-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Από τα λίγα που είδα στο internet διάβασα ότι πρέπει κάποιος να διαλέξει καλά ρελέ αν βάλει γιατί και αυτά χαλάνε...
Μάλιστα πάρα πολλοί λένε για ρελέ της HELLA (κάπως έτσι)Ναι αλλά τα ρελέ και φθηνά είναι και τα βρίσκεις εύκολα σε αντίθεση με τον διακόπτη φώτων.
Έχω βάλει μία άγνωστη μάρκα στο ΑΧ στα φώτα εδώ και 5 χρόνια και είναι ΟΚ!! -
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Από τα λίγα που είδα στο internet διάβασα ότι πρέπει κάποιος να διαλέξει καλά ρελέ αν βάλει γιατί και αυτά χαλάνε...
Μάλιστα πάρα πολλοί λένε για ρελέ της HELLA (κάπως έτσι)Ναι αλλά τα ρελέ και φθηνά είναι και τα βρίσκεις εύκολα σε αντίθεση με τον διακόπτη φώτων.
Έχω βάλει μία άγνωστη μάρκα στο ΑΧ στα φώτα εδώ και 5 χρόνια και είναι ΟΚ!!Τα νεότερα είναι τα εξής..
Είδα πόσο ζεστός είναι ο διακόπτης με τα 55 και πόσο με τα 40...
Με τα 40 απλά χλιαρός...με τα 55 θα έλεγα ζεστός...
Δεν νομίζω να το ρισκάρω....
Θα βάλω 40W γιατί για να βρω διακόπτη τα ταλαιπωρηθώ πολύ..
Δεν πρόκειται να χαλάσει γρήγορα (τόσα χρόνια έχω 55W) αλλά σίγουρα πιο γρήγορα...Σωστά?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Τα νεότερα είναι τα εξής..
Δεν πρόκειται να χαλάσει γρήγορα (τόσα χρόνια έχω 55W) αλλά σίγουρα πιο γρήγορα...Σωστά?
Σωστότατα κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Τα νεότερα είναι τα εξής..
Σωστότατα κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε
Ελπίζω να δεχθεί να αλλάξω τις λάμπες ο μηχανικός και να μην έχω 2 λάμπες στο συρτάρι...
Α μήπως θέλει κανείς 2 λάμπες κίτρινες 55-60?
-
????
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Στις 2 ψήκτρες πάνε 2 καλώδια
Ένα κόκκινο και ένα μπλε όπως θα βλέπετε (ένα στην κάθε μία εννοώ)Η ερώτηση μου απλή!
Γιατί να πηγαίνει το μπλε πρώτα στον στάτορα και μετά στην μια ψήκτρα και όχι απευθείας στην ψήκτρα αφού είναι σε επαφή έτσι κιαλλιώς?Ακούω τους ηλεκτρολόγους του forum!
Το πράσινο καλώδιο πού πάει?
Δέν μπορώ να καταλάβω την συνδεσμολογία του μοτέρ Οι ηλεκτρολογικές γνώσεις μου μάλον έχουν σκουριάσει.
Και με τι μηχανή τράβηξες αυτές τις φωτογραφίες? Είναι τελείως παραμορφωμένες!
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Στις 2 ψήκτρες πάνε 2 καλώδια
Ένα κόκκινο και ένα μπλε όπως θα βλέπετε (ένα στην κάθε μία εννοώ)Η ερώτηση μου απλή!
Γιατί να πηγαίνει το μπλε πρώτα στον στάτορα και μετά στην μια ψήκτρα και όχι απευθείας στην ψήκτρα αφού είναι σε επαφή έτσι κιαλλιώς?Ακούω τους ηλεκτρολόγους του forum!
Το πράσινο καλώδιο πού πάει?
Δέν μπορώ να καταλάβω την συνδεσμολογία του μοτέρ Οι ηλεκτρολογικές γνώσεις μου μάλον έχουν σκουριάσει.
Και με τι μηχανή τράβηξες αυτές τις φωτογραφίες? Είναι τελείως παραμορφωμένες!
Οι ηλεκτρολογικές σου γνώσεις μια χαρά είναι απλά το σύστημα δεν περιγράφεται από forum.
Εμένα μου πήρε αρκετή ώρα να καταλάβω τι κάνει και το είχα και μπροστά μου!Όσο για την ποιότητα το είχα πάνω από το scanner οπότε όση ώρα σάρωνε το χέρι μου έτρεμε!
Τελικά, το βρήκα και τα καλώδια εξυπηρετούν σε αυτό μου είπανε οι ξένοι ως magnetic break
Thanks πάντως!!!
-
Όταν μείνουμε από μπαταρία,ενδέχεται να τη φορτίσουμε από άλλο αμάξι.Οδηγίες για μεταφορά ρεύματος με καλώδια:
http://www.autotriti.gr/_magazine/viewt ... hema=23869 -
προσφατα παρατηρησα οτι στο αυτοκινητο σκοντα φαμπια 1.2 μου τα φωτα φεγκουν λιγο ψηλα ετσι απο την μεσαια σκαλα στο ρυθμιστη υψους που τα ειχα ρυθμισμενα τα εβαλα να κοιτανε οσο ποιο χαμηλα γινεται αλλα και παλι νωμιζω οτι ειναι ψηλα αφηστε που οταν βαλω ατομα στο πισω καθησμα εκει ειναι που η κατασταση γινεται εντελως τραγικη.Οταν το πειρα το αμαξι το νοεμβριο τα φωτα εδειχναν μια χαρα ακομα και οταν τα εβαζα να κοιτανε ψηλα( με ενα ατομο μεσα). Δεν ξερω απο τι εγινε αυτο αλλα φανταζομαι απο καποια λακουβα. το περιεργο ομως ειναι οτι και τα δυο κοιτανε ψηλα. μηπως ξερει κανεις αν μπορω να τα πυθμισω καπως μονος μου η πρεπει να παω συνεργιο. οχι τιποτα αλλα δεν γουσταρω να πηγαινω συνεργιο για ψυλου πηδημα αλλα και ουτε να κυκλοφορω και να ενωχλω τους αλλους με ταφωτα μου.
-
Ο χρήστης panoscorfu έγραψε:
προσφατα παρατηρησα οτι στο αυτοκινητο σκοντα φαμπια 1.2 μου τα φωτα φεγκουν λιγο ψηλα ετσι απο την μεσαια σκαλα στο ρυθμιστη υψους που τα ειχα ρυθμισμενα τα εβαλα να κοιτανε οσο ποιο χαμηλα γινεται αλλα και παλι νωμιζω οτι ειναι ψηλα αφηστε που οταν βαλω ατομα στο πισω καθησμα εκει ειναι που η κατασταση γινεται εντελως τραγικη.Οταν το πειρα το αμαξι το νοεμβριο τα φωτα εδειχναν μια χαρα ακομα και οταν τα εβαζα να κοιτανε ψηλα( με ενα ατομο μεσα). Δεν ξερω απο τι εγινε αυτο αλλα φανταζομαι απο καποια λακουβα. το περιεργο ομως ειναι οτι και τα δυο κοιτανε ψηλα. μηπως ξερει κανεις αν μπορω να τα πυθμισω καπως μονος μου η πρεπει να παω συνεργιο. οχι τιποτα αλλα δεν γουσταρω να πηγαινω συνεργιο για ψυλου πηδημα αλλα και ουτε να κυκλοφορω και να ενωχλω τους αλλους με ταφωτα μου.Θα πας ειτε στο συνεργειο που κανεις σερβις ή σε εναν ηλεκτρολογο αυτοκινητων να το ελενξει με το μηχανημα που εχουν.Προσεξε να εχεις κανονικη πιεση αερα στα λαστιχα πριν πας.Παντως κοιταξε απο μονος σου μηπως εχει ξεκουμπωθει καμια βαση που στηριζει τα κρυσταλα .Ελενξε και τις λαμπες μηπως εχουν ξεκουμπωσει απο την κανονικη θεση τους.Αλλωστε η ρυθμιση που εχεις την δυνατοτητα να κανεις απο την καμπινα δεν ξεπερνα καποια ορια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
προσφατα παρατηρησα οτι στο αυτοκινητο σκοντα φαμπια 1.2 μου τα φωτα φεγκουν λιγο ψηλα ετσι απο την μεσαια σκαλα στο ρυθμιστη υψους που τα ειχα ρυθμισμενα τα εβαλα να κοιτανε οσο ποιο χαμηλα γινεται αλλα και παλι νωμιζω οτι ειναι ψηλα αφηστε που οταν βαλω ατομα στο πισω καθησμα εκει ειναι που η κατασταση γινεται εντελως τραγικη.Οταν το πειρα το αμαξι το νοεμβριο τα φωτα εδειχναν μια χαρα ακομα και οταν τα εβαζα να κοιτανε ψηλα( με ενα ατομο μεσα). Δεν ξερω απο τι εγινε αυτο αλλα φανταζομαι απο καποια λακουβα. το περιεργο ομως ειναι οτι και τα δυο κοιτανε ψηλα. μηπως ξερει κανεις αν μπορω να τα πυθμισω καπως μονος μου η πρεπει να παω συνεργιο. οχι τιποτα αλλα δεν γουσταρω να πηγαινω συνεργιο για ψυλου πηδημα αλλα και ουτε να κυκλοφορω και να ενωχλω τους αλλους με ταφωτα μου.
Θα πας ειτε στο συνεργειο που κανεις σερβις ή σε εναν ηλεκτρολογο αυτοκινητων να το ελενξει με το μηχανημα που εχουν.Προσεξε να εχεις κανονικη πιεση αερα στα λαστιχα πριν πας.Παντως κοιταξε απο μονος σου μηπως εχει ξεκουμπωθει καμια βαση που στηριζει τα κρυσταλα .Ελενξε και τις λαμπες μηπως εχουν ξεκουμπωσει απο την κανονικη θεση τους.Αλλωστε η ρυθμιση που εχεις την δυνατοτητα να κανεις απο την καμπινα δεν ξεπερνα καποια ορια.
thanks θα τσεκαρω αυτο που λες για τα κρυσταλα και για τις λαμπες.
για να αλαξω τις ρυθμισεις του υψους εκτος απο το εσωτερικο διακοπτακι ξερεις καποιον αλλο τροπο η πρεπει να ξυλωσω το διακοπτη και να ρυθμιστη ηλεκτρονικα απο εκει (πραγμα που δεν μπορο να το κανω) -
[/quote]thanks θα τσεκαρω αυτο που λες για τα κρυσταλα και για τις λαμπες.
για να αλαξω τις ρυθμισεις του υψους εκτος απο το εσωτερικο διακοπτακι ξερεις καποιον αλλο τροπο η πρεπει να ξυλωσω το διακοπτη και να ρυθμιστη ηλεκτρονικα απο εκει (πραγμα που δεν μπορο να το κανω)[/quote]Η ρύθμιση γίνετε από της βάσεις των φώτων μπροστά με ένα απλό κατσαβίδι. Είναι μερικές βίδες που έχουν ελατήρια, αυτές είναι οι ρυθμιστικές για τη κλίση των φώτων.
-
Πρεπει στα φαναρια να υπαρχουν καποιες βιδες που κινουν το κατοπτρο .Λογικα και στο βιβλιαρακι του αμαξιου θα τις δειχνει.
-
Απο μια γρηγορη ματια που εριξα στο βιβλιαρακι δεν ειδα ξατι αλλα θα το κοιταξω με μεγαλυτερη ησυχια και θα τις βρω ωστε μεχρι το σαββατοκυριακο να τα εχω ρυθμηση
THANKS
-
Sorry για την off topic ερωτηση αλλα δεν βρηκα πουθενα αλλου κατι σχετικο. Υπαρχει μηπως κανενας αλλος τροπος εκφορτισης του στατικου ηλεκτρισμου εκτος απο τα γελοια λουρακια ή ακομα καλυτερα τις αλυσιδες που κρεμανε οι Ελληναρες πισω απο το αυτοκινητο ή βαζοντας στο γκαραζ ελασματα γειωσης οπως στα πιτς;
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Sorry για την off topic ερωτηση αλλα δεν βρηκα πουθενα αλλου κατι σχετικο. Υπαρχει μηπως κανενας αλλος τροπος εκφορτισης του στατικου ηλεκτρισμου εκτος απο τα γελοια λουρακια ή ακομα καλυτερα τις αλυσιδες που κρεμανε οι Ελληναρες πισω απο το αυτοκινητο ή βαζοντας στο γκαραζ ελασματα γειωσης οπως στα πιτς;Που σου παρουσιαζεται στατικος ηλεκτρισμος ;Εγω εχω προβλημα μονο τον χειμωνα με τα μαλλινα ρουχα που τριβονται στο καθισμα και μετα ακουμποντας στο μεταλλικο μερος της πορτας με χτυπαει .Πρεπει να παιζουν ρολο και τα παπουτσια.
-
Καταρχην ειναι ελασσονος σημασιας το ζητημα πλην ομως ψιλοενοχλητικο (αυτο για να μην θεωρηθω υποχονδριος ). Με χτυπαει κ μενα βγαινοντας απο το αυτοκινητο κ κλεινοντας την πορτα μετα απο οποιαδηποτε διαδρομη. Παιζει αυτο που λες για τα ρουχα αλλα εγω υπεθετα οτι απλα γινομαι αγωγος του συσσωρευμενου ηλεκτρισμου που εχει παραχθει απο τις τριβες των μηχανικων μερων του αυτοκινητου κατα τη διαρκεια της λειτουργιας τους.
BTW να αναφερω οτι ελαβα προσφατα ενα e-mail που ελεγε οτι ακριβως για αυτο το λογο ειναι επικινδυνο να μπαινοβγαινεις απο το αυτοκινητο την ωρα που σου βαζουν βενζινη κ οτι στην Αμερικη εχουν αναφερθει αρκετα περιστατικα αναφλεξης στο στομιο του ντεποζιτου απο σπινθηρες που προκληθηκαν απο στατικο ηλεκτρισμο. Την πληροφορια αυτη την παραθετω με καθε επιφυλαξη... -
BTW να αναφερω οτι ελαβα προσφατα ενα e-mail που ελεγε οτι ακριβως για αυτο το λογο ειναι επικινδυνο να μπαινοβγαινεις απο το αυτοκινητο την ωρα που σου βαζουν βενζινη κ οτι στην Αμερικη εχουν αναφερθει αρκετα περιστατικα αναφλεξης στο στομιο του ντεποζιτου απο σπινθηρες που προκληθηκαν απο στατικο ηλεκτρισμο. Την πληροφορια αυτη την παραθετω με καθε επιφυλαξη...το πήρα κι εγώ αυτό το mail, συνοδευόταν και από βιντεάκι επίδειξης . πάντως, αν θυμάσαι, οι σπινθήρες προκλήθηκαν επειδή η συγκεκριμένη κυρία στο βίντεο μιλούσε στο κινητό της σε απόσταση σχεδόν ενός μέτρου από την αντλία. δεν νομίζω ότι είναι τόσο κακό να βγεις και να ξαναμπείς στο αυτοκίνητό σου, αλλά το να μιλάς στο κινητό την ώρα που σου βάζουν βενζίνη είναι κάπως ριψοκίνδυνο...
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
το πήρα κι εγώ αυτό το mail, συνοδευόταν και από βιντεάκι επίδειξης . πάντως, αν θυμάσαι, οι σπινθήρες προκλήθηκαν επειδή η συγκεκριμένη κυρία στο βίντεο μιλούσε στο κινητό της σε απόσταση σχεδόν ενός μέτρου από την αντλία. δεν νομίζω ότι είναι τόσο κακό να βγεις και να ξαναμπείς στο αυτοκίνητό σου, αλλά το να μιλάς στο κινητό την ώρα που σου βάζουν βενζίνη είναι κάπως ριψοκίνδυνο...Εχεις δικιο οσων αφορα το βιντεακι αλλα στο κειμενο απ'οτι καταλαβα εγω αφηνε να εννοηθει οτι ειναι αμφοτερα επικινδυνα, ο συνδυασμος τους δε κινδυνος στο τετραγωνο! Αλλωστε ολα τα πρατηρια δεν εχουν προειδοποιητικες ταμπελες 'κλειστε το κινητο σας'; Κ αν μου βρεις εστω κ εναν που να το κανει....(περιλαμβανομενου κ του υποφαινομενου... )
-
Υπαρχει μηπως κανενας αλλος τροπος εκφορτισης του στατικου ηλεκτρισμου εκτος απο τα γελοια λουρακια ή ακομα καλυτερα τις αλυσιδες που κρεμανε οι Ελληναρες πισω απο το αυτοκινητο ή βαζοντας στο γκαραζ ελασματα γειωσης οπως στα πιτς;Όταν θέλεις να βγείς από το αμάξι κάνεις τα εξής:
- Ανοίγεις την πόρτα
- Πιάνεις με το αριστερό σου χέρι την κολώνα του οδηγού
- Βγαίνεις κρατώντας την κολώνα
Πιάνει πάντοτε. Αν σου γίνει συνήθεια δε θα σε ξαναχτυπήσει ποτέ στατικός ηλεκτρισμός στο αμάξι.
Ηλεκτρολογικές ερωτήσεις!