-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Αν τα 3 ευρο σου φαινοντα πολλα, για το χρονο και χρημα που εσύ κερδιζεις, πηγαινε απο το δρομο που πηγαινες και πριν.
Πολύ θα το ήθελα, αλλά βλέπεις μου κατέστρεψαν τον δρόμο που πήγαινα, για να φτιάξουν από πάνω την Α.Ο. Τώρα η εναλλακτική μου κοστίζει... 45 λεπτά (αντί για 15)...
Γενικότερα τώρα μιλώντας, θεωρώ ότι τα τελευταία γεγονότα απέδειξαν ότι το φρούτο της 'αυτοχρηματοδότησης' δεν είναι πανάκεια για πάσα νόσο. Αντιθέτως, έργα που πολυδιαφημίστηκαν ως τα καλύτερα της Ευρώπης, πανάκριβα και ως προς την κατασκευή τους και ως προς τη χρήση τους, παρουσίασαν την κλασική ελληνική παθογένεια. Και αυτή (η παθογένεια) ονομάζεται 'ΕΛΕΙΨΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ' (είτε μιλάμε για τον πολίτη είτε για το κράτος, δεν κάνω διακρίσεις).
-
*Ο χρήστης **Petros'
Αντιθέτως, έργα που πολυδιαφημίστηκαν ως τα καλύτερα της Ευρώπης, πανάκριβα και ως προς την κατασκευή τους και ως προς τη χρήση τους, παρουσίασαν την κλασική [b** έγραψε:*
ελληνική παθογένεια[/b:eji4f4h0] .
Τώρα αυτό από που προκύπτει;Περιμένω απάντηση γιατί έχω βαρεθεί να διαβάζω ατεκμηρίωτες απόψεις...
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
ελληνική παθογένεια[/b:107y8ld5] .
Τώρα αυτό από που προκύπτει;Περιμένω απάντηση γιατί έχω βαρεθεί να διαβάζω ατεκμηρίωτες απόψεις...
Έκλεισαν ή όχι για δύο τουλάχιστον ημέρες από το χιόνι οι Α.Ο. και το Ελ. Βενιζέλος (ειδικά στο τελευταίο δεν είχαν ανοίξει καν τα περάσματα στις εισόδους του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να βλέπουμε μεγάλους ανθρώπους με μπαγκάζια να ισορροπούν επικίνδυνα στο χιόνι και τον πάγο που είχε στιβαχτεί μπροστά στις πόρτες του αεροδρομίου);;;
Κι αν στην Ε.Ο. είχαν το 'δικαιολογητικό' ότι ο εκχιονισμός εμποδιζόταν από τους ανεγκέφαλους φορτηγατζήδες που πέρασαν χωρίς αλυσίδες, στην Α.Ο. τι δικαιολογία είχαν (πλην της 'προβληματικής γεωγραφίας του όρος Αιγάλεω', όπως άκουσα με τα αυτιά μου να λέει ο υπέυθυνος λειτουργίας της);
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Ασχετο> Στην Πεντελη κ Ανω Βριλισσια δεν πηγε κανενα εκχιονιστικο/μπουλντοζα για 2 μερες. Την 1η αντε χιονιζει οκ. Την δευτερη ασχολιοντουσαν με μια μπουλντοζα... Οριστε παραδειγμα με δημο που πιανει παντα χιονι καθε χειμωνα κ δεν κανει τπτ...Επίσης άσχετο:
Στην Πεντέλη και Ανω Βριλήσσια, αν πάρουμε ΟΛΑ τα σπίτια πόρτα - πόρτα, πόσους ενοίκους θα βρούμε που έχουν το ειδικό φαρδύ φτυάρι για εκχιονισμό της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ τους πυλωτής; (τις ράμπες και τους ακάλυπτους διαδρόμους εννοώ) Ορίστε παράδειγμα με δημότες που τα περιμένουν όλα από το δήμο χωρίς να κάνουν τίποτα παραπάνω από το να κουνάνε συγκαταβατικά το κεφάλι στις κατηγορίες του εκάστοτε δημοσιογραφίσκου. -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Αν τα 3 ευρο σου φαινοντα πολλα, για το χρονο και χρημα που εσύ κερδιζεις, πηγαινε απο το δρομο που πηγαινες και πριν.Πήγα, αλλά δε βρήκα το κοινωφελές αεροδρόμιο στον δρόμο εκείνον. Μου είπαν πως πήγε στα Μεσόγεια, και ήταν σε τελείως άλλο μέρος. Μάλιστα είπαν πως για να πάω πρέπει είτε να πληρώσω να πάρω λαντ κρούιζερ από Βάρης Κορωπίου, ή πάλι να πληρώσω και να πάω από έναν υπερσύγχρονο δρόμο, ή να σπάσω το κεφάλι μου να βρώ άσπαστο δρόμο που να με πηγαίνει σε λογικό χρόνο, έστω και οριακά ανεκτό.
Μια φορά από τον δρόμο που πήγαινα και πριν δεν μπορώ να πάω...
-
Αν τα 3 ευρο σου φαινοντα πολλα, για το χρονο και χρημα που εσύ κερδιζεις, πηγαινε απο το δρομο που πηγαινες και πριν.
Πολύ θα το ήθελα, αλλά βλέπεις μου κατέστρεψαν τον δρόμο που πήγαινα, για να φτιάξουν από πάνω την Α.Ο. Τώρα η εναλλακτική μου κοστίζει... 45 λεπτά (αντί για 15)...
Τωρα εσυ προσωπικα εχεις δικιο ,τι να σου πω!!!!!
Αλλα μηπως περιπτωσεις σαν την δικη σου ειναι λιγες?? -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Πήγα, αλλά δε βρήκα το κοινωφελές αεροδρόμιο στον δρόμο εκείνον. Μου είπαν πως πήγε στα Μεσόγεια, και ήταν σε τελείως άλλο μέρος. Μάλιστα είπαν πως για να πάω πρέπει είτε να πληρώσω να πάρω λαντ κρούιζερ από Βάρης Κορωπίου, ή πάλι να πληρώσω και να πάω από έναν υπερσύγχρονο δρόμο, ή να σπάσω το κεφάλι μου να βρώ άσπαστο δρόμο που να με πηγαίνει σε λογικό χρόνο, έστω και οριακά ανεκτό.
Μια φορά από τον δρόμο που πήγαινα και πριν δεν μπορώ να πάω...
Να πας με λεωφορείο! Μάθαμε όλοι τώρα και θέλουμε αυτοκίνητο για να πάμε αεροδρόμιο!
Τώρα -τρία χρόνια μετά- που θα πηγαίνεις με τρένο ή μετρό δεν θα έχεις δικαιολογία
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Έκλεισαν ή όχι για δύο τουλάχιστον ημέρες από το χιόνι οι Α.Ο. και το Ελ. Βενιζέλος (ειδικά στο τελευταίο δεν είχαν ανοίξει καν τα περάσματα στις εισόδους του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να βλέπουμε μεγάλους ανθρώπους με μπαγκάζια να ισορροπούν επικίνδυνα στο χιόνι και τον πάγο που είχε στιβαχτεί μπροστά στις πόρτες του αεροδρομίου);;;
Κι αν στην Ε.Ο. είχαν το 'δικαιολογητικό' ότι ο εκχιονισμός εμποδιζόταν από τους ανεγκέφαλους φορτηγατζήδες που πέρασαν χωρίς αλυσίδες, στην Α.Ο. τι δικαιολογία είχαν (πλην της 'προβληματικής γεωγραφίας του όρος Αιγάλεω', όπως άκουσα με τα αυτιά μου να λέει ο υπέυθυνος λειτουργίας της);
Συγνώμη αλλά στην απάντησή σου δεν δικαιολογείς γιατί το έργο είναι πανάκριβο ως προς την κατασκευή και την χρήση του.
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Συγνώμη αλλά στην απάντησή σου δεν δικαιολογείς γιατί το έργο είναι πανάκριβο ως προς την κατασκευή και την χρήση του.
Καλά τώρα παίζουμε με τις λέξεις μου φαίνεται...
Σου δικαιολόγησα το λόγο που χρησιμοποίησα τον όρο 'ελληνική παθογένεια' και το περνάς στα ψιλά, ή μάλλον δε λες τίποτε.
Άντε να πούμε και για το πανάκριβο του πράγματος.- Για 3 ευρώ ανά διέλευση ανεξαρτήτως χιλιομέτρων στην Α.Ο. δύο τινά συμβαίνουν. Ή το έργο ήταν όντως πανάκριβο και για αυτό απαιτεί ανάλογο αντίτιμο, ή η εταιρεία που το κατασκεύασε προσβλέπει στο εύκολο κέρδος. Το πρώτο βέβαια δεν αποκλείει το δεύτερο, ενώ έχουν ήδη διατυπωθεί κατηγορίες για υπέρβαση του προϋπολογισμού του έργου (και χρονικά και χρηματικά).
- Το Ελ.Βενιζέλος κατατάσσεται ανάμεσα στα ακριβότερα αεροδρόμια της Ευρώπης και μάλιστα σε απόλυτες τιμές. Και αυτό είναι κάτι γνωστό σε όλους...
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Καλά τώρα παίζουμε με τις λέξεις μου φαίνεται...
Σου δικαιολόγησα το λόγο που χρησιμοποίησα τον όρο 'ελληνική παθογένεια' και το περνάς στα ψιλά, ή μάλλον δε λες τίποτε.
Άντε να πούμε και για το πανάκριβο του πράγματος.- Για 3 ευρώ ανά διέλευση ανεξαρτήτως χιλιομέτρων στην Α.Ο. δύο τινά συμβαίνουν. Ή το έργο ήταν όντως πανάκριβο και για αυτό απαιτεί ανάλογο αντίτιμο, ή η εταιρεία που το κατασκεύασε προσβλέπει στο εύκολο κέρδος. Το πρώτο βέβαια δεν αποκλείει το δεύτερο, ενώ έχουν ήδη διατυπωθεί κατηγορίες για υπέρβαση του προϋπολογισμού του έργου (και χρονικά και χρηματικά).
- Το Ελ.Βενιζέλος κατατάσσεται ανάμεσα στα ακριβότερα αεροδρόμια της Ευρώπης και μάλιστα σε απόλυτες τιμές. Και αυτό είναι κάτι γνωστό σε όλους...
1ον:Ως προς την ελληνική παθογένεια. Δεν ασχολούμαι με αυτή την ιστορία γιατί έχω μάθει να μιλάω μόνο με συγκεκριμένα στοιχεία. Αυτό που ξέρουμε όλοι σίγουρα είναι ότι ήταν ίσως η χειρότερη κακοκαιρία της τελευταίας 100ετίας με τη μεγαλύτερη χιονόπτωση ανά ώρα.Αν εσύ πιστεύεις ότι το κράτος δεν αντέδρασε σωστά αυτό είναι δικαίωμά σου.
2ον:Υπέρβαση προϋπολογισμών. Να τελειώνουμε μια και έξω με αυτό το παραμύθι. Η κατασκευαστική βιομηχανία είναι η λιγότερο προβλέψιμη από όλες. Στην πλειοψηφία τους τα έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που να μην υπερβαίνει προβλεπόμενους χρόνους και προϋπολογισμούς. (Αν δεν το πιστεύεις μπορώ να σου προσκομίσω σχετική βιβλιογραφία διαχείρισης τεχνικών έργων)
3ον:Για το Ελ. Βενιζέλος δεν διαφωνώ ιδιαίτερα, αν και διατηρώ την επιφύλαξη που εξέφρασα στην 1η παράγραφο. Επίσης δεν είμαι σίγουρος αν είναι από τα ακριβότερα της Ευρώπης. -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Τι ωραία που τα λέει ο Spiros 19!
Μείνε, φίλε, δυό μέρες μέσα χωρίς φως, νερό και τηλέφωνο και μετά τα ξαναλέμε.[list]Εσυ δηλ εμεινες ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΜΕΡΕΣ χωρις φως, νερο και τηλεφωνο?
Εγώ όχι, η πεθερά μου στο χωριό ναί. Και, για να ζεσταθεί, έμπαινε στο ψυγείο.
Υπάρχουν κάποιες λέξεις που αρχίζουν από 'προ'. Αυτό το 'προ', το έχουμε δανείσει σε όλο σχεδόν τον κόσμο, ο οποίος το χρησιμοποιεί στη γλώσσα αλλά και στην καθημερινότητά του. Εμείς, κράτος και πολίτες, το αντικαταστήσαμε με το 'μετα'.
Μια από αυτές τις λέξεις είναι η πρόβλεψη. Αφού η ΕΜΥ (και όχι μόνο) προέβλεψε το χιονιά, γιατί πχ η ΑΟ δεν έκλεισε προληπτικά, ώστε να είναι και πιο εύκολος ο καθαρισμός της μετά; Γιατί οι κάφροι που έπρεπε να κινηθούν μέσα στο χιόνι δεν είχαν προβλέψει να πάρουν αλυσίδες; Και γιατί στα συμβούλια των πολυκατοικιών της Αθήνας, όπου εγκρίνονται δαπάνες εκατοντάδων ευρώ για λουλούδια που καίει ο χιονιάς, δεν προμηθεύονται και με εξοπλισμό αποχιονισμού (φτυάρια, σκαλιστήρια, βούρτσες κλπ) αξίας άντε μέχρι 150 ευρώ; Γιατί περιμένουμε να πάρει φωτιά το αυτοκίνητό μας για να αγοράσουμε πυροσβεστήρα, ή να χτυπήσει το παιδί μας για να πάρουμε φαρμακείο; Και γιατί ο 'κρατικός μηχανισμός' περιμένει πάντα να πιάσει η φωτιά, για να πάει μετά να προφυλάξει τα σπίτια, αφήνοντας το δάσος να καεί; Φαντάζεστε πόσα μηχανήματα έργων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εκχιονισμό, αφού σαφώς τα έργα είχαν σταματήσει;
Αυτοί που φωνάζουν γιατί έχει χιόνι έξω από το σπίτι τους ή γιατί γλίστρησε το χωρίς αλυσίδες αυτοκίνητό τους αλλά και αυτοί που μας τους δείχνουν στην τηλεόραση, πρέπει κατά τη γνώμη μου να συλλαμβάνονται αμέσως και να παρακολουθούν διήμερη πρακτική εξάσκηση με θέματα 'πως χειριζόμαστε το φτυάρι σε περίπτωση χιονιού' και 'πως φοράμε αλυσίδες στο αυτοκίνητό μας με εξωτερική θερμοκρασία -25'.
Και, εάν η θερμοκρασία δεν έπεσε τόσο χαμηλά στην Αθήνα, υπάρχει και το Νευροκόπι, αλλά και το Καίσσαρι Κορινθίας, λίγο πάνω από το Κιάτο.Βρέχει; έχουμε προβλήματα γιατί βρέχει.
Δε βρέχει; έχουμε προβλήματα γιατί δε βρέχει (θυμάσαι τη ΔΕΗ στην ξηρασία; ) .
Χιονίζει; έχουμε προβλήματα γιατί χιονίζει.
Κάνει ζέστη; έχουμε προβλήματα γιατί κάνει ζέστη.
Κάνει κρύο; έχουμε προβλήματα γιατί κάνει κρύο.
Εάν όλα αυτά σου φαίνονται φυσιολογικά, πες το μου, να αυτοπυρποληθώ.Που διαφωνούμε;
-
Η ΑΟ επρεπε να κατασκευαστει αυτο ειναι ευνοητο.
Το αντιτιμο διελευσης ειναι υπερβολη αυτο σχολιαζω.
Σαν εργο ειναι καλο αλλα δεν αξιζει τα 2 κ 3 ευρω για να μπεις...
Οσο και υπερβαση να υπηρχε στον προυπολογισμο γιατι πρεπει η εταιρια να τα αποσβεσει στον ιδιο χρονο παλι?? Θα πεσει εξω δεν νομιζω ειδικα με τους ορους που υπαρχουν για την ΑΟ.(Ακομα και αποζημιωση απο το κρατος αν δεν υπαρχουν οι διελευσεις 'στοχος' καθε φορα...)Μαυρα δεν ειναι ολα απλα τα ασπρα ειναι λιγα..
Υπαρχουν και σωστα εργα κατασκευαστικα οπως καποια κομματια της Εγνατιας, ο δρομος Κατερινη-Θεσσαλονικη και αλλα..
Δεν ειπα οτι δεν φταιμε και εμεις... Εμεις τους εκλεγουμε αυτο κανουν..Για τα λευτα που δινω σε διοδια/τελη κυκλοφοριας/φορους κλπ και αναλογα και με το εισοδημα του μεσου εργαζομενου θα επρεπε να ειχαμε παρα πολυ καλυτερους δρομους/υποδομες κλπ...
Σχετικα με τα πεζοδρομια βεβαια δεν ειναι υποχρεωση του δημου να στο καθαρισει εισαι εσυ υπευθυνος γι αυτο.
Οντως ισχυει οτι κανενας δεν βγηκε να κανει αυτη την δουλεια απο το σπιτι του! Αυτα ειναι καφριλες διοτι δεν σκοτωνεσαι εσυ στο πεζοδρομιο του σπιτιου σου ειναι και αλλοι που περνανε.(Και μετα πανε απο το δρομο)
Ακομα και ειδικο φτυαρι να μην εχεις υπαρχουν τροποι να κανεις την δουλεια σου...Περι ΑΟ> Ιδιαιτερα το παρατηρω αυτο το φαινομενο στην εξοδο μετα την παρακαμψη απο περιφερειακο Υμητου στην δεξια..
Δεν εχει τρυπες απλα ο δρομος σε πολλα σημεια εχει κατσει και κανει βουναλακια ...Περι μορφολογιας του ορους ακομα δυσκολοτερη ειναι η θεση αυτου που το ειπε διοτι δειχνει οτι το προβλημα ηταν γνωστο συνεπως θα επρεπε να ειχε μεριμνησει...
Χιονι μπορει να μην πιανει καθε μερα στην Αθηνα ουτε η Ν Μακρη επρεπε να ειχε εκχιονιστικα (ελεος) αλλα σε περιοχες οπως Πεντελη, Θρακομακεδονες κλπ δεν δικαιολογειται αφου καθε χρονο υπαρχουν προβληματα. 100τιας χιονοπτωση ως προς θερμοκρασιες και οχι ως ποσοτητα αφου πριν 2 χρονια υπηρξε πολυ περισσοτερη ποσοτητα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Θεωρείς θεομηνία το χιόνι που έπεσε στο νομό Αττικής ? ? ?
1.Κάθε πότε έχει τέτοια 'θεομηνία' και 'πρωτοφανή κακοκαιρία' η πρωτεύουσα της Ελλάδος που την υποχρεώνει να παραλύει ? ?2.Κάτι άκουγα πριν από μερικούς μήνες ότι οι αεροδιάδρομοι του Ελ.Βενιζέλος είναι θερμενόμενοι με ειδική πίσσα για να λιώνουν άμεσα τα χιόνια και για να 'πίνει' το νερό ... Μήπως τελικά είναι μόνο στα χαρτιά ??
3.Θεωρείς τεράστιο σε μήκος δρόμο την ΑΟ που είναι περί τα 30χιλιόμετρα ?
4.Μήπως θεωρείς και την διαδρομη του υπερσύγχρονου ΗΣΑΠ πολύ μεγάλη που δυσκολεύει να καθαριστούν από τα χιόνια 4 χιλιόμετρα στα Βόρεια 'Προάριστα' ? ?
5.Οσο για τα επαγγελματικά και τα παγώματα εργαζομένων που θέτεις αυτό είναι άλλη ιστορία ... Απλά θα σημειώσω ότι αυτό είναι επάγγελμα και οι επιλογές του καθενός ... με κάποιες ώρες υπερωρίας ... φράγκα κλπ...κλπ... γιατί κανείς δεν δουλεύει για την πλάκα του ...
1.Καθε ποτε εχει η Ελλαδα τετοια θεομηνια??? Θυμασαι πολλες χρονιες τωρα τελευταια να καταστρεφονται ολες οι καλλιεργειες στη Λουτσα και στο Μαραθωνα, να καιγονται ολοκληρα δεντρα στελνοντας πισω τις καλλιεργειες 4 χρονια και να εχουν γινει παγοδρομιο ολοι οι κεντρικοι δρομοι στην Αθηνα???
2.-4. Εδω περα προσπαθεις να βαλεις το θεμα της ΑΟ (που αρχικα ηταν και το θεμα του thread αν και ολοι ξεφυγαμε) στο ιδιο καζανι με αλλα που δεν εχουν καμια σχεση.
3.Παραπληροφορησης συνεχεια... 30 χιλιομετρα η ΑΟ λοιπον, ετσι? Ειμαστε τωρα σοβαροι? Αφου δεν γνωριζεις δεν σκεφτεσαι οτι ειμαστε τοσα εκατονταδες ατομα εδω στο forum που ολο και καποιος θα ξερει και θα σε εκθεσει με τις ανακριβειες που λες?
Η ΑΟ ειναι ενας δρομος 68 (εξηντα οκτω) χιλιομετρων με δυο κατευθυνσεις και 4 λωριδες δρομου στο μεγαλυτερο μερος της. 68 χιλιομετρα 2 κατευθυνσεων με 30 εχουν καποια (μεγαλη) διαφορα, δε νομιζεις? Και για να απαντησω στο ερωτημα σου φυσικα ειναι πολυ μεγαλος ενας τετοιος δρομος (περιμενω ακλονητα επιχειρηματα για 3πλασιους αυτοκινητοδρομους στο Παρισι, ωραιος κοσμος ε?).- Ναι, φυσικα, παντα το επαγγελμα ειναι επιλογη του καθενος αναλογα με τα λεφτα και το ωραριο που θελει να εχει ο καθενας (αν και τωρα που το σκεφτομαι παντα ηθελα μια δουλεια γραφειου με 8 ωρες δουλεια τη μερα και μισθο 3000 ευρω). Το οτι εκει πολλα παιδια (ή ακομη και διοικητικοι υπαλληλοι) δουλευουν για μερικα λεφτα για να ζησουν την οικογενεια τους σε μερικες φορες δυσκολες συνθηκες οπως αυτες της περασμενης εβδομαδας σου δινει το δικαιωμα να τους ισοπεδωνεις και να μην αναγνωριζεις τον κοπο τους λεγοντας απλως δουλεια τους ειναι.
Οι αποψεις μου αυτες ειναι και για να προλαβω τα σιγουρα κακεντρεχη σχολια δεν με χρηματοδοτει η ΑΟ και ουτε ειμαι τσατσος του κρατους. Αν και αυτο σιγουρα πιστευουν μερικοι για καποιους που εχουν διαφορετικη γνωμη απο αυτους και δεν αναγνωριζουν και τις δικες τους ευθυνες.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
ενώ έχουν ήδη διατυπωθεί κατηγορίες για υπέρβαση του προϋπολογισμού του έργου (και χρονικά και χρηματικά).
Μπορεις σε παρακαλω να ονομασεις ποιος εχει διατυπωσει τετοιες κατηγοριες και με ποια επιχειρηματα, γιατι την τελευταια φορα που ειχε παρει το αυτι μου η ΑΟ ειχε δωθει στην κυκλοφορια νωριτερα απο την προβλεπομενη ημερομηνια (εννοω για το συνολο του εργου τωρα και οχι για τα μικρα τμηματα που δοθηκαν αρχικα) και με το κοστος που ειχε προβλεφθει (αλλωστε συνηθως το παραπανω κοστος συνδεεται αμεσα με τις καθυστερησεις, για τριπλες βαρδιες κλπ. που εδω δεν ισχυουν).
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Για τα λευτα που δινω σε διοδια/τελη κυκλοφοριας/φορους κλπ και αναλογα και με το εισοδημα του μεσου εργαζομενου θα επρεπε να ειχαμε παρα πολυ καλυτερους δρομους/υποδομες κλπ...Επειδή όλο σε αυτό επανέρχεσαι μπορείς να μου πεις πως δικαιολογείς τις απαιτήσεις σου αυτές?
Δέχομαι ότι όλοι πληρώνουμε και όλοι έχουμε απαιτήσεις καθώς και ότι μάλλον το κράτος μας κακοδιαχειρίζεται τα λεφτά μας και μας επεξεργάζεται άσκημα αλλά την κοστολόγηση ότι με αυτά που δίνεις δικαιούσαι περισσότερα πως την κάνεις? Έχεις κάνει κάποιον υπολογισμό ή απλά σε βολεύει?
Γιατί βάζεις διόδια/τέλη μαζί με τους φόρους, είναι λάθος. Τότε ακολουθώντας τη σκέψη σου όσοι με εισόδημα μεγαλύτερο του μέσου εργαζόμενου που πληρώνουν περισσότερο φόρο δικαιούνται να έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις πχ να τους καθαρίζουν τη διαδρομή που κάνουν αυτοί αλλά όχι του άλλου που πλήρωσε πιο λίγη εφορία ή να μην περιμένουν στις ουρές στην εφορία!
Αν τυχόν στηρίζεσαι σε κάποιες συγκρίσεις για πες τις μας μήπως έχεις δίκιο και δικαιούμαστε και καμιά πισίνα, μία σε κάθε ταράτσα παρακαλώ! -
..........................
Από το site της ΑΟ
'Η Σύμβαση Παραχώρησης που κυρώθηκε με το Νόμο 2445/96 από τη Βουλή προβλέπει το δικαίωμα του Αναδόχου να θέτει τον αυτοκινητόδρομο σε λειτουργία και χρήση, να επιβάλει διόδια ανεξάρτητα από την διανυόμενη απόσταση και ελεύθερα, με περιορισμό να είναι αυτά πάντοτε μικρότερα από το Ανώτατο Συμβατικό Όριο Διοδίων Τελών'Δήλωση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2001
'Η Αττική Οδός θα ολοκληρωθεί στο σύνολο της, αρχές του 2003 και τμηματικά αυτοτελή λειτουργικά τμήματα θα παραδίδονται συνεχώς.'
Παρατήρηση:
(ο κ. Σημίτης εγκαινίασε (σε κομματική εκδήλωση που διοργανώθηκε στις 30.11.2003) το προτελευταίο κομμάτι της Αττικής Οδού)Επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΧΩΔΕ από την Kυριακή, 13 Oκτωβρίου 2002
'Η κοινοπραξία των 11 κατασκευαστικών εταιρειών ανέλαβε την κατασκευή της Αττικής Οδού με κόστος 1,016 δισ. ευρώ (346,3 δισ. δραχμές), ενώ το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Συγχρηματοδοτούμενων Εργων του ΥΠΕΧΩΔΕ, που εστάλη στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ (βασικού μετόχου της κοινοπραξίας), αναφέρει ότι έχει ήδη εγκρίνει δαπάνες που αγγίζουν τα 1,85 δισ. ευρώ (630 δισ. δραχμές).'Μάρτιος 2003
'Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ, Μ. Μπαρνιέ, και τα οποία, όπως επισημαίνει, “προέρχονται από πληροφορίες που δόθηκαν από τις ίδιες τις ελληνικές αρχές”, το συνολικό κατασκευαστικό κόστος του έργου από 450 δισ. δρχ. έφτασε στα 805 δισ. δρχ., αυξήθηκε δηλαδή κατά 79%. Την ίδια και μεγαλύτερη αύξηση είχε και το κόστος των απαλλοτριώσεων, που από 150 δισ. δρχ. που υπολογιζόταν έφτασε στα 277 δισ. δρχ.!
Οπως σημειώνει ο Μ. Μπαρνιέ, οι υπερβάσεις οφείλονται στη βελτίωση των περιβαλλοντικών όρων, που έγινε ύστερα από αποφάσεις δικαστηρίων (περιφερειακή Υμηττού, Βριλήσσια κλπ.), αλλά και στη χρησιμοποίηση του οδικού άξονα για να δεχτεί τον προαστιακό σιδηρόδρομο, αν και η μέριμνα αυτή, όπως είχε ισχυριστεί ο πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης, είχε ληφθεί από την αρχική σύμβαση! Οπως διευκρινίζει ο επίτροπος, οι προσθήκες αυτές στην αρχική σύμβαση κόστισαν στο ελληνικό δημόσιο 288 δισ. δρχ.'Εφημερίδα Καθημερινή 13 Oκτωβρίου 2002
'Στο κόστος της Αττικής οδού δεν υπολογίζονται, το κόστος που απαιτήθηκε για τις απαλλοτριώσεις, το κόστος κατασκευής του προαστιακού σιδηροδρόμου που ανατέθηκε στις εταιρείες που απαρτίζουν την κοινοπραξία Αττική Οδός Α.Ε. , αλλά ούτε και το κόστος κατασκευής του σταθμού που θα συνδέει το μετρό με τον προαστιακό στην Δουκίσσης Πλακεντίας που ανατέθηκε απ’ ευθείας στην ίδια κοινοπραξία. Τα συγκεκριμένα νούμερα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις όσων παρακολουθούν τα δημόσια έργα σύμφωνα με τις οποίες το κόστος της Αττικής Οδού θα αγγίξει το ενάμισι τρισ. δραχμές (4,4 δισ. ευρώ).'κάτι ακόμα καλύτερο
'η ανάδοχος κοινοπραξία (αποτελείται από τις 10 μεγαλύτερες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες, με επικεφαλής τον όμιλο “ΑΚΤΩΡ - Ελληνική Τεχνοδομική”, συμφερόντων Γ. Μπόμπολα) με βάση τη σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση μαζί της, έλαβε ως αποζημίωση για τις καθυστερήσεις αυτές, που προκάλεσαν οι δικαστικές αποφάσεις, 67 δισ. δρχ.! 'Επίσης σύμφωνα με ανακοινώσεις των αρμόδιων υπουργών από τον 8ο του 2001 έως και 12ο του 2003 τα έργα που αρχικά είχαν ανακοινωθεί δεν θα γίνουν όπως...
Δεν θα διαπλατυνθεί όλη η Bάρης - Kορωπίου. Δεν θα γίνει το τούνελ στον Yμηττό. Δεν θα γίνει ο κόμβος Aλεξάνδρας - Kηφισίας και άλλοι δύο κόμβοι στην Kηφισίας. Δεν θα γίνει ο κόμβος Aμφιθέας. Δεν θα συνδεθεί η Aττική οδός με την Eθνική μέσω της Λ. Kύμης. Δεν θα συνδεθεί η παραλιακή με την Eθνική μέσω της Tροχιοδρόμων. Δεν θα συνδεθεί το Λαύριο με το αεροδρόμιο. Δεν θα κατασκευαστεί η Σταυρού - Eλευσίνας από το Πικέρμι ώς τη διασταύρωση της Pαφήνας.Kρίμα. Πολλά από τα έργα που εγκαταλείπονται ήταν κάτι περισσότερο από απαραίτητα για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πρωτεύουσας. E, κι έπειτα, θα ρωτούσε κανείς. Tα... υπόλοιπα οδικά ολυμπιακά έργα θα γίνουν.......Απλά κάποιοι θέλουν(ουμε) αυτό το παραπάνω που θα μας κάνει υπερήφανους έστω και λίγο για τη χώρα μας όπως είναι σήμερα και όχι μόνο για την ένδοξη ιστορία της...
Φιλικά
..........
κάποιος που έχει ακόμα προσδοκίες από τη χώρα του -
Πάντως στο κομμάτι από Μεταμόρφωση μέχρι Αεροδρόμιο η άσφαλτος έχει αρχίσει να έχει τυλάχιστον οπτικά (και σιγά σιγά σε αίσθηση) πρόβλημα.
Ξέρει κανείς πως ορίζεται το διάστημα όπου πρέπει να πέσει νέα άσφαλτος?
Ποίος αναλαμβάνει το κόστος η Ατική Οδός ΑΕ φαντάζομαι? -
Ο droemmen έγραψε
'η ανάδοχος κοινοπραξία (αποτελείται από τις 10 μεγαλύτερες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες, με επικεφαλής τον όμιλο “ΑΚΤΩΡ - Ελληνική Τεχνοδομική”, συμφερόντων Γ. Μπόμπολα) με βάση τη σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση μαζί της, έλαβε ως αποζημίωση για τις καθυστερήσεις αυτές, που προκάλεσαν οι δικαστικές αποφάσεις, 67 δισ. δρχ.! 'Από ότι ξέρω το έργο ξεκίνησε (κάπου μέσα του 90 νομίζω) και ενώ είχαν ξεκινήσει οι εργασίες μπλοκαρίστηκε απο προσφυγές διαφόρων περιβαλλοντολόγων για 2-3 χρόνια. Αυτό συνεπάγεται προφανή ζημία για τις εταιρίες κατασκευής ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Το αν το ύψος της αποζημίωσης δικαιολογείται δεν το γνωρίζω, ως κίνηση όμως είναι απόλυτα δικαιολογημένη.
-
Αν μη τι άλλο το κράτος σου δίνει επιλογές.
Θες να πας από το ένα σημείο της Αττικής στο άλλο. Μπορείς να καταναλώσεις χ λίτρα βενζίνης, να σπάσεις το αυτοκίνητό σου σε ορισμένους κατσικόδρομους και να χάσεις κάποια ή κάποιες ώρες.
Μπορείς όμως να πας από την αττική οδό να τα σκάσεις και να γλυτώσεις την ταλαιπωρία. Όταν μπεις περνάς καλά, το πριν και το μετά είναι το πρόβλημα -ας μην σχολιάσω τι θυμίζει -
Για το αεροδρόμιο έχεις επίσης επιλογές. ΙΧ από αττική, βάρης-κορωπίου, και κάποιους άλλους 'δρόμους', λεωφορείο και ταξί.
Αν αρρωστήσεις και χρειαστείς νοσοκομείο έχεις επιλογές. Ένα δημόσιο -για το οποίο πληρώνεις και φόρους και ΙΚΑ και λοιπά ταμεία-, αλλά φυσικά μπορείς να τα σκάσεις και να πας σε ένα ιδιωτικό.
Το ίδιο ισχύει και για την εκπαίδευση. Ότι πληρώνεις παίρνεις.
Μόνο που πολλοί -σίγουρα όχι όλοι- πληρώνουν υποχρεωτικά -φόρους εισφορές τέλη κυκλοφορίας- και ας μην πω τι παίρνουν.
Υ.Γ. κάντε και μία βόλτα από το site της αο, έχει αρκετό γέλιο
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Υ.Γ. κάντε και μία βόλτα από το site της αο, έχει αρκετό γέλιοΜπορεις να εξηγησεις τι βρισκεις αστειο στο site της ΑΟ?
ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, έχουν δίκιο που παραπονιούνται για τα διόδια??