-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Α και κατι ακομα.
Γιατι να επιλεξει καποιος βασης κι οχι δαπεδου,αν υποθεσουμε οτι δε θα εχει παραπανω απο ενα γουφερ.Υπαρχει περιορισμος στον ογκο του δωματιου που να επιβαλει τη χρηση τους μετα απο καποια τετραγωνικα?
περίπου...
Απλά ένα μικρό δωμάτιο δημιουργεί εύκολα στάσιμα κύματα στις χαμηλές συχνότητες. Ένα ηχείο δαπέδου έχει πιο εκτεταμένη απόκριση στα χαμηλά, οπότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ακούς το ηχείο σου αλλά ένα αλλοπρόσαλλο ήχο που δημιουργούν τα στάσιμα κύματα.
Ένα ηχείο βάσης από την άλλη δεν φτάνει τόσο χαμηλά οπότε καλύπτει το πρόβλημα. Ο χώρος σου (20τμ) είναι οριακός, οπότε για σιγουριά πας σε ηχείο βάσης. Μπορείς φυσικά να πειραματιστείς και με ηχεία δαπέδου...
-
Ο χρήστης boo έγραψε:
Ένα ηχείο βάσης από την άλλη δεν φτάνει τόσο χαμηλά οπότε καλύπτει το πρόβλημα. Ο χώρος σου (20τμ) είναι οριακός, οπότε για σιγουριά πας σε ηχείο βάσης. Μπορείς φυσικά να πειραματιστείς και με ηχεία δαπέδου...
Εγώ έχω δαπέδου σε 12τμ! Γι' αυτό και δεν μπορώ να εκμεταλευτώ τα καημένα...
Έχω δει και κάτι μοντέλα που μου φαίνονται μικρά για δαπέδου και μεγάλα για βάσης. Κάτι σαν τα εναμισάρια κρεβάτια.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Οι ενισχυτές όμως παραμένουν ίδιοι.
Οχι ακριβώς... Οι βασικές αρχές παραμένουν οι ίδιες, αλλά το ίδιο ισχύει και για τα ηχεία (για να μη σου πω ότι στο ενισχυτικό κομμάτι έχουμε δει περισσότερα νέα πράγματα τα τελευταία χρόνια απ'ό,τι στα ηχεία).
Και τα δύο αλλάζουν, όχι πάντα προς το καλύτερο όμως.
Τι εννοείς, γιατί φίλος μου ηλεκτρολόγος μου λέει ότι οι ενισχυτές τα τελευταία χρόνια δεν έχουν αλλάξει καθόλου (1-100W, όχι ιδιαίτερα μεγάλης ισχύος). Τα τρανζίστορ είναι ίδια τα τελευταία 20 χρόνια.
-
Δεν είναι μόνο τα τρανζίστορ που κάνουν τον ενισχυτή όμως. Υπάρχουν πλέον ψηφιακοί ενισχυτές, υβριδικοί ενισχυτές, διαφορετικά συστήματα τροφοδοσίας, καλύτερη ψύξη, κλπ κλπ κλπ.
Στα ηχεία, το μόνο που αλλάζει είναι η υλοποίηση και όχι η τεχνολογία. Αυτή παραμένει ίδια. Εχουν αλλάξει βέβαια κάποια πράγματα, όπως πχ τα μαγνητικά συστήματα κάποιων μεγαφώνων, και κυρίως η ποιότητα φινιρίσματος της καμπίνας (όχι σε όλες τις εταιρείες αλλά στις περισσότερες). Ομως η βασική τεχνολογία - και κυρίως, τεχνογνωσία - παραμένει ίδια.
Θεωρώ πως πολλοί κατασκευαστές θα μπορούσαν να βγάλουν πολύ καλύτερα ηχεία. Ομως η αγορά δεν τους το επιτρέπει.
-
Θεωρώ πως πολλοί κατασκευαστές θα μπορούσαν να βγάλουν πολύ καλύτερα ηχεία. Ομως η αγορά δεν τους το επιτρέπει.
Ωπ,τι τερτιπια ειναι αυτα που δεν μπορει να καταλαβει ο πολυς κοσμος?
Εκτος κι αν εννοεις οτι οι εταιριες δεν το επιδιωκουν λογου του μικρου ποσοστου που ειναι λατρης του hi-fi h hi-end αν θελεις
Αλλα σε παγκοσμιο επιπεδο παλι? -
Let me rephrase that.
Τα περιθώρια κέρδους που δημιουργεί η αγορά δεν τους το επιτρέπουν.
-
Let me rephrase that.Τα περιθώρια κέρδους που δημιουργεί η αγορά δεν τους το επιτρέπει.
μαλιστα,αρα το προβλημα ξεκιναει απ τις εταιριες φαντασματα/εχθρους του hifi.
Αυτοι στην ουσια δεν ισωπεδωσαν αυτον τον χωρο? -
Έχω ηχεία δαπέδου (acoustic energy A-109) . Χρησιμοποιώντας ενισχυτή τραντζιστορικό (musical fidelity) για να ακούσω σωστά έπρεπε να διπλοκαλωδιώσω τα ηχεία . Τώρα με ένα λαμπάτο (αντιγραφή Tsakiridis ) έκανα γέφυρα στα ηχεία για να έχω αποτέλεσμα . Ξέρει κανείς ειδικός τι παίζει ;
-
Μπορεις να μας πεις πως γινεται η διπλοκαλωδιωση?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Μπορεις να μας πεις πως γινεται η διπλοκαλωδιωση?Πρέπει τα ηχεία να δέχονται διπλοκαλωδίωση . Από εκεί και μετά από κάθε πόλο του ενισχυτή (θετικό και αρνητικό ) φεύγουν δύο καλώδια για να καταλήξουν στους πόλους των ηχείων ( δύο θετικοί -δύο αρνητικοί ) .
-
Ή, αν έχει 2 ζευγάρια εξόδων ο ενισχυτής, ένα ζεύγος καλωδίων ανά έξοδο.
Η ακόμα καλύτερα, αν έχεις 2 ενισχυτές (διπλοενίσχυση).
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Μπορεις να μας πεις πως γινεται η διπλοκαλωδιωση?Γίνεται ξοδεύοντας διπλά λεφτά για καλώδια.
-
Η διπλοκαλωδιωση δεν εχει παντα καλο αποτελεσμα.
Αλλες φορες κανει θαυματα αλλες σπαταλας χρηματα για καλωδια και εχω ακουσει περιπτωσεις που χειροτερευει τον ηχο.
Υπαρχουν και δυο πολυ καλα ελληνικα site που εκει μπορουν να σας λυθουν πολλλες αποριες.
http://www.avclub.gr και http://www.avsite.gr.
Ζητω συγγνωμη προκαταβολικα αν ξερετε ηδη αυτα το site
και αν αυτο θεωρηται διαφημιση παρακαλω τους μοντς να το διαγραψουν. -
Δε ντρέπεσαι να κάνεις διαφήμιση ρε?
Μιχάλη, χρειάζομαι τα στοιχεία του μηχανισμού του 63KIS που είχες πάρει, όποτε ευκαιρήσεις.
-
Αντε κι ο Μιχαλιος εδω παλι
Πω πω παντως εχω φρικαρει εε,
θα πα να τα τσουξω φωτια με τριφασικο μου φενεται να ησυχασω,ενα τρανζιστορακι κι αιντε.......ε μα πια μας εχει γαμησει η τεχνολογια να πουμε,καλα ειχε ο κοσμος τα καρβουνιδια μια φορα κι εναν καιρο.....Οχι δε μας κανει ο οντιολαμπ παρε τον ντυναλαμπ......αι σιχτιρ
εχω και τα δυο σιντια οφ δεν μπορω να ακουσω μουσικη,εχω φρικαρει
-
Δε ντρέπεσαι να κάνεις διαφήμιση ρε?Μιχάλη, χρειάζομαι τα στοιχεία του μηχανισμού του 63KIS που είχες πάρει, όποτε ευκαιρήσεις.
Νικολη ο vam 1202 ειναι γιατι ο cdm δεν κυκλοφορει πλεον..
Παρε με τηλ να σου πω κατι ,γιατι μαλλον πιαστικα ακομα μια φορα στην ζωη μου κοροϊδο και πληρωσα τζαμπα χρημα!!! -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
,ενα τρανζιστορακι κι αιντε...:Μακη θα σου πω μονο τουτο!!!!
Τις τελευταιες μερες στο site αυτο που σου εγραψα εχει γινει χαμος με ενα τζαμπαμαν dvd απο Κινα το Bluesky 865 (τιμη 29 ευρω!!!).
Ολοι (εκτος απο 3 ατομα,και μεταξυ αυτων και γω) ορκιζονται οτι παιζει αν οχι καλυτερα τουλαχιστον ιδια με cd 2.000 ευρω!!!!!!
Φυσικα και γω το πηρα αλλα για μενα δεν παιζει καλυτερα απο τοMarantz 63 kis που εχω.
Ομως παιζει αριστα για τα λεφτα του.
Τρεξιμο στο Μαρουσι να παρω το ...μυστηριο σιριαλ ναμπερ, συνδεσε, βαλε πολικοτητα ,ξεσυνδεσε .... νταλκας στα @ρχιδι@ μας ρε φιλε!!!
Οποτε καταλαβαινεις τι μπορει να παθει ο αμυητος που ακουει απο δω και απο κει διαφορα....Δεν σου κρυβω οτι τον τελευταιο καιρο εβγαλα απο την πριζα το καλο συστημα που εχω και επειδη βαριομουνα να το συνδεσω ακουγα με μεγαλη μου ευχαριστηση απο ενα κομπακτ συστηματακι της Denon που εχω παρει στο δωματιο της κορης μου.
Ετσι μου ερχεται και μενα να τα δωσω ολα και να παρω ενα κομπακτ που μου εχει γυαλισει και να ξεμπερδεψω μαι και καλη με αυτο το .....κουσουρι ...
να ακουσουμε και λιγη μουσικη ρε αδερφε!!!! -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
,ενα τρανζιστορακι κι αιντε...:
Μακη θα σου πω μονο τουτο!!!!
Τις τελευταιες μερες στο site αυτο που σου εγραψα εχει γινει χαμος με ενα τζαμπαμαν dvd απο Κινα το Bluesky 865 (τιμη 29 ευρω!!!).
Ολοι (εκτος απο 3 ατομα,και μεταξυ αυτων και γω) ορκιζονται οτι παιζει αν οχι καλυτερα τουλαχιστον ιδια με cd 2.000 ευρω!!!!!!
Φυσικα και γω το πηρα αλλα για μενα δεν παιζει καλυτερα απο τοMarantz 63 kis που εχω.
Ομως παιζει αριστα για τα λεφτα του.
Τρεξιμο στο Μαρουσι να παρω το ...μυστηριο σιριαλ ναμπερ, συνδεσε, βαλε πολικοτητα ,ξεσυνδεσε .... νταλκας στα @ρχιδι@ μας ρε φιλε!!!
Οποτε καταλαβαινεις τι μπορει να παθει ο αμυητος που ακουει απο δω και απο κει διαφορα....Δεν σου κρυβω οτι τον τελευταιο καιρο εβγαλα απο την πριζα το καλο συστημα που εχω και επειδη βαριομουνα να το συνδεσω ακουγα με μεγαλη μου ευχαριστηση απο ενα κομπακτ συστηματακι της Denon που εχω παρει στο δωματιο της κορης μου.
Ετσι μου ερχεται και μενα να τα δωσω ολα και να παρω ενα κομπακτ που μου εχει γυαλισει και να ξεμπερδεψω μαι και καλη με αυτο το .....κουσουρι ...
να ακουσουμε και λιγη μουσικη ρε αδερφε!!!!kala περριτο να σου πω οτι εκανα πλακα,ετσι ρε να σπασει λιγο η σπαζοκεφαλια
Καλα αυτο που λες το ειδα........ανευ σχολιασμου ρε Μιχαλη τι να λεμε τωρα.
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Παρε με τηλ να σου πω κατι ,γιατι μαλλον πιαστικα ακομα μια φορα στην ζωη μου κοροϊδο και πληρωσα τζαμπα χρημα!!!Μάλλον ξέρω τι είναι...
Αν δεν είχα χάσει και τον αριθμό σου... Στείλτον σε πμ.
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Ολοι (εκτος απο 3 ατομα,και μεταξυ αυτων και γω) ορκιζονται οτι παιζει αν οχι καλυτερα τουλαχιστον ιδια με cd 2.000 ευρω!!!!!!Πολλά φτηνά dvd παίζουν καλύτερα από πανάκριβα cd players, τόσο φτηνό όμως...
Home Hi-Fi