-
Εγώ έχω μια απορία... Από τι στιγμή που δεν αναγράφεται η πινακίδα στα ραντάρ χειρός, πως γνωρίζουμε ότι η ταχύτητά μας είναι αυτή που μας υποδεικνύουν και όχι κάποιου προηγούμενου..? Χαρακτηριστικό παράδειγμα
-
Αυτή τη δικαιολογία την εχω διαβάσει πολλές φορές με το αν ήμουν εγώ,και δεν έτρεχα τόσο,ήταν λάθος η μέτρηση ή το αυτοκίνητο κλπ.
Το σύστημα έχει απόκλιση +- 1χλμ και υπέρυθρη ακτίνα που μπορεί να μετράει τα αυτοκίνητα στη σειρά σε λιγότερο απο 3 δεύτερα.
Τώρα αν θέλετε και έξτρα αποδείξεις για το ποιός ήταν ο οδηγός ή ποιό αυτοκίνητο έτρεχε θα φροντίσουν να αλλάξουν τα προσωπικά δεδομένα και θα μας φωτογραφίζουν απο εμπρός εκεί θα κολήσουν.Το καλύτερο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να είμαστε ειλικρινείς και μπορεί να κερδίσουμε κάτι καλύτερο.
-
Ναι,μόνο που όντως στην περίπτωσή μου πήγαινα με 80 και όχι με 99 . Προφανώς και δεν χρησιμοποίησα δικαιολογίες γιατί όσοι με γνωρίζουν προσωπικά δεν μπορώ να πω ψέμματα . Τεσπα, η απορία μου παραμένει...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
pipinos1976,ενδιαφέρον το τεστάκι σου. Κυκλοφορώ καθημερινά στην Μαραθώνος και αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το πόσο γρήγορα κινούνται όλοι. Τι διάολο δεν έμαθαν ακόμα για τις κάμερες ;
να σε ρωτήσω: ξέρεις αν χτυπά ξεχωριστά αριστερή από δεξιά λωρίδα; Δηλ πως βλέπει η κάμερα σε ποια είσαι ; Το λέω γιατί το όριο είναι 50/70. Σκαμμένο κάτω δεν το βλέπω για να έχει αισθητήρες.
είχα μάθει ότι στην αριστερή το έβαλαν να χτυπά στο 30+ από το 70 δηλ 101+.
Ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος, αλλά με ραντάρ 99% η κάμερα ενεργοποιείτει για την ίδια ταχύτητα και στις δύο λωρίδες. Συνήθως, ενεργοποιείται για παραβάσεις +30 του ορίου, δηλαδή εκεί όπου είναι τα πολλά χρήματα.
Οι κάμερες αυτές λειτουργούν με ραντάρ, οπότε λωρίδες στο έδαφος δε θα δεις.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης bmwz4 έγραψε:
Το σύστημα έχει απόκλιση +- 1χλμ και υπέρυθρη ακτίνα που μπορεί να μετράει τα αυτοκίνητα στη σειρά σε λιγότερο απο 3 δεύτερα.
Τώρα αν θέλετε και έξτρα αποδείξεις για το ποιός ήταν ο οδηγός ή ποιό αυτοκίνητο έτρεχε θα φροντίσουν να αλλάξουν τα προσωπικά δεδομένα και θα μας φωτογραφίζουν απο εμπρός εκεί θα κολήσουν.Ανάλογα το σύστημα και την ταχύτητα, η απόκλιση ξεκινάει από 1 Km/h και μπορεί να φτάσει σε αρκετά Km/h αν οι ταχύτητες είναι αυξημένες. Πχ μερικοί κατασκευαστές δίνουν 2% μετά τα 100 Km/h, οπότε αν κινείσαι με 150 Km/h η απόκλιση μπορεί να είναι άνετα 3 Km/h, πράγμα που σημαίνει πως παίζεις μεταξύ αφαίρεσης διπλώματος και 350€ προστίμου και 100€ χωρίς αφαίρεση διπλώματος. Γι' αυτό και δεν πρέπει οι αστυνομικοί να γράφουν για τέτοιες ταχύτητες που προκαλούν αμφισβήτηση (πχ 152 σε Ε.Ο.).
Τα συστήματα laser μετρούν σε τυπικό χρόνο 0,3 s, αλλά στην πράξη χρειάζονται λίγο παραπάνω. Ας πούμε 1 s για να είμαστε πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Σε μεγάλες αποστάσεις, το άνοιγμα της ακτίνας είναι σημαντικό. Πχ προσωπικά μου έχει αναφέρει μέλος του opel-club ότι τον μέτρησαν σε απόσταση > 1.200 m (του είπαν ότι πήγαινε 160 και σε τέτοια απόσταση είχε αυτή την ταχύτητα) πράγμα που σημαίνει πως η ακτίνα σε αυτή την απόσταση είχε διάμετρο 3 m που σημαίνει πως όχι μόνο υπερκάλυπτε το Corsa που οδηγούσε, αλλά άνετα έπαιρνε και ανακλάσεις από άλλα οχήματα.
Φωτογραφίες από πιστόλι laser δεν υπάρχουν προς το παρόν στην Ελλάδα. Αν φέρουν τέτοιο πιστόλι, η φωτογραφία θα είναι πάντα (99%) από μπροστά καθώς έτσι μετρούν οι αστυνομικοί για να μπορέσουν να σε σταματήσουν.
Ευχαριστώ.
-
Αν και δεν μου αρέσει να παίζω με τα δευτερόλεπτα το 1sec δεν παίζει αν είσαι κάτω του ορίου ταχύτητας και σε αυτοκινητόδρομο,στο youtube θα βρείς πολλά βίντεο για να ενημερωθείς.
Αν φέρουν στην Ελλάδα φωτογραφικό χειρός βάσει των προσωπικών δεδομένων που ισχύει 100% θα σε μετράνε απο πίσω.
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης bmwz4 έγραψε:
Δεν νομίζω να είναι περιττή γι'αυτό το λόγο κάνεις χρήση συσκευής ανιχνευτή ραντάρ.
Αντιγράφω απο το myforumplus.com μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση για την χρήση των συσκευών αυτών.Γιατί να χρησιμοποιήσεις ένα μηχάνημα που δεν είναι 100% νόμιμο για να αποφύγεις κάτι το γνωστό; Οι κάμερες δεν είναι τόσες πολλές, ούτε ξεφυτρώνουν κάθε μέρα. Το gps αρκεί για τις σταθερές κάμερες, ειδικά εντός κατοικημένης περιοχής που είναι ελάχιστες. Προσωπικά, εντός Αττικής δε χρησιμοποιώ ποτέ ανιχνευτή. Τι να τον κάνω άλλωστε; Να ανιχνεύσω τις ήδη γνωστές κάμερες που είναι ελάχιστες; Ακόμα και σε ταξίδι όμως μία φορά θα τον χρειαστείς τον ανιχνευτή σε κάμερα onboard γιατί τις σταθερές κάμερες μέσες άκρες τις ξέρεις, άσε που οι πινακίδες σε προειδοποιούν και ούτε καν gps δε χρειάζεσαι.
Το post που έκανες quote αναφέρεται σε jammers και όχι σε ανιχνευτές. Έχει μια λογική βάση, αν ταξιδεύεις τακτικά (οπότε τρέχεις για να μην χάνεις χρόνο και για να μην βαριέσαι), αλλά όχι και καθημερινά (τότε, το τρέξιμο δε συμφέρει οικονομικά ούτε ψυχολογικά). Αν πηγαίνεις 3-4 ταξίδια το χρόνο όπως οι περισσότεροι, τότε, δε χρειάζεσαι τίποτε ως αντίμετρο εκτός από το GPS. Προσωπικά, με συχνά ταξίδια (σκέψου ότι από 21/5/2009 μέχρι σήμερα έχω ~22.000 Km στο Astra και ~7.000 Km στο Corsa) δεν έχω χρειαστεί καθόλου jammer και ανιχνευτή*. Σε όλο αυτό το διάστημα ΜΙΑ φορά μόνο με μέτρησαν με πιστόλι. Είναι θέμα τύχης; Είναι θέμα ώρας ταξιδίου; Πάντως, δε μου έχει τύχει, ούτε μου έχει χρειαστεί κάτι παραπάνω από το GPS. Ναι, αναγκάζεσαι να κόβεις, κάποιες φορές συχνά, αλλά όταν δεν σε πιέζει ο χρόνος ή αν θα γίνει σε 1-2 ταξίδια, τότε, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Το ευχάριστο που υπάρχει στο post αυτό είναι πως το κομμάτι που αναφέρεται στο V1 και το TP XR είναι ακριβώς ίδιο με αυτά που έχω γράψει εδώ και καιρό, σε σημείο παρεξηγήσεως (θετικά το αναφέρω και όχι αρνητικά) δηλαδή...!!!
Δεν είναι καιρός να μπουν στην άκρη οι διαφορές και να κοιτάξουμε το μέλλον; Ήδη έχω κάνει αρχή για δοκιμές ανιχνευτών όπως βλέπεις και θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει κάπου μια βάση δεδομένων με όλες αυτές τις δοκιμές. Ξέρεις φαντάζομαι σε ποιο θέμα αναφέρομαι... Αν και είμαι πιο ουδέτερος σε ορισμένα θέματα (πχ AL και LI τα θεωρώ ισάξια και τα αναφέρω ως ισάξια με +/- στο καθένα), κοινό πεδίο συνεργασίας υπάρχει, αρκεί να δοθούν 2-3 απαραίτητες εξηγήσεις.
Ευχαριστώ.
- Τα ταξίδια που έκανα:
Αθήνα - Ιωάννινα - Αθήνα 4 φορές το καλοκαίρι
Διαδρομές κοντά στην Πάτρα, αλλά σε Ε.Ο.
Ιωάννινα - Πρέβεζα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα αυθημερόν το καλοκαίρι
Πολλά μικρά ταξίδια κοντά στην Αττική
Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Ορεστιάδα - Πρέβεζα στις εκλογές
Αθήνα - Ιωάννινα το τριήμερο καθ. Δευτέρας
Απίστευτος αριθμός χιλιομέτρων σε Ε.Ο. κυρίως μιας και εντός πόλης κάνω 100-200 Km την εβδομάδα.
- Τα ταξίδια που έκανα:
-
Ο χρήστης bmwz4 έγραψε:
Αν και δεν μου αρέσει να παίζω με τα δευτερόλεπτα το 1sec δεν παίζει αν είσαι κάτω του ορίου ταχύτητας και σε αυτοκινητόδρομο,στο youtube θα βρείς πολλά βίντεο για να ενημερωθείς.Αν φέρουν στην Ελλάδα φωτογραφικό χειρός βάσει των προσωπικών δεδομένων που ισχύει 100% θα σε μετράνε απο πίσω.
Ευχαριστώ
-
Ευχαριστώ για την παρατήρηση, αλλά διαφωνώ ως προς τον τρόπο που το έθεσες. Δε θα το έθετα με κριτήριο το όριο ταχύτητας. Είναι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο. Από σταθερότητα χειρός του χειριστή μέχρι καιρικές συνθήκες. Συνήθως, αν είσαι σε ευθεία και ο χειριστής καλός θα σε μετρήσει σε 0,5 s, διαφορετικά, ο χρόνος αυξάνει. Προσωπικά, μου έχει τύχει να με μετράει > 10 s μια βροχερή ημέρα στα Ιωάννινα (2 οχήματα στο δρόμο και ήμουν τελευταίος και τον έβλεπα να με μετράει). Έχω πολύ καλή ενημέρωση γεγονός που, απ' ότι φαντάζομαι, γνωρίζεις. Αν θέλεις ρώτησε τα παιδιά στο myforum+.
-
Αν γίνει αυτό που αναφέρεις, τότε, υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την τακτική χρήσης. Γιατί να έχουν χειρός και να σε φωτογραφίζουν από πίσω και να μην βάλουν κάμερα onboard ή τρίποδα; Ναι, τα προσωπικά δεδομένα κτλ, αλλά θα έχουν πιστόλι για να σε μετράει από πίσω και να κάνει ελάχιστο μέρος της δουλειάς μιας κάμερας; Είναι δυνατόν ένας χειριστής να μετρήσει τόσα αυτοκίνητα όσα μια κάμερα;
Ευχαριστώ.
-
-
Ο χρήστης bmwz4 έγραψε:
Αν φέρουν στην Ελλάδα φωτογραφικό χειρός βάσει των προσωπικών δεδομένων που ισχύει 100% θα σε μετράνε απο πίσω.
Κ τότε θα είμαστε μια χαρρρα???
-
Χτες, Σάββατο 6/3/2010, πήγα μία έκδρομη προς Ξυλόκαστρο και το απόγευμα, πριν επιστρέψω για Αθήνα, πήγα μέσα στην πόλη για καφέ. Κινούμενος από Κιάτο προς Ξυλόκαστρο, πριν εισέλθω στην πόλη του Ξυλοκάστρου, αρκετά μακριά μάλιστα, συνάντησα οδηγό που μου άναβε τα φώτα. Αφούτου βεβαιώθηκα ότι δεν ήταν πρόβλημα του οχήματός μου, συνέχισα κινούμενος με το όριο (50 Km/h νομίζω) προς Ξυλόκαστρο. Λίγο πριν μπω στην πόλη, συναντώ 3-4 οχήματα στη σειρά που μου άναβαν ΚΑΙ τα 4 τα φώτα. Τελικά, στη θέση: 38.059448 Ν, 22.664997 Ε συνάντησα μπλόκο της Τροχαίας, ακριβώς μετά από μια ελαφριά αριστερή στροφή. Ήταν κρυμμένοι μέσα στα δέντρα με το περιπολικό κτλ. Τους είδα από αρκετά μακριά φυσικά, είχα ήδη κόψει, είδαν ότι μου άναψαν και οι άλλοι οδηγοί τα φώτα, οπότε δεν μπήκαν καν στον κόπο να με μετρήσουν (πιστόλι στο καπώ).
Μέχρις εδώ όλα καλά. Πάμε τώρα στο περίεργο. Το πιστόλι στο καπώ ήταν πιστόλι RF/ μικροκυματικό και όχι laser όπως συνηθίζεται (δεν είχε φακούς, αλλά κάλυμα κεραίας χρώματος άσπρου). Ήταν κυλινδρικό, χρώματος γκρι και φαινόταν παλιό. Δυστυχώς, τον ανιχνευτή τον είχα κλειστό, οπότε ούτε μέτρησα συχνότητα, ούτε αφότου πέρασα το μπλόκο μέτρησαν κανέναν άλλο για να ανιχνεύσω κάτι (τελείως άδειος ο δρόμος μέχρι που έφτασα κέντρο Ξυλοκάστρου).
Όποιος, λοιπόν, περάσει από το συγκεκριμένο σημείο, καλό θα είνα να κάνει έναν έλεγχο για να δούμε τι πιστόλι χρησιμοποιείται τελικά. Πιστεύω ότι είναι ή Χ ή πιο πιθανά Κ μπάντα, κάποιο Kustom (γκρι αλλά όχι στρογγυλό εκτός από το μπροστά μέρος) ή κάποιο Decatur (στρογγυλό, αλλά όχι γκρι εκτός ενός μοντέλου και γενικά δεν έχουν εμφανιστεί τέτοια στην Ελλάδα). Δε γνωρίζω αν θα το βλέπουμε για πολύ καιρό ακόμα, αλλά είναι λίαν επικίνδυνος αντίπαλος, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει κάποιο αντίμετρο εκτός του ανιχνευτή ΑΝ υπάρχει κίνηση και μετρήσουν κάποιον άλλον σχετικά κοντά.
Ευχαριστώ.
-
Στο ρεύμα προς Ελευσίνα στην Αττική οδό, αμέσως μετά το βενζινάδικο της AEGEAN, υπάρχει στο κεντρικό στηθαίο μια κάμερα. Δουλεύει ?
-
Στην περιφερειακή Υμηττού έχει κάμερα λίγο πριν την έξοδο για Παπάγου προς Κατεχάκη μεριά.
Είναι και ενεργή...βάραγε αβέρτα. -
Νέες σταθερές φωτογραφικές κάμερες τοποθετούνται στην Αττική οδό.
Η συγκεκριμένη βρίσκεται στο ύψος της Ελευσίνας με κατέυθυνση την Ελευσίνα στο Ε9,3. Στίγμα gps 38 05.628N 023 35.9641E
-
Ο χρήστης bmwz4 έγραψε:
Νέες σταθερές φωτογραφικές κάμερες τοποθετούνται στην Αττική οδό.Η συγκεκριμένη βρίσκεται στο ύψος της Ελευσίνας με κατέυθυνση την Ελευσίνα στο Ε9,3. Στίγμα gps 38 05.628N 023 35.9641E
Πάντως δεν βλέπω να λειτουργεί, σε αντίθεση μ΄αυτή που βρίσκεται πριν το τούνελ στα Λιόσια που κάνει υπερωρίες.
-
Αυτές οι φωτογραφικές που έχουν τοποθετηθεί στην Μαραθώνος αλλά κ γενικά αυτά τα φωτοραντάρ σαν της ΑΟ τι εμβέλεια έχουν; Μπορούν να τοποθετηθούν μακρύτερα από την άκρη του δρόμου ώστε να μην φαίνονται και να μας μαμάνε ασάλιωτους ;
-
φίλος παρέλαβε την Παρασκευή δυο κλήσεις από την Μαραθώνος. Στο ίδιο σημείο διαφορετικές μέρες και πρέπει να πάει το δίπλωμα. Θα πήγαινε σήμερα στο Διοικητη αν γίνεται να του το κρατήσουν για την μια και όχι και για τις δυο. 4 μήνες μου έλεγε και 350 euro η κάθε κληση που πέφτει στο μισό αν πας άμμεσα
-
Ναι τους βλέπω καθημερινά...τρέχουν όλοι σαν μην ξέρουν την ύπαρξη των καμερών.
Μπορείς να μάθεις σε ποια από τις 3 τον χτύπησε, πότε και με πόσο;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ναι τους βλέπω καθημερινά...τρέχουν όλοι σαν μην ξέρουν την ύπαρξη των καμερών.Μπορείς να μάθεις σε ποια από τις 3 τον χτύπησε, πότε και με πόσο;
περιμενεις συστημενο φακελο?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
όχι ενημερωτικά.
εγώ πάω σαν κυρία.... it susks!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
όχι ενημερωτικά.
εγώ πάω σαν κυρία.... it susks!
α ρε αθανατη επαρχια...
πας αερα παντου και πανταΑΟ με 80χαω
Radar και πού βρίσκονται.