-
Να με συμπαθατε παιδια αλλα 3,5 χιλιαρικα για av δε δινω με τιποτα.
Προτιμω να τα χωσω σε προ/τελικο ηχεια και πηγη.
Αν και εχω την εντυπωση οτι ακομα κι αν παμε σε μεμονωμενο EQ oti kai na einai εστω και λιγο χαλαει την εικονα του ενισχυτη.
Οχι δεν εχω ακουσει SACD.
Τι διαφορες μπορει να ακουσει κανεις αλλαζοντας μονο το player στο συστημα του με ενα SACD? -
Το 'ένα SACD' από μόνο του δε λέει τίποτα, Μάκη. Υπάρχουν μοντέλα όπως το 696 της Pioneer που παίζουν SACD (και DVD-Audio) αλλά είναι κατά βάση προορισμένα για εικόνα, και ως εκ τούτου από ήχο δεν είναι κάτι ιδιαίτερο (πάντως είναι από τις καλύτερες επιλογές στα χρήματα). Από την άλλη υπάρχουν και άλλα SACD που ούτε καν πολυκάναλα δεν είναι (και μόνο audio, εννοείται), και εκεί έχεις καλά αποτελέσματα. Αλλά και πάλι, μπορεί σε σχέση με ένα καλό cd-p να υστερούν.
-
Να παιρνουν τα λεφτα απ το κοσμο,να αυτο καταλαβα εγω.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
ένα καλό σετ προ-τελικού για στερεοφωνικές ακροάσειςΑυτοί μου αρέσουν αλλά κάθε φορά που ακούω 'DVD-Audio σε στερεοφωνική η πολυκάναλη μίξη' αλλάζω γνώμη - για λίγο, μετά επανέρχομαι
-
Εγώ το έκανα εντελώς παράδοξα (σε σχέση με τη συμβουλή μου) κι έτσι θα μου κοστίσει αρκετά παραπάνω.
Πήρα καλό ολοκληρωμένο AV. Μετά πήρα καλό τελικό, τον οποίο χρησιμοποιώ για τα μπροστινά (και τον AV ως προενισχυτή). Τώρα (αργά δηλαδή) αντιλαμβάνομαι ότι και ως προενισχυτής, ο AV έχει αδυναμίες. Οπότε καλύτερα να έπαιρνα έναν φτηνό εξαρχής.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ένα καλό σετ προ-τελικού για στερεοφωνικές ακροάσεις
Αυτοί μου αρέσουν αλλά κάθε φορά που ακούω 'DVD-Audio σε στερεοφωνική η πολυκάναλη μίξη' αλλάζω γνώμη - για λίγο, μετά επανέρχομαι
Ta dvd audio τα παιζεις σε cd player?
-
Όχι δεν τα παίζει το δικό μου, μπορεί να τα παίζει το dvd αλλά όχι 'κανονικά'. Δηλαδή ακούγονται αλλά δεν ακούγονται όπως πρέπει.
Τώρα πρέπει να είσαι πιο μπερδεμένος κι από μένα. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ta dvd audio τα παιζεις σε cd player?Τα DVD-Audio δεν παίζονται από κανένα cd-p. Για να αναπαραχθούν χρειάζεται μηχανισμός ανάγνωσης DVD.
-
+1 για το Super Audio CD, ακουσα το Dark Side Of The Moon τον Pink Floyd, ομολογώ ήταν απλά μια πανέμορφη εμπειρία, ειδικά την δεύτερη φορά που το άκουσα με έναν Denon A/V και B&W έτσι μου έρχεται να πάω αύριο από τον νονό μου να το ξανακούσω.
-
Ο χρήστης lack έγραψε:
+1 για το Super Audio CD, ακουσα το Dark Side Of The Moon τον Pink Floyd, ομολογώ ήταν απλά μια πανέμορφη εμπειρία, ειδικά την δεύτερη φορά που το άκουσα με έναν Denon A/V και B&W έτσι μου έρχεται να πάω αύριο από τον νονό μου να το ξανακούσω.Μάκη γράψε τι σου έλεγα στο τηλέφωνο το απόγευμα, όχι γράψτο να το διαβάσουν όλοι.
-
+1 για το Super Audio CD, ακουσα το Dark Side Of The Moon τον Pink Floyd, ομολογώ ήταν απλά μια πανέμορφη εμπειρία, ειδικά την δεύτερη φορά που το άκουσα με έναν Denon A/V και B&W έτσι μου έρχεται να πάω αύριο από τον νονό μου να το ξανακούσω.
Μάκη γράψε τι σου έλεγα στο τηλέφωνο το απόγευμα, όχι γράψτο να το διαβάσουν όλοι.
Γιατι δεν μας τα λες κατευθείαν;
-
Λοιπον,και σορυ που σας κουραζω με το ... προβλημα μου ,
Οταν εγραψα για 20hz αναφερομουν φυσικα σε specs.Τωρα στην πραγματικοτητα μπορει να μην ακουω καν σε αυτο το φασμα(για την ακριβεια ειχα κανει σχετικο τεστ μικροτερος σε ωτορινολαρυγγολογο-ετσι γραφεται?-και δεν ακουγα).Ουτως η αλλως μιλαμε για συχνοτητες οπου ο ανθρωπινος εγκεφαλος δεν μπορει να ξεχωρισει πολλες λεπτομερειες με ακριβεια οποτε ο ορος μουσικοτητα δεν εχει και μεγαλη σημασια.
Επισης γνωριζω οτι πολλοι (Αγγλοι) κατασκευαστες το ξερουν αυτο και συνηθως τονιζουν υψηλοτερες συχνοτητες (upper bass) για να 'γεμισουν' τα μπασα.τεσπα παμε σε πολυ εξειδικευμενη κουβεντα(να μην αναφερω κουβεντα με πολλα μηδενικα που δεν εχω αυτη τη στιγμη )Με τη bose δεν εχω ασχοληθει σε high end επιπεδο και μου χει μεινει η εντυπωση του overpriced και γενικοτερα υπερεκτιμημενου(κυριως απο τις διαφορες σειρες acoustimass και companion που εχω ακουσει)δεν χανω τπτ ν'ακουσω κατι κι απο αυτη βεβαια
που μας φερνει στις δυνατες επιλογες μου:να χτυπησω τα αξιοπρεπη(στα δικα μου αυτια)και (πανω απ'ολα) οικονομικα Diamond 9.2 ή 9.3,να κυνηγησω κανα ζευγαρι παλιοτερα B&W bookshelve speakers σε καλη τιμουλα,να κατσω να με χουφτωσει ο Λαιος με τπτ Cinema 8? ή τι αλλο?
...(ησυχια)...
Υπολογιζω γυρω στα 600ευρω το ζευγος
Για ενισχυτη εχω γειρει προς τον RX-V659( με το ενα χερι κρεμομαι)
Τελος παρατηρησα οτι πολλοι εδω μεσα λετε 'ακουσα...,πηγαινε ν'ακουσεις...'κτλ.Δινετε σημασια στην υποκειμενικη γνωμη και κατ'επεκταση στα κριτηρια που εχετε σμιλεψει με αρκετα (φανταζομαι) χρονια ακροασης.Σεβαστο.Απλως εγω ειμαι ακομη στη φαση που διαβαζω ολα τα specs σαν καλο παιδακι,διαβαζω και 2-3 reviews και μετα αποφασιζω.Ισως λογω ηλικιας,πειρας κτλ.Μπορει δλδ και ν'αποριψω/θεοποιησω κατι χωρις να το ακουσω.Και την εχω πατησει αρκετες φορες και στις 2 περιπτωσεις
-
Κι όμως, αρκεί να έχεις αυτιά για να καταλάβεις κάποιες διαφορές. Πχ είχα βάλει dimmu borgir (δικασίδι - δεν κάνω πλακα ) σε ένα μαγαζι για να τεσταρω την ρυθμικότητα κάποιων Dali και απέτυχαν παταγωδώς. Και ούτε ειδικός είμαι/ήμουν, ούτε τίποτα.
Καλά κάνεις βέβαια, απο τη στιγμή που δεν μπορείς να ακούσεις ολοκληρωμένο σύστημα στο χώρο σου (αβασανιστα) κλπ, κατευθύνεσαι προς κάτι γενικά αποδεκτό.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Η μασημένη τροφή δε θρέφει σωστά τη σκέψη.
Του έλεγα ακριβώς για το DSOTM και τη διαφορά που έχει ο συγκεκριμένος δίσκος από έκδοση σε έκδοση.
-
Η μασημένη τροφή δε θρέφει σωστά τη σκέψη.
Του έλεγα ακριβώς για το DSOTM και τη διαφορά που έχει ο συγκεκριμένος δίσκος από έκδοση σε έκδοση.
Μασημένη τροφή, λέει!
Έ ναι, κύριος! Αν δεν έχουμε sacd μηχάνημα για να ακούσουμε, πρέπει να μας το κάνεις νιανια!
Γμτ, και γω sacd το έχω, αλλά το ακούω σε απλό cd player...
-
Πρόσεξε όμως το εξής (αυτό που εξηγούσα και στο Μάκη):
Το ότι ακούγονται διαφορετικά ΔΕ φταίει τόσο η διαφορετική τεχνολογία αποθήκευσης του περιεχομένου (επί του προκειμένου PCM για το CD και DSD για το SACD) αλλά η διαδικασία remastering που έχει ακολουθηθεί. Την πολύ δουλειά την έχουν κάνει δηλαδή οι μηχανικοί ήχου. Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως το ποια αναλογική (συνήθως) μήτρα έχει χρησιμοποιηθεί για τη δειγματοληψία, τι είχε σκοπό να κάνει ο παραγωγός κλπ (ο JDL είναι πιο αρμόδιος να σας ενημερώσει για αυτά).
Τα περισσότερα SACD ακούγονται (κατ'εμέ) καλύτερα από τα αντίστοιχα CD επειδή έχει γίνει καλύτερη δουλειά στην παραγωγή. Η τεχνολογική υπεροχή του ενός φορμάτ έναντι του άλλου είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά αυτό από μόνο του δε φτάνει για καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα.
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
Με τη bose δεν εχω ασχοληθει σε high end επιπεδο και μου χει μεινει η εντυπωση του overpriced και γενικοτερα υπερεκτιμημενου(κυριως απο τις διαφορες σειρες acoustimass και companion που εχω ακουσει)δεν χανω τπτ ν'ακουσω κατι κι απο αυτη βεβαια
Δε σου ειπα να πα να τα παρεις.
Αλλα ΑΚΟΥΣΕ ΤΑ κι αν δε σου αρεσουν μας λες τη γνωμη σου.
Θεωρω οτι συσκευες γενικοτερα που τις εχουμε υποτιμημενες τελικα δεν ειναι λιγες οι φορες που μετα απο ψαξιμο μας κερδιζουν η και το αντιστροφο,συσκευες που με βαση τα τεστ των περιοδικων τις εχουμε ως ειδαλμα και μολις τις αντικρισουμε ξενερωνουμε.
Και ειναι κριμα να εχεις επιλεξει κατι εχοντας καπου στην ακρη του μυαλου σου την αμφιβολια για αυτο που δεν ακουσες/δοκιμασες.Εγω παντως δε θα επελεγα ηχειο με γουφερ κατω των 8΄΄΄αντε 7.(καλοεμαθα ).
Για κοιτα και τα chorus 807v.
Επισης θεωρω ενα ηχειο καλο (ομοιογενες) το οποιο να μπορει να αποδωσει μπασο μεσαιες και πριμα ικανοποιητικα,κι οχι την κοροιδια των τεστ που νε μεν καποιο ηχειο ξυριζει στις μεσουψηλες αλλα αδυνατει να μπασαρει η και το αντιστροφο φυσικα οπως και να παιξει σχετικα σε υψηλες σταθμες.Πως τα κρινουν ως ηχεια αναφορας δεν μπορω να το καταλαβωΝικολααααα,βοηθα ρε το παιδι να παρει κανα αγγλο ενισχυταρα
An σωνει και καλα ιαπωνα (τωρα ειδα οτι ειναι av yamaha)θα προτιμουσα DENON,μια εταιρια που ασχολειτε συστηματικα με τον ηχο,απ οτο βλεπω προσεγμενες κατασκευες και κατασκευη σε πολλα τους κομματια made in JAPAN
Λοιπον τα αλλα τωρα.
Αν επιλεξουμε cd player το οποιο χρησιμοποιει ως μηχανισμο αναγνωσης dvd (η δεν υπαρχει? ) τι τριπλα μπορουμε να κανουμε ωστε να παει τα audio dvd (αρε π$υστη ελληνα )?Αφου εμεινα απο player εβαλα στο ρακ το τοσιμπα των 60 ευρω(μη φωναζετε ρε θα το αλλαξω,που θα τα παιζω τα σιντι στην τοστιερα? )
Ποιο μπασος ηχος αλλα μεσαιες και πριμα ειδικα ποιο τονισμενα και σκληρα.
Το αναφερω ετσι ως εμπειρια και αποψη -
Πρόσεξε όμως το εξής (αυτό που εξηγούσα και στο Μάκη):Το ότι ακούγονται διαφορετικά ΔΕ φταίει τόσο η διαφορετική τεχνολογία αποθήκευσης του περιεχομένου (επί του προκειμένου PCM για το CD και DSD για το SACD) αλλά η διαδικασία remastering που έχει ακολουθηθεί. Την πολύ δουλειά την έχουν κάνει δηλαδή οι μηχανικοί ήχου. Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως το ποια αναλογική (συνήθως) μήτρα έχει χρησιμοποιηθεί για τη δειγματοληψία, τι είχε σκοπό να κάνει ο παραγωγός κλπ (ο JDL είναι πιο αρμόδιος να σας ενημερώσει για αυτά).
Τα περισσότερα SACD ακούγονται (κατ'εμέ) καλύτερα από τα αντίστοιχα CD επειδή έχει γίνει καλύτερη δουλειά στην παραγωγή. Η τεχνολογική υπεροχή του ενός φορμάτ έναντι του άλλου είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά αυτό από μόνο του δε φτάνει για καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα.
Nαι αυτα λεγαμε και οντως ετσι ειναι.
Παντως τα remastered του jean michel jarre (μιας και εχω σχεδον ολη του τη συλλογη ) ειναι φοβερα. -
Ο χρήστης lack έγραψε:
+1 για το Super Audio CD, ακουσα το Dark Side Of The Moon τον Pink Floyd, ομολογώ ήταν απλά μια πανέμορφη εμπειρία, ειδικά την δεύτερη φορά που το άκουσα με έναν Denon A/V και B&W έτσι μου έρχεται να πάω αύριο από τον νονό μου να το ξανακούσω.Πολυκαναλο το ακουσες η στερεο?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Πολυκαναλο το ακουσες η στερεο?
Πολυκαναλο, τώρα που το σκέφτομαι ίσως να έπρεπε μετά να το ακούσω και σαν απλό CD για σύγκριση, αλλά δεν το έκανα, το μόνο σίγουρο είναι ότι ακούγετε εντυπωσιακό, πάντως ακόμα και να μην ενδιαφέρεσαι για πολυκαναλο ήχο πιστεύω ότι αξίζει μια φόρα να το ακούσεις, έστω και για λόγους σύγκρισις.
Home Hi-Fi