-
Ειμαι ιδιωτικος υπαλληλος ,μπορω να αγορασω φορτηγακι κλειστο υπερυψομενο τυπου TRANZIT,σαν ιδιωτης??? ,να μην ξεκινησω εναρξη χαρτιων σαν επαγελματιας,την λυση 8θεσιο και βγαζω καθισματα την ξερω,δεν μου κανει στο υψος.Υπαρχει καποια ακρη???
-
Μπορεις και να το αγορασεις ως αγροτικο. Δηλωνεις στη δηλωση σου αγροτικα προιοντα (αν βρεις καποιον -συγγενη ισως??- να σου 'νοικιασει' ενα κομματι γης) και δικαιουσαι 1 αγροτικο ως 'ερασιτεχνης' αγροτης. Επισης τα ντιζελ αγροτικα επιτρεπονται λιγο περισσοτερο στο λεκανοπεδιο οχι στο κεντρο αλλα σε περισσοτερες περιοχες. Α! πολυ συμφερουσα αγορα σε σχεση με το 8θεσιο που θα βγαλεις τα καθισματα, καθως δε λογιζεται ως αυτοκινητο ενω για τελη θα πληρωνεις οπως κ στο επαγγελματικο. Αρνητικο το γεγονος οτι επιτρεπεται να το οδηγεις μονο εσυ ή συγγενης 1ου βαθμου
-
ΒΙΝΓΚΟ.Θα αρχισω να το ψαχνω το θεμα,σε ευχαριστω πολυ.
-
Τιποτα, με το καλο!!
-
efthymis ποιες προυποθέσεις πρέπει να πληρεί ένα αυτοκίνητο για να αγοραστεί σαν αγροτικό?
πρέπει να είναι απαραίτητα diesel? -
Ο χρήστης tuners έγραψε:
ΒΙΝΓΚΟ.Θα αρχισω να το ψαχνω το θεμα,σε ευχαριστω πολυ.Θα μεταφερεις ομως αγροτικα προιοντα;Δεν μπορεις να φορτωνεις οτι θελεις,αν σε σταματησουν θα σε 'σκισουν' στα πρόστιμα.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
efthymis ποιες προυποθέσεις πρέπει να πληρεί ένα αυτοκίνητο για να αγοραστεί σαν αγροτικό?
πρέπει να είναι απαραίτητα diesel?Οχι βεβαια, δεν υπαρχει τετοιος περιορισμος! Απ'οτι ξερω αγροτικο ή επαγγελματικο μπορει να αγοραστει οποιο αυτοκινητο εχει τον χαρακτηρισμο 'ΙΧΦ' στην αδεια. (= ιδιωτικης χρησης φορτηγο/ ΙΧΕ ιδιωτικης χρησης επιβατικο). Μια μικρη επιφυλαξη εχω για τα σουπερμινι φορτηγακια (κορσα φιεστα καντυ κλπ) καθως ποτε δεν ειχα οποτε δεν ξερω τι γραφουν στην αδεια.
Δειτε κι εδω, εκει που λεει 'Αιτηση-Δηλωση 3' http://www.nada.gr/index.php?option=com ... Itemid=179
Επισης υπαρχει ηδη θεμα για αγροτικα αυτοκινητα!! viewtopic.php?f=5&t=19475&start=0&st=0&sk=t&sd=a
Θα μεταφερεις ομως αγροτικα προιοντα;Δεν μπορεις να φορτωνεις οτι θελεις,αν σε σταματησουν θα σε 'σκισουν' στα πρόστιμα.
Απο αυτα που γνωριζω, δεν επιτρεπεται να μεταφερεις αλλο εμπορευμα περαν του αγροτικου. Με προσωπικα αντικειμενα δε νομιζω να εχεις προβλημα και μαλλον τετοια θελει να κουβαλα ο φιλος, αλλιως δε θα το σκεφτοταν για επιβατικο χωρις καθισματα πισω!!
-
Δυστυχώς σαν επαγγελματικό θα πρέπει να κουβαλάει αυτά που δηλώνει η χρήση στην άδεια. Αν το σταματήσουν και έχει προσωπικά αντικείμενα να μεταφέρει τρώει χοντρόπρόστιμο ( είχε γίνει κατι παρομοιο πριν 9μηνο με πατέρα που μετεφερε τα επιπλα του φοιτητη γιου του). Για το αγροτικό πρέπει να ισχύει κάτι παρομοιο. Επίσης , ότι έχει μέσα πρέπει να φέρει ΔΑ (ακα δελτιο αποστολής) ενώ απαγορευεται δια ροπάλου η εγκατάσταση καθισμάτων πίσω ή η εγκατάσταση παραθύρων όπως έκαναν πιο παλιά κάτι γιατι στην ουσία το μετατρέπεις σε επιβατικό.
Πολύ προσοχή λοιπόν γιατι τα προστιμα ειναι τσουχτερα.....
-
Υπάρχει περιορισμός ως προς τον τόπο κυκλοφορίας του αγροτικού σε σχέση με τον τόπο έδρας; Αγροτικό με έδρα Κρήτη ας πούμε μπορεί να κυκλοφορεί σε άλλα μέρη της Ελλάδος; Έχω ακούσει πως επιτρέπεται η κυκλοφορία μονάχα στον νομό έδρας και στους όμορους νομούς.
-
http://www.taxheaven.gr/acforum/index.p ... t&p=307254
Οι προυποθεσεις για να αγορασεις αγροτικο αυτοκινητοΓια την κυκλοφορια σε ολη την επικρατεια δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα εκτος αν εχει πενταψηφιες πινακιδες που περιοριζουν την κινηση εντος του νομού που εχουν εκδοθει (τετοιες εχουν συνηθως τα τρακτερ).
-
Είχα την εντύπωση από παλιά που ο πατέρας μου ένιωσε ένα κάλεσμα για τη μητέρα γή και το έριξε και ολίγον στην ελαιοπαραγωγή και είχαμε αποκτήσει αγροτικό ότι επιτρέπεται και η μεταφορά ανθρώπων με τα αγροτικά αυτοκίνητα. Υποτίθεται εργατών για να δουλέψουν στα χωράφια!
-
Ναι , αλλα φαντάζομαι άλλο να βάλεις καμμια 10αριά άτομα στην καρότσα και άλλο να βάζεις καθίσματα στο hilux και παραθυρα στα πλαινα.....
-
Τωρα με ξαναβαλατε σε σκεψεις,εγω εχω τρεια καρτ που θελω να μεταφερω συν τον ολο εξοπλισμο,κρανη,λαστιχα,τεντες και αλλα πολλα ειδη που δεν χωρουν πουθενα αλλου ,και θελει φορτηγακη.Για αυτο η ερωτηση μου.
Υπαρχει καποια λυση??? -
Καρτ κανεις ερασιτεχνικα???
Γιατι κι εμεις παιρνουμε το transporter (αγροτικο) για κυνηγι και κουβαλαμε οπλα φυσιγγια σκυλια τραπεζακι καλαθακι απορριματων κλπ... Σε ελεγχο -περαν της εμμονης ενος δοκιμου για τα οπλα - δεν εχουμε αντιμετωπισει προβλημα
Δεν ξερω αν ειναι παρανομο η οχι τυπικα, ουσιαστικα ομως δεν κλεβεις το κρατος, δε βγαζεις χρηματα απο αυτη τη δραστηριοτητα.
Σε τρειλερ δε μπορεις να τα κουβαλησεις??
-
Εχω τρειλερ αλλα χωραει μονο δυο,για να φτιαξω μεγαλο να χωρανε τα παντα μετα θα θελω και 5000κ,ε,αυτοκινητο,για να τραβηξει ολο αυτο το βαρος και τον ογκο,και ετσι ψαχνομαι για το τι θα κανω.
-
Με το καλο φιλε μου να βρεις τη λυση!!
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Καρτ κανεις ερασιτεχνικα???Γιατι κι εμεις παιρνουμε το transporter (αγροτικο) για κυνηγι και κουβαλαμε οπλα φυσιγγια σκυλια τραπεζακι καλαθακι απορριματων κλπ... Σε ελεγχο -περαν της εμμονης ενος δοκιμου για τα οπλα - δεν εχουμε αντιμετωπισει προβλημα
Δεν ξερω αν ειναι παρανομο η οχι τυπικα, ουσιαστικα ομως δεν κλεβεις το κρατος, δε βγαζεις χρηματα απο αυτη τη δραστηριοτητα.
Σε τρειλερ δε μπορεις να τα κουβαλησεις??
Σε οποιονδηποτε ελεγχο απο μεικτο κλιμακια τροχαιας+εφοριακων, αν κουβαλας μεσα στο επαγγελματικο ΦΙΧ οτιδηποτε αλλο απο αυτο που οριζεται στην αδεια κυκλοφοριας/βιβλιο μεταβολων, ακομα κ αν ειναι καταγεγραμμενο σε ΔΑ, τρως ενα προστιμο που θα κανεις πολλα χρονια να ξεχασεις.
Για την ακριβεια (προσωπικη αποψη αυτο) ειναι καλυτερο να μην κοβεις ΔΑ για διαφορετικα πραγματα απο αυτα που εμπορευεσαι, γιατι σε τυχον ελεγχο στην επιχειρηση κ οχι στον δρομο, αν βρουν το ΔΑ οπου αναφερεται πχ ενας καναπες, τοτε θα το φας κ τσαμπα...
-
Μα για αγροτικο μιλαω...
Επαγγελματικο ειχαμε και τα ξερω αυτα με το δελτιο αποστολης, δε νομιζω ομως να ισχυει το ιδιο και στο αγροτικο... Να σου πω την αληθεια εψαξα λιγο να βρω τη νομοθεσια για το τι επιτρεπεται να φερει αλλα δε βρηκα κατι.. αν εχεις καποιο λινκ ριχ'το!!
Ειλικρινα παντως απο αυτα που εχω δει ολοι φορτωνουν πανω ο,τι χρειαστει -για προσωπικη χρηση φυσικα- και δεν εχω ακουσει για περιορισμους οπως στα επαγγελματικα...
-
Εντάξει , το να έχεις ένα καλαθάκι για φαγητό και μερικά... καλασνικοφ δεν τρέχει τίποτα. Αν όμως εχεις καρτ , 5-6 κουτες με ανταλακτικά και 4 μπετόνια βενζίνη , χμ το πράγμα αλλαζει....
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Εντάξει , το να έχεις ένα καλαθάκι για φαγητό και μερικά... καλασνικοφ δεν τρέχει τίποτα. Αν όμως εχεις καρτ , 5-6 κουτες με ανταλακτικά και 4 μπετόνια βενζίνη , χμ το πράγμα αλλαζει....Tα καλασνικοφ που κολλανε;
Νομικές ερωτήσεις