-
Εγώ παλι στο ταπεινο μου Βολβάκι ειμαι κατενθουσιασμενος με τα εργοστασιακά bi-xenon που έχει. Δεν ειναι πολύ δυνατά αλλα παρόλα αυτά φωτίζουν πολύ καλά και καθαρά το δρόμο (και στις ακρες) Ομολογώ οτι μου έφυγε το αγχος της νυχτερινής οδήγησης που ειχα για χρονια (ίσως και λογω αστιγματισμου..)
-
Ο χρήστης xristaras έγραψε:
μολις εγκατεστησα philips H7 και 501 W5W BLUEVISION...μην τυχον και τα αγορασει κανεις...μεγαλη απατη...το χρωμα αυτο δεν ειναι μπλε ουτε κατα διανοια ειδικα στα Η7....παλι η κιτρινιλα δεν εφυγε και φαινεται πολυ εντονο κιτρινο διπλα στα xenon...ετσι κι εγω παρηγγειλα αυτα που θα επρεπε να ειχα παραγγειλει απο το http://www.powerbulbs.co.uk.....αλλα τι να κανω?μπλε φως ελεγε οτι ειναι και το πηρα...αν δεν χασεις φραγκα και χρονο δεν μαθαινεις....μου φυγαν τα χερια να τις βαλω.....
Κάπου διάβασα ότι το φως των bluevision είναι λευκό, σαν της ημέρας δηλαδή ...
Κρίμα και ήμουν έτοιμος να παραγγείλω και εγώ...μην την κανεις την βλακεια...τσαμπα λεφτα θα δωσεις...ειναι πιο λευκα αλλα ειναι παλι κιτρινο...λιγοτερο κιτρινο δηλαδη.....
Εδώ είναι ένα συγκριτικό με τις blue vision από το αυτοκίνητο μου
Το φως που βγάζουν είναι άσπρο με ελάχιστο μπλε, αλλα στη φωτογραφία δεν φαίνεται καθαρά γιατί την έβγαλα με κινητό
-
σκέφτομαι να κάνω μια αναβάθμιση στα φώτα του civic (mod '87) γιατί δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά στο παρόν. Είμαι ανάμεσα σε Osram Coolblue και Silverstar, τι πρέπει να προσέξω στην αγορά τους και την τοποθέτηση, καθώς και τι είναι αυτό το Η4/Η7 που λένε? Κι επίσης πώς ρυθμίζω τη δέσμη και το ύψος τους (αν θυμάμαι καλά σ'έναν άνθρωπο που στέκεται στα 5 μέτρα πρέπει να φωτίζουν κάτω απτα γόνατα, σωστά? ). Πού μπορώ να τα βρω και να μη μου στοιχίσει ο κούκος ?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
σκέφτομαι να κάνω μια αναβάθμιση στα φώτα του civic (mod '87) γιατί δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά στο παρόν. Είμαι ανάμεσα σε Osram Coolblue και Silverstar, τι πρέπει να προσέξω στην αγορά τους και την τοποθέτηση, καθώς και τι είναι αυτό το Η4/Η7 που λένε? Κι επίσης πώς ρυθμίζω τη δέσμη και το ύψος τους (αν θυμάμαι καλά σ'έναν άνθρωπο που στέκεται στα 5 μέτρα πρέπει να φωτίζουν κάτω απτα γόνατα, σωστά? ). Πού μπορώ να τα βρω και να μη μου στοιχίσει ο κούκος ?Για τα αλλα ...δεν ξερω αλλα Η4 , Η7 κλπ ειναι ο τυπος της λαμπας που φοραει το καθε αυτοκινητο αναλογα με την θεση τους.Ριξε μια ματια εδω:
-
Ενισχυτή (ρελέ) με 50-60 ευρώ και μια καλή 55/60W λάμπα (silverstar?). Αν έβγαζες τα φώτα και τα καθάριζες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΡΙΨΕΙΣ τους καθρέφτες θα ήταν καλύτερα (προσοχή: ακόμα και με το πανί χαλάνε).
-
Αλλιώς πώς να τα καθαρίσει τα κάτοπτρα; Θέλω να το κάνω 304...
-
Τα ξεσκονίζεις πολύ ελαφρά, αν θέλεις με βρεγμένο πανί αλλά δεν τα τρίβεις.
-
-
Προσωπικά έχω βάλει τις Osram Silverstar στο αυτοκίνητό μου και από την αρχή ήμουν αρκετά ικανοποιημένος μιας και η διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες λάμπες ήταν εμφανής. Απ' την άλλη, επειδή τον τελευταίο καιρό κυκλοφορώ πολύ με αμάξια με xenon, μερικές φορές νοιώθω λίγο άβολα όταν οδηγώ τη νύχτα.
Άποψή μου είναι να μείνεις μακριά από τις Osram Coolblue. Η απόδοσή τους δεν προσεγγίζει ούτε κατά διάνοια αυτή των Silverstar. -
ένας σ'ένα κατάστημα που πήγα να ρωτήσω σήμερα μου πε ότι Coolblue είναι καλύτερες!
Το ρελέ γιατί χρειάζεται? Δε μπορώ να τις βάλω έτσι αντικαθιστώντας τις παλιές? -
Αν βάλεις λάμπες άλλων watt, πρέπει να βάλεις ρελέ για να μην έχεις πρόβλημα, στον διακόπτη ας πούμε.
-
να βαλω και κατι αλλο στο τραπεζι?
philips visionplus
και philips nightguideδοκιμασμενες! ειδικα οι visionplus κανουν απιστευτη διαφορα!
αν εισαι osram-ικος τυπος, υπαρχει το αντιστοιχο και εκει.. εγω γι αυτο θα πηγαινα στη θεση σου! -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν βάλεις λάμπες άλλων watt, πρέπει να βάλεις ρελέ για να μην έχεις πρόβλημα, στον διακόπτη ας πούμε.Επειδή τα εργοστάσια κάνοντας οικονομία βάζουν απαράδεκτα λεπτό καλώδιο για τα φώτα (με αρκετή πτώση τάσης - μετρημένη), βάζοντας ρελέ δουλεύει η λάμπα στη κανονική τάση και αποδίδει λίγο περισσότερο. Τίποτα άλλο δεν μπορείς να κάνεις εκτός από το να βάλεις περισσότερα βατ, να θαμπώνεις τους άλλους και να κινδυνεύουν τα πλαστικά φανάρια σου. Σε καινούρια αυτοκίνητα που τα ίδια φανάρια παίρνουν xenon μπορείς να βάλεις ένα κιτ (ελπίζοντας ότι έχει κάποια ποιότητα).
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
να βαλω και κατι αλλο στο τραπεζι?
philips visionplus
και philips nightguideδοκιμασμενες! ειδικα οι visionplus κανουν απιστευτη διαφορα!
αν εισαι osram-ικος τυπος, υπαρχει το αντιστοιχο και εκει.. εγω γι αυτο θα πηγαινα στη θεση σου!τελικά πήρα ένα ζευγάρι coolblue H4 αφού δεν είχε silverstar(ούτε αλλού που έψαξα) κ αύριο φεύγω. Ρελέ? Δε θ'αντέξει το civic ? δλδ αν τα βάλω έτσι σκέτα κάνω τρύπα στο νερό?
-
αν εβαλες τον τυπο της λαμπας που ειχε ο κατασκευαστης σου στα ιδια βατ, δε χρειαζεται κατι...
ενα θα σου πω...
τα visionplus αντικατεστησαν φωτα σε αλφα 75 και δουλευε!εντελως πληροφοριακα τις philips τις ειχα παρει απο ευρωιαπωνικη και τις osram απο μαγαζι με λαμπες στη φρατζη.. τιμες δε θυμαμαι...
αντε και καλες (νυχτερινες) διαδρομες! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
αν εβαλες τον τυπο της λαμπας που ειχε ο κατασκευαστης σου στα ιδια βατ, δε χρειαζεται κατι...
ενα θα σου πω...
τα visionplus αντικατεστησαν φωτα σε αλφα 75 και δουλευε!εντελως πληροφοριακα τις philips τις ειχα παρει απο ευρωιαπωνικη και τις osram απο μαγαζι με λαμπες στη φρατζη.. τιμες δε θυμαμαι...
αντε και καλες (νυχτερινες) διαδρομες!κι εγώ από ευρωιαπωνική τις πήρα τις osram, δεν είχα ακούσει και τα καλύτερα λόγια για τις υπόλοιπες. Θα δείξει από αύριο 19
-
Γειά σας,
Διαβάζοντας (στο Forum) διάφορες απόψεις για βελτίωση στα φώτα, κατέληξα στις OSRAM Silverstar (με + 50 % επιπλέον φώς).
Έχουν πολύ καλή σχέση τιμής με απόδοση, χωρίς να ...ζητούν μετατροπές και ρελέδες ...!
Με 17 € πήρα (από κατάστημα στη Φραντζή και Η. Ηλιού) ενα ζευγάρι (Η1) δοκιμαστικά και είδα διαφορά.
Με βλέπω να αλλάζω και τις υπόλοιπες, αν και δεν κάνω πολλές νυκτερινές διαδρομές.Φιλικά
Μάξιμος
-
osram silverstar=philips visionplus..
για να μη μπερδευομαστε...θεωρω πως ειναι οτι πιο safe μπορει να κανει καποιος στα φωτα του και να δει διαφορα...
αυτο που δε μπορω ακομα να καταλαβω ειναι αν ειναι εξ ισου καλες οι nightguide..
απο εκει και πανω ειναι πιο hardcore καταστασεις και πας σε κατι καταστασεις PIAA extreme white και διαφορες τετοιες ιστοριες, απο τις οποιες δεν εχω εμπειρια και δε μπορω να πω
-
τελικά τις έβαλα τις coolblue, καλύτερα από πριν. Δεν έχω δοκιμάσει silverstar όμως για να καταλάβω τη διαφορά.
-
στην θεωρια παντα - και αν θυμαμαι καλα απο τα site - η ουσιαστικη διαφορα που κανει αυτη η λαμπα ειναι οτι λογω του φωτος που βγαζουν κανουν τις πινακιδες στους δρομους πιο 'φωτεινες', χωρις ουσιαστικη διαφορα στην 'ποσοτητα' του φωτος που εκπεμπουν (αν μπορει να το πει κανεις αυτο..)
απλα λογω θερμοκρασιας πλησιαζουν το ηλιακο (σα τις λαμπες 'μπλε' για το διαβασμα, που ουσιαστικα δε φωτιζουν πολυ, απλα ειναι πιο ξεκουραστες στο ματι)...
σωστα?
ειδες να 'φωτιζουν' περισσοτερο ή απλα φωτιζουν 'καλυτερα' ?
Βελτίωση στα φώτα;