-
Ρε λαζαρε μη διαβαζεις τις βλακειες των περιοδικων και ειδικα του DRIVE.Μονο στο drive ακουστηκε αρνητικο σχολιο απο ενα συγκεκριμενο δημοσιογραφο οτι και καλα δεν εχει την αντρικη αισθηση της 156 πριν το 2000 οπου μπηκε το περιβοητο vdc.Επειδη εχω μιλησει και με αλλους δημοσιογραφους του drive opos πχ patelos μου ειπε οτι το τιμονι ειναι διαβητης.Επειδη εχω οδηγησει και 156 ναι συμφωνω δεν ειναι τοσο βαρυ αλλα ειναι λιγο πιο βαρυ απο 147 τιμονι αλλα αυτο που μετραει ειναι οτι ειναι υπερ του δεοντος ακριβες.Οσοι γνωριζουν με το που στριψεις το τιμονι της 156 εχει για καποια χιλιοστα του δευτερολεπτου ενα μικρο χασιμο πριν ακουσει την εντολη του οδηγου.Η gt καταλαβαινει τα παντα.Στριβει πιο γρηγορα και απο τη σκεψη
-
Παιδιά να ξεκαθαρίσω κάτι:
1)Εχω οδηγήσει το αμαξι μόνο σε test drive.2)Οτι γράφω είναι ότι εγώ εισπράττω.3)Ο χρόνος κυλάει βασανιστικά αργα -
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
με το που στριψεις το τιμονι της 156 εχει για καποια χιλιοστα του δευτερολεπτου ενα μικρο χασιμο πριν ακουσει την εντολη του οδηγου.Αυτό δεν θα τ 'άντεχα νομίζω
-
Ο χρήστης Lazaro έγραψε:
με το που στριψεις το τιμονι της 156 εχει για καποια χιλιοστα του δευτερολεπτου ενα μικρο χασιμο πριν ακουσει την εντολη του οδηγου.
Αυτό δεν θα τ 'άντεχα νομίζω
Kαταρχας μιλαμε με τα στανταρ των τιμονιων των αλφα γιατι αμα μιλησουμε για τα ηλεκτρικα τιμονια αλλων εταιριων η ανταποκριση του τιμονιου στην εντολη του οδηγου ειναι αγνωστη λεξη.Απλως Θελω να σου δειξω πως το τιμονι της gt σε σχεση με το κορυφαιο της 156 ειναι ακομα πιο γρηγορο και πιο σαφες.Οταν λεω χασιμο καποιον χιλιοστων δευτερολεπτου θελω να δωσω τα ευσημα στους μηχανικους της αλφα που μπορεσαν και εκαναν ακομα καλυτερο αυτο το θεικο τιμονι και οχι να πω κατι αρνητικο για το τιμονι της 156 που εχει και θα συνεχισει να εχει το πιο γρηγορο και σαφες τιμονι της κατηγοριας της.
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
με το που στριψεις το τιμονι της 156 εχει για καποια χιλιοστα του δευτερολεπτου ενα μικρο χασιμο πριν ακουσει την εντολη του οδηγου.
Αυτό δεν θα τ 'άντεχα νομίζω
Kαταρχας μιλαμε με τα στανταρ των τιμονιων των αλφα γιατι αμα μιλησουμε για τα ηλεκτρικα τιμονια αλλων εταιριων η ανταποκριση του τιμονιου στην εντολη του οδηγου ειναι αγνωστη λεξη.Απλως Θελω να σου δειξω πως το τιμονι της gt σε σχεση με το κορυφαιο της 156 ειναι ακομα πιο γρηγορο και πιο σαφες.Οταν λεω χασιμο καποιον χιλιοστων δευτερολεπτου θελω να δωσω τα ευσημα στους μηχανικους της αλφα που μπορεσαν και εκαναν ακομα καλυτερο αυτο το θεικο τιμονι και οχι να πω κατι αρνητικο για το τιμονι της 156 που εχει και θα συνεχισει να εχει το πιο γρηγορο και σαφες τιμονι της κατηγοριας της.
Οκ 'Sakiss' εγινες αντιληπτός
-
Παιδες, το τιμονι της 156 εχει μια πολυ μικρη ασαφεια στην μεση!Αυτη ειναι πολυ μικρη και την καταλαβαινει ενας που οδηγαει καθημερινα Αλφασουντ!Τα τεστ που διαβασα εδω, μιλανε για πολυ ακριβες τιμονι, γρηγορο και μερικοι το αποκαλουν το καλυτερο της κατηγοριας!Εδω φαινεται οτι μερικοι δημοσιογραφοι που κανουν τεστ θα μπορουσαν να γραψουν και σε περιοδικα fasion!
Στην GT εχουν εξαλειψει αυτην την μικρη ασαφεια!
Μερσεντε, τεστ εδω, καλο αν οδηγειται απο εναν που θελει σπορ οδηγηση και κομφορτ.Για εναν που θελει σπορ οδηγηση πρωτα, διαλεγει κατι αλλο!
Λοιπον, 335 μοιρα, Ταναγρα-Αραξος, 1976-78!
Το σφυριγμα των J-79 τον θυμαμαι ακομα!
Ενα φανταστικο αεροπλανο, τουλαχιστον σαν σχεδιαστικη συλληψη!
Δυστυχως πολλα ατυχηματα, αλλα υπηρχαν και πολλα τετοια σε χρηση!
Στο χρονικο διαστημα που υπηρετησα 2 θανατηφορα μονο στην 335!
Ποτε σταματησανε να παιτανε?Τι αεροπλανα εχει σημερα η 335?
Σπυρος -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Η sportscoupe σύμφωνα και με τους 4 Τροχούς, είναι η πιο ενδιαφέρουσα οδηγικά merc που έχει βγει ποτέ στην παραγωγή. **Επίσης τα ηλεκτρονικά απενεργοποιούνται τελείως **και επειδή είναι πισωκίνητη χαρίζει απίστευτα χαμόγελα!!!
Άν θυμάμαι καλά σε καμία Mercedes δεν απενεργοποιούνται πλήρως τα ηλεκτρονικά για οποιαδήποτε χλμ./ώρα. Πάνω απο κάποια ταχύτητα (40-50χλμ./ώρα) εάν παρουσιαστεί ολίσθηση στους μπροστινούς τροχούς επεμβαίνουν άμεσα τα ηλεκτρονικά είτε τα έχεις απενεργοποιήσει είτε όχι.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Η sportscoupe σύμφωνα και με τους 4 Τροχούς, είναι η πιο ενδιαφέρουσα οδηγικά merc που έχει βγει ποτέ στην παραγωγή. **Επίσης τα ηλεκτρονικά απενεργοποιούνται τελείως **και επειδή είναι πισωκίνητη χαρίζει απίστευτα χαμόγελα!!!
Άν θυμάμαι καλά σε καμία Mercedes δεν απενεργοποιούνται πλήρως τα ηλεκτρονικά για οποιαδήποτε χλμ./ώρα. Πάνω απο κάποια ταχύτητα (40-50χλμ./ώρα) εάν παρουσιαστεί ολίσθηση στους μπροστινούς τροχούς επεμβαίνουν άμεσα τα ηλεκτρονικά είτε τα έχεις απενεργοποιήσει είτε όχι.
και ως κατοχος μιας sportcoupe θα επιβεβαιωσω πως τα ηλεκτρονικα ακομα και αν τα απενεργοποιησεις θα επεμβουνε και παλι σε περιπτωση που γινει μεγαλη ταρζανια...
το εαν ειναι ευχαριστη οδηγικα... χμμμ... σε απομονωνει αρκετα απο τον δρομο... λιγο η αριστη ποιοτητα κυλισης, λιγο η φοβερη ηχομονωση που βαρας κοφτες και δεν περνεις πρεφα ποτε εφτασες εκει, λιγο το τιμονι που δεν εχει επαναφορα και τελος λιγο η αναρτηση που και παλι δεν ειναι οτι ποιο sport setup που υπαρχει... ολα αυτα λοιπον κοβουνε λιγακι απο την αισθηση. Αλλα το αμαξι μπορει να παει πολυ γρηγορα εαν ζητηθει, προσφεροντας απιστευτη σιγουρια και περιθωρια αντιδρασης (κρατημα, φρενα...) καλυτερα απο την 147 που ειχα παλιοτερα... (αλλωστε αλλο 20 και αλλο 45 χιλιαρικα)
-
Προς:
Βασίλη,Alfasud,KyanO Θόρυβος του κινητήρα του 104 είναι κάτι που δεν ξεχνιέται με τίποτα,εμ...J-79 GE είναι αυτός.
-
Ο χρήστης f104 έγραψε:
Προς:
Βασίλη,Alfasud,KyanO Θόρυβος του κινητήρα του 104 είναι κάτι που δεν ξεχνιέται με τίποτα,εμ...J-79 GE είναι αυτός.
Φαντάσου τά Phantom,πού είχανε δύο τέτοιους!!!
-
Τα F-4 έχουν ακόμα τους J-79.Τα 104 αποσύρθηκαν τέλη Μαρτίου του '93, στην 335 και στην 336 τώρα έχουν τα A-7E&H Corsair.Nτρέπομαι που το λέω αλλά το πλήρες ξενέρωμα,πετάει ένας συμμαθητής σ΄αυτά και είναι πικραμένος,ούτε μετάκαυση δεν έχει,από τον πύραυλο στο τσέσνα.Για τα θανατηφόρα ατυχήματα στα 104 θα πρέπει να αναφέρεσαι στον Ρούλια και στον Μπιμπίκο,Ο Ρούλιας ήταν άτυχος γιατί δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο του,ενώ επιτυχώς χρησιμοποίησε το εκτινασόμενο κάθισμα.
-
J-79/11B αν θυμαμαι καλα!
Ο ιδιος κινητηρας υπαρχει και στο 737 νομιζω χωρις μετακαυση φυσικα και εκει σφυριζει σε ορισμενες στροφες!
F-4 εχω ακουσει σε μια ασκηση ειχαν ερθει τετοια στον Αραξο, ειναι κατι το κτηνωδες!Εχω ενα CD που εχει διαφορους ηχους και αναμεσα στα αλλα και ενα take-off απο ενα F-4!Παροτι το συστημα ηχου που εχω ειναι πολυ δυναμικο, μπορω να παιζω 125-130dB χωρις μεγαλη παραμορφωση, ειναι ενα αστειο μπροστα στην πραγματικοτητα!
Σπυρος -
J-79-GE-11A 15.800 l.b με μετάκαυση.
-
Αναφερομαι σε 2 ατυχηματα, το ενα εγινε οταν η 335 ηταν ακομα στην Ταναγρα, ηταν το 721 που χτυπησε σε ενα βουνο και διαλυθηκε!το ονομα του πιλοτου δεν το θυμαμαι, παντως ηταν ενα νεαρο παιδι!
Το αλλο εγινε οταν η μοιρα ειχε μετακομισει στον Αραξο, τον αριθμο του αεροπλανου δεν τον θυμαμαι,(727?), αλλα θυμαμαι μονο το ονομα του πιλοτου, αλλα οχι το επωνυμο!Σπυρος λεγοταν!Τα επωνυμα που αναφερεις δεν μου θυμιζουν τιποτα!Αυτο το δευτερο χαθηκε στην θαλασσα!
Οχι και Α-7 ρε παιδι μου, αυτα ειναι τα μερσεντε του αερα!!
Σπυρος -
Ο χρήστης f104 έγραψε:
Τα F-4 έχουν ακόμα τους J-79.Τα 104 αποσύρθηκαν τέλη Μαρτίου του '93, στην 335 και στην 336 τώρα έχουν τα A-7E&H Corsair.Nτρέπομαι που το λέω αλλά το πλήρες ξενέρωμα,πετάει ένας συμμαθητής σ΄αυτά και είναι πικραμένος,ούτε μετάκαυση δεν έχει,από τον πύραυλο στο τσέσνα.Για τα θανατηφόρα ατυχήματα στα 104 θα πρέπει να αναφέρεσαι στον Ρούλια και στον Μπιμπίκο,Ο Ρούλιας ήταν άτυχος γιατί δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο του,ενώ επιτυχώς χρησιμοποίησε το εκτινασόμενο κάθισμα.Ελα τωρα, δεν μπορω να διαβαζω χαζα για το αγαπημενο 'fly low, hit hard' Corsairακι ... ειδικα σε σχεση με την σκοτωστρα το 104 που απαιτουσε ειδικο χειρισμο για να μην καρφωσει... Τουλαχιστον ο κουρσαρος κουβαλαει, πολυ πραγμα, χαμηλα και μακρια και ειναι ενας απο τους λιγους αποτρεπτικους παραγοντες που μας εχουν μεινει!
-
Ωχ, δεν ειχα δει οτι εχουμε ενα κορσερικο εδω!
Σπυρος -
Σπύρο πέσαμε σε πορωμένο A-7 τι να κάνουμε.Μερσεντές και μάλιστα Ταξί πως με είδες;Ο Σπύρος που λες είναι ο Ρούλιας που δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο o άλλος μήπως ήταν ο Δαβίλας Κων/νος που χτύπησε στο βουνό στα Μποζαίτικα Αχαίας;Φίλε Κορσέρα και το 104ακι λόγω τον μικρών φτερών μπορούσε να πετάξει πολλή χαμηλά,εντάξει το φορτίο του Κορσέρα δεν το έπαιρνε,αλλά ΟΧΙ και σκοτώστρα ο αστρομαχητής που είχε σπάσει το ρεκόρ ύψους με τον Chuck Yeager και έχει γράψει ιστορία και ακόμα η Νάσα το χρησιμοποιεί για την εκπαίδευση αστροναυτών βλέπε QF-104,άσε με τώρα με την μπουρούχα,εντάξει έχει και αυτό την αξία του πέρνει μπόλικο φορτίο αλλά είναι κουασιμόδος πως να το κάνουμε.
Υ.Γ.Απογείωση A-7 από Άραξο χαλαρά τα πράγματα,Απογείωση 104 τρέμε Γη!!!
-
Οσο και να σπαω το κεφαλι μου δεν θυμαμαι τα ονομα τα τους, ισως τα μαθω απο εναν φιλο που ειμασταν μαζι τοτε και μαλλον αυτος θα τα θυμαται!
Ναι, ειχαν ερθει καποτε κατι Α-7, αθορυβα τελειως και με σπαστα φτερα, ετσι;
Τα 104 ειχαν βγει την δεκαετια του 50 με ενα εξτρα πυραυλο πισω και εκπεδευοντουσαν οι αστροναυτες σε πολυ μεγαλα υψη!Ηταν το πρωτο 'μοντερνο' 2,2 μακ υπερηχιτικο, ετσι;
Ενα αλλο θαυμασιο αεροπλανο ειναι το 102 με δελτα πτερυγες!Τα ειχαμε στην Ταναγρα και τα ειδα οταν πεταξανε για τελευταια φορα για να πανε για παροπλισμο στην Αθηνα!κανανε κατι καταπληκτικες φιγουρες στον αερα, ενα θαυμασιο αεροπλανο!
Σπυρος -
Σπύρο από το Φόρουμ των 4-Τροχών μας βλέπω με δυσμενή μετάθεση στο Φόρουμ της Πτήσης&Διάστημα,και αν δεν υπάρχει Φόρουμ να το ανοίξουμε εμείς γιατί βλέπω να γινόμαστε πολύ.Και Αλφίστι αλλά και 104αρηδες.
-
Ναι τα Α-7Ε έχουν σπαστά φτερά γιατί τα είχε το αμερικανικό ναυτικό και τα είχε χρησιμοποιήση στον πόλεμο του περσικού και μετά τα πήραμε εμείς,να δεις κάτι τρύπες που είχανε απο τα πυρά των Ιρακινών στη άτρακτο.Τα 102 τρομερά αεροσκάφη και πρωτοποριακά σε σχήμα εκείνη την εποχή κρίμα δεν τα πρόλαβα.
Alfa Romeo GT