-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Συμφαιρει η επιμεταλωση σε σχεση με το να παρεις ενα μεταχειρισμενο??? ...Αν βρεις και είναι καλύτερο από το δικό σου οκ. Με την επιμετάλλωση όμως γίνεται καινούργιο ή και καλύτερο από καινούργιο μια και οι τεχνικές και τα υλικά είναι καλύτερα από του 1970-80.
Αυτο με το ανοιγμα ειναι ενα ρισκο.... βεβαια τα δικα μου ειναι παλιο μοντελο αρα ειναι γυαλινα στο κρυσταλλο και δεν 'ασπριζουν' οποτε θα ηθελα να αποφυγω την αλλαγη...
Δε μιλάμε για το άσπρισμα πολλών πλαστικών κρυστάλλων που είναι εξωτερικό από τις υπεριώδεις και αποκαθίσταται με γυάλισμα αλλά για την λεπτότατη σκόνη που επικάθεται στο εσωτερικό του φαναριού.
-
αα εγω ρωτησα αυτο για την θερμοκρασια γιατι νομιζα οτι τα +30 % +50 % και +80% ανεβαζαν την θερμοκρασια γιαυτο ρωτησα..
φυσικα και δεν θα βαλω παραπανω watt, θα διαλεξω +30%
ευχαριστω πολυ για την απαντηση! -
Ο χρήστης Alkis_7 έγραψε:
αα εγω ρωτησα αυτο για την θερμοκρασια γιατι νομιζα οτι τα +30 % +50 % και +80% ανεβαζαν την θερμοκρασια γιαυτο ρωτησα..
φυσικα και δεν θα βαλω παραπανω watt, θα διαλεξω +30%
ευχαριστω πολυ για την απαντηση!Δεν γνωρίζω αν το κάνουν αλλά αν μη τι άλλο θα μπορούσα να υποθέσω ότι αφού με την ίδια κατανάλωση περισσότερο μέρος μετατρέπεται σε φως (ενέργεια) θα έχεις λιγότερη παραγωγή θερμότητας. Επειδή όμως ο βαθμός απόδοσης σε φως των λαμπτήρων έτσι κι αλλιώς είναι χαμηλός δεν νομίζω ότι η διαφορά θα έχει πρακτική σημασία.
-
Εγώ θα σου πρότεινα να πας στις καλύτερες λάμπες που μπορείς να βρεις για το αυτοκίνητο σου (+100 %) δεν είναι μεγάλη η διαφορά στα χρήματα*. Μιλάμε για φώτα και μπορεί σε νορμαλ συνθήκες να μην δεις σπουδαία διαφορά σε δύσκολες συνθήκες όμως όπως ημίφως και βροχή έστω και λίγο παραπάνω φως στον δρόμο είναι πάντα χρήσιμο. Εννοείτε ότι αν το φανάρι σου είναι χάλια είτε από θολό πλαστικό είτε από θαμπό καθρεφτη ξεκινάς από εκεί όπως σου είπανε και επίσης ρίξε κάνε έναν έλεγχο αν χρειάζεσαι 'ενισχυτή φώτων' (διάβασε τις πιο πίσω σελίδες έχει αναλυθεί). επίσης τσέκαρε και την εστίαση πολλές φορές τα φανάρια κοιτάνε αριστερά - δεξιά και χάνεις πολύ σε φωτεινότητα. Τέλος, απλά να αναφέρω και ένα σημείο που διαφεύγει σε πολλούς , ο διακόπτης ύψους δέσμης πρέπει να είναι στο σωστό σημείο. Συμβαίνει πολλές φορές ιδίως στο καθάρισμα να κατεβαίνει και να μην το παίρνεις χαμπάρι.
Καλή τύχη
επεξεργασία *
Εννοώ σε λογικά πλαίσια δεν εννοώ τίποτα 'εξωτικές ' Piaa -
Εχουμε θεμα σε αγροτικο φιλου.Ειναι nissan navara d21 και τα φωτα δε φωτανε σε μεγαλη αποσταση,δεν εχουν πολυ δυναμη!Αλλαξαμε λαμπες (ειχα εγω κατι τυπου ξενον H6) που τις εβαλε απανω.Ενταξει καλυτερο αποτελεσμα απο αυτο που ηταν με τη 'μαμα' λαμπα αλλα και παλι δε φωταει πολυ.Τι μπορει να φταιει που δε φωταει μακρια?
Επισης υπαρχουν λαμπες οχι απαραιτητα τυπου ξενον για να βαλω στο δικο μου focus mk1 στους προβολεις ομιχλης?Οι μαμα κιτρινιζουν και δε μου αρεσουν και τοσο...
-
Φυσικά υπάρχουν λάμπες αλλά φυσικά βοηθάει να διαβάσεις το βιβλιαράκι ή να βγάλεις τις υπάρχουσες προκειμένου να ξεκαθαρίσεις τι είδους λάμπα φοράει.
Ίσως σε βοηθήσουν τα πιο κάτω:
http://www.1stautobulbs.com/ImageThumbs.php
Όσο για το Η6.... φαίνεται ότι δεν υπάρχει... ίσως ήταν Η8 και σου φάνηκε Η6 -
Νομιζω ηταν Η4 πρεπει να εκανα λαθος.Ειχε πισω 3 ακιδες και εχει μικρη και μεγαλη σκαλα η λαμπα!
-
Όχι τίποτα άλλο αλλά σκεφτόμουνα και που τη βρήκες την Η8 γιατί είναι σπάνια.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όχι τίποτα άλλο αλλά σκεφτόμουνα και που τη βρήκες την Η8 γιατί είναι σπάνια.Ε νταξει μπερδευτηκα! Για του φιλου το nissan τι μπορει να γινει για να αυξηθει η ταση στα φωτα?
-
Πρώτα θα μετρήσετε τάση με τον κινητήρα και τα φώτα αναμμένα (και στη λάμπα και στη μπαταρία και θα δείτε διαφορά).
Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε bypass καλώδιο απευθείας από την μπαταρία στη λάμπα (αφού βγάλετε την πρίζα της) και αν κάνει διαφορά υπάρχει θέμα.
Τέλος βάζετε το σχετικό ρελέ (ή ενισχυτή όπως το λένε) και καλά καλώδια επιτυγχάνοντας την μικρότερη δυνατή πτώση τάσης. -
Μαλιστα. Θελει ψαξιμο η δουλεια...Καλως κατι θα κανουμε Ευχαριστω!
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Εχουμε θεμα σε αγροτικο φιλου.Ειναι nissan navara d21 και τα φωτα δε φωτανε σε μεγαλη αποσταση,δεν εχουν πολυ δυναμη!Αλλαξαμε λαμπες (ειχα εγω κατι τυπου ξενον H6) που τις εβαλε απανω.Ενταξει καλυτερο αποτελεσμα απο αυτο που ηταν με τη 'μαμα' λαμπα αλλα και παλι δε φωταει πολυ.Τι μπορει να φταιει που δε φωταει μακρια?Επισης υπαρχουν λαμπες οχι απαραιτητα τυπου ξενον για να βαλω στο δικο μου focus mk1 στους προβολεις ομιχλης?Οι μαμα κιτρινιζουν και δε μου αρεσουν και τοσο...
Αν δεν φωτίζουν σε μεγάλη απόσταση πολύ πιθανον να είναι θέμα ρύθμισης δέσμης ή ρύθμιση ύψους δέσμης από μέσα από τον διακόπτη. Γενικά όμως για ένα αυτοκίνητο με τόσα χρόνια στην πλάτη του πολύ πιθανόν να αξίζει να ασχοληθείς με το θέμα ενίσχυτή φώτων όπως σου είπαν ήδη. Λάμπες 'τύπου ξένον' άσπρες μπλε κλπ το μόνο που κάνουν είναι να χειροτερεύουν την κατάσταση.
Σχετικά με τους προβολείς ομίχλης η δουλεία τους είναι να φέγγουν κοντα και στο πλάι και όχι να βλέπεις μακριά και το άσπρο φως είναι τελείως λάθος γιατί όταν τους χρειαστείς δεν θα κάνουν δουλειά. Τώρα αν προτιμάς την εμφάνιση αντί της πρακτικότητας και λειτουργικότητας αυτό είναι άλλο θέμα. Καλή τύχη -
Μα ρωταω και πιστευω πως υπαρχουν σαν αυτου του τυπου που εχει απανω σε αλλο χρωμα και οχι να πηγαινει το φως μακρια.
-
Μα ρωταω και πιστευω πως υπαρχουν σαν αυτου του τυπου που εχει απανω σε αλλο χρωμα και οχι να πηγαινει το φως μακρια.
-
Στα φώτα ομίχλης έχει σημασία να μην βάλεις πολύ άσπρα φώτα ούτε πολύ δυνατά γιατί τότε δεν θα φωτίζουν σωστά όταν σου τύχει η ομίχλη.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Στα φώτα ομίχλης έχει σημασία να μην βάλεις πολύ άσπρα φώτα ούτε πολύ δυνατά γιατί τότε δεν θα φωτίζουν σωστά όταν σου τύχει η ομίχλη.ΑΑΑΑ δε το ηξερα αυτο. Αλλα και παλι θελω να τις αλλαξω δε μου αρεσει ο χρωματισμος τους συν οτι τα πανω φωτα ειναι bright white χρωματισμος και απο κατω ειναι η κιτρινιλα.
-
Να σε βρίσω τώρα ή να περιμένω να συναντηθούμε στους δρόμους.....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Να σε βρίσω τώρα ή να περιμένω να συναντηθούμε στους δρόμους.....Οτι θες κανε με! Αμα παιζει να τυφλωνουν δε τα βαζω αρκετα καντιλια εχω ριξει.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Στα φώτα ομίχλης έχει σημασία να μην βάλεις πολύ άσπρα φώτα ούτε πολύ δυνατά γιατί τότε δεν θα φωτίζουν σωστά όταν σου τύχει η ομίχλη.
ΑΑΑΑ δε το ηξερα αυτο. Αλλα και παλι θελω να τις αλλαξω δε μου αρεσει ο χρωματισμος τους συν οτι τα πανω φωτα ειναι bright white χρωματισμος και απο κατω ειναι η κιτρινιλα.
Μα το θέμα είναι ότι τα ομίχλης δεν τα ανάβεις ΧΩΡΙΣ ομίχλη οπότε:
- όταν δεν έχει ομίχλη δε σε νοιάζει τι χρώμα είναι οι λάμπες αφού δεν είναι αναμμένες
- όταν έχει ομίχλη δε σε νοιάζει τι χρώμα είναι οι λάμπες αρκεί να βλέπεις το δρόμο
-
Ναι αλλα εχω μια καγκουριαση μεσα μου και οταν κυκλοφορω στη πολη εχω αναμενους τους προβολεις με τις ψειρες απανω.
Βελτίωση στα φώτα;