-
Να γράψει και ένας και ηλεκτρολόγος?...........
- Ενισχυτής φώτων δεν υπάρχει!!!!.....διπλό ρελε με δυνατότητα να περάσει μέσα του αρκετό ρεύμα υπάρχει! Τον λένε ‘ενισχυτή’ εκ του αποτελέσματος!.
- παίρνει ρεύμα από την μπαταρία άμεσα, και δεν μεσολαβούν κακές επαφές, και αντιστάσεις γραμμής, με 2,5 καρέ.
- διεγείρετε από τα καλώδια που έρχονται από τα καλώδια από το καντράν. Δεν διεγείρετε με αμπέρ μα με 175ma!.
- με 2,5 καρέ, στέλνουμε το ρεύμα προς τα πολύφυσα των λυχνιών, όχι κόβοντας το καλώδιο των λυχνιών και ‘τσοντάροντας’ μα βάζοντας καινούργια ειδικά φυσακια, που ‘κουμπώνουν’ στα πολύφυσα.
- το άλλο φυσακι που περισσεύει στα πολυφυσα, το αντικαθιστούμε και αυτό με 2,5 καρέ καλώδιο, και βάζοντας ένα κος το βιδώνουμε στην πιο κοντινή βίδα που έχει το αυτοκίνητο, η ανοίγοντας μια τρυπούλα, βάζοντας λαμαρινόβιδα. Έτσι έχουμε ‘σώμα’ σωστό.
- οι επαφές του διπλού αυτομάτου, που έχουμε στα χέρια μας S1 L1 S2 L2 & B η +. Στο + από μπαταρία. Ασφάλεια ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ, διότι αναιρεί το αποτέλεσμα. Υπάρχει αλώστε εσωτερικά στο κουτί του ρελε.
7)καλώδια για μεγάφωνα δεν βάζουμε. Αυτά είναι χοντρά και με πολλά ψηλά σύρματα, για να κατανικήσουν το επιδερμικό φαινόμενο των υψηλών συχνοτήτων, και είναι για μεγαφωνική χρήση. Άλλωστε είναι παράλογα ακριβότερα για την περίπτωση.
κάθε παράληψη που κάνουμε σε αυτά που έγραψα, αναιρεί μέρος του αποτελέσματος, η και ολόκληρο σχεδόν το αποτέλεσμα.
9)το ρελε ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΤΑΪΡΑΠ. Πάντα με βίδα στην λαμαρίνα, για να παίρνει σώμα. Εκτός εάν είναι πλαστικό, οπότε έχει έτυμο καλώδιο με κος για να του δώσουμε σώμα. - καλή επιτυχία στην εγκατάσταση. Εάν κάτι βαριέστε να το βάλετε, μην βάλετε τίποτα, έτσι και αλλιώς το αποτέλεσμα θα είναι τίποτα, εκτός από την προστασία των ευτελών επαφών για τα φωτά που έχουν τα οικονομικά αυτοκίνητα.
Antonis-team.
-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
οταν λεω αποφορτιση κυκλωματος εννοω αποφορτιση του εργοστασιακου κυκλωματος απο το διακοπτη στην λαμπα.τωρα πλεον ο διακοπτης οπλιζει απλα το ρελε δεν περναει μεγαλη καταναλωση απο αυτον!!!!πανω στο ρελε εχει και ασφαλειες ξεχωριστες για καθε σκαλα και φυσικα ειναι και νομιμο,αλιως δεν θα το εβγαζαν για τις λαμπες αλογονου.με λιγα λογια η λαμπα αναβει με ρευμα απο την μπαταρια,απλα τα πραγματα δεν ειναι κατι επιστημονικο!!!!δεν έχεις δίκιο.
Όλα τα αυτοκινήτα από το 1999 (ή 2001? δε θυμάμαι) έχουν ρελέ για τα φώτα και όχι διακόπτη.
Και πάλι το μόνο που κερδίζεις με το ρελέ είναι το θέμα της ασφάλειας, δηλαδή μέσω ενός μικρού κυκλώματος τάσης-ρεύματος ελέγχεις ένα μεγαλύτερο, οπότε ο χειριστής αποκτά αμέσως μεγαλύτερη ασφάλεια χειρισμών.
Άντε πες ότι και θα υπάρξει αποφόρτιση σε ένα κομμάτι (φορτίζονται βέβαια πολύ περισσότερο ένα άλλο για τον λόγο που έγραψα στο προηγούμενο post).Ουσιαστικά τι κερδίζεις?να μην χαλάσει ο διακόπτης των φώτων?Γιατί ο χειριστής ( ο οδηγός δηλαδή) σιγά που 'ζει επικίνδυνα' ανοιγοκλείνοντας τα φώτα του αυτοκινήτου (12V με σβηστό μοτέρ και 14,4V με αναμμένο) ΑΝ υποθέσουμε ότι ο διακόπτης είναι απευθείας συνδεδεμένος στο κύκλωμα των φώτων.Ειλικρινά δε βλέπω το λόγο να το κάνει κάποιος, ειδικά από τη στιγμή που καταπονείται αισθητά περισσότερο το υπόλοιπο κύκλωμα του αυτοκινήτου και τις λάμπες που έχει πάνω και τα φανάρια (λόγω αύξησης θερμικής εκπομπής από την λάμπα που πλέον καταναλώνει περισσότερη ισχύ).
edit:
Ειλικρινά θα ήθελα να ακούσω την άποψή σου για τα όσα έγραψα ακόμα κι αν διαφωνείς (δεν χρειάζεται να συμφωνούμε όλοι σε όλα ). -
ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ, ΑΠΛΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ, καλέ μου φίλε!!!!!!!!!!!!!..................
Ναι έχουν ρελε, κάτι γελοία, για προστασία των γελοίων επαφών στο τιμόνι!!!.......και στα καινούργια μου βάζω δικό μου after market !!!. βλέπεις είμαι γέρος και πρέπει να βλέπω, και να παρακάμπτω της αντιστάσεις!!. Όταν γερνάς για να έχεις πρέπει να πληρώνεις……..
Στα φανάρια η στο τραφικ, αφήνω μόνον τα θέσεως, διότι εξοικονομώ ενέργεια που συνήθως ενοχλεί τον εμπρός. Συνήθως μετακινούμε με 4Χ4!!.
Οι αυτόματοι των αλτερνεϊτορ εάν είναι ένταξη, κόβουν 14,2. η λάμπες όμως αντέχουν μέχρι 17v συνεχούς λειτουργίας, και μέχρις εξάχνωσης του νήματος τους.
Οι λάμπες ελέγχονται ώστε τα watt που βγάζουν να είναι μετρημένα στα 17v, άρα αυτό που γράφουν δεν το παίρνουμε ποτέ!!!. Στης ‘εξτριμ’ λάμπες όχι οι ΧΕΝΟΝ, μειώνουν την αντίσταση, άρα περσότερα αμπέρ, άρα περισσότερα watt, άρα περισσότερα lumen, άρα μικρότερη ζωή. Νταβαντζιλίκη πουλάνε, με χρώματα και ωραίο χαρτί περιτυλίγματος. Συστήνω όταν φοράμε τέτοιες να έχουμε και εφεδρική!!!.....τέτοιες φοράω………..και άθροιζε…..αντίσταση ψηλού καλωδίου που βάζουν για οικονομία, (καθαρός χαλκός πανάκριβος, 0,018 ειδική αντίσταση) + αντίσταση επαφών της ασφάλειας στην ασφαλειωθικη + αντίσταση καλωδίου μέχρι διακόπτη γενικού φώτων + αντίσταση επαφών γενικού + αντίσταση καλωδίου μέχρι του μεταλακτι στο τιμόνι + αντίσταση επαφών μεταλακτι + αντίσταση καλωδίου μέχρι την λάμπα, φτάνει κουρασμένο και κατά ιδρωμένο, και τρέμουν τα ποδιά του!!!!.......για το ρεύμα μιλάω!!. Και σου χαρίζω και την αντίσταση από μπαταρία μέχρι κλειδιά + την αντίσταση των επαφών των κλειδιών + την αντίσταση των γελοίων ρελε όταν υπάρχουν. Ουφφφφφφφφφ…να πάρω αναπνοή!!.
Άρα……..after market διαδικασία, και ίδωμεν το φως το αληθινό. Με τόσες αντιστάσεις, που να βγουν τα λουμεν, έχουν ‘λουφάξει’!!!.
Καλό σαββατοκύριακο, πάω στην θάλασσα!!!. ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ……
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ, ΑΠΛΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ, καλέ μου φίλε!!!!!!!!!!!!!..................
ΑΝΤΩΝΗΣ.δεν είπα πουθενά το αντίθετο.
ΥΓ: καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα
-
mr.καβουρα το ρελε το εβαλα για να εχω καλυτερο φως και το πετυχα προκειμενου να μην βαλω ξενον και στη μεγαλη.τωρα το οτι προστατευει το εργοστασιακο κυκλωμα απλα ειναι τυχαιο γεγονος και αποτελεσμα απο την επεμβαση που εκανα.οσο για τα ξενον που εχω στους προτζεκτορες οταν καουν καποια στιγμη θα το καταργησω και θα βαλω παλι αλογονου.επισης πιστευω πρεπει να μπει νομοθεσια και στην ελλαδα για τα ξενον δεν σου κρυβω πως με εχει κουρασει αυτο το πραγμα καθε βραδυ το ιδιο και τα προβολακια.!καλυτερα να τα βγαλουμε λοιπον αφου καναμε το πειραμα μας και την πλακα μας......
-
Παιδιά , μη πειράζεται τα φώτα του οχήματός σας! Το μόνο που κάνεται είναι να ξοδεύεται λεφτά , να στραβώνεται τους άλλους οδηγούς και να νομίζεται ότι κάτι κάνατε!!!
-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
επισης πιστευω πρεπει να μπει νομοθεσια και στην ελλαδα για τα ξενον δεν σου κρυβω πως με εχει κουρασει αυτο το πραγμα καθε βραδυ το ιδιο και τα προβολακια.!καλυτερα να τα βγαλουμε λοιπον αφου καναμε το πειραμα μας και την πλακα μας......ας ακολουθήσουμε τα χνάρια της Αγγλίας.
ΥΓ:έχει παραγίνει το κακό δυστυχώς με τα aftermarket xenon.
-
τί γίνεται στην Αγγλία;
(sorry αν έχει αναφερθεί προηγουμένως και δεν το ξέρω.) -
ποια xenon και λοιπά... η καλυτερη βελτίωση στα φωτα ειναι ενα light bar....
-
Ο χρήστης Braker έγραψε:
ποια xenon και λοιπά... η καλυτερη βελτίωση στα φωτα ειναι ενα light bar....Μόνο που με αυτό σε σταματάνε και σε γράφουν από τώρα.... τουλάχιστον με τα μουφαξένον δε σε γράφουν.... ακόμα!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
:lol: Μόνο που με αυτό σε σταματάνε και σε γράφουν από τώρα.... τουλάχιστον με τα μουφαξένον δε σε γράφουν.... ακόμα!Και γιατί να σε γράψουν ρε φίλε? Επειδή έχει 4 προβολείς........ παραπάνω?
-
δεν σε γραφουν αν στο δρομο ειναι καλυμενοι....
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
δεν σε γραφουν αν στο δρομο ειναι καλυμενοι....ναι αλλά αν είναι καλυμμένοι δεν μπορείς να τους ανάψεις
-
Μα.. ΔΕΝ ειναι για να τους αναβεις στο δρομο, ειναι προφανες...
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Μα.. ΔΕΝ ειναι για να τους αναβεις στο δρομο, ειναι προφανες...δεν είπα εγώ το αντίθετο.
Και οι 100στάρες λάμπες που πουλάνε είναι αποκλειστικά για αγωνιστική χρήση.Το ότι το βάζει ο κάθε ένας στο αμάξι του και τις ανάβει στο δημόσιο δρόμο είναι άλλο πράμα.
Ή τα προβολάκια (προβολείς ομίχλης) είναι φώτα ΟΜΙΧΛΗΣ (όπως λέει και το όνομά τους) και απλώς σου ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να τα ανάβεις ΚΑΙ σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές χωρίς φωτισμό, χωρίς να έχει ομίχλη.
(Βέβαια μάλλον στην Αθήνα και γενικότερα στις πόλεις, λόγω κλιματικών αλλαγών -elnino κι έτσι -τα βράδια έχει πολύ έντονη ομίχλη, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που ανάβουν και τα εμπρός ΚΑΙ τα πίσω φώτα ομίχλης. )Παρόλα αυτά κανένα από όλα δεν τα 'σέβεται' ο μέσος έλλην.
Και τέλος, προφανώς κάνουμε πλάκα όταν λέμε ότι η λύση είναι μπάρα προβολέων.ΥΓ:δυστυχώς δεν βγαίνει για το Α3.
-
«Και τέλος, προφανώς κάνουμε πλάκα όταν λέμε ότι η λύση είναι μπάρα προβολέων. »
Πλακαααααα…….ένας φίλος που δεν γραφεί εδώ μέσα με ρώτησε….(όχι εγώ… με το χέρι στο κοράνι!!). οι λαγοί έχουν σωματείο?.......Και στο Α3 μπαίνουν, δεν μπαίνει μπάρα?. Μα εκεί που θα τους χρειαστεί δεν πάει……….
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
δεν σε γραφουν αν στο δρομο ειναι καλυμενοι....
ναι αλλά αν είναι καλυμμένοι δεν μπορείς να τους ανάψεις
ποτέ δεν τα έχω καλυμμένα και σε δρόμο που δεν έχει φωτισμό (πχ παράδρομος ΣΕΦ ή επαρχιακοί δρόμοι) τα ανάβω κανονικά (αντί για μεγάλη σκάλα) με την προϋπόθεση βέβαια πως δεν έχω άλλον σε μεγάλη απόσταση μπροστά μου ή να έρχεται κανείς από απέναντι. πραγματικά κάνουν τη νύχτα μέρα και είναι πολύ ξεκούραστη η οδήγηση το βράδυ.
-
χαιρετω τη παρεα...
τα ρυζια που εχει ενα παλιο σχετικα φαναρι..ειναι δυνατον με το καταλληλο τριψιμο να φυγουν κ να μεινει καθαρο τζαμι μονο?
-
Με το Κουόρε;!
-
Ο χρήστης Braker έγραψε:
... πραγματικά κάνουν τη νύχτα μέρα και είναι **πολύ ξεκούραστη η οδήγηση **το βράδυ.Ναι, πράγματι κάνουν τη νύχτα μέρα όπως έχω διαπιστώσει σε εκτός δρόμου περιπέτειες. Για τους απέναντι όμως σίγουρα δεν είναι και τόσο ξεκούραστη η οδήγηση.... και αυτοί σε βλέπουν και κυριολεκτικά τυφλώνονται πολύ πριν τους δεις εσύ....
Βελτίωση στα φώτα;