-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μια και το είπα, ας βάλω και εγώ μια ερώτηση: τι χαρακτηριστικό έκανε ο Βάλντεγκαρντ σε σχέση με τον Μουνάρι στην τελευταία ΕΔ του ράλι Σαν Ρέμο του 1976 ? (νομίζω)Tην έχω ακούσει την ιστορία, αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες και δεν...θυμάμαι βέβαια .
Νομίζω ότι μία ειδική πριν το τέλος είχαν 10 δευτ διαφορά (μπροστά ο Βαλντεγκαρντ). Για να γίνει 'δίκαια' η τελευταία ειδική και να κερδίσει ο καλύτερος, ο manager της Lancia (Fiorio ?), εκατσε μπροστά στο αυτοκίνητο του Βάλντεγκαρντ μετά το σήμα της εκκινησης για 10 δευτ. Τελικά κέρδισε ο Βάλντεγκαρντ για 4 δευτ. Το θυμάμαι γιατί αυτή ήταν και η τελευταία φορά που οδήγησε για την Λάντσια.(Αν κάνω κάτι λάθος, διορθώστε)
-
Χμμμ, η έκδοση που ξέρω εγώ είναι διαφορετική
Ο Βάλντεγκαρντ ήταν μπροστά αλλά ο Φιόριο (Ιταλική Μαφία ) του λέει πως, επειδή είναι το Σαν Ρέμο, πρέπει να αφήσει το Μουνάρι να κερδίσει. Ο Σουηδός 'τα πήρε' φυσικά και έκανε το εξής: στην τελευταία ειδική είχαν διαφορά 4 sec οπότε με το 'Go' του κριτή βγάζει το χέρι έξω από το παράθυρο, μετράει 1-2-3-4 δευτερόλεπτα με τα δάχτυλα (ώστε να ξεκινήσουν ισοπαλία ) και μετά κάνει έναν υπερχρόνο και κερδίζει την ειδική και βέβαια και τον αγώνα
Νομίζω μετά απολύθηκε από τη Lancia και ποτέ δεν ξαναδούλεψε για αυτούς (γιαυτό λέω στον DAP πως δεν μπορεί να είχε σχέση με τη Lancia-Martini που ήταν μετά το '83).
-
Μια και λέμε για 'Ιταλική Μαφία', άλλη μια ερώτηση (φαίνεται θα ειδικεύομαι τι χαρακτηριστικό έγινε στο ράλι Σαν Ρέμο 10 χρόνια μετά το παραπάνω περιστατικό ?
(Δεν δίνω άλλη βοήθεια γιατί είναι πολύ εύκολο και γνωστό)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μια και λέμε για 'Ιταλική Μαφία', άλλη μια ερώτηση (φαίνεται θα ειδικεύομαι τι χαρακτηριστικό έγινε στο ράλι Σαν Ρέμο 10 χρόνια μετά το παραπάνω περιστατικό ?(Δεν δίνω άλλη βοήθεια γιατί είναι πολύ εύκολο και γνωστό)
polla
1o katigorisane tin pego gia paranomes podies pu edinan aerodinamiki ipovoithisi me apotelesma na apoklisti i oama tis pug
2o team orders gia na kerdisi o allen
-
Πρωτα πρωτα για το 1976.Η συμφωνια τπου προυπηρχε ηταν να μην συναγωνισθουν και να ειναι νικητης ο πρωτος μεχρι την τελευταια ειδικη.
Ο θεος ηταν μπροστα 4' και ενω ο κριτης του δινει GO o Fiorio που εκανε τον αδιαφορο γυρναει και του μετραει 1-2-3-4 GO.
O θεος νικησε με 4' και αμεσως τηλεφωνησε στον Ασκροφτ της Φορντ.Οσον αφορα το 1986 το μονο που βλεπω ειναι το 1-2-3 της Λαντσια.
Α ναι και τη μεγαλη ατυχια του Αλλεν.Εγινε για 10 μερες μονο Παγκοσμιος Πρωταθλητης.
Αλλη πονεμενη ιστορια.Μολις το εδωσα ,ειδα οτι ειμαι δευτερος.Συγνωμην.
-
Ο B.Waldegard οδηγησε ξανα για την LANCIA στο Σαφαρι του 1992.Οπου η HF Integrale επιασε φωτια και κινδυνευσε η ζωη του συνοδηγου του Gallaher.
Περιμενω αλλα επτα ονοματα.
Ανθελετε βοηθεια οριστε.Τρεις οδηγησαν το 1983.ενας το 84,ενας το 86 και δυο το 1992. -
Ο χρήστης Greg έγραψε:
polla1o katigorisane tin pego gia paranomes podies pu edinan aerodinamiki ipovoithisi me apotelesma na apoklisti i oama tis pug
2o team orders gia na kerdisi o allen
Όχι απλώς team orders.
Αυτό που έγινε στην προτελευταία ειδική ήταν μια ντροπιαστική ημέρα για τα rally και τη Lancia. Να παρκάρει το αυτοκίνητο ο Biazion μέσα στην ειδική και πίσω του ο Cerrato. Μετά να ξεκινούν και να κάνουν παρέλαση μπροστά από τους θεατές με την εξωφρενική ταχύτητα των 20 χλμ. για να κερδίσει ο Allen.
Η πλάκα είναι ότι όταν ρωτήθηκε ο Fiorio έκανε τον ανήξερο.Ολοκληρώθηκε η παρωδια με την απόφαση των αγωνωδικών για την Peugeot.
-
Μετα απο ολα αυτα τα καμωματα του Καισαρα/Ρασπουτιν/Φιοριο,μα και μια ευκολη ερωτηση.
Εως το 1967 λεγοταν ΡΑΛΛΥ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ.Απο το 1972 και μετα πως λεγεται ? -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Ο B.Waldegard οδηγησε ξανα για την LANCIA στο Σαφαρι του 1992.Οπου η HF Integrale επιασε φωτια και κινδυνευσε η ζωη του συνοδηγου του Gallaher.Περιμενω αλλα επτα ονοματα.
Ανθελετε βοηθεια οριστε.Τρεις οδηγησαν το 1983.ενας το 84,ενας το 86 και δυο το 1992.Jean-Claude Andruet
Adartico Vudafieri
Pentti Airikkala ( )
Francisco Mayorga
Kalle Grundel
Andrea Aghini
Philippe BugalskiΠατέρα οι 4 πρώτοι το 83.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Μετα απο ολα αυτα τα καμωματα του Καισαρα/Ρασπουτιν/Φιοριο,μα και μια ευκολη ερωτηση.
Εως το 1967 λεγοταν ΡΑΛΛΥ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ.Απο το 1972 και μετα πως λεγεται ?San Remo
-
ΠΕΤΑΓΟΜΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΜΑΘΕΝΩ ΤΟΣΑ. ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΠΩΣ ΛΕΓΟΤΑΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Η EIΔΙΚΗ ΣΤΟ ΡΑΛΙ ΣΟΥΗΔΙΑΣ?
Η ΕΙΔΙΚΗ ΛΕΓΟΤΑΝ HARA 2 . -
Ο χρήστης deggman έγραψε:
ΠΕΤΑΓΟΜΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΜΑΘΕΝΩ ΤΟΣΑ. ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΠΩΣ ΛΕΓΟΤΑΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Η EIΔΙΚΗ ΣΤΟ ΡΑΛΙ ΣΟΥΗΔΙΑΣ?
Η ΕΙΔΙΚΗ ΛΕΓΟΤΑΝ HARA 2 .Eksharad
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Adartico VudafieriA, έχω αρχίσει να γερνάω... Ηταν αφίσα-'σαλόνι' των 4Τ τον Ιούλιο του 1983 με την 037 στο Ακρόπολις...
Για τους υπόλοιπους υποκλίνομαι
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Adartico Vudafieri
A, έχω αρχίσει να γερνάω... Ηταν αφίσα-'σαλόνι' των 4Τ τον Ιούλιο του 1983 με την 037 στο Ακρόπολις...
Για τους υπόλοιπους υποκλίνομαι
Το rallybase να είναι καλά
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Francisco Mayorga
Ποιος ειναι αυτος ?
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Francisco Mayorga
Ποιος ειναι αυτος ?
Αργεντίνος οδηγός, έτρεχε στα τοπικά της Ν.Αμερικής αρχές 80 με Saab 900 και έχει κάνει 2 γύρους Αργεντινής του παγκοσμίου το 83 και το 86. Το 83 με Lancia Martini Racing 037.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
**ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣθεμα 1ον**
Ποτε εκανε την εμφανιση του καποια μορφη Road Book ?ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το 1911 εγινε ενας αγωνας απο το EDIMBURG μεχρι το WINTERMERE.
Στους αγωνιζομενους ειχε δοθει απο ενας χαρτης που εδειχνε σημειωμενες τις διασταυρωσεις και με μιλια την αποσταση απο την αφετηρια και την προηγουμενη διασταυρωση.Επισης ειχε τις γεφυρες ,αποτομες στροφες,ονοματα εκκλησιων και pubs (αυτο δα ελειπε) μικρων χωριων. -
ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Θεμα 2ον
'Δεν ειχα ποτε στο μυαλο μου να γινομουν οδηγος αγωνων.Μεχρι τα 13 μου φαινοταν οτι η μοιρα μου με προοριζε για πρωταθλητη του ski-jumping.
Η δουλεια του πατερα μου ηταν να φτιαχνει σκι και ολον το χειμωνα στην Φιλανδια ασχολιομουν με αυτα αλλα ξαφνικα αρρωστησα απο πολυομελιτιδα.
Επειδη επρεπε να κανω καθημερινα 50 χλμ.για την θεραπεια μου και τα ποδια μου δεν αντεχαν ουτε ποδηλατο να κανω,αναγκαστηκα να χρησιμοποιω την Jaguar MK I της μητερας μου.Ετσι εμαθα να οδηγω και αργοτερα ελαβα μερος στο πρωτο μου ραλλυ.Ειχαμε εξοδο απο τον δρομο και χρειαστηκε η βοηθεια αλλων για να επανελθουμε,αλλα ενοιωσα οτι αυτο ηταν που ηθελα να κανω.'ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Francisco Mayorga
Ποιος ειναι αυτος ?
Αργεντίνος οδηγός, έτρεχε στα τοπικά της Ν.Αμερικής αρχές 80 με Saab 900 και έχει κάνει 2 γύρους Αργεντινής του παγκοσμίου το 83 και το 86. Το 83 με Lancia Martini Racing 037.
Εισαι σιγουρος ? Και τι εκανε ?Τερματισε ?Ουζα ?Θα με κανεις να ψαχνω βιβλια και βιβλια.
Εν τελει εγω εχω καποιον αλλον.Τον Κενυατη Vic Preston Jr που ηρθε εκτος στο Σαφαρι του 1984. -
Ποιος θεωρειται σαν ο πρωτος εργοστασιακος οδηγος ?
Με οσο το δυνατον πιο λεπτομερειες .Ειπαμε να μαθαινουν τα πιτσι που λεει και καποιοα ψυχη .
Quiz WRC