-
Συμφωνώ 100% με την τελευταία παράγραφο του alfa156....
-
Eγώ απλά θα πώ:Tην παράβαση την έκανα και πήγα και πλήρωσα.Και θεωρώ ότι το 80 στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι λογικό.Όπως λογικά θεωρώ και τα όρια σε κατοικημένες περιοχές ή επικίνδυνα σημεία και προσπαθώ να τα τηρώ τόσο για τη δική μου ασφάλεια όσο και των άλλων.
Από την άλλη θεωρώ ότι ένα σωρό άλλα όρια είναι απαράδεκτα τόσο για ένα σύγχρονο αυτοκίνητο όσο και για ένα στοιχειωδώς επαρκή οδηγό.Σε μια τέτοια περίπτωση πιστεύω ότι οποιαδήποτε εκμετάλευση οποιουδήποτε παραθύρου του νόμου για μένα είνα αποδεκτή.
Αλήθεια αυτοί που σωστά κόπτονται για την ασφάλειά μας σ' ένα τούνελ πόσες φορές έχουν στήσει μπλόκο για τους εγκληματίες που δεν ανάβουν τα φώτα μέσα σ' αυτό,πράξη αντίστοιχη με το να οδηγείς βράδυ χωρίς φώτα; -
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Συμφωνώ 100% με την τελευταία παράγραφο του alfa156....ε μααααααααα εχει μαλιασει η γλωσσα μου να το λεω...αν υπηρχε η δυν ατοτητα να ακολουθησω με το αυτοκινητο μου εναν απο αυτους εδω μεσα που την εχουν δει νομοτυποι 100%,να δουμε καταποσο εκει που λεει 50 πανε με 50 και για ποση ωρα....εκει να δειτε γελια..
-
Με τέτοια μυαλά πως να πάμε μπροστά;;;
Να δω τι θα λέτε όταν θα εξελιχθούν τα αυτοκίνητα και μέσω Gps κτλπ ανά πάσα στιγμή θα γνωρίζουν που βρισκόμαστε, πόσο γρήγορα πάμε και αν παραβιάζουμε τον Κ.Ο.Κ...
Δεν θα αργήσει αυτή η μέρα όπου μέσω τηλεματικής θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να μας γράφουν επειδή παραβιάζουμε τα όρια.
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Δεν θα αργήσει αυτή η μέρα όπου μέσω τηλεματικής θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να μας γράφουν επειδή παραβιάζουμε τα όρια.
...ελπίζω αυτή η μέρα να συνοδευτεί από ευρωπαικούς δρόμους...
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
..αν υπηρχε η δυν ατοτητα να ακολουθησω με το αυτοκινητο μου εναν απο αυτους εδω μεσα που την εχουν δει νομοτυποι 100%,να δουμε καταποσο εκει που λεει 50 πανε με 50 και για ποση ωρα....εκει να δειτε γελια..Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι τηρώ τα όρια ταχύτητας. Και κλήσεις έχω πληρώσει και στο πλημμελειοδικείο έχω αναγκαστεί να φάω την μέρα μου. Αλλά ξέρω ότι το φταίξιμο ήταν δικό μου, και το κυριότερο, δεν φοβάμαι να αναλάβω τις ευθύνες μου.
Από ότι βλέπω βέβαια από την συζήτηση, η φράση «ανάληψη ευθύνης για τις πράξεις μας» ακούγεται ως επιστημονική φαντασία σε ορισμένα αυτιά...
Και για να μην ξεχνιόμαστε...
-
Ο Αθανάσιος μας ξεκαθαρίζει ότι πράγματι έτρεχε (γενικότερα) εκείνη την ημέρα.
-
Το φωτογραφικό ραντάρ βεβαιώνει παράβαση του ορίου ταχύτητας σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο.
-
Το όριο ήταν 80 πριν από τούνελ, όσο δηλαδή είναι στα περισσότερα τούνελ του κόσμου. Δεν ήταν πολύ χαμηλό, δεν ήταν ξεχασμένο από έργα, δεν μιλάμε για περίπτωση στην οποία κάποιος αστυνομικός στήθηκε με το φορητό στην τεράστια ευθεία για να μαζέψει κλήσεις, δεν μιλάμε για ένα άδικο νόμο. Μιλάμε για παραβίαση ενός φυσιολογικού ορίου ταχύτητας το οποίο έχει μπει εκεί για να την ασφάλεια των οδηγών.
-
Ο Αθανάσιος μας ξεκαθάρισε ότι οδηγούσε ο ίδιος. Όχι τα παιδιά του, όχι τα εγγόνια του, όχι ο σκύλος του.
-
Παρόλο που δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το αν έγινε, ή όχι η συγκεκριμένη παράβαση, κάποιοι τον παρακινούν να πει ψέματα εκμεταλλευόμενος πιθανό παραθυράκι στον νόμο. Όχι γιατί το συγκεκριμένο όριο ήταν άδικο, ή γιατί υπήρχε η πιθανότητα να μην οδηγούσε ο ίδιος, αλλά γιατί πιστεύουν ότι μπορεί να την γλυτώσει.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα ήταν σωστό ο Αθανάσιος να επιχειρήσει να μην πληρώσει την κλήση εκμεταλλευόμενος το παράθυρο στον νόμο;
-
-
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει παράθυρο στο νόμο. Απλώς ελπίζουν κάποιοι ότι υπάρχει ή επιδιώκεται η δημιουργία του. Αν όντως υπήρχε τέτοιο παράθυρο, όλοι θα αθωώνονταν χθες και ο νόμος θα άλλαζε αύριο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει παράθυρο στο νόμο. Απλώς ελπίζουν κάποιοι ότι υπάρχει ή επιδιώκεται η δημιουργία του. Αν όντως υπήρχε τέτοιο παράθυρο, όλοι θα αθωώνονταν χθες και ο νόμος θα άλλαζε αύριο.πόσοι τον ξέρουν και πόσοι δηλώνουν ότι δεν θυμάμαι ποιος οδηγούσε;
αναφέρθηκαν δύο παραδείγματα πριν, αυτοκίνητο ιδιώτη με 2 επιβάτες και εναλλάξ οδηγούς και εταιρικό αυτοκίνητο με 3-4 διαφορετικούς οδηγούς στην ίδια διαδρομή. Που πάει η κλήση;
-
Ikar, μήπως θα μπορούσες να απαντήσεις στην ερώτηση μου; Η γνώμη σου (ειδικά η δική σου) με ενδιαφέρει.
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα ήταν σωστό ο Αθανάσιος να επιχειρήσει να μην πληρώσει την κλήση;
-
Δεν ξέρω, είναι μπερδεμένο. Αλλά μάλλον θα ξεμπερδευτούν στο δικαστήριο.
Αν εγώ βρω κλήση στο αυτοκίνητό μου λόγω παράνομης στάθμευσης και ισχυριστώ ότι δεν το πάρκαρα ο ίδιος στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά ή η γυναίκα μου ή η μάνα μου ή ο πατέρας μου και δεν ξέρω ποιος γιατί κανείς δεν το παραδέχεται, ποιος θα την πληρώσει; Με άλλα λόγια σε τίνος τη φορολογική δήλωση θα καταλήξει τριπλή μετά από μερικούς μήνες; Κάπως έτσι ίσως λυθεί και το θέμα του προστίμου λόγω υπερβολικής ταχύτητας. Για τα ποντάκια δεν γνωρίζω τι θα γίνει. -
Ikar, μήπως θα μπορούσες να απαντήσεις στην ερώτηση μου; Η γνώμη σου (ειδικά η δική σου) με ενδιαφέρει.Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα ήταν σωστό ο Αθανάσιος να επιχειρήσει να μην πληρώσει την κλήση;
όσο σωστό είναι να βάζουν κάμερες -αντί να κάθονται και να πίνουν φραπέ- αφού έτσι λύνονται τα τροχαία -γι' αυτό και αυξάνονται συνεχώς, απλώς σκοτώνονται λιγότεροι λόγω καλύτερων αυτοκινήτων- ναι. Γιατί ειδικά τη δική μου; αφού το δήλωσα νωρίτερα, όταν και αν μου συμβεί, θα το αρνηθώ, πάμε δικαστικώς.
Να τη στήνουν επί τόπου να μην υπάρχει αμφισβήτηση.-
-
-
Από ότι βλέπω βέβαια από την συζήτηση, η φράση «ανάληψη ευθύνης για τις πράξεις μας» ακούγεται ως επιστημονική φαντασία σε ορισμένα αυτιά...
Εχω παρει 4 κλησεις. Η μια για ταχυτητα, πληρωθηκε γιατι δεν ηξερα τον νομο αυτον (πριν 6 χρονια). Οι αλλες 2 για παρκαρισμα, η μια πληρωθηκε, η αλλη ηταν στο κεντρο του πειραια, 15 Αυγουστου 4 το μεσημερι. Αυτη μεχρι να ερθει ειδοποιηση δεν θα πληρωθει γιατι δεν θα πληρωνω εγω τα καλοκαιρινα δωρα των μπατσων με κλησεις που δεν εχουν καμμια ουσια. Η τελευταια για 'επιδειξη' επισης πληρωθηκε την επομενη μερα, ασχετως του οτι ημουν σε αλανα που ΔΕΝ κυκλοφορουν αυτοκινητα...
Επισης εχω αφησει χαρτακια σε 1-2 που εχω προξενησει γρατζουνιες, και επισης σε 1 που του εκανε γρατζουνια αλλος και εφυγε, οπου ημουν διατεθιμενος να τραβιεμαι στα δικαστηρια ως μαρτυρας για το δικιο του αλλου. Αυτα για 'αναληψη ευθυνης'...
Απο κει και περα, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ αρνουμαι να πληρωσω κληση επειδη πηγαινα με 121 σε οριο 80 στην μοναδικη ευθεια της ΕΟ Πατρων που μπορω να το κανω ασφαλως, ενω στα προηγουμενα 50 χλμ με στροφιλικι εχω κινδυνεψει να σκοτωθω 10 φορες απο 'Ασφαλεις οδηγους' (= αυτους που ξερουν που ειναι τα μπλοκα και κοβουν για να επιταψυνουν μετα), που δεν ξερουν οχι ΠΟΣΟ να τρεξουν, αλλα ΠΩΣ να τρεξουν. Και φυσικα θα κανω οτι μπορω για να μην την πληρωσω.
-
Ο Αθανάσιος μας ξεκαθαρίζει ότι πράγματι έτρεχε (γενικότερα) εκείνη την ημέρα.
-
Το φωτογραφικό ραντάρ βεβαιώνει παράβαση του ορίου ταχύτητας σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο.
-
Το όριο ήταν 80 πριν από τούνελ, όσο δηλαδή είναι στα περισσότερα τούνελ του κόσμου. Δεν ήταν πολύ χαμηλό, δεν ήταν ξεχασμένο από έργα, δεν μιλάμε για περίπτωση στην οποία κάποιος αστυνομικός στήθηκε με το φορητό στην τεράστια ευθεία για να μαζέψει κλήσεις, δεν μιλάμε για ένα άδικο νόμο. Μιλάμε για παραβίαση ενός φυσιολογικού ορίου ταχύτητας το οποίο έχει μπει εκεί για να την ασφάλεια των οδηγών.
-
Ο Αθανάσιος μας ξεκαθάρισε ότι οδηγούσε ο ίδιος. Όχι τα παιδιά του, όχι τα εγγόνια του, όχι ο σκύλος του.
-
Παρόλο που δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το αν έγινε, ή όχι η συγκεκριμένη παράβαση, κάποιοι τον παρακινούν να πει ψέματα εκμεταλλευόμενος πιθανό παραθυράκι στον νόμο. Όχι γιατί το συγκεκριμένο όριο ήταν άδικο, ή γιατί υπήρχε η πιθανότητα να μην οδηγούσε ο ίδιος, αλλά γιατί πιστεύουν ότι μπορεί να την γλυτώσει.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα ήταν σωστό ο Αθανάσιος να επιχειρήσει να μην πληρώσει την κλήση εκμεταλλευόμενος το παράθυρο στον νόμο;[/quote]
Ναι θα ηταν, γιατι ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΠΑΛΙ ΝΟΜΟΣ ειναι αυτος που του δινει αυτη την δυνατοτητα και μαλιστα το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...Μου γυρναει το στομαχι οταν λες οτι πρεπει να πληρωσει επειδη παρεβη ενα νομο αλλα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να εκμεταλλευτει εναν αλλο νομο προς ωφελος του (και μου συγκρινεις συνταγμα με ΚΟΚ, αποκαλωντας διαταξη του συνταγματος 'παραθυρακι'...).
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει παράθυρο στο νόμο. Απλώς ελπίζουν κάποιοι ότι υπάρχει ή επιδιώκεται η δημιουργία του. Αν όντως υπήρχε τέτοιο παράθυρο, όλοι θα αθωώνονταν χθες και ο νόμος θα άλλαζε αύριο.
Ο νομος στον οποιον αναφερεσαι ειναι συνταγματικη διαταξη καθως και κοινοτικη νομοθεσια, οποτε ουτε παραθυρο ειναι, και φυσικα δεν παιζει να 'τον αλλαξουν αυριο'...Το οτι δεν τον χρησιμοποιουν πολλοι ειναι αποτελεσμα του εξης απλου πραγματος: Ποσοι απο εμας ηξεραν, πριν γινει αυτος ο χαμος εδω μεσα, οτι μπορεις να πεις ξεκαθαρα οτι αρνεισαι να πεις στην τροχαια ποιος οδηγουσε οταν αυτη σου το ζηταει στελνωντας φωτο στο σπιτι? Σχεδον κανεις.
ΥΓ Για το 'τεκμηριο ενοχης' απο μια φωτογραφια που δεν δειχνει ποιος οδηγουσε. Παρα πολλες κλησεις για λεωφορειολωριδες καταληγαν σε αθωωση των παραβατων γιατι αυτοι απλα ελεγαν οτι αναγκαστικαν να μπουν στις λεωφορειολωριδες για να αποφυγουν ατυχημα. Το δικαστηριο ελεγε πολυ απλα οτι δεν μπορει να αποκρουσει αυτο τον ισχυρισμο και τους αθωωνε. Και εσεις μου λετε να βγαλουν ψευτες τους Χ μαρτυρες με πειστηριο μια φωτο που δεν δειχνει τιποτα...
-
-
Ποσο ειναι το χρηματικο προστιμο αν δεν φορας ζωνη;
-
'Κατάχρηση δικαιώματος'
η χρήση ή επίκληση δικαιώματος για σκοπούς διαφορετικούς από αυτούς για τους οποίους το δικαίωμα ισχύει. -
Το δικαιωμα που μου προσφερει ο νομος ειναι να μην ειμαι υποχρεωμενος να δωσω ενοχοποιητικα στοιχεια εις βαρος μου/συγγενων μου, ωστε να μην μπορουν να με καταδικασουν για καποια πραξη αν δεν εχουν αλλα αποδεικτικα στοιχεια. Απο jay walking μεχρι δολοφονια (και εσεις μου συζητατε αν θα ειναι σωστο να το χρησιμοποιησω για παραβασεις ταχυτητας...). Αυτο ειναι το δικαιωμα που μου δινεται απο τον νομο.
Αν αυτο εχει ως αποτελεσμα να γλυτωνω κλησεις επειδη ο νομος για την παραβαση οριου ζηταει να παει η ποινη σε προσωπο ή επειδη μπορω να αποδειξω οτι εγω τουλαχιστον δεν εκανα αυτο που μου καταλογιζουν και ετσι το δικαστηριο πεφτει σε αδιεξοδο, τοτε δεν κανω καμμια καταχρηση δικαιωματος. Χρησιμοποιω τον νομο ΑΚΡΙΒΩΣ οπως προβλεπεται και για τον λογο για τον οποιο υπαρχει. Και οταν καποιος μπορει να χρησιμοποιησει αυτο αυτη την ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ για να αποφυγει πχ καταδικη για δολοφονια, το να συζηταμε για το αν ειναι σωστο να το κανω για παραβαση οριου ειναι τουλαχιστον αστειο.
Αμα θελετε, πληρωνετε εσεις τις παραβασεις 'οριων' ταχυτητας. Εγω θα το κυνηγαω οσο παει, οσο με γραφουν μονο και μονο για να μου τα παρουν (πραγμα που ξερουμε ΟΛΟΙ μας...).
-
Να ξαναρωτήσω πάλι:
Μπαίνουν χωρίς ένταλμα σε σπίτι και βρίσκουν ναρκωτικά, καταδικάζεται ο ένοικος;
-
Να (ξανα)απαντήσω: Η διαφωνία μας άρχισε όταν για μια απολύτως συγκεκριμένη περίπτωση στην οποία δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση αμφιβολίας για την ενοχή κάποιου, παρακινήσατε τον Αθανάσιο να κάνει ψευδή δήλωση.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Να ξαναρωτήσω πάλι:Μπαίνουν χωρίς ένταλμα σε σπίτι και βρίσκουν ναρκωτικά, καταδικάζεται ο ένοικος;
Ε; Γιατί χωρίς ένταλμα;
Αμάν μωρέ. Ξέρετε τι θέλω; Να θεωρηθεί ότι έχετε δίκιο και να αχρηστευτεί το σύστημα των ραντάρ όπως λειτουργεί σήμερα. Να φέρουν λοιπόν σούπερ κάμερες με υπέρυθρες ακτίνες, να χώσουν τσιπάκια στα αυτοκίνητα, να παρακολουθούνται όλοι οι δρόμοι από εδώ ως τους Ευζώνους 24/7/365. Και όλα αυτά να τα πληρώσουμε όλοι μας και να μην μπορούμε να πάμε με 120 με όριο τα 100 επειδή κάποιοι γουστάρουν να πηγαίνουν με 200 με όριο τα 80.Όλο στην πονηριά με χίλιες δυο δικαιολογίες.
Εσύ kacey που έμεινες Αγγλία, τα έκανες εκεί αυτά που μας λες εδώ; Τα όρια στην Αγγλία είναι υψηλότερα από τα ελληνικά; Οι δρόμοι είναι χειρότεροι και απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή και χαμηλότερη ταχύτητα; Τα πρόστιμα είναι χαμηλότερα; Οι δικαστές είναι κρετίνοι;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να ξαναρωτήσω πάλι:
Μπαίνουν χωρίς ένταλμα σε σπίτι και βρίσκουν ναρκωτικά, καταδικάζεται ο ένοικος;
Ε; Γιατί χωρίς ένταλμα;
Αμάν μωρέ. Ξέρετε τι θέλω; Να θεωρηθεί ότι έχετε δίκιο και να αχρηστευτεί το σύστημα των ραντάρ όπως λειτουργεί σήμερα. Να φέρουν λοιπόν σούπερ κάμερες με υπέρυθρες ακτίνες, να χώσουν τσιπάκια στα αυτοκίνητα, να παρακολουθούνται όλοι οι δρόμοι από εδώ ως τους Ευζώνους 24/7/265. Και όλα αυτά να τα πληρώσουμε όλοι μας και να μην μπορούμε να πάμε με 120 με όριο τα 100 επειδή κάποιοι γουστάρουν να πηγαίνουν με 200 με όριο τα 80.Όλο στην πονηριά με χίλιες δυο δικαιολογίες.
Εσύ kacey που έμεινες Αγγλία, τα έκανες εκεί αυτά που μας λες εδώ; Τα όρια στην Αγγλία είναι υψηλότερα από τα ελληνικά; Οι δρόμοι είναι χειρότεροι και απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή και χαμηλότερη ταχύτητα; Τα πρόστιμα είναι χαμηλότερα; Οι δικαστές είναι κρετίνοι;
Το οριο στον αυτοκινητόδρομο είναι 120 χλμ/ώρα αλλά όλοι πάνε μέχρι 160 και η αστυνομία δείχνει ανοχή.
Στους επαρχιακούς όλοι πάνε από νορμάλ μέχρι σβέλτα οπότε δεν υπάρχει λόγος προσπέρασης.
Οι δρόμοι είναι καλύτεροι.
Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά.Οι δικαστές κάνουν τη δουλειά τους.
Radar και πού βρίσκονται.