-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Έμαθα ότι έγινε, τα ξημερώματα, τρακάρισμα στην Βουλιαγμένης με 2 νεκρούς. Τον οδηγό ταξί και την επιβάτιδα!
Αυτοκίνητο έπεσε από πίσω επάνω τους, με πολλά, και τους έλιωσε!!![Συνήγορος του διαβόλου mode on]
Να υποθέσω (λόγω του ότι μιλάμε για ταξί) ότι κανείς τους δε φορούσε ζώνη;;; Ίσως με ζώνη η εξέλιξη να ήταν διαφορετική, εκτός και αν το 'τους έλιωσε' είναι κυριολεκτικό.
[Συνήγορος του διαβόλου mode off] -
Τα χιλιόμετρα ήταν πάνω από 200!!!!!!!!.... Ετσι είπαν τουλάχιστον..
Δεν το άκουσε κανείς άλλος?!..Το είπαν, λέει, στην τηλεόραση το πρωί!!!.
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
:sorry:
καιρος να εξομολογηθω οτι εχω να οδηγησω σχεδον 2 βδομαδες , αλλα δε με νοιαζει , νιωθω ασφαλεια.
ελεος ρε γμτΆσε φίλε από πρώτο 10ήμερο γενάρη έχω εγώ, υπάρχουν και χειρότερα...
Τα χιλιόμετρα ήταν πάνω από 200!!!!!!!!.... Ετσι είπαν τουλάχιστον
200 με ταξί και γυναίκα επιβάτιδα σε αστική περιοχή? λίγο μούσι μου φαίνεται, μάλλον καμία θειά θα το είπε στην κάμερα...
-
Τι αυτοκίνητο ήταν που έσωσε τον οδηγό του πέφτοντας με... 200;
Ποιος οδηγούσε; ο Κλαρκ Κεντ;
την ταχύτητα πως τη μέτρησαν;
Άλλο με ΠΟΛΛΑ κι άλλο με 200
-
Αν είχαν τρακάρει με 200 θα είχαν γίνει ήχος και φώς* μαζί με το αυτοκίνητο!!!!
(*όπως είχε γράψει και ο ΙΚΕ πριν από καιρό)
-
Σε κάτι τέτοια είμαστε πρώτοι
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.p ... m=N14&aa=2
ποιο δρόμοι άραγε υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές;
Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος, Μαλλιακός, Αντιρίου-Ιωαννίνων, ΒΟΑΚ
- ότι στη Στερεά που περιλαμβάνει και την Αθήνα ζουν/κυκλοφορούν περισσότερο από το 40% της Ελλάδας
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Σε κάτι τέτοια είμαστε πρώτοιhttp://ta-nea.dolnet.gr/print_article.p ... m=N14&aa=2
ποιο δρόμοι άραγε υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές;
Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος, Μαλλιακός, Αντιρίου-Ιωαννίνων, ΒΟΑΚ
- ότι στη Στερεά που περιλαμβάνει και την Αθήνα ζουν/κυκλοφορούν περισσότερο από το 40% της Ελλάδας
Καλά το είπε ο Λαζόπουλος σε μια πρόσφατη εκπομπή του:
'Είμαστε ο λαός που τρέχει με την μεγαλύτερη ταχύτητα προς την βλακεία!!' -
Εχω μια απορία περί στατιστικής, παρατηρώ οτι σε κάθε μεγάλη έξοδο υπάρχουν γύρω στους 20 νεκρούς και συμφωνα με το ρεπορτάζ των Νεων...
[quote] κατέχει η Στερεά Ελλάδα με [u]1.576[/u] νεκρούς ανά εκατομμύριο οχημάτων και ακολουθούν η Πελοπόννησος με [u]1.159[/u] και η Δυτική Ελλάδα με [u]1.095[/u]. Ανάμεσα στις 10 ευρωπαϊκές περιοχές με τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα συγκαταλέγονται συνολικά επτά ελληνικές. Στην έκτη θέση της δεκάδας βρίσκεται η Ήπειρος με [u]681[/u] νεκρούς, στην έβδομη το Νότιο Αιγαίο με [u]679[/u], στην ένατη η Ανατολική Μακεδονία - Θράκη με [u]669[/u] και στη δέκατη η Θεσσαλία με [u]637[/u].[/quote]
Με προβληματίζει η ομοιότητα των αριθμών ειδικά οι τριψήφιοι. Αλλα αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι γιατί σε ΚΑΘΕ μεγάλη έξοδο υπάρχουν πανω κατω 20 νεκροι, γιατί όχι 30, 40, 50, ή 4, 6, 10, 12; γιατι πάντα ο ίδιος αρθμός; που οφείλεται;
-
ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ με 200...φυσικά και δεν πρέπει να είναι η ταχύτητα. Το θέμα είναι όμως, ότι η ταχύτητα ήταν αρκετή για να σκοτώσει 2 ανθρώπους στα καλά καθούμενα! Το αν έτρεχε με 200 ή με 100 είναι το πρόβλημα?
-
Σήμερα Παρασκευή το πρωί , **δύο νέοι 20 και 21 ετών έχασαν τη ζωή τους **στη περιοχή Μετόχι , λίγο μετά το Διακοφτό ( πάνω στη Κορίνθου -Πατρών).
Από τα λίγα θλιβερά που έμαθα είναι ότι είχαν πλαγιομετωπική με διερχόμενη Mercedes από το αντίθετο ρεύμα...
-
Ο χρήστης jm000 έγραψε:
Εχω μια απορία περί στατιστικής, παρατηρώ οτι σε κάθε μεγάλη έξοδο υπάρχουν γύρω στους 20 νεκρούς και συμφωνα με το ρεπορτάζ των Νεων...κατέχει η Στερεά Ελλάδα με 1.576 νεκρούς ανά εκατομμύριο οχημάτων και ακολουθούν η Πελοπόννησος με 1.159 και η Δυτική Ελλάδα με 1.095. Ανάμεσα στις 10 ευρωπαϊκές περιοχές με τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα συγκαταλέγονται συνολικά επτά ελληνικές. Στην έκτη θέση της δεκάδας βρίσκεται η Ήπειρος με 681 νεκρούς, στην έβδομη το Νότιο Αιγαίο με 679, στην ένατη η Ανατολική Μακεδονία - Θράκη με 669 και στη δέκατη η Θεσσαλία με 637.
Με προβληματίζει η ομοιότητα των αριθμών ειδικά οι τριψήφιοι. Αλλα αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι γιατί σε ΚΑΘΕ μεγάλη έξοδο υπάρχουν πανω κατω 20 νεκροι, γιατί όχι 30, 40, 50, ή 4, 6, 10, 12; γιατι πάντα ο ίδιος αρθμός; που οφείλεται;
Καταρχάς να ξεκαθαρίσω εκ των προτέρων, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ότι τα παρακάτω δεν απαντούν σε προσωπικό επίπεδο.
Επειδή παρακολούθησα κι εγώ το ίδιο θέμα το πρωί στη ΝΕΤ, να τονίσουμε ότι και οι αριθμοί 681, 679 και 637 αντιστοιχούν στους νεκρούς οδηγούς ανά εκατομμύριο!!!
Αυτό που θα έπρεπε κανονικά να μας προβληματίζει δεν είναι γιατί όχι 30 ή 50 ή 12 ή 20 αλλά γιατί να υπάρχουν νεκροί γενικότερα κάθε φορά;;; Πέρα από όλες τις συνέπειες για τις οικογένειες των θυμάτων, για τα λεφτά που χάνει το κράτος και κάθε άλλη, αυτό που θα έπρεπε να μας προβληματίζει περισσότερο είναι.. 'Μήπως την επόμενη φορά που θα πάω διακοπές θα είναι και οι τελευταίες μου; Μήπως την επόμενη φορά θα είμαι άλλος ένας αριθμός σε στατιστική έρευνα της Eurostat;'. Γιατί αν πάρουμε έναν χάρτη, τον βάλουμε κάτω, και αρχίσουμε να βάφουμε τις περιοχές που είναι επικίνδυνες για εμάς και τους δικούς μας, δεν μένει και πουθενά να κινηθούμε.
Στην Πελοπόννησο κινδυνεύουμε, στη Στερεά Ελλάδα επίσης, στη Θεσσαλονίκη το ίδιο, Θράκη, Ήπειρο, Νότιο Αιγαίο... Μήπως λοιπόν δεν είναι μόνο οι δρόμοι η αιτία που σημειώνονται τόσα πολλά ατυχήματα; 'Ρε φίλε, από μικρός πηγαίνεις στο χωριό σου. Τόσες φορές την έχεις κάνει την ίδια διαδρομή. Αφού το ξέρεις ότι ο δρόμος δεν είναι καλός. Γιατί τρέχεις σαν τρελός; Το ότι ξέρεις τον δρόμο τί πάει να πει; Ότι πρέπει να τρομάζεις τον μπροστινό σου και τον απέναντι που δεν τον ξέρουν;'.
Δεν την έχεις ξανακάνει τη διαδρομή; Γιατί τρέχεις; Απόλαυσε το τοπίο, κάνε το τσιγάρο σου, πες τη βλακεία σου με το διπλανό σου, άκου τη μουσικούλα σου. Εδώ στο WRC κάνουν λάθη. Θα μου πεις... 'Τί συγκρίνεις τώρα;' Αν εξετάσεις όλες τις παράμετρους (εμπειρία, αυτοκίνητο, δρόμος, διαδρομή κτλ) και κάνεις τη σύγκριση με την ταχύτητα θα δεις ότι είσαι το ίδιο, και περισσότερο, ευάλωτος παρότι κινείσαι με πιο λίγα χιλιόμετρα. Πέραν του ότι στην επόμενη στροφή, εκείνοι μάλλον δεν θα βρουν άλλο αυτοκίνητο αλλά εσύ μάλλον θα βρεις.
'Τρέχω για να προλάβω την παρέα, έχω μείνει πίσω, θα τους χάσω'. Η οδήγηση είναι όπως και η αναρίχηση. Ο καθένας ακολουθεί τον δικό του ρυθμό. Η κορυφή εκεί θα είναι δεν θα φύγει. Στην τελική τα κινητά τηλέφωνα για αυτό το λόγο υπάρχουν. Πάντα όμως από τον συνοδηγό ή με ανοιχτή ακρόαση. 'Είμαι μόνος μου στο αυτοκίνητο.' Κάνε στην άκρη, πάτα τα alarm και πάρτους τότε.
'Πεινάω, διψάω, νυστάζω, κατουριέμαι, με πονάει η κοιλιά μου, ...' Για όλα υπάρχει λύση. Φτιάξε ένα σάντουιτς και έχε το καβάτζα πριν ξεκινήσεις. Αγόρασέ το από κάποιο ΣΕΑ. Έχε κάπου τριγύρω και κάνα μπουκάλι νερό. Γιαυτό πωλούνται. Για τα υπόλοιπα υπάρχουν, πέρα από τους ΣΕΑ, και τα Parking κάθε λίγο και λιγάκι.
Μην βιάζεστε να φτάσετε! Αν φτάσετε σήμερα μπορεί να μην φτάσετε την επόμενη φορά. 'Living life in the fast lane'. Ωραία, αν αυτό είναι που σε χαρακτηρίζει πήγαινε κάντο στην πίστα. Εγώ τί σου φταίω κάθε φορά να βάφω καφέ το κάθισμά μου; Και ξέρεις έτσι; Είναι μέχρι να το βάψεις κόκκινο, πράγμα που απ'ό,τι φαίνεται δεν θέλει και πολύ.
'Εγώ θα κάνω την διαφορά;' Ναι κύριε, μπορείς να την κάνεις τη διαφορά. Μην τρέξεις να φτάσεις. Όταν σε ρωτήσουν 'γιατί άργησες;', πες την αλήθεια. Ένας μόνο να σε ακούσει και να το 'κρατήσει' την έκανες την καλή πράξη της ημέρας. Κι αυτός αν το πει με τη σειρά του σε άλλους 10, 20, 30, 40, 50, πάλι ένας να το 'πιάσει' και ο φίλος μας πέτυχε. Αν νοιαζόμαστε, όπως υποστηρίζουμε, για την ασφάλεια τη δική μας, αυτών που κουβαλάμε στο αμάξι μας αλλά και τον γύρω μας, δεν φτάνει το να καθόμαστε και να κράζουμε ο ένας τον άλλον πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών από 'δω κι από 'κει. Αν λοιπόν πραγματικά νοιαζόμαστε για όλα τα παραπάνω ας κάνουμε κι εμείς κάτι. Καλές γιορτές να έχουμε και από Δευτέρα να μην λείπει κανένας. Από πουθενά.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ με 200...φυσικά και δεν πρέπει να είναι η ταχύτητα. Το θέμα είναι όμως, ότι η ταχύτητα ήταν αρκετή για να σκοτώσει 2 ανθρώπους στα καλά καθούμενα! Το αν έτρεχε με 200 ή με 100 είναι το πρόβλημα?Αν εκείνοι έτρεχαν με 200 και ο απέναντι με 100, η σύγκρουση έγινε με 300!!
Αν εκείνοι έτρεχαν με 200 και ο απέναντι επίσης, η σύγκρουση έγινε με 400!! Αν πήγαιναν και τα δύο αμάξια με 100, τότε έγινε με 200. Για να μην είχαμε νεκρούς, υπό αυτές τις συνθήκες σύγκρουσης πέραν της ταχύτητας, θα έπρεπε και οι δύο να σέρνονταν. Έχεις ακούσει ποτέ κανέναν να σέρνεται στην Εθνική; Αφού, δυστυχώς, όλοι γρήγοροι είμαστε. Λάθος παιδεία βλέπεις. Γιατί κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Το θέμα είναι πέρα από αυτά τί γίνεαι; Αν διαβάσες και το παραπάνω νομίζω θα κατάλαβαίνεις τί εννοώ. Φιλικά, Κωνσταντίνος. -
Ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα, αν κάποιος οδηγός προσπαθήσει να αποφύγει σκοτωμένη γάτα που κείτεται στη μέση του δρόμου;
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν ένας θάνατος ανθρώπου που περίμενε στη στάση λεωφορείου παραδίπλα.
-
Ντακς, αυτά δεν γίνονται....ο μπροστά γιατί δεν έφυγε δλδ?
Μήπως η κυρία είχε να συντηρήσει το αμάξι της απο την εποχή του Νώε, και ήταν και λίγο κουλάτζα?
Το ότι ήταν μια κυρία με σεντάν αμάξι αμέσως μας παραπέμπει ότι δεν έτρεχε, αν ηταν κανας 22χρονος με κανα σαξόραλλο, όλοι θα λέγανε έτρεχε πολύ.
-
Ακριβώς και μάλιστα ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ότι δεν ήταν με υψηλή ταχύτητα. ΑΝΤΙΘΕΤΑ όμως όταν κάποιος -για άγνωστους λόγους- έχασε το Ibiza στη Συγγρού κι έπεσε σε στάση, ΕΤΡΕΧΕ ΜΕ 200, ήταν ΑΛΗΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑΚΙΑΣ
Κυρία με σεντάν-> καλή οδηγός
-
That's exactly my point.
Τα ράσα μάλλον κάνουν τον παπά στην εποχή μας μάλλον.
+ότι ότι κάνει βαβούρα τρέχει ενώ ότι δεν κάνει πάει σιγά.
ΘΑ ελάνξει κανείς τις ικανότητες της κυρίας στην οδήγηση να δούμε αν άξιζε το δίπλομα? Αμορτισέρ και λάστιχα?
Φυσικά δεν έχω τπτ με τη γυναίκα ούτε είναι φίλος μου ο νεαρός με το ibiza.....απλά συκγρίνω τα γεγονότα.
-
Τελικά στη Συγγρού δεν είναι να περιμένει κανείς σε στάση.
-
Μα δεν έγινε στη Συγγρού το τελευταίο.
Εκτός αν πήγες σήμερα το βράδυ να πάρεις το λεωφορείο και στην πέσανε τπτ μεγαλοκοπέλες στη συγγρού και το λες μεταφορικά
-
Mea Culpa.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Έμαθα ότι έγινε, τα ξημερώματα, τρακάρισμα στην Βουλιαγμένης με 2 νεκρούς. Τον οδηγό ταξί και την επιβάτιδα!
Αυτοκίνητο έπεσε από πίσω επάνω τους, με πολλά, και τους έλιωσε!!![Συνήγορος του διαβόλου mode on]
Να υποθέσω (λόγω του ότι μιλάμε για ταξί) ότι κανείς τους δε φορούσε ζώνη;;; Ίσως με ζώνη η εξέλιξη να ήταν διαφορετική, εκτός και αν το 'τους έλιωσε' είναι κυριολεκτικό.
[Συνήγορος του διαβόλου mode off]Ενα BMW έτρεχε με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα, μεθυσμένος ο οδηγός και έπεσε στο πίσω μέρος του ταξί με αποτέλεσμα να σπάσει ο λαιμός του οδηγου του ταξι και του επιβάτη. Ήταν ο θειος μου μπροστα όταν έγινε...
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ