-
Καλησπέρα σας αγαπητοί φίλοι μου!ειμαι νέος σε ηλικία και το πάθος μου για τα αυτοκίνητα και τους αγώνες με κυριεύει απο μικρό παιδί. Τον τελευταίο καιρό μου έχει μπει μία ιδέα: γιατί να μην φτιάξω και εγώ το δικό μου αγωνιστικό?? Ήδη κάτοχος ενός peugeot 106 rallye 16V σκέφτομαι να μετατρέψω το 'βολτίσιο' μου αυτοκίνητο σε αγωνιστικό. Μην φανταστείτε τρελά πράγματα, απλά για αρχή την τοποθέτηση του εξοπλισμού ασφαλείας και μόνο. Ίσως λίγο αδικημένος, διότι είμαι απο τη Β. Ελλάδα αλλά αφορμή για την ιδέα μου στάθηκε η προκύρηξη πρωταθλήματος αναβάσεων Β. Ελλάδος,γεγονός το οποίο με χαροποίησε ιδιαίτερα.Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείται και για τις καθημερινές μετακινήσεις μου και να τονίσω πως το Budget βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα διότι είμαι φοιτητής!αξίζει λοιπόν τον κόπο να αρχίσω το 'σχέδιο' μου?είναι αρμονική η συμβίωση με ένα αγωνιστικό και βολτίσιο αυτοκίνητο ταυτόχρονα?περιμένω με αγωνία απαντήσεις σας και αν είναι δυνατόν να μου κάνετε έναν πρόχειρο προυπολογισμό για την προετοιμασία του αυτοκινήτου, σε πλαίσια group N με σκοπό τισ αναβάσεις και περιορισμένο στα απολύτως απαραίτητα για ξεκίνημα!!! ευχαριστώ προκαταβολικά
-
Καλησπέρα σας αγαπητοί φίλοι μου!ειμαι νέος σε ηλικία και το πάθος μου για τα αυτοκίνητα και τους αγώνες με κυριεύει απο μικρό παιδί. Τον τελευταίο καιρό μου έχει μπει μία ιδέα: γιατί να μην φτιάξω και εγώ το δικό μου αγωνιστικό?? Ήδη κάτοχος ενός peugeot 106 rallye 16V σκέφτομαι να μετατρέψω το 'βολτίσιο' μου αυτοκίνητο σε αγωνιστικό. Μην φανταστείτε τρελά πράγματα, απλά για αρχή την τοποθέτηση του εξοπλισμού ασφαλείας και μόνο. Ίσως λίγο αδικημένος, διότι είμαι απο τη Β. Ελλάδα αλλά αφορμή για την ιδέα μου στάθηκε η προκύρηξη πρωταθλήματος αναβάσεων Β. Ελλάδος,γεγονός το οποίο με χαροποίησε ιδιαίτερα.Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείται και για τις καθημερινές μετακινήσεις μου και να τονίσω πως το Budget βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα διότι είμαι φοιτητής!αξίζει λοιπόν τον κόπο να αρχίσω το 'σχέδιο' μου?είναι αρμονική η συμβίωση με ένα αγωνιστικό και βολτίσιο αυτοκίνητο ταυτόχρονα?περιμένω με αγωνία απαντήσεις σας και αν είναι δυνατόν να μου κάνετε έναν πρόχειρο προυπολογισμό για την προετοιμασία του αυτοκινήτου, σε πλαίσια group N με σκοπό τισ αναβάσεις και περιορισμένο στα απολύτως απαραίτητα για ξεκίνημα!!! ευχαριστώ προκαταβολικά
-
-
Επεσες στην περίπτωση και είσαι και γείτονας !! Αν θυμάσαι ένα κόκκινο 106 στο Φιλιππο περυσι είμουν εγώ και μάλιστα ήταν ο πρώτος αγώνας!! και είμαι Κοζάνη μεριά. Καταρχάς ελπίζω να του δινεις να καταλάβαίνει στην Καστανια...
Και γω το έχω για καθημερινό το δικό μου 106 και δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Αλλά ιδίως για αναβάσεις που σκέφτεσαι, δεν ξέρω αν θα σε επηρεάσει και το γεγονός ότι θα είσαι κάπως βαρύτερος από 'καθαρό' αγωνιστικό. Εγώ βλέπεις κρατάω ράδιο, ΑC, ηλ.παράθυρα... (καθημερινό είπαμε) και μπαίνω σε ράλι. Στις αναβάσεις κάθε κιλό μετράει, αλλά βέβαια στην προκύρηξη της Β. Ελλάδος δεν θα έχουμε και πολλές συμμετοχές ενώ μάλλον θα μπούνε τα 'ραλλιάρικα' πληρώματα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι το... budget όπως είπες και συ, κυρίως για αρχή που πρεπει να μπει ο εξοπλισμός ασφαλείας και να βρεις και στολή. Απο κει και πέρα μπορείς να ξεκινήσεις με λίγα έξοδα (πχ μεταχειρισμένα λάστιχα) και οσο μπορείς να βελτιώνεις και το αμάξι.
Πέρνα και από το http://www.galfas.gr/racing για να δεις περισσότερα. Επίσης πιασε κονε με τη λεσχη σας και για κόστος μπορείς να ρωτήσεις και το αρμόδιο κατάστημα αγωνιστικού εξοπλισμού της πόλης σου έχει καλές τιμές
-
Πλάκα πλακά, έχει κανεις τις ημερομηνίες για τις αναβάσεις της Β. Ελλάδας ?
-
Σε θυμαμαι φίλε Νίκο και απο το φίλιππος, απο το ΔΕΘ, απο το σπριντ στο Βελβεντο καθώς και απο το ραλλυ της αλεξ/πολης.βλέπεις παρακολουθώ όλους τους αγώνες της Β. Ελλάδο απο κοντά.Σου αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου.προορίζομαι πιο πολύ για τις αναβάσεις γιατί είναι πιο μικρό το κόστος.(ένα κάθισμα, δεν απαιτείται πυρόσβεση, ενδοσυνεννοηση κτλ) και με μια 4αδα λάστιχα βγαίνουν και οι 5 αγώνες του πρωταθλήματος.καθώσ και το ότι το περισσότερο διάστημα βρίσκομαι στην ξάνθη για σπουδες και οι περισσότεροι αγώνες βρισκονται εδώ τριγύρω.(ξάνθη, σερρες, καβάλα, δράμα). μπορείς να μου πεις ενδεικτικά μερικες τιμές για roll bar, κάθισμα με ζώνη, στολή-κράνος? στο αμάξι φοράω τιs πλέον κλασσικές βιλστειν group N.μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μια ανάβαση ή είναι πολύ 'παιδικές'? όσο για Καστανια και Σέλι είναι οι αγαπημένεσ μου διαδρομές!τόσο για ανάβαση όσο και για κατάβαση
-
ΝΙΚΟ ΟΙ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ :ΞΑΝΘΗ-ΚΑΒΑΛΑ-ΣΕΡΡΕΣ-ΔΡΑΜΑ-ΛΙΒΑΔΙ.
ΦΙΛΕ RALLAKIA ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ.ΑΠΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤ/ΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΨΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.ΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜ/ΧΕΣ.
(ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΠΡΟΓ/ΤΟΣ ΝΙΚΟ .Π.Χ ΞΑΝΘΗ ΜΑΖΙ ΜΕ Ρ.ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ)
ΠΑΝΤΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΑ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ GO... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ!!!! -
Άντε και θα ρθούμε για υποστήριξη (έστω και ψυχολογική)!
Ξάνθη,Δράμα,Σέρρες δεν είναι και τόσο μακρια.Απ' ότι ξέρω η λέσχη της Ξάνθης είναι αρκετά οργανωμένη.Δε δοκιμάζεις εκεί;Όλο και κάποιος θα βοηθήσει. -
Με χαρά διαπιστώνω πως ένας ακόμα ραλλάκιας (106 16v) έχει την ίδια λόξα, μιας και πήγες σε όλους τους αγώνες. Αρα σε βλέπω να θες σοβαρα να το κάνεις.
Τα GrN μια χαρά είναι, με αυτά έβγαλα όλη τη χρονιά πέρυσι. Και όπως τα λες σου πάει μια χαρά να μπεις στις αναβάσεις. Ετσι κι αλλιώς μεγαλύτερο σχολείο από την Καστανιά δύσκολα βρίσκεται.Τώρα για τιμές που λες, θα έπρεπε ήδη να έχεις ρωτήσει σε καταστήματα. Γενικά και να σου πούμε τι θα καταλάβεις ? Χοντρά χοντρά και μπορει να κάνω και λάθος.. κλουβί και πέρασμα 250 χιλ. δρχ. (α ναι, στο κλουβί ρώτα αν θα έχει χαρτι homologation χεχεχεχεχεχεχε, αυτό είναι αστειάκι για αλλού), στολή 100 χιλ. δρχ, κρανος 80 χιλ. κάθισμα + βάσεις + ζώνη 200 χιλ. (κάθισμα πάρε fiberglass)
Πάντως βλέπεις πως είμαστε πολλοί που θα σε βοηθήσουμε από δω μέσα.
Τα ίδια ρωτούσα και γω πριν ένα χρόνο βλέπεις -
akoma exo filagmena ta tips pou edosa sto glf gia to 106..
Arage ekane tipota apo afta?> -
Βάζω το url του θρέντ που είχε ανοίξει ο Νίκος μήπως σε βοηθήσει!
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?p=26793&highlight=#26793
-
Ο χρήστης Kyprianou έγραψε:
Arage ekane tipota apo afta?>ναι, το πάτωμα έχει καμια 15αρια 'Blind rivets' χεχεχεχε
ήταν από τις καλύτερες μαγκιες που έβαλα. ξεβιδώνω να φανταστεις τα αλουμινένια 'πατάκια' για να τραβάω τη σκόνη και μετα τα ξαναβιδώνω στο πι-και-φι
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
Arage ekane tipota apo afta?>ναι, το πάτωμα έχει καμια 15αρια 'Blind rivets' χεχεχεχε
ήταν από τις καλύτερες μαγκιες που έβαλα. ξεβιδώνω να φανταστεις τα αλουμινένια 'πατάκια' για να τραβάω τη σκόνη και μετα τα ξαναβιδώνω στο πι-και-φι
Kalo kai afto, kati pires apo mena!! hehehe magkia megali to blind River..
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
Πλάκα πλακά, έχει κανεις τις ημερομηνίες για τις αναβάσεις της Β. Ελλάδας ?και επανέρχομαι...
13-14 Μαρ - Ξάνθη
15-16 Μαϊ - Δράμα
26-27 Ιουν - Λιβάδι (Πανελλήνιο)
16-17 Οκτ - Καβάλα
27-28 Νοε - Σέρρες -
Αυτές ακριβως είναι οι ημερομηνίες Νίκο! Βλέπω το έψαξες το θέμα. Σου έβαλα ιδέες μήπως?? Τι λές, θα το ακολουθήσεις το πρωτάθλημα?
Λοιπόν, την άλλη βδομάδα πηγαίνω Βέροια και ψάχνω για εξοπλισμό στο γνωστό κατάστημα... Όπως βλέπεις το 'παιχνίδι' άρχισε να χοντρένει!!
Σε περιμένω στον αγώνα της Ξάνθης (και όλους όσοι είστε ετοιμοπόλεμοι)
για έναν πολύ όμορφο αγώνα, σε μια υπέροχη περιοχή με θέα το Νέστο. Λες να προλάβω εως τότε και συναγωνιστούμε κι όλας??? -
χεχεχε δεν το έψαξα, απλά το Γρ. Τύπου της ΕΘΕΑ φαίνεται να πετάει
Δεν το βλέπω να κατεβαίνω σε αναβάσεις (ποτέ μη λες ποτέ βέβαια). Ήδη με ένα πρόχειρο πρόγραμμα βλέπω να έχω 10 αγώνες φέτος
Εσύ συνέχισε όπως είσαι και φυσικά είναι περιττό να πω ότι είμαι μέσα όποιαδήποτε ώρα (βράδυ ακόμα καλύτερα) για.... σουβλάκια στην Καστανιά. (Έτσι το λέμε τώρα.......)
Αν βιαστείς λίγο τότε το προλαβαίνεις. Το δυσκολότερο είναι να περαστεί το κλουβί. Κοίτα να βρεις μάστορα που έχει ξαναβάλει κλουβί. Αν έχει ξαναπιάσει 106, ακόμα καλύτερα. Α και για ότι θες να ρωτήσεις για πέρασμα κλουβιού, ρώτα άφοβα
-
Καλημερα. Κοματι χλωμο το βλεπω ναχει 'κοσμο' στη Ξανθη.Προσεξτε :
14/3 Σπριντ ΑΛΜΑΘ και σε 2 εβδομαδες 28/3 Ρ.Θερμαικου.
Αλλα μη κολας , για μια πρωτη επαφη ολα καλα ειναι !
ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ?