-
Μερικά χρώματα (π.χ ασημί σε διάφορες αποχρώσεις) που γίνονται ένα με την άσφαλτο, «χρειάζονται» φώτα ημέρας.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Μερικά χρώματα (π.χ ασημί σε διάφορες αποχρώσεις) που γίνονται ένα με την άσφαλτο, «χρειάζονται» φώτα ημέρας.αν στην Ελλαδα δεν διακρινεις ενα ασημι-ανθρακι κτλ αυτοκινητο στο χιλιομετρο.................εχεις θεμα ορασης
στην τελικη η' να εχουν βαση νομου υποχρεωτικα ολα τα αυτοκινητα η' κανενα,αυτη την ελευθερια στην κριση του κατασκευαστη δεν την καταλαβαινω..... -
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
http://ec.europa.eu/transport/road_safety/topics/vehicles/daytime_running_lights/index_en.htmMια εντελώς χαζή ερώτηση που μου τριγυρνάει το μυαλό καιρό τώρα, πόσα μύρια watt είναι όλες αυτές οι λάμπες που ανάβουν ολημερίς σε όλο τον κόσμο, και πόσο κοστίζουν αυτά τα watt σε καύσιμα ( εκπομπές ρύπων εννοώ ) ?
Μου φαίνεται ότι κάποιες νόρμες σαν αυτή έχουν να κάνουν με τούτο εδώ, λες το καρτέλ να ξαναχτύπησε ?
Δες **όλο **το βίντεο και σου υπόσχομαι να σου γυρίσει η τρίχα ανάποδα, και τα λέμε μετά.
-
Daytime running lights consume just 25-30% of the energy needed to power a conventional dipped headlight.
Μάλλον για τον νομοθέτη είναι μικρό το κακό σε σχέση με τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα DRLs.
-
Φωτα ημερας που δεν ειναι LED για μενα ειναι αχρηστα... Οι απλες ψειρες δε φαινονται σχεδον καθολου, τουλαχιστον τα LED κανουνε μπαμ...
-
Οι απλές ψείρες δεν είναι φώτα ημέρας.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Οι απλές ψείρες δεν είναι φώτα ημέρας.O,τι και να ειναι τα φωτα ημερας, δεν εχει καμια σχεση η φωτεινοτητα τους με τα LED που σου κεντριζουν την προσοχη απο χιλιομετρο.
-
Σκέφτομαι και γω να απενεργοποιήσω τα φώτα ημέρας για τους ίδιους λόγους που αναφέρει και ο iROC .To μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι θέλει vagcom.... Λέω να βγάλω απλά την ασφάλεια(να το κάνω? γιατί η αντιπροσωπεία ζητάει 20 ευρώ ) γιατί την επόμενη φορά που θα σταματήσει κανένας παππούς στη μέση του δρόμου όπως περνάει γιατί είδε αναμμένα φώτα και πρέπει να στο πει μένοντας ακίνητος εκεί ,δε νομίζω να τη γλιτώσουμε πάλι .Επίσης μου έχει τύχει να προσπεράσω κάποιον και αυτός μετά να με κυνηγάει για να μου πει ότι έχω ξεχάσει τα φώτα αναμένα ή άλλος να κόβει ταχύτητα μπροστά μου προσπαθώντας να μου κάνει νόημα από το μεσαίο καθρέπτη,χωρίς να κοιτάζει μπροστά του .Σε όλα τα περιστατικά τους ρωτησα αν τους ενοχλούν-στραβώνουν και η απάντηση ήταν ''όχι,απλά τσάμπα τα έχεις αναμμένα'' .Εν ολίγοις,επειδή ο Έλληνας είναι τέρμα Μ-Α-Λ-Α-Κ-Α-Σ,αν τα δει,μάλλον θα σε σκοτώσει για το τίποτα επειδή δεν ξέρει τί του γίνεται .Επίσης,στα διάφορα κωλόζωα που οδηγούν καθημερινά,δε βοηθάνε ΚΑΘΟΛΟΥ,ας έχεις στολίσει ολόκληρο το αυτοκίνητο με λαμπάκια σα χριστουγεννιάτικο δέντρο,δεν πρόκειται να σε δουν .
-
Τα φώτα ημέρας αποτρέπουν ατυχήματα. Αυτό μας λέει η διεθνής εμπειρία, αυτό μας λένε οι διεθνείς οργανισμοί, αυτό μας λένε οι οδηγίες της ΕΕ.
Το να θέλεις να απενεργοποιήσεις ένα εξάρτημα ασφαλείας του αυτοκινήτου σου γιατί σε ενδιαφέρει να μην στην λένε οι διάφοροι άσχετοι είναι ένα τραγικό λάθος.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Σκέφτομαι και γω να απενεργοποιήσω τα φώτα ημέρας για τους ίδιους λόγους που αναφέρει και ο iROC .To μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι θέλει vagcom.... Λέω να βγάλω απλά την ασφάλεια(να το κάνω? γιατί η αντιπροσωπεία ζητάει 20 ευρώ ) γιατί την επόμενη φορά που θα σταματήσει κανένας παππούς στη μέση του δρόμου όπως περνάει γιατί είδε αναμμένα φώτα και πρέπει να στο πει μένοντας ακίνητος εκεί ,δε νομίζω να τη γλιτώσουμε πάλι .Επίσης μου έχει τύχει να προσπεράσω κάποιον και αυτός μετά να με κυνηγάει για να μου πει ότι έχω ξεχάσει τα φώτα αναμένα ή άλλος να κόβει ταχύτητα μπροστά μου προσπαθώντας να μου κάνει νόημα από το μεσαίο καθρέπτη,χωρίς να κοιτάζει μπροστά του .Σε όλα τα περιστατικά τους ρωτησα αν τους ενοχλούν-στραβώνουν και η απάντηση ήταν ''όχι,απλά τσάμπα τα έχεις αναμμένα'' .Εν ολίγοις,επειδή ο Έλληνας είναι τέρμα Μ-Α-Λ-Α-Κ-Α-Σ,αν τα δει,μάλλον θα σε σκοτώσει για το τίποτα επειδή δεν ξέρει τί του γίνεται .Επίσης,στα διάφορα κωλόζωα που οδηγούν καθημερινά,δε βοηθάνε ΚΑΘΟΛΟΥ,ας έχεις στολίσει ολόκληρο το αυτοκίνητο με λαμπάκια σα χριστουγεννιάτικο δέντρο,δεν πρόκειται να σε δουν .Στα Golf και sto SCirocco μοιαζουν αρκετα με τα κανονικα φωτα οποτε για αυτο το λογο μαλλον σου συμβαινουν ολα αυτα...
Εγω δεν αντιμετωπιζω τετοιο προβλημα ουτε με τη 5αρα ουτε με το Α5. Ισως μια δυο φορες παλιοτερα με τη 5αρα αλλα τιποτα παραπανω.Ειλικρινα μου κανει εντυπωση το post σου.
.Νομιζω οτι τα LED του Α5 γινονται αρκετα περισσοτερο αισθητα και απο μεγαλυτερη αποσταση. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Τα φώτα ημέρας αποτρέπουν ατυχήματα. Αυτό μας λέει η διεθνής εμπειρία, αυτό μας λένε οι διεθνείς οργανισμοί, αυτό μας λένε οι οδηγίες της ΕΕ.Το να θέλεις να απενεργοποιήσεις ένα εξάρτημα ασφαλείας του αυτοκινήτου σου γιατί σε ενδιαφέρει να μην στην λένε οι διάφοροι άσχετοι είναι ένα τραγικό λάθος.
τοτε γιατι δεν εχουν ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα αυτοκινητα;;;;;
-
Διαβάζεις αυτά που γράφονται εδώ;
Sent from my Note 2 using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Διαβάζεις αυτά που γράφονται εδώ;Sent from my Note 2 using smoke signals.
εκτος απο τα δικα σου..........
-
Τότε θα επαναλαμβάνεις τις ίδιες ερωτήσεις συνέχεια.
Sent from my Note 2 using smoke signals.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τα φώτα ημέρας αποτρέπουν ατυχήματα. Αυτό μας λέει η διεθνής εμπειρία, αυτό μας λένε οι διεθνείς οργανισμοί, αυτό μας λένε οι οδηγίες της ΕΕ.
Το να θέλεις να απενεργοποιήσεις ένα εξάρτημα ασφαλείας του αυτοκινήτου σου γιατί σε ενδιαφέρει να μην στην λένε οι διάφοροι άσχετοι είναι ένα τραγικό λάθος.
τοτε γιατι δεν εχουν ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα αυτοκινητα;;;;;
Γιατί δεν υπάρχει λογος για υποχρεωτικο retrofit. Κάποια στιγμη οι κιουσπες μας θα πάνε για παλιοσίδερα ή θα είναι απλα μειοψηφία.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
-
Μπηκαν Phillips Crystal Vision στα 4.300 Κ σε ολες τις λαμπες...
Το φως στο δρομο ειναι καταλευκο (οχι μπλε) και η ορατοτητα εχει αυξηθει σημαντικα... Οι πινακιδες και οι διαγραμμισεις εγιναν 3 φορες πιο εντονες στο ματι...
Και η μεγαλη σκαλα εχει φτασει να φωτιζει επαρκως για να διακρινεις αντικειμενα/δεντρα/πετρες στα 400 μετρα οπως ειδα χτες σε μια δοκιμη σε σκοτεινο επαρχιακο.Ιδου το αποτελεσμα...
-
Ποσα Watts?
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ωραίο έγινε!
Αλήθεια έχουμε δει άλλο αμάξι ν έχει 4 ψείρες??
Άλλοι που εχουν φώτα ημέρας θέλουν να τα σβήσουν κι άλλοι που δεν έχουν τα θέλουν. Πχ. πολύ θα θελα το QQ να έχει τέτοια και το φιέστα τα λεντ του facelift!! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ποσα Watts?Sent from my Neo V using Tapatalk.
Οσα ειχε... 12 V, 55 W
Βελτίωση στα φώτα;