-
O γαμπρός μου έχει δίπλωμα κανονικά. Και το αυτοκίνητο θα το ασφαλίζω στο όνομα μου μιας και δε μπορεί να γίνει μεταβίβαση. Σε περίπτωση που εκείνος χτυπήσει κατά λάθος πχ έναν πεζό (μακριά από εμάς) θα τραβάνε κι εμένα ?
-
Ο χρήστης maraki1308 έγραψε:
O γαμπρός μου έχει δίπλωμα κανονικά. Και το αυτοκίνητο θα το ασφαλίζω στο όνομα μου μιας και δε μπορεί να γίνει μεταβίβαση. Σε περίπτωση που εκείνος χτυπήσει κατά λάθος πχ έναν πεζό (μακριά από εμάς) θα τραβάνε κι εμένα ?Αφου είσαι η ιδιοκτήτρια πως θα γίνει διαφορετικά;
-
Ευχαριστώ πολύ
-
Ρε συ Βill τι το τρομαζεις το κοριτσι; Αν ο γαμπρος της εμπλακει σε τροχαιο, εχοντας οπως λεει διπλωμα κ ασφαλεια για ποιο λογο θα τραβανε κ αυτην;;;
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Ρε συ Βill τι το τρομαζεις το κοριτσι; Αν ο γαμπρος της εμπλακει σε τροχαιο, εχοντας οπως λεει διπλωμα κ ασφαλεια για ποιο λογο θα τραβανε κ αυτην;;;Δεν θα την τραβανε και αυτήν μαζί με τον οδηγό και την ασφάλεια εστω και για τυπικους λόγους;
-
Ποιους τυπικους λογους;
Με την προυποθεση οτι εχει διπλωμα , το οχημα ειναι ασφαλισμενο, ο οδηγος πανω απο 23 ετων , καμμια εμπλοκη ο ιδιοκτητης... -
Εννοειται αν γινει καταγραφη με ολους παροντες κλπ, ο Bill εννοει πως αν σηκωθει και φυγει ο οδηγος ενω φταιει και του γινει καταγγελια με μαρτυρες κλπ πρωτος υπολογος θα ειναι ο ιδιοκτητης μεχρι να αποδεχθει την ευθυνη ο οδηγος.
-
Αυτο λυνεται με μια καταθεση..
-
Επίσης, σε τροχαίο όπου οι επιδικαζόμενες αποζημιώσεις ξεπερνούν το όριο που καλύπτει η ασφαλιστική, το επιπλέον ποσό το επωμίζεται ο ιδιοκτήτης...
Και μη σας φαντάζει τόσο απίθανο. Σε τροχαίο με 3-4 βαρύτατα τραυματίες όπου εμπλέκονται πολύχρονες θεραπείες, τίποτα δεν αποκλείεται...
-
Το μόνο σίγουρο ειναι ότι τρως χρεωστικούς τόκους απο την Τραπεζα και όσο το αφήνεις ο λογαριασμός φουσκώνει.
Γιατι δεν το πας πίσω στην Τραπεζα, να διαπραγματευτεις μήπως σώσεις λίγα λεφτα?
Ο γαμπρός free ride και εσύ τους τόκους υπερημερίας. -
Ερώτηση: σε clio van είναι υποχρεωτικό να αναγράφονται τα στοιχεία της επιχείρησης, μικτό βάρος και ωφέλιμο φορτίο;
Μου είπαν ότι πέφτει βαρύ πρόστιμο σε αντίθετη περιππτωση αλλά τα περισσότετα βανάκια που βλέπω δεν γράφουν τίποτα!!!
Ξέρει κάποιος να πει σίγουρα τι ισχύει; -
Κάποια γνώμη πάνω στο θέμα???
-
Τα παρακάτω για την περίπτωση των φορτηγών. Δεν νομίζω να επιβάλλεται η αναγραφή στοιχείων σε βανάκια.
ΝΟΜΟΣ 3446/2006 - ΦΕΚ 49/Α/10.3.2006
Οργάνωση και λειτουργία αρχών ελέγχου κυκλοφορίας των οχημάτων - Ρυθμίσεις για τις επιβατικές μεταφορές και άλλες διατάξεις.
...
1.36 Κυκλοφορία φορτηγού οχήματος ιδιωτικής χρήσης μικτού βάρους άνω των τεσσάρων χιλιάδων χιλιόγραμμων χωρίς την εγγραφή στις δύο πλευρές του αμαξώματος των απαιτούμενων ενδείξεων που προβλέπονται στην παρ. 16 του Κεφαλαίου Ε' της υ.α. Α2/29542/5347/1991 (ΦΕΚ 707 Β'): Επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη πρόστιμο διακοσίων ευρώ.http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomot ... _03_06.htm
Δες κεφάλαιο Ε παράγραφος 16 , Νόμος Α2/ 29542/5347/ 1991 υ.α
http://www.elinyae.gr/el/lib_file_uploa ... 669298.pdf -
Ο χρήστης tzimis1974 έγραψε:
Ερώτηση: σε clio van είναι υποχρεωτικό να αναγράφονται τα στοιχεία της επιχείρησης, μικτό βάρος και ωφέλιμο φορτίο;
Μου είπαν ότι πέφτει βαρύ πρόστιμο σε αντίθετη περιππτωση αλλά τα περισσότετα βανάκια που βλέπω δεν γράφουν τίποτα!!!
Ξέρει κάποιος να πει σίγουρα τι ισχύει;Ο νομος μιλαει για προστιμα
Στην πραξη δεν ασχολειται κανεις εφοσον τα χαρτια του αυτοκινητου ειναι ΟΚ -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τα παρακάτω για την περίπτωση των φορτηγών. Δεν νομίζω να επιβάλλεται η αναγραφή στοιχείων σε βανάκια.ΝΟΜΟΣ 3446/2006 - ΦΕΚ 49/Α/10.3.2006
Οργάνωση και λειτουργία αρχών ελέγχου κυκλοφορίας των οχημάτων - Ρυθμίσεις για τις επιβατικές μεταφορές και άλλες διατάξεις.
...
1.36 Κυκλοφορία φορτηγού οχήματος ιδιωτικής χρήσης μικτού βάρους άνω των τεσσάρων χιλιάδων χιλιόγραμμων χωρίς την εγγραφή στις δύο πλευρές του αμαξώματος των απαιτούμενων ενδείξεων που προβλέπονται στην παρ. 16 του Κεφαλαίου Ε' της υ.α. Α2/29542/5347/1991 (ΦΕΚ 707 Β'): Επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη πρόστιμο διακοσίων ευρώ.http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomot ... _03_06.htm
Δες κεφάλαιο Ε παράγραφος 16 , Νόμος Α2/ 29542/5347/ 1991 υ.α
http://www.elinyae.gr/el/lib_file_uploa ... 669298.pdfΦίλε Storm σε ευχαριστώ για την απάντηση!
Στο κεφάλαιο Ε παράγραφος 16 πάντως δεν διευκρινίζει ότι η αναγραφή αναφέρεται σε ΦΙΧ άνω των 4000kg. -
Δεν αξίζει το ρίσκο να μην τα αναγράψεις. Απλά βάλε την μικρότερη επιτρεπτή/ορατή γραμματοσειρά.
-
Μάλλον εκεί καταλήγω κι εγώ...
Θα το βάλω όσο πιο διακριτικά γίνεται γιατί είναι και μια σταλιά για φορτηγάκι το clio... -
Ρωτα και στο μεταφορων , αυτοι ξερουν
Νομικές ερωτήσεις