-
Ο χρήστης jimptso έγραψε:
Πηρε πριν λιγες μερες ενας συναδελφος στη Λαρισα το skoda citigo με φυσικο αεριο,,στα 1500 χλμ του ειπαν να παει να αλλαξει τα λαδια και μετα ανα 15000 χλμ..Όλοι φυλάνε τον...πισινό τους ανεξάρτητα από τις εργοστασιακές οδηγίες και σε αυτή την περίπτωση καλά κάνουν γιατί εκτός από μερικά € παραπάνω δεν συντρέχει άλλος λόγος.
-
Καλησπέρα και από. Εμένα καλή χρονιά σε όλους. Είμαι κάτοχος ενός αυτοκινήτου του VW group. 20vt με κωδικό μηχανής BAM.και είναι big turbo. Το μοτέρ έχει επισκευαστεί και έχει μόλις 2 χιλιάδες χιλιόμετρα. Τα πρώτα λάδια που μπήκαν στην μηχανή δούλεψαν μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά ενώ το αυτοκίνητο ήταν στον αέρα και το. Μοτέρ δούλευε με 2.000 στροφές. Αυτή η διαδικασία έγινε σε 3 μισάωρα. Και κρύωμα ενδιάμεσα. Αλλάχτηκαν αμέσως τα λάδια και το φίλτρο. Το αυτοκίνητο περπάτησε για 500 χιλιόμετρα ακόμα μέχρι τις 3 χιλιάδες στροφές με ομαλή οδήγηση και έγινε ξανά αλλαγή λαδι Ν και φίλτρου λαδιου. Τα επόμενα λάδια δούλεψαν για 1.000 με 1.200 χιλιόμετρα από τα οποία τα 500 πρώτα ήταν μέχρι της 4-4.500 στροφές και τα υπόλοιπα με λίγο τουρμπισμα αλλά χωρίς φουλ πίεση εννοείται και αλλάχτηκαν ξανά μαζί και το Φίλτρο. Προχθές αλλάχτηκαν ξανά τα λάδια για 4τη φορά μαζί με το φίλτρο. Ήθελα να ρωτήσω αν είναι στρωμένο το μοτέρ αρκετά ώστε να ρυθμιστεί το πρόγραμμα και να δουλέψει κανονικά και όπως πρέπει. Θα ήθελα αν γίνεται να απαντήσει κάποιος γνωστης. Υ. Γ έχουν αλλαχτεί τα πάντα στο μοτέρ. Τα ελατήρια και τα έμβολα είναι εργοστασιακά. Τα κουζινετα στροφάλου και Μπιελων έχουν μπει ενισχυμένα όπως και οι Μπιελες.
-
Κάνε ακόμα 5-6 αλλαγές λαδιών και βλέπουμε...
Στάλθηκε από το ONEPLUS A6000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αν έκανα 15.000 χιλιόμετρα μετά πρώτα λάδια ίσως ήταν καλύτερα. Κάτι θα ξερεις
-
Ο χρήστης katestramenos20vt έγραψε:
Αν έκανα 15.000 χιλιόμετρα μετά πρώτα λάδια ίσως ήταν καλύτερα. Κάτι θα ξερειςΜάλλον πέφτει δούλεμα!!!! χωρίς λόγο φυσικά.
-
Αυτός που έκανε την ανακατασκευή δεν πρότεινε κάτι δηλαδή;
-
Καλημέρα σε όλους. Απλά να σας πω ότι σε καινούργιο αυτοκίνητο που μόλις αγόρασα η αντιπροσωπεία μου ζήτησε να πάω για δωρεάν έλεγχο και αλλαγή λαδιών μετά από 2500km ή 3 μήνες, παρότι στο βιβλίο σέρβις λέει κάθε ένα χρόνο ή 30000χλμ. Επίσης, στο check του αυτοκινήτου λέει 'έλεγχος σε 4500km'.
Απ ότι καταλαβαίνω το πρώτο σέρβις που λέγαμε παλιά στα 1000km εξακολουθεί να υπάρχει όμως με περισσότρα χλμ. -
Εξαρτάται από τον κατασκευαστή, δεν υπάρχει γενικός κανόνας.
Στρώσιμο Νέου Αυτοκινήτου.....