-
Αφου ρε Νικολα με το που ανοιγεις το eq εχεις αλλη αισθηση του ηχου
-
Τότε είναι κακό το EQ (στην περίπτωση που είναι flat ΔΕΝ πρέπει να αλλάζει ο ήχος).
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Τότε είναι κακό το EQ (στην περίπτωση που είναι flat ΔΕΝ πρέπει να αλλάζει ο ήχος).Έχουν και τα eq των στερεοφωνικών true bypass;
-
Για να καταλάβω, μιλάμε για τα ρυθμιστικά Bass & Treble ή για ξεχωριστή συσκευή ισοστάθμισης?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Τότε είναι κακό το EQ (στην περίπτωση που είναι flat ΔΕΝ πρέπει να αλλάζει ο ήχος).Kai που να το ξερει καποιος πριν προβει σε αγορα?
Ας πουμε για το behringer.Να δωσεις 400 και να καεις,ειναι καπως.
Αν θελει καποιος να εκμεταλευτει το dsp και το dac μπορει να απομονωσει το eq?
Και ποιος ο λογος σε ενα δισκο κλασσικης ας πουμε να επεμβεις στο συχνοτικο φασμα με το eq?
Ειναι δυνατον να δει καποιος καλυτερο αποτελεσμα απο αυτο που ηχογραφηθηκε η και απο την ιδια την οχηστρα αν θελεις?
Θεωρω οτι το eq ειναι μηχανημα χρησιμο για ανθρωπους οπως ο JDL. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Και ποιος ο λογος σε ενα δισκο κλασσικης ας πουμε να επεμβεις στο συχνοτικο φασμα με το eq?
Μα δεν επεμβαίνεις στο δίσκο βρε Μάκη. Στο σύστημα και το χώρο επεμβαίνεις.
Γιατί βρε παιδιά μπλέκετε με τέτοια πράγματα ΠΡΟΤΟΥ λύσετε βασικά θέματα όπως επιλογή μηχανημάτων και τοποθέτηση στο χώρο? Το EQ πρέπει να είναι η τελευταία λύση για βελτίωση του ήχου.
Τα ακούς Μιχάλη (mdvq)?
-
E re Νικολα ναι,μη παιζουμε με τις λεξεις.
Στο συστημα και το χωρο επεμβαινουν το dac και dsp αντιστοιχα.Ετσι δεν ειναι?
Το ΕQ ΓΙΑΤΙ να το χρησιμοποιησει καποιος?Μπορεις να μου πεις?
Εγω θεωρω οτι κανει μονο κακο. -
Kουφη ερωτηση.
Αν ο χωρος ειναι περιορισμενος λογω επιπλωσης κατα ποσο εφικτη ειναι η λυση του κρεμαστου ηχειου? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
E re Νικολα ναι,μη παιζουμε με τις λεξεις.
Στο συστημα και το χωρο επεμβαινουν το dac και dsp αντιστοιχα.Ετσι δεν ειναι?Παρακαλώ? Το DAC σημαίνει: Digital to Analog Conversion. Τουτέστιν, είναι το μηχανάκι που μετατρέπει το ψηφιακό σήμα του cd σε αναλογικό για τον προενισχυτή. Υπάρχει σε κάθε cd-player. Οταν προσθέτεις άλλο ξεχωριστό, απλά βελτιώνεις τη διαδικασία.
Το DSP σημαίνει Digital Signal (ή Sound σπανιότερα) Processing, Ψηφιακή Επεξεργασία Σήματος (ή Ηχου, αλλά το πρώτο είναι σωστότερο κατ'εμέ). Με αυτό εννοούμε γενικά οποιαδήποτε λειτουργία 'διαμορφώνει' το σήμα σε οποιαδήποτε μορφή. Πχ, τα προγράμματα αντηχήσεων (εξομοίωση χώρων) που χρησιμοποιούν οι ενισχυτές AV είναι προϊόν DSP.
Αρα δεν 'επεμβαίνουν' στο σύστημα και το χώρο. Επεμβαίνουν στο σήμα (όλες οι επεμβάσεις γίνονται σε αυτό). Στο χώρο επεμβαίνεις όταν βάλεις ηχοαπορροφητικά panels ή αλλάξεις τη διαρρύθμιση των επίπλων ή την επίπλωση αυτή καθεαυτή. Στο σύστημα επεμβαίνεις αν αλλάξεις μηχανήματα ή rack ή τρόπο στήριξης γενικότερα ή καλώδια κλπ.
Το EQ γενικώς από τους χαϊεντάδες μέχρι πρότινος εθεωρείτο πράγμα του Σατανά, αλλά τώρα τελευταία (κυρίως επειδή η ψηφιακή τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά) κάποιοι έχουν αρχίσει να αλλάζουν γνώμη. Εταιρείες όπως πχ η Lexicon έχουν επενδύσει πολλά χρήματα στην έρευνα για ισοστάθμιση 'χώρου' μέσω ψηφιακών αλγορίθμων. Επίσης μια ελληνική εταιρεία (της οποίας το όνομα μου διαφεύγει τώρα) έχει εξελίξει ένα τέτοιο σύστημα (πριν από κάποια χρόνια) με πολύ καλά αποτελέσματα. Το Odyssey EQ λειτουργεί με βάση τις ίδιες αρχές.
ΟΜΩΣ, προτού φτάσεις στο σημείο να πάρεις οποιοδήποτε EQ, θα πρέπει να ψαχτείς πάρα πολύ με το χώρο ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, την τοποθέτηση των ηχείων σε αυτόν, κλπ.
-
1,2 ,3 τα γνωριζω.Απλα γραψε φαουλ λογω κακης διατυπωσης.
Καλα λεω γω με τις λεξεις παιζουμε.
4,για το ορο μηχανημα του σατανα με προλαβες ειπα να μη γινω υπερβολικος.
Και τελος ναι ελληναρας το εβγαλε το συστημα
http://www.hxos.gr/show_page.php?page_id=573&cat_id=85
Για τα κρεμαστα ηχεια που ρωτησα δε μου ειπες καρντια μου -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Για τα κρεμαστα ηχεια που ρωτησα δε μου ειπες καρντια μουΤα πάντα γίνονται. Αλλά μη σε μπερδεύει η χαίτη.
-
Ποια χαιτη?
-
Η δικιά μου.
Αυτά:
Ο χρήστης G60 έγραψε:
καρντια μουδεν περνάνε σε μένα.
-
ε ωραια αν γινεται πες μας λιγο πως να τα στησουμε,γιατι βιδωνε ξεβιδωνε δεν ειναι ευκολα πραγματα.
Υπερ κατα κλιση κλπ. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αν ο χωρος ειναι περιορισμενος λογω επιπλωσης κατα ποσο εφικτη ειναι η λυση του κρεμαστου ηχειου?Μπορεί να έχει καλό W.A.F. αλλά το πιθανότερο είναι να σου χαλάσει τον ήχο.
- W.A.F. = Wife Acceptance Factor
-
ελληνικα ειπαμε,ακου γουαφ
-
W.A.F. = Wife Acceptance Factor
Είναι δείκτης της αποδοχής από τη γυναίκα σου. WAF = 100 όταν τα ηχεία είναι πίσω από το καναπέ, κάτω από το τραπεζάκι, πίσω από τη κουρτίνα και δεν ενοχλούν (ούτε φαίνονται).
-
Ααα δεν εχω τετοιο προβλημα,και γυναικα να ειχα θα υπακουε τους νομους της ακουστικης
Το προβλημα ειναι οτι η θα αναγκαστω να τα ανεβασω πανω(κρεμαστα η στο επιπλο=θα εχει συντονισμους ) η να τραβηξω τις βασεις μπροστα.
Δεν ξερω τι θα προκυψει αν μπουν σε βασεις αλλα παρακεντρα -
καλα υπαρχει αντρας που σκεφτεται ετσι?
'θα αρεσουν τα ηχεια στη γυναικα μου?Θα την εμποδιζει η θεση τους να...ξεσκονιζει?'
ημαρτο ρε σεις...
-
Που να δεις......
να πας σπιτι και να το εχει τεντα με τσιφτετελια και κατι λαικα του 19ουΤελικα τωρα που το σκεφτομαι μαλλον γι αυτο χωρισα
κι αμα βρω εγω γυναικα να με χεσετε
Home Hi-Fi