-
-
Εγω -αν και ειχα πληρωσει- δεν πηγα γιατι οι συνθηκες ηταν τραγικες εκεινη τη μερα.
Ειχα μιλησει με αρκετο κοσμο που ειχε φθασει νωρις στη πιστα και ειμουν ενημερος για τη κατασταση.
Ειχα ηδη φορεσει στις ζαντες τα σλικ -για να κονταριστω με τα EVO και τα αγωνιστικα- στην νέα κατηγορια OPEN που ειχα κανει register. Επειδη ομως το ταξιδι στην Αττικη οδο με 235/625/17 σλικ και Ε36 Μ3 σε καταστασεις καταιγιδας ηταν επικινδυνο για εμενα και τους οδηγους διπλα μου, καθισα σπιτι και εφτιαξα καφεδακι.
Δυστηχως σε προηγουμενα δυο drift ετρεξα με βροχη και σιγουρα δεν ηταν ευχαριστη εμπειρια ακομη και εαν κερδισα μερικα τσιγκακια.
Προσωπικη αποψη ειναι οτι για την ασφαλεια ολων, τετοια event δεν πρεπει να γινονται σε συνθηκες καταιγιδας, γιατι τα αυτοκινητα δεν εχουν J υποδομη ασφαλειας και ακομη και μια τουμπα μπορει να αποβει μοιραια. Γιατι δηλαδη δεν μπορουσε να αναβληθει το event για μια καλυτερη ημερα, οταν το Μαρτιο δεν υπαρχουν αγωνες και δεν υπαρχει προβλημα προγραμματισμου ?
Προσωπικα δεν θα τρεχω ξανα σε τετοια event εαν δεν καλυπτονται οι προυποθεσεις που θεωρω απαραιτητες για την ασφαλεια αλλα και την ομαλη διεξαγωγη.
Συγχαρητηρια παντως σε ολους οσους ετρεξαν και ακομη περισσοτερο διακριθηκαν σε αυτες τις συνθηκες.
Τωρα, τα οσα αναφερθηκαν παραπανω για τη διαφορα επιπεδου μεταξυ GP/Sideshow και Ελληνικου πρωταθληματος τα θεωρω προσωπικες αποψεις. Ουτε το Ελληνικο πρωταθλημα ειναι DTM, BTCC ουτε τα drift / GP ειναι περιοδευων θιασος κοντρακηδων.
Τυγχανει οτι οσοι απο εμας εχουν παρει τσιγκακι Γενικης καταταξης στα GP εχουμε και τις δυνατοτητες να διαγωνισθουμε στα ισια σε οποιαδηποτε κατηγορια του Ελληνικου πρωταθληματος. Απλα δεν εχουμε αυτοκινητα των 100.000 - 400.000 ευρω, ουτε ομαδες μηχανικων, ουτε τον χρονο και χρημα που απαιτηται για να κερδισουμε ενα πρωταθλημα.
Προσωπικα διατηρω σεβασμο για τη προσπαθεια και το αποτελεσμα ολων των διαγωνιζομενων στο πρωταθλημα ταχυτητας, αναβασεων και ραλλυ. Αυτη τη στιγμη το αμαξι μου σχεδον τελειωνει τη προσαρμογη σε J παραρτημα για να συμμετασχει του χρονου σε λιγες αναβασεις στην Α κατηγορια. Θεωρω οτι η εμφαση πρεπει να ειναι στο πρωταθλημα αλλα:
Αλλα διατηρω επεισης σεβασμο για λιγους οδηγους που με αυτοκινητα βολτας -εστω και γρηγορα- κανουν χρονους σε Μεγαρα και Σερρες που ειναι καλυτεροι απο αντιστοιχους χρονους απο το 95% των διαγωνιζομενων στο πρωταθλημα. Και αυτοι οι οδηγοι εχουν δικαιωμα υπαρξης. Στο Δυτικο κοσμο υπαρχουν πολλα πρωταθληματα που απευθυνονται στο 'μη πρωταθλητη' οδηγο.
Ολοι δικαιουμαστε μια θεση κατω απο τον ηλιο.
-
Ο χρήστης Vlasis_Highlander έγραψε:
Εγω -αν και ειχα πληρωσει- δεν πηγα γιατι οι συνθηκες ηταν τραγικες εκεινη τη μερα.Ειχα μιλησει με αρκετο κοσμο που ειχε φθασει νωρις στη πιστα και ειμουν ενημερος για τη κατασταση.
Ειχα ηδη φορεσει στις ζαντες τα σλικ -για να κονταριστω με τα EVO και τα αγωνιστικα- στην νέα κατηγορια OPEN που ειχα κανει register. Επειδη ομως το ταξιδι στην Αττικη οδο με 235/625/17 σλικ και Ε36 Μ3 σε καταστασεις καταιγιδας ηταν επικινδυνο για εμενα και τους οδηγους διπλα μου, καθισα σπιτι και εφτιαξα καφεδακι.
Δυστηχως σε προηγουμενα δυο drift ετρεξα με βροχη και σιγουρα δεν ηταν ευχαριστη εμπειρια ακομη και εαν κερδισα μερικα τσιγκακια.
Προσωπικη αποψη ειναι οτι για την ασφαλεια ολων, τετοια event δεν πρεπει να γινονται σε συνθηκες καταιγιδας, γιατι τα αυτοκινητα δεν εχουν J υποδομη ασφαλειας και ακομη και μια τουμπα μπορει να αποβει μοιραια. Γιατι δηλαδη δεν μπορουσε να αναβληθει το event για μια καλυτερη ημερα, οταν το Μαρτιο δεν υπαρχουν αγωνες και δεν υπαρχει προβλημα προγραμματισμου ?
Προσωπικα δεν θα τρεχω ξανα σε τετοια event εαν δεν καλυπτονται οι προυποθεσεις που θεωρω απαραιτητες για την ασφαλεια αλλα και την ομαλη διεξαγωγη.
Συγχαρητηρια παντως σε ολους οσους ετρεξαν και ακομη περισσοτερο διακριθηκαν σε αυτες τις συνθηκες.
Τωρα, τα οσα αναφερθηκαν παραπανω για τη διαφορα επιπεδου μεταξυ GP/Sideshow και Ελληνικου πρωταθληματος τα θεωρω προσωπικες αποψεις. Ουτε το Ελληνικο πρωταθλημα ειναι DTM, BTCC ουτε τα drift / GP ειναι περιοδευων θιασος κοντρακηδων.
Τυγχανει οτι οσοι απο εμας εχουν παρει τσιγκακι Γενικης καταταξης στα GP εχουμε και τις δυνατοτητες να διαγωνισθουμε στα ισια σε οποιαδηποτε κατηγορια του Ελληνικου πρωταθληματος. Απλα δεν εχουμε αυτοκινητα των 100.000 - 400.000 ευρω, ουτε ομαδες μηχανικων, ουτε τον χρονο και χρημα που απαιτηται για να κερδισουμε ενα πρωταθλημα.
Προσωπικα διατηρω σεβασμο για τη προσπαθεια και το αποτελεσμα ολων των διαγωνιζομενων στο πρωταθλημα ταχυτητας, αναβασεων και ραλλυ. Αυτη τη στιγμη το αμαξι μου σχεδον τελειωνει τη προσαρμογη σε J παραρτημα για να συμμετασχει του χρονου σε λιγες αναβασεις στην Α κατηγορια. Θεωρω οτι η εμφαση πρεπει να ειναι στο πρωταθλημα αλλα:
Αλλα διατηρω επεισης σεβασμο για λιγους οδηγους που με αυτοκινητα βολτας -εστω και γρηγορα- κανουν χρονους σε Μεγαρα και Σερρες που ειναι καλυτεροι απο αντιστοιχους χρονους απο το 95% των διαγωνιζομενων στο πρωταθλημα. Και αυτοι οι οδηγοι εχουν δικαιωμα υπαρξης. Στο Δυτικο κοσμο υπαρχουν πολλα πρωταθληματα που απευθυνονται στο 'μη πρωταθλητη' οδηγο.
Ολοι δικαιουμαστε μια θεση κατω απο τον ηλιο.
ΕΤΣΙ!!
Ο Βλάσης με κάλυψε απόλυτα .Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν ο φίλος Castor και κατ' επέκτασιν ο ΣΟΑΑ αντιλαμβάνονται ότι κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν γραφικοί όταν οι τοποθετήσεις τους θυμίζουν κυνήγι 'μαγισσών' για να ξορκίσουμε το κακό που έχει βρεί το Πρωτάθλημα (κύρια τους αγώνες ταχύτητας) αναφορικά με τους ανύπαρκτους θεατές του.
-
Στην δεξιοτεχνία που αναφέρεται ο Castor (η οποία μάλιστα ήταν ΑΓΩΝΑΣ, όχι εκδήλωση) ήταν θέμα χρόνου το να θρηνήσουμε ΠΟΛΛΑ θύματα. Ντόνατς γύρω (και πάνω) από το βαρέλι, από ανθρώπους που περνούσαν στα 40 εκατοστά από ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ θεατές με τις πάντες.
Ήξεραν δε ΤΟΣΟ καλά το τι έκαναν, ώστε το βαρέλι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ από τους 'ντονατσάδες' δεν το χτύπησαν. Λογικό άλλωστε μετά τόσες σβούρες ζαλίζεσαι και ξερνάς. Και παίρνεις και 10 παραμάζωμα για έξτρα μπόνους...
Και σε όλη αυτή τη διάρκεια οι οργανωτές να κάνουν τον... ταυρομάχο, προτείνοντας το σώμα τους για να τους ανακόψουν την πορεία.
Οπότε λογική η παρατήρηση-προβληματισμός του Castor τι γίνεται σε εκδηλώσεις (δε μιλάω για κάποια συγκεκριμένη) όπου πιθανώς να είναι και ακόμα λιγότερη η μέριμνα για την ασφάλεια.
Γιατί αν γίνει η στραβή, οι πρωταγωνιστές και το κοινό της βούτας θα ξαναγυρίσουν εκεί, αλλά ο χώρος των αγώνων είναι που θα κατηγορηθεί...
-
Ο χρήστης passat1.8t έγραψε:
...Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν ο φίλος Castor και κατ' επέκτασιν ο ΣΟΑΑ αντιλαμβάνονται ότι κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν γραφικοί όταν οι τοποθετήσεις τους θυμίζουν κυνήγι 'μαγισσών' για να ξορκίσουμε το κακό που έχει βρεί το Πρωτάθλημα (κύρια τους αγώνες ταχύτητας) αναφορικά με τους ανύπαρκτους θεατές του.Που κολλάει φίλε passat1.8t αυτό?
Διάβασες τις τοποθετήσεις μου παραπάνω?
Μην επεκτείνεις τις προσωπικές τοποθετήσεις του υπογράφοντα με τον ΣΟΑΑ! Δεν επεκτείνονται ούτε ταυτίζονται. Ένα απλό μέλος είμαι όπως και τόσοι άλλοι. Το έχω διευκρινήσει κατ'επανάληψη.
Αν δεν το καταλαβαίνεται να σταματήσω να γράφω στην ενότητα με τους Ελληνικούς Αγώνες ώστε να μην μπερδεύεστε και να μην εκτίθεται κατ'επέκταση ο ΣΟΑΑ με τα γραφόμενά μου!
Τέλος εάν με χαρακτηρίσουν γραφικό επειδή στο βωμό του θεάματος κάνου(ν)με εκπτώσεις στην Ασφάλεια μικρό το κακό!
Αλλά ξέχασα το σύγχρονο Δόγμα της τηλεόρασης , αυτό που πουλάει είναι είναι το τρίπτυχο;
Κλάμα - Αίμα - Σπέρμα!!!
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
...Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν ο φίλος Castor και κατ' επέκτασιν ο ΣΟΑΑ αντιλαμβάνονται ότι κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν γραφικοί όταν οι τοποθετήσεις τους θυμίζουν κυνήγι 'μαγισσών' για να ξορκίσουμε το κακό που έχει βρεί το Πρωτάθλημα (κύρια τους αγώνες ταχύτητας) αναφορικά με τους ανύπαρκτους θεατές του.
Που κολλάει φίλε passat1.8t αυτό?
Διάβασες τις τοποθετήσεις μου παραπάνω?
Μην επεκτείνεις τις προσωπικές τοποθετήσεις του υπογράφοντα με τον ΣΟΑΑ! Δεν επεκτείνονται ούτε ταυτίζονται. Ένα απλό μέλος είμαι όπως και τόσοι άλλοι. Το έχω διευκρινήσει κατ'επανάληψη.
Αν δεν το καταλαβαίνεται να σταματήσω να γράφω στην ενότητα με τους Ελληνικούς Αγώνες ώστε να μην μπερδεύεστε και να μην εκτίθεται κατ'επέκταση ο ΣΟΑΑ με τα γραφόμενά μου!
Τέλος εάν με χαρακτηρίσουν γραφικό επειδή στο βωμό του θεάματος κάνου(ν)με εκπτώσεις στην Ασφάλεια μικρό το κακό!
Αλλά ξέχασα το σύγχρονο Δόγμα της τηλεόρασης , αυτό που πουλάει είναι είναι το τρίπτυχο;
Κλάμα - Αίμα - Σπέρμα!!!
Φίλε Castor (το φίλε το εννοώ ),
Σχετικά με την σχέση απόψεών σου - απόψεων ΣΟΑΑ ξεκαθάρισες το τοπίο.
Οι προβληματισμοί σου για την ασφάλεια είναι -και πρέπει να είναι- προβληματισμοί όλων των φίλων των αγώνων αυτοκινήτου.
ΟΜΩΣ... όταν λες ότι δεν είσαι εναντίον αυτών των events και τα παραλληλίζεις με τα reality shows, μήπως υποτιμάς την νοημοσύνη μας? Όταν χαρακτηρίζεις αυτά τα events 'πάρεργο θέαμα σε εμποροπανήγυρη' πως θα μας πείσεις για την αντικειμενικότητά σου?
Προσωπικά μετέχω σε τέτοια events με αυτοκίνητο προδιαγραφών ασφαλείας παραρτήματος J, και ο λόγος είναι το σχετικά λογικό κόστος συμμετοχής έναντι ενός πρωταθληματικού event. Για τον ίδιο λόγο θα τρέξω στην ανάβαση της Δημητσάνας, αλλά δεν θα συμετάσχω σε καμμία πρωταθληματική ανάβαση. Εκτός βέβαια και αν βρω sponsor, που στους καιρούς των ισχνών αγελάδων που ζούμε δεν το βλέπω και πολύ πιθανό...
Σε κάθε περίπτωση, είναι άδικο και ρατσιστικό να θεωρείς όσους μετέχουν σε τέτοια events περιοδεύοντα θίασο.
-
Φίλε Castor (το φίλε το εννοώ ),Όπως έλεγα σήμερα στην πίττα στον φίλο deggman , δεν υπάρχει τίποτε το προσωπικό στις συζητήσεις , έστω και στις πολύ έντονες! Η καλή παρέα , η επικοδομητική συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων πάνω στο κοινό μας πάθος , δεν μπορεί να μας χωρίσει αλλά να μας ενώσει!
Σχετικά με την σχέση απόψεών σου - απόψεων ΣΟΑΑ ξεκαθάρισες το τοπίο.
Οι προβληματισμοί σου για την ασφάλεια είναι -και πρέπει να είναι- προβληματισμοί όλων των φίλων των αγώνων αυτοκινήτου.
ΟΚ! Μόνο στο θέμα Ασφάλεια άσε με να έχω λίγο πιο εμπεριστατωμένη 'αποψη!
ΟΜΩΣ... όταν λες ότι δεν είσαι εναντίον αυτών των events και τα παραλληλίζεις με τα reality shows, μήπως υποτιμάς την νοημοσύνη μας? Όταν χαρακτηρίζεις αυτά τα events 'πάρεργο θέαμα σε εμποροπανήγυρη' πως θα μας πείσεις για την αντικειμενικότητά σου?
Το τί αρέσει στον καθένα είναι καθαρά προσωπικό θέμα! Έκανα την αντιπαραβολή με τα reality show , θα μπορούσα να γράψω και την αισθητική που κυριαρχεί στην τηλεόραση ή στα ΜΜΕ γενικώτερα! Ακόμη και με τα τσιγάρα! Είμαι καπνιστής , ξέρω ότι μόνο καλό δεν κάνει στην υγεία μου αλλά μου αρέσει! Και υπάρχουν αρκετοί καπνιστές σε όλο τον κόσμο!Στο γραφείο μου είμαι απομονωμένος ώστε να μην ενοχλώ τους άλλους!
Το τί θα κάνει ο καθένας είναι δικό του θέμα , εφ'όσον δεν ενοχλεί τον άλλον! Έτσι το θέμα της ασφάλειας με ενοχλεί! Με ενοχλεί δεδομένου ότι μπορεί να επηρεάσει εμένα και τον γενικώτερο χώρο που κάνω το χόμπυ μου!Το event δεν το χαρακτήρισα εγώ 'πάρεργο θέαμα σε εμποροπανήγυρη' αλλά απάντησα - ίσως και να είμαι ο μόνος - στην ερώτηση του ααα σύμφωνα με ότι είδα στο GWord!
Πιο πάνω έγραψα ότι δεν με ενδιαφέρει πως θα λέγεται ένα τέτοιο event και το εννοώ πραγματικά! Σας/τους αρέσει το Side Show ok , θέλουνε το πετούγια σώου πάλι εντάξει!
Προσωπικά μετέχω σε τέτοια events με αυτοκίνητο προδιαγραφών ασφαλείας παραρτήματος J, και ο λόγος είναι το σχετικά λογικό κόστος συμμετοχής έναντι ενός πρωταθληματικού event. Για τον ίδιο λόγο θα τρέξω στην ανάβαση της Δημητσάνας, αλλά δεν θα συμετάσχω σε καμμία πρωταθληματική ανάβαση. Εκτός βέβαια και αν βρω sponsor, που στους καιρούς των ισχνών αγελάδων που ζούμε δεν το βλέπω και πολύ πιθανό...
Και καλά κάνεις! Ούτε θα σε πείσω να μην συμμετέχεις σε τέτοια events ούτε να συμμετέχεις σε άλλα! Αυτό το οποίο θα προσπαθήσω προσωπικά να κάνω , να πείσω με τον λόγο , με τις πράξεις και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μπορώ ώστε να υπάρχει δυνατότητα φτηνών (σχετικά πάντα) αγώνων!
Σε κάθε περίπτωση, είναι άδικο και ρατσιστικό να θεωρείς όσους μετέχουν σε τέτοια events περιοδεύοντα θίασο.
Από που προκύπτει αυτό?
Αλλά τώρα που το λές που είναι το κακό?
Οι περιοδεύοντες θίασοι με τους ηθοποιούς τους νομίζω -προσωπική εκτίμηση - ότι προσφέρουν πολύ περισσότερο 'Πολιτισμό' και από την τηλεόραση και από τα περιοδικά!
Δεν φταίει ποτέ η έννοια 'θίασος' αν φταίει κάποιος αυτοί θα είναι οι ηθοποιοί ή ο θιασάρχης!
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
ΥΓ Εχω μια ερωτηση: ΟΚ τη πρωτη φορα, πας βλεπεις 20 παντες απο καποιους. Την επομενη φορα θα πας να ξαναδεις αλλες 20 παντες απο τους ιδιους; Τη μεθεπομενη; Μετα απο ενα χρονο; Στον αγωνα υπαρχει το απροοπτο, εδω;καλημέρα,
πραγματικά είναι παράξενο αλλά η μετατροπή της πίστας σε αλάνα για παντιλίκια και 'donuts' τραβάει κόσμο.Μήπως δεν εχουμε, τελικά, σωστη αγωνιστική παιδεία?.
-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
ΥΓ Εχω μια ερωτηση: ΟΚ τη πρωτη φορα, πας βλεπεις 20 παντες απο καποιους. Την επομενη φορα θα πας να ξαναδεις αλλες 20 παντες απο τους ιδιους; Τη μεθεπομενη; Μετα απο ενα χρονο; Στον αγωνα υπαρχει το απροοπτο, εδω;
καλημέρα,
πραγματικά είναι παράξενο αλλά η μετατροπή της πίστας σε αλάνα για παντιλίκια και 'donuts' τραβάει κόσμο.Μήπως δεν εχουμε, τελικά, σωστη αγωνιστική παιδεία?.
Aπό τις 100 περίπου συμμετοχές οι 85 έτρεχαν GP (χρονομετρημένη δοκιμασία) και οι 15 Drift.
Το γιατί επιμένετε να ασχολείστε με το 15% και με βάση αυτό να γενικεύετε αυθαίρετα και να χαρακτηρίζετε την όλη εκδήλωση, είναι κάτι που ειλικρινά αδυνατώ να κατανοήσω... -
Aπό τις 100 περίπου συμμετοχές οι 85 έτρεχαν GP (χρονομετρημένη δοκιμασία) και οι 15 Drift....Για να καταλάβω! 85 αυτοκίνητα εκ των οποίων πολλά φτιαγμένα 'τίγκα' πηγαίνουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς σε πίστα, χωρίς μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με το J !!!
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Aπό τις 100 περίπου συμμετοχές οι 85 έτρεχαν GP (χρονομετρημένη δοκιμασία) και οι 15 Drift....
Για να καταλάβω! 85 αυτοκίνητα εκ των οποίων πολλά φτιαγμένα 'τίγκα' πηγαίνουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς σε πίστα, χωρίς μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με το J !!!
Παρακολουθω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτη την κουβέντα και με δυο λόγια θα πώ ότι αν απο αυτούς τους 85 κερδίσουν οι ελληνικοί πραγματικοί αγώνες και όχι show τους 15 θα είναι μια τονωτική ένεση!! Αν καταφέρουν να πείσουν τα παιδία που ασχολούνται με τις κόντρες τα drift κ.α. οτι μπορουν με τα ίδια λεφτα να αγωνιστούν με ασφάλεια και να δοκιμάσουν την ταχυτητα τους και όχι τα παντιλίκια τους θα είναι ευτύχημα!! Αυτα... Παντως καλώς υπάρχουν και οι αγωνες και τα side show, drift ή οπως αλλιώς λέγονται! Ο καθένας εκφραζετε ελεύθερα όπως θέλει και μπορεί...
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Aπό τις 100 περίπου συμμετοχές οι 85 έτρεχαν GP (χρονομετρημένη δοκιμασία) και οι 15 Drift....
Για να καταλάβω! 85 αυτοκίνητα εκ των οποίων πολλά φτιαγμένα 'τίγκα' πηγαίνουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς σε πίστα, χωρίς μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με το J !!!
ΟΚ κατανοητό το επιχείρημα και ο προβληματισμός!
Όμως μιλάμε για την μισή πίστα (εκτός οι Κ3-Κ4-Κ5 και η Κ6) και 3 σικέϊν με λάστιχα και στις 3 ευθειούλες που απέμειναν για μείωση της ταχύτητας...
-
Απευθυνομαι σε αυτους που λενε οτι τα sideshow-drif tchallenge κλπ κλπ ειναι 'καρναβαλια' 'καραγκιοζιλικια' κλπ κλπ
Οι Γερμανοι, Βελγοι, Γαλλοι και λοιποι βορειοι ειναι δηλαδη μλκες που κανουν καθε χρονο τετοιες εκδηλωσεις, και εχουν και Ευρωπαικο πρωταθλημα (Hockenheim παρακαλω...)?
Oι Αγγλοι, οπου τωρα εφτασε το αθλημα στην χωρα και εχει τρομερη απηχηση, δεν εχουν αλλους 'σοβαροτερους' αγωνες να οργανωσουν και για αυτο ασχολουνται???
Οι Γιαπωνεζοι που εχουν ολοκληρα πρωταθληματα για αυτο το αθλημα, ειναι ηλιθιοι?
Για πειτε μου και το αλλο. Ποσοι απο αυτους τους υπερπρωταθλητες των ελληνικων αγωνων, θα μπορουσα να βγαλουν ολη την πιστα με το πλαι, ενω παραλληλα να τρεχουν εναντια στο χρονομετρο ή εναντια σε αλλα αυτοκινητα. Κανονικως αγωνας σιρκουι δηλαδη οπου τα αυτοκινητα να πηγαινουν υποχεωτικα με το πλαι?? Ε για πειτε μου, ποσοι απο αυτους που κοπτονται για τους ελληνικους αγωνες και την σοβαροτητα η οχι των sideshow?
Δεν εχω καμμια προθεση να μειωσω τοιυς ελληνες οδηγους αγωνων, και ουτε να υπονοησω οτι δεν ξερουν να οδηγουν. Απλως ειμαι σιγουρος οτι αυτοι που βγαινουν και φωναζουν για τα drift show....Οσα δεν φτανει η αλεπου.....
Κυριοι, αν στα drift chalenge πανε 10 χιλιαδες κοσμος και στα σιρκουι 100, τοτε δεν φταινε ουτε οι λεσχες που τα οργανωνουν ουτε φυσικα ο κοσμος που προτιμαει να βλεπει τα drift....Aν ειναι δυνατον να κατηγορειτε τον κοσμο οτι 'αφου προτιμαει αυτα απο τους 'πραγματικους' αγωνες, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ'....(το ακουσα και αυτο).
ΕΣΕΙΣ φταιτε, γιατι τα drift εχουν ΘΕΑΜΑ, κατι που λειπει απο ολους τους αλλους αγωνες δυστυχως. Εχω παει και σε σιρκουι και σε αναβαση, και βαρεθηκα την ζωη μου την ιδια.....Αλλο. Ρωτησατε αυτους που συμμετεχουν στο drift challenge αν θελουν να τρεξουν σε αγωνες ταχυτητας? Γιατι καποιοι λενε οτι 'καλο ειναι να πεισουν αυτα τα παιδια οτι με τα ιδια λεφτα μπορουν αντι για παντιλικια να τρεξουν σε εναν κανονικο αγωνα'
Εμενα πχ (και ειμαι σιγουρος το 99% των υπολοιπων driftακηδων), ΔΕΝ μας ενδιαφερει να τρεξουμε σε 'κανονικο' αγωνα. Και φυσικα τα λεφτα δεν εχουν καμμια σχεση....Μην λεμε αστεια πραγματα.Castor, oταν αυτα τα 85 αυτοκινητα πανε μονα τους στην πιστα, παλι τιγκα τρεχουν και σε ολη την πιστα, τα ιδια μετρα ασφαλειας (δεν) εχουν...
KKot, μια χαρα αγωνιστικη παιδεια εχουμε, και ανταμειβουμε εκεινους που προσφερουν ΘΕΑΜΑ
Α και κατι αφιερωμενο σε ολους:
-
Aπό τις 100 περίπου συμμετοχές οι 85 έτρεχαν GP (χρονομετρημένη δοκιμασία) και οι 15 Drift.
Το γιατί επιμένετε να ασχολείστε με το 15% και με βάση αυτό να γενικεύετε αυθαίρετα και να χαρακτηρίζετε την όλη εκδήλωση, είναι κάτι που ειλικρινά αδυνατώ να κατανοήσω...Προφανως γιατι οι περισσοτεροι θεατες ερχονται για να δουν αυτο το 15% και οχι τους αλλους του GP.
Επισης τις εκπτωσεις σε θεματα ασφαλειας με την προφαση οτι εχουν μπει λαστιχα στις ευθειες δε πρεπει να τις δεχεται κανεις γιατι απλα η στραβη (λεγε με τουμπα) μπορει να γινει με ενα μονο τροχο εκτος πιστας και με ελαχιστα χιλιομετρα. Επειδη λειπει η επαφη που ειναι ψωμοτυρι στους αγωνες ταχυτητας, δε σημαινει **για κανενα λογο **οτι η πιστα ειναι ακινδυνη. Το αν καποιος μπαινει στη πιστα σαν ιδιωτης και ρισκαρει ειναι επιλογη του, σε οργανωμενες διοργανωσεις ομως παει η επιλογη του ατομου και αρχιζει η ευθυνη της οργανωσης. Ή μαλλον θα επρεπε να αρχιζει.
Φιλε kacey προσωπικα δε ζηλευω καθολου τις συνηθειες τις MAX Power generation. Ναι αυτα γινονται στο εξωτερικο, ακομη και σε παρκινκ απο super market αλλα αυτοι που συμμετεχουν αντιμετωπιζονται το ιδιο μπλαζε απο τους παραδοσιακους. Και κυριως το κοινο των δυο μορφων αγωνων ειναι στη συντριπτικη του πλειοψηφια διαφορετικο. Ρωτηστε τον Richard West που προσπαθησε να φερει την MAX Power generation στις κερκιδες του BTCC τι καταφερε...
ΥΓ Οι πρωταθλητες των αγωνων κερδισαν τον τιτλο τους με κριτηριο την ικανοντητα τους να κινηθουν απο το Α στο Β οσο το δυνατο πιο γρηγορα. Μπορει να κανουν καλα drift, μπορει και οχι. ΕΙναι παντελως ασχετο με τον τιτλο τους.
ΥΓ2 Θεαμα στην πιστα ειναι η μαχη ροδα με ροδα. Αν εβλεπες φετινο ενιαιο θα επαιρνες μια μικρη γευση.
-
...
Επισης τις εκπτωσεις σε θεματα ασφαλειας με την προφαση οτι εχουν μπει λαστιχα στις ευθειες δε πρεπει να τις δεχεται κανεις γιατι απλα η στραβη (λεγε με τουμπα) μπορει να γινει με ενα μονο τροχο εκτος πιστας και με ελαχιστα χιλιομετρα. Επειδη λειπει η επαφη που ειναι ψωμοτυρι στους αγωνες ταχυτητας, δε σημαινει **για κανενα λογο **οτι η πιστα ειναι ακινδυνη. Το αν καποιος μπαινει στη πιστα σαν ιδιωτης και ρισκαρει ειναι επιλογη του, σε οργανωμενες διοργανωσεις ομως παει η επιλογη του ατομου και αρχιζει η ευθυνη της οργανωσης. Ή μαλλον θα επρεπε να αρχιζει.
...
ΥΓ2 Θεαμα στην πιστα ειναι η μαχη ροδα με ροδα. Αν εβλεπες φετινο ενιαιο θα επαιρνες μια μικρη γευση.Συμφωνώ απόλυτα και νομίζω ότι η διοργανώτρια λέσχη το γνωρίζει και αποδέχεται την τυχόν ευθύνη της.
Για το ΥΓ2 επίσης είμαι απόλυτα σύμφωνος καθώς πρόκειται για την πιό αγαπημένη μου μορφή αγώνων .
-
Μισο λεπτακι....
Κατ'αρχας αναφερομαι σε καθαροαιμο drift challenge. Δεν μιλαω για σβουριλικια burn outs κλπ κλπ αηδιες τυπου Max Power που μπορει να κανει ο καθενας μας, και που οντως καταντανε κουραστικα μετα απο καποια φαση.
Το drift challenge ειναι να μπορεις να παρεις ολη την στροφη με οσο το δυνατον μεγαλυτερη γωνια και ταχυτητα παραλληλα.οπως εσυ λες
Οι πρωταθλητες των αγωνων κερδισαν τον τιτλο τους με κριτηριο την ικανοντητα τους να κινηθουν απο το Α στο Β οσο το δυνατο πιο γρηγορα
Ειναι λιγοτερο σημαντικη ικανοτητα (η πιο ευκολο) να μπορεις να παρεις ια στροφη με το πλαι??? Δηλαδη να ξεκινησεις ενα αψογα ελεγχομενο drift και να το διατηρησης σε ολη την Κ9? Η μηπως αυτο δεν ειναι θεαμα?
Εγω ειπα, βαλτε ολους αυτους τους οδηγους αγωνων σε μια πιστα, και πειτε τους να τρεξουν σε ζευγαρια knock out μεταξυ τους αλλα να ειναι υποχρεωτικο να πηγαινουν με το πλαι. Για να δουμε, τι θα καταφερουν...Αυτο που θελω να πω ειναι οτι και οι οδηγοι του Drift challenge εχουν ικανοτητες (και σε ορισμενα πραγματα βλεπε drift ισως ειναι και καλυτεροι απο τους οδηγους αγωνων), και δεν ειναι απλως κοντρακηδες που τους παραχωρηθηκε η πιστα και μπηκαν να ξεσαλωσουν.
Οσο για το θεαμα, δεν εχω δει ενιαιο, πιστευω οτι θα ειναι θεαματικο, αλλα δεν φτανει μονο το ενιαιο φιλε μου. -
Σαφως και το ενιαιο δε φτανει, γιαυτο και πλεον ειμαστε 70 στα Μεγαρα. Αλλα πολλοι απο τους φετινους αγωνες ηταν πρωτυπα για το πως θα επρεπε να ηταν το πρωταθλημα ταχυτητας σε επιπεδο κοντρας, ανταγωνισμου δηλαδη θεαματος.
Κατα τα αλλα θεωρω οτι η οδηγηση ειναι ικανοτητα συνθετη και νομιζω οτι μπορει να μετρηθει καλυτερα στα πλαισια μιας ειδικης διαδρομης ή ενος γυρου στη πιστα. Σε τετοιες συνθηκες υπαρχουν κατα τη γνωμη μου σαφως περισσοτερες προκλησεις απο οτι η πλαγιολισθηση σε μια συγκεκριμενη στροφη. Με αλλα λογια ικανοτητα ειναι και το drift αλλα υποσυνολο της αγωνιστικης οδηγησης. Με αυτη τη λογικη αν καποιοι εχουν να αποδειξουν κατι αυτοι ειναι οι πλαγιοι και οχι οι παραδοσιακοι. Αλλα τεσπα δε μου αρεσει αυτοι η λογικη. Ο καθενας ειναι θαυμαστος (απο το κοινο του) στον τομεα του.
Τωρα ειναι θεαμα το drift ή οχι, για μενα δεν ειναι, για εσενα ομως ειναι και αυτο το σεβομαι απολυτα.
-
[[/quote]
Ειναι λιγοτερο σημαντικη ικανοτητα (η πιο ευκολο) να μπορεις να παρεις ια στροφη με το πλαι??? Δηλαδη να ξεκινησεις ενα αψογα ελεγχομενο drift και να το διατηρησης σε ολη την Κ9? Η μηπως αυτο δεν ειναι θεαμα?
Εγω ειπα, βαλτε ολους αυτους τους οδηγους αγωνων σε μια πιστα, και πειτε τους να τρεξουν σε ζευγαρια knock out μεταξυ τους αλλα να ειναι υποχρεωτικο να πηγαινουν με το πλαι. Για να δουμε, τι θα καταφερουν....[/quote]
Εντελως φιλικα και χωρις να θελω να παρεξηγηθουν τα λογια μου. Εχεις παρακολουθησει ποτε αγωνα ραλλυ???αν ειχες παρακολουθησει θα παρατηρουσες οτι κυριως στο χωμα που χρειαζεται και λιγοτερο στην ασφαλτο οπου χρειαζεται πολυ λιγοτερο τα αυτοκινητα driftαρουν και μαλιστα με μεγαλες ταχυτητες,σιγουρα πολυ μεγαλυτερες απο της Κ9 στα μεγαρα!σωστα?δεν μπορεις λοιπον φιλε μου να βγαινεις και να προκαλεις αυτους τους οδηγους να driftαρουν στα μεγαρα η στα οποια μεγαρα ,γιατι γι αυτους το drift με το αυτοκινητο ειναι μια πολυ φυσικη και αναγκαια κινηση γι αυτο που κανουν και το χουν κανει τοσες φορες που ειναι κατι πολυ απλο γι αυτους,σαν να αλλαζουν γρηγορα ταχυτητες ασ πουμε...διαφωνεις?αν κανω καποιο λαθος διορθωσε με αλλα αυτη ειναι η αποψη μου!βεβαια υπαρχουν και οι εξαιρεσεις αλλα ωσ επι το πλειστον αυτο ισχυει!
-
Ρωτηστε τον Richard West που προσπαθησε να φερει την MAX Power generation στις κερκιδες του BTCC τι καταφερε...Nαι Κωστα οπως το ειπες στις κερκιδες του BTCC !!!
Eδω oμως που; στις κερκιδες του GTCC...?!!!K παλι εχει αρχισει αυτη η συζητηση που ουτως ή αλλιως δεν βγαζει πουθενα. Οι μεν πιστευουν οτι τα Sideshow ειναι για αυτους που δεν εχουν καμια σχεση με τους αγωνες, ειναι του χαβαλε, ειναι κουλοι, δεν εχουν καμια θεση στις ειδικες, ριχνουν κ επιβαρυνουν το επιπεδο των ελληνικων αγωνων κλπ κλπ κλπ. Εγω πιστευω πως χρειαζονται κ αυτα για να υπαρχει ποικιλια, προσκληση σ ανθρωπους να ερθουν στην πιστα να εκτονωθουν, να δουν κ ισως να εχουν καποια ερεθισματα που μπορει οι ιδιοι να μην ειχαν ποτε κ απο κανεναν, κ πιθανον χωρις να ειχαν την ευκαιρια καμιας διαπαιδαγωγησης για το τι ειναι κ τι δεν ειναι αγωνιστικη οδηγηση, χωρις καποιος να τους ξεστραβωσει απο τις πλατειες λιμανακια βουτες κλπ.
3 thread ανοιξαν με ουσιαστικα το ιδιο θεμα, τα αιματα εχουν αρχισει κ αναβουν με καποιους χαρακτηρισμους ειδικοτερα σ αλλο thread.
Κ τελικα δεν καταληγουμε καπου, ο καθενας θα εχει διαφορετικη αποψη.Οι αγωνες θα ειναι αγωνες κ αυτα που προσφερουν (για οδηγους κ θεατες) ειναι κατι το τελειως διαφορετικο κ ασχετο μ αυτο που θα προσφερει καποιο show. Αλλα τουλαχιστον για μενα το ενα δεν αποκλειει το αλλο.
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Ρωτηστε τον Richard West που προσπαθησε να φερει την MAX Power generation στις κερκιδες του BTCC τι καταφερε...
Nαι Κωστα οπως το ειπες στις κερκιδες του BTCC !!!
Eδω oμως που; στις κερκιδες του GTCC...?!!!Ωπα Κλεισθενη, δε το εξηγησα σωστα. Αυτος ο κυριος (που σημειωτεον ειχε χρονια θητειας ως κυνηγος χορηγιων στη Williams πριν αναλαβει το BTCC) επεσε **εξω **στην εκτιμηση του οτι αυτο το κοινο μπορει να στεριωσει στις κερκιδες ενος ωριμου πρωταθληματος. Πολυ απλα προκειται για αλλο κοινο. Γιαυτο και δε δεχομαι προβληματισμους σχετικα με το γιατι οι θεατες ερχονται στους μεν και δεν ερχονται στους δε. Προκειται στη πλειοψηφια του για διαφορετικο κοινο.
Sideshow