-
οχι γιατι ειναι αργο γιαυτο που θελω...
εκτος και αν προκειται να κανω συμβιβασμο. Τοτε ναι, θα το κοιτουσα, χωρις να σημαινει οτι θα το επαιρνα. Σιγουρα παντως το επομενο δε θα ειναι χειροκινητο.
-
αργό; ωχχχ
θα κατέβεις στις αναβάσεις;
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
(τριβοντας τα χερια του που οποτε θελει ξαναζωντανεβει το τοπικο-συνηθως χρειαζεται τη βοηθεια του Dr dino για να το ανεβασει )
Λοιπον,
Για την δική μου...συνεισφορά, κουβέντα ε; Αχαριστία!
τα πραγματα για οσους καταλαβαινουν ειναι απλα.Το εσωτερικο του leon που πρεπει να ειναι το μοναδικο selling point του αυτοκινητου,και γενικοτερα το μοναδικο κριτηριο για να αγορασει αμαξι κανεις απ'οτι καταλαβαινω με τη φαγωμαρα που πεφτει εδω μεσα,σε επιπεδο ποιοτητας συναρμογης,αντοχης σε στρεβλωσεις,εμφανισης τριξιματων κτλ κτλ συναντα τουλαχιστον τα βασικα ISO standards που χρησιμοποιουνται για την οργανωση και την εκτελεση της παραγωγης του.Που σημαινει οτι βρισκεται τουλαχιστον στο μεσο ορο της κατηγοριας αναφορας.Φυσικα θα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις αστοχιας υλικων(οπως στην περιπτωση του φιλου του hifi?)οπως π.χ καποια fiesta που εμφανιζαν σκουρια/αποσυνθεση στους πρωτους μηνες κτλ.Καλο ειναι λοιπον πριν αρχισουμε να πεταμε φιδια,αλιγατορες ανακοντες δεξια κι αριστερα να ελεγχουμε τη συνεπεια των λεγομενων μας.Ας κανουμε μια βολτα απο μια αντιπροσωπεια,ενα club,ενα dedicated forum ή οτι θεωρουμε αξιπιστο και ας εφαρμοσουμε την υποτυπωδη στατιστικη που μαθαμε μικρα(και οχι μεγαλα,ποτε θα το παρεις το πτυχιο ρε Ο3? -συντομα μητερα,συντομα)
Τα πράγματα είναι απλά, αλλά όχι όπως ακριβώς τα λες... Ενα αυτοκίνητο κρίνεται από πάρα πολλά πράγματα, εμφάνιση, επιδόσεις, άνεση, εσωτερικό, ποιότητα κατασκευής, ποιότητα υλικών, τιμή, premium-σύνη και ουκ ων έστι αριθμός άλλων...
Το Leon II τα πάει εξαιρετικά σε κάποια από αυτά, ενώ πατώνει παταγωδώς σε κάποια άλλα. Αυτό δεν είναι ούτε καινοφανές, ούτε πρωτότυπο, αλλά είναι ...αυτό που είναι! Κοινώς, έχει κάποια καραμπινάτα μειονεκτήματα που δεν χρειάζεται να τα υπεραναλύσουμε....
Οσες βόλτες και να κάνω σε αντιπροσωπείες και club, βελτίωση στην ποιότητα, εμφάνιση κλπ του εσωτερικού δεν θα δω. Πιστεύω πως κάθε υποψήφιος αγοραστής του , θα πρέπει να ...καταπιεί το εσωτερικό και να πάει παρακάτω.... Και μιλώ πέρα από εμφάνιση, καθώς τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι σίγουρα τα χειρότερα της κατηγορίας, εμφανώς χειρότερα από τους κορεάτες. Οι τελευταίοι είναι καλύτεροι από τους ιάπωνες πλέον, οπότε να μην μας κάνει εντύπωση... Νομίζω το Leon παίζει μπάλα σε αθλιότητα μόνον με το Auris. Το ότι και τα δύο βρίσκουν σιγά σιγά το κοινό τους, δείχνει πως σ' αυτόν τον κόσμο, κανείς....δεν χάνεται! Τα περί μέσου όρου που λες Ο3, είναι λάθος κατ' εμέ, είναι σαφώς στον πάτο της κατηγορίας. Μαζί με το γκιAuris για παρέα...αυτα περι ποιοτητας-περι αισθητικης ο καθενας δικαιουται να λεει το μακρυ του και το κοντο του.Κι αν μαζευουν πολλοι που δεν τους αρεσει,τοτε θα ναι ασχημο.Αλλα απο την αλλη αν μαζευτουν πολλοι δε μπορουν να ζωγραφισουν την γκουερνικα.Σιγουρα παντως ως συστημα αναφορας εχουμε την κλαση του αυτοκινητου και το σκοτος κτησης του.Σιγουρα τα πραγματα θα πρεπε να ναι ενα κλικ πιο πανω σε σχεση παντα και με τα βηματα που κανει ο ανταγωνισμος.Αλλα ποιος ανταγωνιστης σου προσφερει το πλαισιο του golf,με 160 αλογα και 1800ρη μοτερ σε αυτα τα λεφτα?Αλλωστε ειναι αυτονοητο οτι ποτε δε θα δουμε seat ή skoda να συναγωνιζεται audi και vw επι ισοις οροις στις λεπτομερειες.Και γενικα δε βλεπω το λογο να ξεζουμιζουμε εναν τομεα στον οποιο θα πρεπε να ξερεις τι συμβιβασμους θα κανεις
Η Skoda είναι απείρως πιο ποιοτική στο εσωτερικό της από την Seat! Ισως είναι 1000
-
[b]spiros[/b]
F/L το Leon έχει το 2009
Το DSG στο 1.8 όπως σου είπα από Νοέμβριο 2008 -
Ο χρήστης skye έγραψε:
αν ειχε το εσωτερικο του προηγουμενου leon θα ηταν χιλιες φορες καλυτερο...Are you sure, skye?...
-
μιας και ψαχνω για αυτοκινητο σιγα-σιγα,πηγα και οδηγησα σημερα απανωτα το skoda octavia 1.8 tsi, seat leon 1.4 tsi sport και seat leon 1.8 tsi sport up.
προσωπικες αποψεις οι παρακατω:
το σκοντα ειναι αρκετα πιο μαλακο και δειχνει πιο βαρυ.
επιταχυνση καταλαβαινεις μονο με 2α.τα χιλιομετρα ανεβαινουν ευκολα βεβαια,απλα δεν τα αντιλαμβανεσαι.
σε ανοιχτες καμπες ειναι πολυ σταθερο,αλλα δεν με εμπνεει να το πιεσω σε κλειστο κομματι.
το εσωτερικο του ειναι πιο ευπεπτο και δειχνει πιο καλοφτιαγμενο απο του λεον.
ο εξοπλισμος του ειναι σαφως κατωτερος απο του λεον.το 14αρι λεον ανοιγε πολυ προθυμα κανοντας και θορυβο.
δεν ειναι αντικειμενικα γρηγορο,αλλα ειναι πολυ νευρικο και σαφως πιο γρηγορο απο το λεον 1.6.
στο στησιμο υπαρχει μεγαλη διαφορα με το οκταβια.μου φανηκε πιο...στα μετρα μου.ειναι πιο σφικτο αλλα δεν με ενοχλησε η αποσβεση του.
το τιμονι ειναι πιο ζωντανο και σε συνδυασμο με τη θεση οδηγησης με ειχε στην πριζα.τελευταιο οδηγησα το λεον 1.8,που ηταν και πρωτο στη λιστα μου.
το συγκεκριμενο πρεπει να ειχε και ταλαιπωρημενα λαστιχα αφου το asr δουλευε υπερωριες χωρις να τα καταφερνει παντα.
η επιταχυνση ειναι αισθητη κυριως με 2α-3η.χιλιομετρα μαζευεις πολλα βεβαια,αλλα και παλι δεν τα καταλαβαινεις (σε βαθμο που να αναριωτεσαι)
δεν ειχα την πολυτελεια να κοιταζω στροφομετρα και ταχυμετρα μιας και ειχα το νου στην κινηση αλλα σε μια κλεφτη ματια και συγκριση με τα δικο μου ταχυμετρο,τα 160 ειχαν ερθει ευκολα.
σε ανοιχτη καμπη ειναι πολυ σταθερο και ετοιμο για οτι του ζητησεις.
σε κλειστο κομμματι μου εδινε την αισθηση οτι μπορουσα να το πιεσω και το εκανα.αν και με προβληματιζαν οι εμπρος κολωνες και τα τριγωνακια οσον αφορα την ορατοτητα σε κλειστο στροφιλικι,οταν ηρθε η ωρα δεν με προβληματισαν καθολου
σε μια πλατεια εδιωξε και κωλο.η χαρα ομως κρατησε λιγο μιας και ενω ειχα αρχισει το αναποδο το esp 'βογγηξε' και το σταματησε.σε ενα εσακι που περασα και με τα τρια με τριτη πατωντας τερμα γκαζι στο απεξ..
το οκταβια περναει απροβληματιστα αλλα αδιαφορα για τα γουστα μου
το 14αρι λεον δεν ειχε τοση δυναμη για να μουριασει
το 18αρι λεον,σε συνδυασμο με τα φθαρμενα λαστιχα,υπεστρεψε εντονα αρχικα εδιωξε λιγο κωλο και εκσφενδονιστηκε μπροστα.και τα τρια τα τσαρουχωσα απο 120 και εμεινα πολυ ευχαριστημενος (βεβαια τωρα εχω ταμπουρα πισω, χωρις abs)
το κιβωτιο του λεον ειναι πολυ πιο ακριβες και με καλυτερη αισθηση απο του οκταβια
με χαμογελα κατεβηκα μονο απο το 18αρι λεον
παλιοτερα εχω οδηγησει και το golf tsi 140, gt 170 και gti 200 dsg.
το τελευταιο ειχε τελειωμενα 18αρια λαστιχα και δεν το πολυπιεσα...
το gt ειναι εκπληκτικο,αν και πιο πολυ προτιμω το συνολο του λεον
το Tsi αν και sportline ειναι πιο μαλακο απο το λεον και γαι μενα ειναι μειον.οσον αφορα το εσωτερικο...
τα καθισματα του λεον και γκολφ ειναι αψογα
η κονσολα του γκολφ αν και τιποτα ιδιατερο σε σχεδιαση ειναι η πιο ωραια.ακολουθει του οκταβια και τελευταια του λεον.προσωπικα,σε ενα αυτοκινητο με τετοιο μοτερ,στησιμο,θεση οδηγησης δεν με πολυαπασχολει αν η σχεδιαση του ειναι υποδεεστερη ενος ι30.
απο εξοπλισμο δεν του λειπει τιποτα απολυτως (μονο οροφη και ξενον θα προσθεσω)
οι χωροι του λεον, αν και οι μικροτεροι απο τα τρια, υπερκαλυπτουν τις αναγκες μουεξωτερικα... η οκταβια ειναι η πλεον αδιαφορη.το γκολφ επισης (σε 5πορτο,γιατι 25.000 για 3πορτο δεν δινω),ενω το λεον θα ελεγα οτι μου αρεσει και μαλιστα πολυ(χωρις το βοδι-κιτ,που εσφαλμενα πολλοι νομιζουν οτι ειναι ελληνικο 'προνομιο' ενω κυκλοφορει κανονικα σε ολοκληρη την ευρωπη)
αυτα τα ολιγα
-
@ hifi και τους λοιπους που κραζουν (καποιος skye νομιζω?)
αυτο που δεν μπορειτε να καταλαβετε ειναι πως το αυτοκινητο ειναι μια οντοτητα που δεν εξαντλειται στην εμφανιση του εσωτερικου.
ειδικα αν δεν πληρωνεις γι αυτο τον τομεα ή μαλλον πληρωνεις πρωτιστως για αλλους τομεις π.χ οδηγικη ευχαριστηση
εμενα μ'ενδιαφερει το εσωτερικο να ναι ποιοτικο και εργονομικο.Και τα 2 αυτα τα καλυπτει οση λασπη κι αν πεσει για το τριξιμο.Φυσικα δεν εχει τον ολοκληρωμενο χαρακτηρα ενος αυτοκινητου που εξελιχθηκε αυτολογα και δεν ειναι το παραπαιδι μιας κοινοπραξιας.Πιστευει κανεις δλδ πως μια μερα οι ισπανοι ξυπνησαν και ειπαν ας φτιαξουμε το πιο αθλιο σχεδιαστικα εσωτερικο της κατηγοριας?(που για μενα δεν ειναι του λεον αλλα τεσπα)Προφανως και υπηρχε υστεροβουλια για να παρεις το golf αν θες κατι καλυτερο.Το οποιο δεν ειναι κακο(και στους επομενους μηνες θα το υποστηριζουμε πιο ενθερμα )αλλα σε συγκριση εκδοσεων 1-1 θα ειναι παντα πιο ακριβο
τωρα στα περι κορεατων κτλ φυσικα και συμφωνω οι ανθρωποι βγαζουν ματια με την εξελιξη τους και σε λιγα θα πρωταγωνιστουν.Οχι και το bravo ομως-ειναι πολυ νωρις...και πολυ αργα για τη φιατ να κανει ονομα ε hifi?προσπαθει ακομα αραγε?τοσα χρονια τπτ?
εγω σε καταλαβαινω παντως-εισαι στην ηλικια που δεν κανεις πειραματισμους με τα λεφτα του μπαμπα και θες αμαξι κιμπαρικο και προσεγμενο μεχρι τελευταια λεπτομερεια.στο λεον θα πρεπει να κανεις καποιες παραχωρησεις το δεχομαι-αλλα οχι στα ορια της κακογουστιας η της φτηνιαρικης υλοποιησης
-
Ο χρήστης ο3 έγραψε:
αυτο που δεν μπορειτε να καταλαβετε ειναι πως το αυτοκινητο ειναι μια οντοτητα που δεν εξαντλειται στην εμφανιση του εσωτερικου.φίλε μου κατανοητό αυτό αλλά τότε γιατί εδώ μέσα κράζουμε το design στο Golf γιατί κράζουμε την οδική συμπεριφορά στο 308 γιατί κράζουμε το Φόκους που δεν έχει ακόμα τούρμπο κινητήρες γιατί κράζουμε το Αstra για την υποστροφή του γιατί κράζουμε το Μegane γιατί γιατί και ξαναγιατί;
Το αυτοκίνητο είναι μία οντότητα όπως λες που δεν εξαντλείται ΧΧΧΧΧ όπου Χ βάλε τα πιο πάνω. Δεν σε είδα εκεί να κόπτεσαι.
Είπαμε προτεραιότητες. Ο αγοραστής ναι μεν θέλει ένα καλό τουρμπάτο συνήθως μοτέρ ναι μεν θέλει και μία ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά αλλά επίσης θέλει και ένα αποδεκτό design.
Εσένα δεν σε πειράζει...άλλον όμως τον πειράζει. Γράφει την άποψή του. Γιατί θα πρέπει δηλ να έχει έναν ο3 να τον ειρωνεύεται; Δεν το καταλαβαίνω. Χαλάρωσε λοιπόν.
Για το Leon μιλάμε, όχι την 430 Scuderia. -
προσωπικα ο,τι εγραψα το εγραψα με μπολικη δοση χιουμορ παντως...
δεν εγραψα ποτε οτι δεν ειναι ποιοτικο το εσωτερικο! δεν ξερω αν ειναι.
αυτα τα πραγματα φαινονται σε βαθος χρονου, ομως η αισθηση που σου δινει ειναι καπως φτηνιαρικη, δε νομιζω οτι μπορει να το αρνηθει κανεις αυτο, και αναρωτιεμαι:
δεκτα ολα αυτα για το οτι δεν θα περιμενε κανεις να εχει την αισθηση του εσωτερικου ενος A3 ή ακομα και ενος golf (ισως και επιτηδες οπως λες), αλλα δεν καταλαβαινω γιατι δεν θα μπορουσε να εχει την αισθητικη του octavia... -
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Είπαμε προτεραιότητες. Ο αγοραστής ναι μεν θέλει ένα καλό τουρμπάτο συνήθως μοτέρ ναι μεν θέλει και μία ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά αλλά επίσης θέλει και ένα αποδεκτό design.
Φίλε μου το αυτοκίνητο είναι απαράδεκτο αισθητικά και μοιάζει σαν playmobil κατά τα δικά σου πάντα κριτήρια. Κατά τα δικά μου εξωτερικά είναι πανέμορφο & εσωτερικά με ορισμένες μικρές διαφοροποιήσεις στην κεντρική κονσόλα θα μπορούσε να ήταν επίσης πανέμορφο.
Βέβαια εγώ δεν είμαι αντιπροσωπευτικό δείγμα διότι μου αρέσει να μπαίνω στη στροφή και να βγαίνω από τη στροφή στο ρεύμα μου όπως επίσης μου αρέσει να πατάω γκάζι και να φεύγει το αυτοκίνητο. Μάλιστα συνήθως μου αρέσει ο συνδυασμός και των 2. Σε κάποιους άλλους αρέσουν τα καρούλια με ωραία μαλακά πλαστικά, ωραίους διακόπτες, ωραία trendy λαμπάκια κλπ. Μάλλον αυτοί πρέπει να είναι το αντιπροσωπευτικό δείγμα.
Α ναι και κάτι άλλο. Είμαι και επαρχιώτης και kitsch και το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ σε αυτοκινητόδρομο με αρκετά στροφιλίκια και όχι για να πάω στο super market μέσα στο μποτιλιάρισμα οπότε με συναρπάζει τόσο η οδήγησή του που δεν προλαβαίνω να φάω στη μάπα το κακάσχημο εσωτερικό του. Με βοηθάει ότι έχει και τα χειριστήρια του stereo στο τιμόνι και το λεβιέ του εκπληκτικού σασμάν σε φοβερή θέση οπότε δεν χρειάζεται να κοιτάξω καθόλου μέσα. Ευτυχώς δηλαδή γιατί αλλιώς θα είχα αυτοκτονήσει όπως λέει και κάποιος φίλος παραπάνω. Αν δεν τα είχε όλα αυτά θα ήμουν αναγκασμένος να πάρω κάποιο άλλο αυτοκίνητο με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά με ένα space & trendy εσωτερικό σε αυτή την τιμή, όπως λόγου χάρη??? -
δεν υπαρχουν ασχημες γυναικες!
υπαρχουν ανδρες που δεν πινουν αρκετακαλη χρονια παιδες
παντως φιλε Karmakoma γραφεις πραγματα και βγαζεις συμπερασματα ενω δεν εχεις ιδεα τί αυτοκινητο μπορει να εχει ο καθενας μας και πού και πώς μπορει να το οδηγει
-
-
Test: Fiat Bravo 1.4 T-Jet (120 PS) - Seat Leon 1.4 TSI (125 PS) - 25/02/2008
Η αλήθεια είναι ότι μοιάζει Ιταλοί και Ισπανοί να σκέφτηκαν, αν όχι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, τουλάχιστον με παράλληλο. Τα κυβικά του κινητήρα, η υπερτροφοδότηση, η ιπποδύναμη καθώς και η τιμή, που είναι από τις πιο χαμηλές της αγοράς (αν μιλάμε για μικρομεσαίο 120 ίππων), είναι κάποιες από τις βασικές προδιαγραφές των Leon και Bravo που δείχνουν τουλάχιστον σκέψη και φιλοσοφία που πέρασε από τα ίδια μονοπάτια.
Φυσικά, δε θα μπορούσε να είναι και αλλιώς. Οι τάσεις της αγοράς είναι ευαγγέλιο για τους κατασκευαστές, και τελικά αυτές που αποφασίζουν. Οι μικροί -σε χωρητικότητα- υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες είναι μια από τις κατευθύνσεις όπου αρχίζουν να εστιάζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς συνδέονται με τις γενικότερες επιδιώξεις για χαμηλή κατανάλωση, άρα και ρύπανση, ενώ την ίδια ώρα οι επιδόσεις στέκονται ψηλά, δίπλα στα 2,0 λίτρα.
Οι Νοτιοευρωπαίοι κατασκευαστές Seat και Fiat είναι από τους πρώτους που μπήκαν στο χορό και αναπόφευκτα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και σε αυτό το τερέν. Στην προκειμένη περίπτωση, με τα Bravo 1.4 T-Jet και Leon 1.4 TSI.
Οι ομοιότητες στη φιλοσοφία αρκούν. Εικόνα και σχεδιασμός υπακούουν σε διαφορετικές ανάγκες της εταιρικής ταυτότητας. Τα «νεύρα» που χαρακτηρίζουν το Leon δεν έχουν θέση στην «καμπύλη» άποψη του Bravo. Τα πράγματα σε αυτό το επίπεδο είναι λίγο πολύ γνωστά.
Η προσωπική μας άποψη είναι ότι το προφίλ του Leon διαθέτει σχήμα με πολύ καλή ροή, ενώ το Fiat έχει αυτό το «κάτι» που κάνει τα ιταλικά αυτοκίνητα να ξεχωρίζουν σε επίπεδο σχεδίασης. Εκεί όπου τα πράγματα παύουν να είναι υποκειμενικά είναι στο εσωτερικό.
Η εικόνα στο ισπανικό αυτοκίνητο χάνει σαφώς, συγκριτικά με του ιταλικού. Δεν είναι μόνο ο σχεδιασμός που μας κέρδισε στο Bravo, αλλά και η ποιότητα των υλικών. Ενδιαφέροντα στην υφή πλαστικά, μαλακό υλικό στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό και συναρμογή υπόδειγμα για τα επίπεδα της κατηγορίας.
Το Leon έχει λιγότερο οίστρο σχεδιαστικά, πιο «φτωχή» εικόνα γενικότερα και πολύ έντονη παρουσία του μαύρου. Από την άλλη μεριά, η στιβαρότητα που επιδεικνύει εν κινήσει είναι εντυπωσιακή και η αξιοπιστία του στο χρόνο έχει αποδειχτεί αρκετό καιρό τώρα. Δεν κάνει «τσικ» το Leon, όσο κουρασμένο και αν είναι από τη χρήση, ενώ η θέση οδήγησης είναι απλώς κορυφαία για την κατηγορία και ίσως μια από τις καλύτερες στην αγορά, γενικότερα.
Το Fiat δεν υστερεί και, αν δεν υπήρχε η άμεση σύγκριση με το Leon, δε θα παραπονιόμασταν. Όταν, όμως, μπεις από το ένα στο άλλο απευθείας, οι διαφορές είναι περισσότερο από εμφανείς (κάθεσαι πιο ψηλά, το τιμόνι δεν είναι τόσο κάθετο, ο επιλογέας είναι πιο χαμηλά τοποθετημένος).
Από πλευράς χώρων, τα πράγματα είναι χωρισμένα. Οι Ισπανοί κερδίζουν στο κομμάτι των επιβατών, ενώ οι Ιταλοί σε εκείνο των αποσκευών. Το αυτοκίνητο της Seat παρέχει συγκριτικά μεγαλύτερη άνεση, εκτός του φάρδους στο πίσω κάθισμα, όπου αποδεικνύεται 3,5 εκ. πιο στενό. Αυτό δεν αρκεί, πάντως, για να πάρει τον πόντο ο αντίπαλος.
Αντίθετα, στο χώρο αποσκευών η επικράτηση είναι σαφής για το Bravo. Μεταξύ των κορυφαίων της κατηγορίας, προσφέρει επιπλέον 60 λίτρα έναντι του Leon. Πρέπει να σημειωθεί, όμως, ότι σε κανένα από τα δύο το κατώφλι φόρτωσης δεν είναι τόσο χαμηλό όσο θα έπρεπε.
Μικρομέγαλοι
Ο λόγος για τους κινητήρες, που είναι 1.400άρηδες και στις δύο πλευρές. Μικροί είναι και για τα εγχώρια φορολογικά δεδομένα, και αυτό είναι το πλεονέκτημα. Η υπερτροφοδότηση, ωστόσο, λειτουργεί ως αναβολικό, στη ροπή κυρίως, που φτάνει τα 206 Nm (21 χλγμ.) και τα 200 Nm (20,4 χλγμ.) για το Bravo και το Leon, αντίστοιχα.
Και το καλύτερο είναι ότι αυτή όχι μόνο ξεπερνά τα επίπεδα των 2λιτρων, αλλά και η μέγιστη τιμή της είναι διαθέσιμη από τις 1.350 σ.α.λ. στην πρώτη περίπτωση, ενώ στη δεύτερη από τις 1.750 έως τις 4.000 σ.α.λ. Αυτό το γεγονός και οι εκπομπές ρύπων που αναφέραμε πιο πάνω κάνουν τους μηχανικούς να χρησιμοποιούν εξαιρετικά μακριές σχέσεις στα 6άρια κιβώτια ταχυτήτων.
Ειδικά στο Leon η 6η φτάνει τα 40,6 χλμ./ώρα για κάθε 1.000 σ.α.λ. Ούτε ντίζελ να ήταν... Φανταστείτε τώρα τι θα γινόταν με πιο κοντό «βήμα», έστω όσο του Bravo (36,9 χλμ./ώρα για κάθε 1.000 σ.α.λ. με την 6η). Οι ρεπρίζ είναι ενδεικτικές. Τα δύο αυτοκίνητα είναι ισοδύναμα με όλες τις ταχύτητες, εκτός της 6ης, όπου στο Leon εκτελεί χρέη overdrive.
Η αίσθηση επάρκειας από πολύ χαμηλές στροφές είναι κοινή και για τα δύο, ενώ ψηλά, όπως επιβεβαιώνουν οι επιταχύνσεις από στάση, η δύναμη του TSI είναι μεγαλύτερη από αυτήν του Fiat, πράγμα που καταγράφεται σε όλες τις διαδικασίες έως τα 1.000 μ., όπου το ισπανικό αυτοκίνητο είναι σταθερά μπροστά. Και, πριν κλείσουμε... το καπό, πρέπει να σημειωθεί ότι Fiat και Seat κερδίζουν από έναν πόντο το καθένα. Το πρώτο για την οικονομία του κινητήρα σε καύσιμο, που δεν ξεπερνά τα 9,8 λίτρα κατά μέσο όρο για κάθε 100 χλμ. (10,6 λίτρα για το Leon), και το δεύτερο για την ησυχία που εξασφαλίζει το μοτέρ, ειδικά σε ταξίδι με σταθερή ταχύτητα.
Εντός έδρας...
... παίζει το Leon στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, αφού είναι τσεκαρισμένο δεκάδες φορές και σε ποικιλία εκδόσεων ότι πρόκειται για ένα κορυφαίο και ιδιαίτερα ευχάριστο οδηγικά μοντέλο, όχι μόνο στο πλαίσιο της κατηγορίας. Το σύστημα πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα και η σπορ ανάρτηση του αυτοκινήτου της δοκιμής παράγουν ακριβώς την ίδια κορυφαία «γεύση» και σε αυτήν την περίπτωση.
Το θέμα είναι πόσο κοντά βρίσκεται το Bravo ή μήπως ανατρέπει τα δεδομένα. Το ιταλικό αυτοκίνητο, αν και με πιο απλό αρχιτεκτονικά σύστημα πίσω (ημιάκαμπτο), καταφέρνει να είναι ιδιαίτερα σταθερό και ακριβές στις στροφές. Τα όρια πρόσφυσης είναι υψηλά, χωρίς όλα αυτά να αποβαίνουν εις βάρος της άνεσης.
Σε όλα τα παραπάνω, μάλιστα, θα προσθέταμε την ευχαρίστηση του οδηγού, η οποία υφίσταται, αλλά όχι όσο στο Leon. Το παραπάνω προκύπτει σε μεγάλο βαθμό από τα χειριστήρια, τα οποία, αν και δεν ενοχλούν με την αίσθησή τους, δεν έχουν την ακρίβεια αυτών του Leon (που εξακολουθεί κατά τα φαινόμενα να βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας στον τομέα κράτημα-συμπεριφορά) καθώς και -ακόμα περισσότερο- από τη μασίφ συμπεριφορά του πλαισίου, που περνά ως αίσθηση στον οδηγό. Όσο για το μεσαίο πεντάλ, το Bravo αποδεικνύεται οριακά καλύτερο σε απόδοση, και χωρίς να κουράζεται ιδιαίτερα έπειτα από δύσκολη και έντονη χρήση.
Έπειτα από όλη αυτήν τη διαδρομή... φτάνουμε στο ταμείο, όπου το Fiat κοστίζει 1.000 ευρώ λιγότερο στη βασική έκδοση (15.850, έναντι 16.800 ευρώ για το Seat), με τον εξοπλισμό να δικαιολογεί τη διαφορά σε μεγάλο βαθμό. Το Fiat, για παράδειγμα, διαθέτει ηλεκτρικά παράθυρα μόνο εμπρός, σιδερένιες ζάντες 15 ιντσών, τέσσερις αερόσακους, A/C και ESP. To Leon, από την πλευρά του, έχει τέσσερα ηλεκτρικά παράθυρα, έξι αερόσακους, αλουμινένιες ζάντες (16 ιντσών) και αυτόματο κλιματισμό, αλλά μόνο σύστημα αντισπιναρίσματος, και όχι ESP.
http://www.autobild.gr/index.php?cat_id ... ge_id=1289
-
Αυτό πως μας ξέφυγε;
SEAT Launches Leon SuperCopa Edition
2.0T
285 PS
360 Nm
0 – 100 km/h 5.9'
8.3 l/100km
Upgraded brake discs and Eibach springs.
18' wheels
€38,500
55 Cars scheduled for production (number may increase)April 14, 2008
_
-
Δε νομίζω ότι ξέφυγε από κανένα, απλώς είναι περιορισμένης παραγωγής και το κυριότερο ... είναι άσχημο (ΚΑΓΚΟΥΡΙΚΟ)!
Ααα... επίσης κάπου διάβασα ότι η αυξημένη απόδοση του κινητήρα δεν προκύπτει από κάποια εργοστασιακή βελτίωση του TFSI (σιγά μη βάζανε την κορυφαία έκδοση του σε SEAT -εδώ το TTS βγάζει λιγότερα!) αλλά από κρυφο-πρόγραμμα... -
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Δε νομίζω ότι ξέφυγε από κανένα, απλώς είναι περιορισμένης παραγωγής και το κυριότερο ... είναι άσχημο (ΚΑΓΚΟΥΡΙΚΟ)!
Ααα... επίσης κάπου διάβασα ότι η αυξημένη απόδοση του κινητήρα δεν προκύπτει από κάποια εργοστασιακή βελτίωση του TFSI (σιγά μη βάζανε την κορυφαία έκδοση του σε SEAT -εδώ το TTS βγάζει λιγότερα!) αλλά από κρυφο-πρόγραμμα...Αν εξαιρέσουμε τη μαύρη λωρίδα στο μέσο του αυτοκινήτου δε θα με χαλούσε ιδιαίτερα το υπόλοιπο...
Αν δεν είναι εργοστασιακή βελτίωση τότε τι βελτίωση είναι;_
-
Με πήγε βόλτα σήμερα φίλος με το νεο του Leon tsi (αυτό με τα 122 τελος πάντων).
Πολύ ωραίο μου φάνηκε ως επιβάτης. Πολύ καλή ποιότητα κύλισης χωρίς να πλέει πουθενά και το αισθάνεσαι σφιχτό και εμπνέει εμπιστοσύνη. Ευρύχωρο, ευχάριστο εσωτερικό (ως καθίσματα, ταπετσαρίες κλπ). Ντάξ, το ταμπλώ δεν είναι χάρμα οφθαλμών, αλλά δεν ενοχλεί κιόλας. Ειδικά άμα οδηγάς κιόλας και είναι εργονομικά σωστό, όπως μου φάνηκε, δεν σ' ενοχλεί. Ο κινητήρας φάνηκε να χει γκάζι από χαμηλά και να είναι επαρκέστατος για κάθε χρήση.Η βόλτα ήταν χαλαρή, δεν έχω άποψη για πιο απαιτητικές καταστάσεις.
Νομίζω πως έκανε πολύ καλή επιλογή σ αυτά τα χρήματα, να το χαίρεται!
-
απο τα αλωνια στα σαλονια πηγες και συ...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
απο τα αλωνια στα σαλονια πηγες και συ...στα σαλωνα δε σφάζουνε αρνιά,
δεν πάει το παπάκι στην ποταμιά -
εχουμε ακουσει τιποτα αν επικειται face lift?
Seat Leon 2005