-
Πως μπορώ να βελτιώσω τα φώτα;Άκουσα ότι υπάρχουν κάτι που αποδίδουν σαν Xenon (αλλά δεν είναι) με πολύ μικρότερο κόστος.
Το αυτοκίνητο παίζει ρόλο(rover 214Si) ή είναι flexible όλα αυτά; -
Πως μπορώ να βελτιώσω τα φώτα;Άκουσα ότι υπάρχουν κάτι που αποδίδουν σαν Xenon (αλλά δεν είναι) με πολύ μικρότερο κόστος.
Εκεί έκαναν δοκιμές σε διάφορες λάμπες....κανονικές, ενισχυμένες κλπ.
Είναι στα αγγλικά. Από την κολώνα στα δεξιά επιλέγεις bulbs.http://www.autoexpress.co.uk/product_te ... _index.php
-
cool site
thanx
-
Bάλε 4 PIAA αλογόνου και θα γίνεται η νύχτα μέρα...!
-
Κ εγω τον τελευταιο καιρο εχω παρατηρησει οτι τα φωτα του κλιο μου μαλλον δεν αποδιδουν τα μεγιστα...Απο την αλλη βεβαια οι λαμπες τυπου xenon ειναι ακριβες(100+ Ε οι καλες) καιγονται ευκολα και σε μικρο χρονικο διαστημα....
Καμμια προταση για λαμπες που να φεγγουν λιγο καλυτερα απο τις εργοστασιακες?? -
-
Απο μια πολύ μικρή έρευνα σε διαφορα forums,κατέληξα στα εξής επισφαλή συμπεράσματα :
- Τα φώτα με +50% δεν πρόκειται να κάνουν την μέρα νύχτα.
- Η philips είναι καλύτερη αλλά σε απόδοση/τιμή η osram συμφέρει.
3)Don't try this at home,η τοποθέτηση τους μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο φαίνεται,εξαρτάται προφανώς από το αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
3)Don't try this at home,η τοποθέτηση τους μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο φαίνεται,εξαρτάται προφανώς από το αυτοκίνητο.Ειδικά όταν τυχαίνει να είσαι κάτοχος Xsara MkII...
(Πώς είπατε? Κάηκε η λάμπα? Ναι, θα πρέπει να κατεβάσουμε το μισό αυτοκίνητο για να την αλλάξουμε...)
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Ειδικά όταν τυχαίνει να είσαι κάτοχος Xsara MkII...
(Πώς είπατε? Κάηκε η λάμπα? Ναι, θα πρέπει να κατεβάσουμε το μισό αυτοκίνητο για να την αλλάξουμε...)
... καλα... ειδικα για σενα νομιζω οτι η απαντηση θα ηταν καπως ετσι ...
'Μαλιστα κυριε Citroen.. Πως ειπατε ?? Καηκε η λαμπα.... πωπω.. Μαλιστα κυριε Citroen... Κοιταξτε, ειναι 7 το απογευμα και εγω ειμαι απλα πωλητης, αλλα πηγαινετε απο το σπιτι του υπευθυνου συνεργειου, ειμαι σιγουρος οτι θα σας εξυπηρετησει αμεσως!!! Πως ?? Σαφως και δεν εχει κανονισει τιποτα για το απογευμα και θα χαρει που θα σας δει και εκτος γραφειου!!'
Στο θεμα μας, τωρα, εγω εχω αλλαξει τις λαμπες στο subaru και εχω βαλει τις philips +50, ενω στην Alfa τις αντιστοιχες Osram.... ΕΙΔΙΚΑ στην alfa ειδα ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ διαφορα!!!
Προσοχη θελει μονο, σε περιπτωση που τα φαναρια σας ειναι πλαστικα! Συμβουλευτειτε το manual του αυτοκινητου καθως καποιες λαμπες δεν κανουν! -
Στην ΑR33 εχω βαλει P.I.A.A EXTREME WHITE εδω και δυο χρονια.Εψαχνα για τις COOL BLUE (ή καπως ετσι )της OSRAM αλλα δεν τις εβρισκα πουθενα,δοκιμασα και τις HELLA αλλα καμια διαφορα με τις απλες.
ΜΕ τις PIAA εχω πολυ καλο(αρκετα φαρδια και μακρυνη δεσμη) και λευκο φως αντι για το κοκκινοκιτρινο(σαν καντυλακι) που εβγαζαν οι παλιες λαμπες,στο μονο που δεν ειμαι ευχαριστημενος ειναι η τιμη (150Ε πριν δυο χρονια ,αουτς !!!) και η φωτινοτητα σε βρεγμενο δρομο που δεν ειναι οσο
δυνατη θα ηθελα. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εψαχνα για τις COOL BLUE (ή καπως ετσι )της OSRAM αλλα δεν τις εβρισκα πουθενατις πέρασα την περασμένη βδομάδα, έπειτα από υπόδειξη φίλου από το φόρουμ. χωρίς να κάνουν τη νύχτα μέρα, η διαφορά τους είναι πολύ αισθητή. βγάζουν ένα πολύ ψυχρό λευκό έως ελαφρά γαλάζιο χρώμα, και θεωρώ ότι η 'αναβάθμιση' άξιζε το κόστος της. άλλαξα όλο το σετ, εκτός από τα ομίχλης, και αν θυμάμαι καλά η μία μεσαία λάμπα κοστίζει γύρω στα 18 ευρώ.
-
Τις Osram που τις βρίσκετε;
Εγώ περιοχή γλυφάδας τις ψάχνω με το τουφέκι και ακόμα τίποτα! -
Tiger πρόσεχε λίγο με την επιλογή της λάμπας για το Ρόβερ. Αν δεν κάνω λάθος τα φώτα είναι πλαστικά και δεν αντέχουν σε μεγάλες θερμοκρασίες. Απο προηγούμενη εμπειρία μου, σε 214 φίλου, τοποθετήσαμε λάμπες που δεν τις άντεχε το φανάρι........ Το φανάρι κάηκε και το παλικάρι πλήρωσε 5 φορές πάνω για αλλαγη φαναριών αφου΄στο εσωτερικό τους και τα δυο είχαν γίνει καρβουνο!!!!
Προσωπικά σε ένα 414 έχω τοποθετήσει λάμπες τύπου ΧΕΝΟΝ, εδώ και 1,5 χρόνο, τιμή 17.000δρχ απο Ταραντούλα. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, αλλά βλέπω κάπως καλύτερα. Πάντως πάω σίγουρα για προβολάκια ομίχλης!!!! Πιο όμορφα πιστεύω και πιο αποτελεσματικά.....αλλά και παράνομα για καθημερινή χρήση.
Δεν ξέρω αν βοήθησα αλλά πρόσεχε το θέμα της θερμότητας στα φαναρια!!!!!!!!!!! μη τρέχεις μετά άδικα. Άτιμα Ρόβερ.......την τύφλα τους βλέπουν!!!!χαχα
-
Σωστή η παρατήρηση σου,κατα πάσα πιθανότητα βάλατε από 70W και πανω στον φίλο σου,γι αυτό σας έμειναν στο χέρι τα φανάρια.
Premium or +30%/+50% bulbs produce 20-50% more light while still using the same wattage. This is achieved using a more precise filament placement and gas mixture. Improvement is most noticeable in the foreground or distance lighting.
Βρήκα και αυτό το site για αγορές,το οποίο φαίνεται να είναι πλήρως εξειδικευμένο και είναι εντος EU http://www.powerbulbs.com
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Ειδικά όταν τυχαίνει να είσαι κάτοχος Xsara MkII...
... καλα... ειδικα για σενα νομιζω οτι η απαντηση θα ηταν καπως ετσι ...
'Μαλιστα κυριε Citroen.. Πως ειπατε ?? Καηκε η λαμπα.... πωπω.. Μαλιστα κυριε Citroen... Κοιταξτε, ειναι 7 το απογευμα και εγω ειμαι απλα πωλητης, αλλα πηγαινετε απο το σπιτι του υπευθυνου συνεργειου, ειμαι σιγουρος οτι θα σας εξυπηρετησει αμεσως!!! Πως ?? Σαφως και δεν εχει κανονισει τιποτα για το απογευμα και θα χαρει που θα σας δει και εκτος γραφειου!!'
Μα γιατί το λες αυτό? Επειδή τυχαίνει να έχουμε αγοράσει 3-4-5-6-8-10 μοντέλα τους τα τελευταία 15 χρόνια?
Με βάλατε στην πρίζα πάλι... Από βδομάδα πάω για έρευνα αγοράς για λάμπες (έχει καεί και η δεξιά μεσαία, διαβολική σύμπτωση...)
-
Παιδιά, έχω ένα πρόβλημα, το οποίο δεν έιναι άσχετο με το θέμα για το οποίο μιλάτε. Έχω ένα SEAT Ibiza 1.4 101hp (νέο μοντέλο) περίπου 1,5 χρόνο. Πάνω στον χρόνο κάηκαν και τα δύο μεσαία φώτα, με διαφορά 5 ημερών... Πήγα στο συνεργίο της SEAT και αντικατέστησα τις καμένες λάμπες με νέα φώτα XENON. Προχτες κάηκε η μία εξ αυτών...
Είναι φυσιολογικό, μέσα σε διάστημα 5 μηνών να καεί μια καινούργια λάμπα XENON? Μπορώ να ζητήσω να καλυφθεί η ζημιά από την εγγύηση? Τι μπορεί να φταίει? Εγώ, χωρίς να έχω κάποια εμπειρία με τα ηλεκτρολογικά του αυτοκινήτου, πιστεύω ότι μάλλον η λάμπα θα παίρνει περισσότερο ρεύμα από ότι πρέπει και έτσι καίγεται... Δεν ξέρω, τι να πω? Όποιος γνωρίζει κάτι από τα παραπάνω ας βοηθήσει...Ευχαριστώ
Άγγελος -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τις Osram που τις βρίσκετε;
Εγώ περιοχή γλυφάδας τις ψάχνω με το τουφέκι και ακόμα τίποτα!Osram Cool Blue, H7/55W για τα μεσαία του 307, 35€ το ζεύγος, μόνο που σου πέφτει φίλε tiger λίγο μακριά: Κάτω Πατήσια...
-
Φραντζη, εχει ενα μαγαζι, λιγο πριν βγεις στην Ηλια Ηλιου, στο δεξι χερι.. Επισης, καμμια Ιαπωνικη μπορει να εχει τιποτε Osram και Philips....
Προς LYBE: Να σου βαλανε Xenon λαμπες, αν δεν ειχε απο την αρχη το αυτοκινητο σου, χλωμοτατο! Θελει ολοκληρη εγκατασταση με μετασχηματιστες, υποχρεωτικα πιτσιλιστιρια στα κρυσταλλα των φωτων και ρυθμιστη δεσμης, χωρια που οι λαμπες ειναι πανακριβες και υποτιθεται οτι δεν καιγονται τοσο γρηγορα.... Για το αν δικαιολογειται... Τι να πω... η αλφα ειναι απο το '92 και δε μου εχει καψει τιποτα!! Τις αλλαξα μπας και βρω την υγεια μου, γιατι απο φωτα, μηδεν!!
Βελτίωση στα φώτα;