-
Ο χρήστης harriswrc έγραψε:
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.
http://www.acropolisrally.gr/el/spectators-info.php3η κοπάνα Στίρφακα.
Όλη η Ελλαδα θα είναι εκεί μετά από το σχόλιο της τελευταίας πρότασης...Ελπίζω το σημείο να χωράει ΠΟΛΛΟΥΣ. -
H μελέτη άρχισε.
Πραγματικά εκεί με τα πηδήματα θα γίνει χαμός. Πιστεύω να υπάρχει αρκετός χώρος και πρόβλεψη, για να κάνουν τέτοια περιγραφή που δεν έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε συχνά στα ελληνικά χώματα.
-
Και θυμηθείτε...κανείς δεν έφτασε γρηγορότερα ή κέρδισε τίποτα εμποδίζοντας και κλείνοντας το δρόμο στους μηχανόβιους. Αφήνετε λίγο χώρο να σας περνάνε.
Και όσοι φτάνουν τελευταία στιγμή με τα αυτοκίνητα στην ειδική, μην τα παρατάνε στη μέση του δρόμου κλείνοντας όλους αυτούς που πήγαν ώρες πριν.
Εγώ θα είμαι κάτω από τη πέμπτη. Να χάσω το shakedown? Ξέρει κανείς που γίνεται φέτος? στο ίδιο μέρος με περυσι? -
Ο χρήστης sakinen έγραψε:
Εγώ θα είμαι κάτω από τη πέμπτη. Να χάσω το shakedown? Ξέρει κανείς που γίνεται φέτος? στο ίδιο μέρος με περυσι?Είναι στο ίδιο μέρος με πέρσι, θα σε δούμε εκεί....
-
Ας ελπίσουμε μόνο να έχουν μείνει μέσα αρκετά WRcars ώστε να απολαύσουμε περισσότερο θέαμα!!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Εγώ θα είμαι κάτω από τη πέμπτη. Να χάσω το shakedown? Ξέρει κανείς που γίνεται φέτος? στο ίδιο μέρος με περυσι?
Είναι στο ίδιο μέρος με πέρσι, θα σε δούμε εκεί....
Saki krata ke mia souvla me kokoretsi gia na se anagnorisoume.Emas tha mas katalavis apo ta pirounia pou tha kratame.
-
Ας ελπίσουμε μόνο να έχουν μείνει μέσα αρκετά WRcars ώστε να απολαύσουμε περισσότερο θέαμα!!
-
Παιδιά, οι προσβάσεις που αναφέρονται στο επίσημο site του αγώνα ως Μέτριας Βατότητας Χωματόδρομοι (ΧΧ) τι είδους είναι; Περνάμε με 307 η 106 η θα έχουμε πρόβλημα;
-
Ο χρήστης billf έγραψε:
Παιδιά, οι προσβάσεις που αναφέρονται στο επίσημο site του αγώνα ως Μέτριας Βατότητας Χωματόδρομοι (ΧΧ) τι είδους είναι; Περνάμε με 307 η 106 η θα έχουμε πρόβλημα;Ο χαρακτηρισμός βατότητας των προσβάσεων είναι πάντοτε σχετικός.
Ένα παράδειγμα
Μπορεί να είναι ένας δρόμος όντως βατός με τα αυτοκίνητα που ανέφερες, αλλά μια ιδιαιτερότητα του δρόμου( πχ ένα σκαλοπάτι) να τον κάνει επικίνδυνο και άβατο μετά από το πέρασμα κάποια αυτοκίνητων.
Θα θυμούνται όλοι όσοι χρησιμοποίησαν πέρυσι την κοπάνα για το γνωστό σημείο με τα νερά στο Ρεγγίνι, ότι στα πρώτα αυτοκίνητα όλα ήταν καλά.Μετά από λίγο σκάψιμο είδαμε και SUV να μην μπορούν να περάσουν.Προσωπικά εδώ και λίγα χρόνια έχω βάλει στον χρηματικό προυπολογισμό για το Ακρόπολις και την δαπάνη της ενοικίασης ενός αυτοκίνήτου,γιατί όλο και κάποιο 'παράσημο' παίρνεις από το Ακρόπολις που πολλές φορές στιχίζει πολύ.Η παρέα μου είναι συνήθως μαζί με μένα τριμελής και μας έρχεται πολύ φθηνά και κυρίως δεν υπάρχει καθόλου άγχος.
-
ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ SAKINEN, ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΧΩΡΑΝΕ ΤΟ ΠΟΛΛΗ 1000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΠΛΑΚΩΣΟΥΝ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ? ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΟΛΩΝ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑΡΑΝΤΕΛΑ. ΜΗΠΩΣ Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ? ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΙΡΦΑΚΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ SHAKEDOWN ΧΑΛΑΡΑ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΕΤΟΣ. -
Ο χρήστης billf έγραψε:
Παιδιά, οι προσβάσεις που αναφέρονται στο επίσημο site του αγώνα ως Μέτριας Βατότητας Χωματόδρομοι (ΧΧ) τι είδους είναι; Περνάμε με 307 η 106 η θα έχουμε πρόβλημα;Είναι δύσκολοι για συμβατικό αυτοκίνητο, είδικά αν είναι 'σαύρα'. Πρέπει γενικά να πηγαίνεις πολύ σιγά, πράγμα που εμποδίζει τους πιο γρήγορους (4Χ4) να κινηθούν, μπλοκάροντας την πρόσβαση. Αν πάλι έχεις κανένα νοικιάρικο και δεν φοβάσε ότι θα σπάσει, μπορείς να το κάνεις εύκολα. Καλό είναι στα ΧΧ (και Χ βεβαίως) να ΜΗΝ μπαίνουν τα κανονικά μας αυτοκίνητα. Βοηθάμε έτσι όλους τους θεατές και τον αγώνα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ας ελπίσουμε μόνο να έχουν μείνει μέσα αρκετά WRcars ώστε να απολαύσουμε περισσότερο θέαμα!!Μεγάλος προβληματισμός μου πάντως το μήκος της ειδικής, μόνο 9χλμ.
Από την άλλη, είναι τρίτη άρα μετά υπάρχει σέρβις και τελευταία που αν και μικρή σε μήκος, τα λίγα δεύτερα ίσως να μαζεύονται.
Τα πηδήματα λόγο κόσμου, βλέπω να τα αποφεύγω. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Εγώ θα είμαι κάτω από τη πέμπτη. Να χάσω το shakedown? Ξέρει κανείς που γίνεται φέτος? στο ίδιο μέρος με περυσι?
Saki krata ke mia souvla me kokoretsi gia na se anagnorisoume.Emas tha mas katalavis apo ta pirounia pou tha kratame.
Ειναι πρωί για κοκορετσι πατέρα Οι μπουγατσες είναι καλύτερες για το πρωί. Κατά τις 11 υπολογίζω να μαι στην αφετηρία. Το μεσημέρι πριν την SS της Λιλαιας χτυπάμε και ένα κοκορετσακι
-
Ο χρήστης sakinen έγραψε:
Ειναι πρωί για κοκορετσι πατέρα Οι μπουγατσες είναι καλύτερες για το πρωί. Κατά τις 11 υπολογίζω να μαι στην αφετηρία. Το μεσημέρι πριν την SS της Λιλαιας χτυπάμε και ένα κοκορετσακι
Τελικα...όλα τα καλά...τα κάνετε όταν δεν είμαι εγω ετσι??!!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Παιδιά, οι προσβάσεις που αναφέρονται στο επίσημο site του αγώνα ως Μέτριας Βατότητας Χωματόδρομοι (ΧΧ) τι είδους είναι; Περνάμε με 307 η 106 η θα έχουμε πρόβλημα;
Είναι δύσκολοι για συμβατικό αυτοκίνητο, είδικά αν είναι 'σαύρα'.
Πολύ καλή παρατήρηση του Κώστα.Τα αυτοκίνητα τύπου 'σαύρα' ή άλλου είδους 'ερπετού' είναι αποκλεισμένα δια ροπάλου από τις χωμάτινες προσβάσεις του Ακρόπολις, αν ο ιδιοκτήτης τους δεν θέλει να αφήσει το μισό αυτοκίνητό του αμανάτι στη Ρούμελη και να ακούσει τα μπινελίκια της ζωής του.
-
Γιατί αυτό? Αν πχ ανέβω Ελευθεροχώρι από τη Δρυμαία, ή από την Ανάβρα, θα δημιουργήσω πρόβλημα?
Κρατάνε αυτές τις προσβάσεις για κάποια έκτακτη ανάγκη ίσως?
Δεν τις αναφέρουν γιατί έχουν περισσότερες δυσκολίες από τις άλλες?
Ειδικά το Ελευθεροχώρι έχει πολλές προσβάσεις και επιτρέπουν μόνο 2 και βλέπω από Παλιοχώρι να γίνετε χαμός!
Φυσικά και στις υπόλοιπες ειδικές απογορεύουν πολλές προσβάσεις. -
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Γιατί αυτό? Αν πχ ανέβω Ελευθεροχώρι από τη Δρυμαία, ή από την Ανάβρα, θα δημιουργήσω πρόβλημα?
Ειδικά το Ελευθεροχώρι έχει πολλές προσβάσεις και επιτρέπουν μόνο 2 και βλέπω από Παλιοχώρι να γίνετε χαμός!
Φυσικά και στις υπόλοιπες ειδικές απογορεύουν πολλές προσβάσεις.Μιλάς για αυτό Προσοχή: Όσες προσβάσεις δεν αναφέρονται, δεν επιτρέπονται! αλλά στον τίτλο του θέματος δεν φαίνεται.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι και σίγουρα για να το αναφέρουν κάτι περισσότερο θα ξέρουν.- ίσως είναι έξοδοι διαφυγής, ασθενοφόρων, αγωνιστικών (αν κάτι συμβεί στην ειδική), δημοσιογράφων κλπ
- το σημείο που φτάνει στην SS μπορεί να είναι επικίνδυνο για τους θεατές
- να μην υπάρχουν πολλοί ενδιάμεσοι κριτές στο σημείο
- να συγκεντρωθούν οι θεατές σε λιγότερα και ασφαλή σημεία, ώστε να ελέγχονται καλύτερα.
Βλέπεις ότι όλα έχουν σχέση με την ασφάλεια. Αν τώρα πάς σε ένα σημείο το οποίο δεν έχει δοθεί σαν κοπάνα στις 'πρόσβασεις θεατών', καλό είναι να αφήσεις το όχημά σου σε μέρος που σίγουρα δεν εμποδίζει και να κάτσεις σε ένα σημείο που σου παρέχει ασφάλεια, εσένα και του αγώνα. Και βέβαια να αποτρέψεις οποιονδήποτε πάει να κάνει το αντίθετο.
-
Οι προσβάσεις που απαγορεύονται χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της οργάνωσης και συγκεκριμένα (α) ασφαλείας (οδός διαφυγής ασθενοφόρων και άλλων αυτοκινήτων ασφαλείας) (β) πρόσβασης των ΜΜΕ. Παράκληση να μην χρησιμοποιούνται οι προσβάσεις αυτές.
Οσο για τα χαμηλά αυτοκίνητα: όποιος οδηγός τέτοιου αυτοκινήτου νομίζει πως μπορεί να περάσει από ένα δύσβατο χωματόδρομο χωρίς να πάθει ζημιά, χωρίς να αναγκαστεί να το αφήσει στα μισά του δρόμου (και μες-στη-μέση), χωρίς να καθυστερεί τους πίσω του με 'πάρτο από 'δω, έλα-έλα, όπα' κτλ. ας το επιχειρήσει...
Και μια-δυο ακόμα παρακλήσεις (και κακώς δεν γράφονται στο Web site): όταν πηγαίνετε να παρακολουθήσετε: αφήστε το αυτοκίνητό σας όσο το δυνατόν στην άκρη, με χώρο (αν υπάρχει...) να περάσει και άλλος, μην κλείνετε άλλους και, το κυριότερο, να κοιτάζει προς την κατεύθυνση της επιστροφής!
-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Φυσικά και στις υπόλοιπες ειδικές απογορεύουν πολλές προσβάσεις.ΣΤΟ RALLY BOOK 2 ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΕ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΔΙΑΦΥΓΕΙΣ, ΓΙΑ ΣΦςΕΝΟΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Κ.Ο.Κ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΚΡΟΣΙΑ.
ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο NASS, ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ, ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΟΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ.
-
Ο χρήστης deggman έγραψε:
ΣΤΟ RALLY BOOK 2 ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΕ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΔΙΑΦΥΓΕΙΣ, ΓΙΑ ΣΦςΕΝΟΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Κ.Ο.Κ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΚΡΟΣΙΑ.
Τώρα το είδα, ευχαριστώ!
Οπότε καλό είναι να το ακολουθήσουμε πιστά αυτό, ακόμη και αν γνωρίζουμε καλά τις κοπάνες που απογορεύοντε, ώστε να μη δημιουργήσουμε κάποιο πρόβλημα στη διοργάνωση.
Το ρώτησα γιατί είδα πολύ λίγες προσβάσεις στις ειδικές σε σχέση με άλλες χρονιές και το κακό είναι ότι αυτές δημοσιεύοντε από όλα τα έντυπα και έτσι όλοι θα πάνε σε αυτές και πολύ φοβάμαι ότι πολλές θα είναι απροσπέλαστες... Οπότε καλύτερα να διαλέξουμε κάποιες άλλες, λιγότερο γνωνστες, αλλά πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνουμε εμπόδιο και θα τηρήσουμε τους βασικούς κανόνες, που αναφέροντε και πιο πάνω.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ 51ου ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ