοκληρωμένη σε βασικούς τομείς όπως η παθητική ασφάλεια και η πλέον άριστη κατα τα περιοδικά ποιότητα - συναρμογή.
Όπως ακριβώς και το Mercedes E200 taxi του κυρ-Σταύρου
Απλά το αγοραστικό κοινό θέλει περισότερη ασφάλεια-ποιότητα και λιγοτερο αν θα πηγαίνει το ίδιο σβέλτα. Γι'αυτό και πουλήθηκε η ψυχή στον Διάβολο
Το αγοραστικό κοινό των μεγάλων γερμανικών sedan. Πιστεύει η Alfa Romeo ότι θα κλέψει πελάτες από αυτό το κοινό, ΤΟΣΟ ΠΙΑ που να ρισκάρει να χάσει τους alfisti (προσεξε, μιλώ για τους alfisti, όχι τις 'μαϊμούδες' )???
( )
Αυτό το smiley, σε μαιμού φέρνει...
-
Spidey τι αυτοκινητο εχεις?
το πιο γρηγορο που εχεις οδηγησει?(με τα περισσοτερα αλογα)
ευχαριστω για την απαντηση
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
Spidey τι αυτοκινητο εχεις?το πιο γρηγορο που εχεις οδηγησει?(με τα περισσοτερα αλογα)
ευχαριστω για την απαντηση
κάτσε, δεν την πήρες ακόμη...
Alfa Romeo 159 & 159TBi