-
Τό σκέφτωμαι νά βρώ κανένα μπλοκέ γιά τό καντετάκι μου,αλλά δέν μπορώ νά βρώ ούτε τιμές ούτε σάιτς στό ίντερνετ.
Οποιος μπορεί νά βοηθήσει λίγο!!!
Επίσεις,όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω πού θά έπρεπε νά ξέρω πρίν τό βάλω,κάποιες άς πούμε 'παρενέργειες' ή φθορές πού θά μπορούσαν νά δημιουργηθούν από τό έν λόγω εξάρτημα,άς μού τό 'σφυρίξει κλέφτικα' παρακαλώ!!! -
Τό σκέφτωμαι νά βρώ κανένα μπλοκέ γιά τό καντετάκι μου,αλλά δέν μπορώ νά βρώ ούτε τιμές ούτε σάιτς στό ίντερνετ.
Επίσεις,όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω πού θά έπρεπε νά ξέρω πρίν τό βάλω,κάποιες άς πούμε 'παρενέργειες' ή φθορές πού θά μπορούσαν νά δημιουργηθούν από τό έν λόγω εξάρτημα,άς μού τό 'σφυρίξει κλέφτικα' παρακαλώ!!! -
χμ... εγώ δοκίμασα να βάλω Quaife στο 106 αλλά τελικά δεν μας έκατσε καλά. Δεν ήταν καλή η επεξεργασία για να προσαρμόσει η κορώνα στο διαφορικό και επειδή έβρισκε στο καβούκι του διαφορικού το έβγαλα και δεν ξανασχολήθηκα. Ετσι μου έμεινε και το quaife στην άκρη.
Πάντως για το... ΣαββατοΚύριακο που το είχα επάνω και ήμουν στο... Πήλιο είδα ότι με πατημένο γκάζι δούλευε καλά και έβαζε σωστά τη μούρη μέσα, αλλά σε καθημερινή οδήγηση πρέπει να έβγαζε μούτρα το 106 πιο εύκολα από πριν...
-
Νίκο,μέ ένα Σαββατοκύριακο χρήσης,είσαι σίγουρος ότι θά βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα;Μήπως έπρεπε νά τά αφήσεις λίγο ακόμα;
Πές μού καί κάτι ακόμα,πόσο τό είχες αγοράσει καί από πού;Ελλάδα ή ίντερνετ; -
Ο χρήστης glf έγραψε:
χμ... εγώ δοκίμασα να βάλω Quaife στο 106 αλλά τελικά δεν μας έκατσε καλά. Δεν ήταν καλή η επεξεργασία για να προσαρμόσει η κορώνα στο διαφορικό και επειδή έβρισκε στο καβούκι του διαφορικού το έβγαλα και δεν ξανασχολήθηκα. Ετσι μου έμεινε και το quaife στην άκρη.Χμμμ ...
Νόμιζα ότι ήταν 'plug and play'. Όταν λες επεξεργασία, τί εννοείς ? -
http://www.quaife.co.uk/info/contact.htm
Ρωτα τους αν εχουν ATB για σενα. Αλλα μαθε και ποιο κιβωτι οεχεις (κωδικος κιβωτιου) για να τους βοηθησεις λιγο στο ψαξιμο
-
Χμμμ... Θα μου εξηγήσει κάποιος κάτι που άκουσα ? Πως αν βάλεις μπλοκέ (πχ. Quaife ATB) 'μπερδεύεται' (με ποιό τρόπο δεν κατάλαβα, εδώ πάει η εξήγηση...) το ABS ?
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Επίσεις,όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω πού θά έπρεπε νά ξέρω πρίν τό βάλω,κάποιες άς πούμε 'παρενέργειες' ή φθορές πού θά μπορούσαν νά δημιουργηθούν από τό έν λόγω εξάρτημα,άς μού τό 'σφυρίξει κλέφτικα' παρακαλώ!!!Ρε Λαμόγιο!!!!
Πας να φτιάξεις το υπερ-Καντέτ ρεεεε???
Τέλος πάντων, ο Σπύρος (από τη Σουηδία, spiros54 εδώ μέσα) έβαλε ένα custom ATB της Quaife στην Alfasud (τα παρήγγειλαν στην Quaife ειδικά για το κιβώτιο της Sud). Τα σχόλια του από τον χιονισμένο Βορρά είναι θριαμβευτικά, αν και η συμπεριφορά του αυτοκινήτου άλλαξε αρκετά.
Αν η λύση είναι plug and play τότε (λέει η Quaife) δεν χρειάζεται καν συντήρηση (μόνο τα λάδια του βέβαια). Και έχει εγγύηση εφ'όρου ζωής.
Πιθανολογώ ότι θα πρέπει να κοιτάξεις για κάποια ενισχυμένα ημιαξόνια και -ίσως- να ενισχύσεις τα ακρόμπαρα και τις συνδέσεις της κρεμαγιέρας.
Ελπίζω ο Σπύρος να μπει κάποια στιγμή να δώσει εντυπώσεις.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Χμμμ... Θα μου εξηγήσει κάποιος κάτι που άκουσα ? Πως αν βάλεις μπλοκέ (πχ. Quaife ATB) 'μπερδεύεται' (με ποιό τρόπο δεν κατάλαβα, εδώ πάει η εξήγηση...) το ABS ?Νάσσο μόνο πάνω στο φρενάρισμα στη στροφή μπορώ να φανταστώ κάποιο 'πρόβλημα'. Σίγουρα δεν αναφερόταν στα 'υποσυστήματα' του ABS? VDC και τέτοια διαβολικά?
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Χμμμ... Θα μου εξηγήσει κάποιος κάτι που άκουσα ? Πως αν βάλεις μπλοκέ (πχ. Quaife ATB) 'μπερδεύεται' (με ποιό τρόπο δεν κατάλαβα, εδώ πάει η εξήγηση...) το ABS ?
Νάσσο μόνο πάνω στο φρενάρισμα στη στροφή μπορώ να φανταστώ κάποιο 'πρόβλημα'. Σίγουρα δεν αναφερόταν στα 'υποσυστήματα' του ABS? VDC και τέτοια διαβολικά?
Οχι βέβαια... Μακρυά από εμάς
-
Το διαφορικό το πήρα μετεχειρισμένο και φορούσε κορώνα και μια ασφάλεια. Ε και θέλησα να φορέσω τη δική μου κορώνα 59αρα. Για να μπει η ασφάλεια έπρεπε να 'σκαφτεί' η κορώνα.
Το διαφορικό το έβγαλα γιατί βγήκαν κομμάτια από το καπάκι του που εφαρμόζει με την ασφάλεια της κορώνας και τα κομάτια αυτά πήγαν σαν γρέζια στο κορωνοπήνιο......
-
Στους 4Τ Δεκεμβρίου 2003, στο άρθρο 'ΜΕΓΑΡΑ live!', έχει γραφτεί για το Focus RS: «... 'Κοσκινίζει' το τιμόνι, λόγω του μπλοκέ διαφορικού; Ε, και; Κράτα το και θα ηρεμήσει. ...»
Μπορεί κάποιος να εξηγήσει για ποιο λόγο το ελεγχόμενο διαφορικό της Quaife, που κατανέμει αυτόματα τη ροπή στους τροχούς, ανάλογα με την πρόσφυση του καθενός, προκαλεί κοσκίνισμα του τιμονιού σε συγκεκριμένες συνθήκες; Συμβαίνει το ίδιο και σε άλλα αυτοκίνητα εφοδιασμένα με ελεγχόμενα διαφορικά; Εξαρτάται η συμπεριφορά από την τεχνολογία που πραγματοποιεί τον έλεγχο του διαφορικού; -
Μην ξεχνάμε ότι το ATB είναι μηχανικό διαφορικό και λειτουργεί όπως τα torsen (με διαφορετική μηχανική διάταξη).
Το μηχανικό μπλοκέ έχει 'απόλυτη' συμπεριφορά και βέβαια περιορισμένη δυνατότητα μεταφοράς ροπής από τον ένα τροχό στον άλλο.
Οπότε στην εναλλαγή μεταφοράς της ροπής μπορεί να μεταφέρει και αντιδράσεις στο τιμόνι. (εξαρτάται βέβαια και απο την αίσθηση που παρέχει και το σύστημα διεύθυνσης)Προσωπικά από τρία FWD αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει έχω πάρει και τελείως διαφορετική αίσθηση.
ROVER 620 turbo ~ 200 hp
έχει torsen (πρώτης γενιάς)...μεγάλες αντιδράσεις στο τιμόνι , βάζει τη 'μούρη' μέσα στη στροφή , μόλις σπάσει η πρόσφυση φεύγει απότομα με τη μούρη .......έχει μεγάλο πρόβλημα να περάσει τη δύναμη του στο δρόμο (..ανάρτηση)CIVIC VTI ~ 190 hp
με QUAIFE μετατροπή....πολύ μικρότερες αντιδράσεις στο τιμόνι , τεράστια βελτίωση στη πρόσφυση , πιό 'γλυκιά' συμπεριφορά (μικρότερη ροπή από το ROVER όμως) , και εδώ βέβαια μόλις σπάσει η πρόσφυση φεύγει με τη μούρη πιό ομαλά όμως.DELTA HF ~ 220 hp
το δικό μου.. .έχει viscodrive (δισκάκια βουτηγμένα σε σιλικόνη δηλ.) καθόλου αντιδράσεις στο τιμόνι (παρά μόνον σε στροφή που ο εσωτερικός τροχός είναι σε βρεγμένο και ο εξωτερικός σε στεγνό) , έχει ομαλή συμπεριφορά και βάζει τη μούρη μέσα αλλά δεν είναι τόσο απόλυτο όσο τα άλλα δύο , βέβαια μόλις σπάσει η πρόσφυση φεύγει με τη μούρη (εύκολα ρυθμιζόμενο με το γκάζι) ,εδώ το turbo επιδεινώνει τη κατάσταση.ΟΛΑ όμως με full γκάζι στην ευθεία μόλις στρίψεις λίγο το τιμόνι έχουν την τάση να στρίψουν ακόμα πιό πολύ απ'ότι έχεις συνηθίσει σε ένα αυτοκίνητο χωρίς μπλοκέ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Χμμμ... Θα μου εξηγήσει κάποιος κάτι που άκουσα ? Πως αν βάλεις μπλοκέ (πχ. Quaife ATB) 'μπερδεύεται' (με ποιό τρόπο δεν κατάλαβα, εδώ πάει η εξήγηση...) το ABS ?Ε,σού λέι,μπλοκέ τό ένα,αντιμπλόκ τό άλλο,πού νά συνεργαστούν τά δύο τους!!!
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
[
Ρε Λαμόγιο!!!!Πας να φτιάξεις το υπερ-Καντέτ ρεεεε???
Τέλος πάντων, ο Σπύρος (από τη Σουηδία, spiros54 εδώ μέσα) έβαλε ένα custom ATB της Quaife στην Alfasud (τα παρήγγειλαν στην Quaife ειδικά για το κιβώτιο της Sud). Τα σχόλια του από τον χιονισμένο Βορρά είναι θριαμβευτικά, αν και η συμπεριφορά του αυτοκινήτου άλλαξε αρκετά.
Αν η λύση είναι plug and play τότε (λέει η Quaife) δεν χρειάζεται καν συντήρηση (μόνο τα λάδια του βέβαια). Και έχει εγγύηση εφ'όρου ζωής.
Πιθανολογώ ότι θα πρέπει να κοιτάξεις για κάποια ενισχυμένα ημιαξόνια και -ίσως- να ενισχύσεις τα ακρόμπαρα και τις συνδέσεις της κρεμαγιέρας.
Ελπίζω ο Σπύρος να μπει κάποια στιγμή να δώσει εντυπώσεις.
Βασίλη,πού μπορώ νά βρώ ενισχυμένα ημιαξόνια κ.τ.λ.;
Εχεις καμία ιδέα;
Κανένα σάϊτ πού μπορούμε νά παραγγείλουμε υπάρχει;Νά δούμε καί άν υπάρχει καί τό συγκεκριμένο διαφορικό. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Βασίλη,πού μπορώ νά βρώ ενισχυμένα ημιαξόνια κ.τ.λ.;
Εχεις καμία ιδέα;
Κανένα σάϊτ πού μπορούμε νά παραγγείλουμε υπάρχει;Νά δούμε καί άν υπάρχει καί τό συγκεκριμένο διαφορικό.Για ημιαξόνια: μήπως υπάρχουν από κάποιο μεγαλύτερο μοντέλο της Opel? Γιατί για να βρεις αγωνιστικά δύσκολο...
Το site της quaife είναι: http://www.quaife.co.uk/
Κοίτα μήπως ταιριάζει κάποιο από Astra γιατί για Kadett δεν είμαι σίγουρος ότι θα βρεις.
Κοίτα επίσης στο site της Bacci. Δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή το link, το είχα δει στο site του Νίκου ( http://www.106sportclub.gr ). Έχουν διαφορικά για πολλά από τα παλιότερα αυτοκίνητα, όπως και σχέσεις, κορωνοπηνία, κλπ.
-
Νίκο,ποιό είναι βρε τό σάϊτ τής Bacci;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Νίκο,ποιό είναι βρε τό σάϊτ τής Bacci;Έλα φωνακλά:
-
Ιταλικά;Καί ποιός ξέρει βρέ νά διαβάζει Ιταλικά;
Πάντως μόλις τώρα έστειλα e-mail στήν quaife νά μού πεί άν υπάρχει καί πώς θά τό παραγγείλω.
Α,καί φυσικά πόσο κάνει.
Περί Μπλοκέ QUAIFE,πληροφορίες