-
Πόσο περίπου να κάνει μεταχειρισμένος;
Δεν τον βρίσκω κάπου... -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Δεν τον βρίσκω κάπου...
Πόσο περίπου να κάνει μεταχειρισμένος;
Για την τιμή, δεν μπορώ να κάνω κάποια εκτίμηση.
-
Χρειάζομαι τη βοήθεια των αναλογικών για ένα θέμα που με απασχολεί πολύ καιρό.
Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Εδώ και πολλά χρόνια για λόγους ευκολίας, το κύριο σύστημα μου είναι ψηφιακό. Για προσωπικούς λόγους περισσότερο θέλω να αρχίσω να ξανακούω τους παλιούς μου δίσκους. Μιλάμε για πάνω από 2000 δίσκους κυρίως rock/metal και λίγους κλασσικής μουσικής. Οι περισσότεροι είναι αγορασμένοι τις δεκαετίες '80 και '90, αν και έχω από τους γονείς μου και δίσκους από '60 και '70. Πρακτικά πολλοί από αυτούς δεν υπάρχουν σε CD, αλλά και κάποιοι που επανακυκλοφόρησαν σε CD είναι απλά ΑΘΛΙΟΙ στο άκουσμα (βλέπε Virgin Steele ). Πιστεύω λοιπόν ότι, πέρα από τους προσωπικούς λόγους που αφορούν το γούστο (και δεν θα ήθελα να επεκταθούμε, γιατί ξέρω που θα καταλήξει το θέμα ), δικαιολογείται μια τέτοια απόφαση και γι' αυτό αποφάσισα να φτιάξω ένα δεύτερο σύστημα.
Το σύστημα το οποίο θα χρησιμοποιήσω και δοκίμασα εξονυχιστικά εδώ και πολύ καιρό, αποτελείται από τον ενισχυτή Tsakiridis Aeolos (με τις 6550) και τα ηχεία Klipsch RB-51. Τα ηχεία ενδέχεται να αλλάξουν στο μέλλον, αλλά και πάλι θα πάω σε αντίστοιχης φιλοσοφίας ηχεία (π.χ duevel, triangle κλπ). Για ψηφιακή πηγή είμαι καλυμμένος με το συνδυασμό Benchmark DAC1/Behringer SRC2496.
Το πρόβλημά μου έγκειται στην αναζήτηση πικάπ και προενισχυτή phono. Δυστυχώς έχω βαθιά μεσάνυχτα από αναλογικές πηγές. Θα ήθελα λοιπόν τη βοήθειά σας με βάση περισσότερο την εμπειρία σας. Και για τα δυο μαζί δεν θα ήθελα να υπερβώ το χιλιάρικο. Δεκτές και προτάσεις για μεταχειρισμένα, αν υπάρχει κάτι καλό (με την προυπόθεση ότι θα βρίσκονται και ανταλλακτικά).
Για να πω και τον πόνο μου, θα ήθελα να αποφύγουμε κάτι audiophile 'κελεπούρια' που παίζουν καλά μόνο δίσκους 200gr. Προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και για λόγους αξιοπιστίας (εχω δει τελικούς να σκάνε μπροστά μου ), δεν θα ήθελα κάτι από pro-ject.
Αυτά και ευχαριστώ προκαταβολικά.
-
Θες πικάπ με βραχίονα, θες προενισχυτή αλλά θέλεις και τα σχετικά καλώδια καθώς και δεν ξεχνάμε καθόλου την κεφαλή μετη βελόνα. Δεν είμαι σε θέση να σου προτείνω, ούτε ξέρω τι υπάρχει πια αλλά θεωρώντας ότι ο βραχίονας είναι εκεί και είναι οκ μην ξεχνάς να υπολογίσεις και την κεφαλή μέσα στο χιλιάρικο. Υποθέτω έχεις και σταθερή βάση για να βάλεις το πικάπ.
Η όλη απόφαση και συνδυασμός των παραπάνω προϊόντων είναι μεγάλη ιστορία με την οποία άλλοι παιδεύονται μια ζωή... κι εσύ θέλεις έτοιμη συνταγή;; Πλάκα κάνω, βασικά θέλεις να μάθεις κάποιες σταθερές αξίες και τα προς αποφυγήν. Ξέρεις όμως ότι μετά την καθοδήγηση από παλιούς και ψαγμένους θα πρέπει να τα ακούσεις. Τα αναλογικά είναι πολύ πιο συμμετοχικά στον ήχο και πρέπει να βρεις αυτό που σου ταιριάζει.
Για την απόφασή σου να έχεις ξεχωριστό τελείως αναλογικό σύστημα τη θεωρώ ενδιαφέρουσα μεν μπελά δε.... (δεν είμαι σε θέση να εκτιμήσω αν είναι και σωστή, υποπτεύομαι ότι τελικά μεγαλύτερη σημασία από το 'σωστό' είναι τι αρέσει στα αυτιά του καθενός)Καλύτερα να αποφύγεις τις πολύ σπάνιες μάρκες και να μείνεις στις γνωστές Thorens, Linn, Rega, Project....
Από προενισχυτή νομίζω φίλος άλλαξε προενισχυτή από φτηνό Project σε Nad.... Αλλά υπάρχουν και Cambridge Audio και Creek και Rega και Musical Fidelity και και. Τι κεφαλή θα βάλεις MM ή MC, θα την υποστηρίζει ο προενισχυτής;
Μήπως να πάρεις και λαμπάτο προενισχυτή....! (πχ η Project έχει 2 μοντέλα).
Και από κεφαλές;; Shure,, Stanton, Ortofon, Grado.....
Περιμένω με περιέργεια να δούμε τι θα προτείνουν οι γνώστες! -
Καταρχήν, ευχαριστώ για τα σχόλια.
Πράγματι, όπως τα λες είναι. Χρειάζομαι κάποιες οδηγίες-κατευθύνσεις για να κινηθώ σωστά και να μην ξαναπέσω στα τραγικά λάθη που έκανα με τον ψηφιακό ήχο (βέβαια έμαθα πέντε πράγματα, αλλά με trial & error - δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια). Για παράδειγμα ένα θέμα που με προβληματίζει είναι αν θα πάω σε direct drive ή belt drive. Άλλο θέμα είναι η χρήση μια φθηνής mc (θα ήθελα mc είναι η αλήθεια) ή στα ίδια χρήματα μια mm είναι καλύτερη; Προενισχυτής με λυχνίες (το έχω σκεφτεί κι εγώ) ταιριάζει στον ενισχυτή που έχω ή το αποτέλεσμα θα είναι πολύ 'καυτό'; Βραχίονας τύπου 'S' ή όχι;
Μόλις βρω λίγο χρόνο, θα γράψω πιο αναλυτικά κάποια πράγματα σχετικά με τους προβληματισμούς μου, όπου εκεί θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια.
Ούτως ή άλλως, έτσι όπως το βλέπω το θέμα με τον ήχο, ένα χόμπι είναι και η αναζήτηση ίσως δεν τελειώνει ποτέ, αρκεί να ευχαριστιέσαι ό,τι έχεις εκείνη τη στιγμή και να γνωρίζεις γιατί θέλεις να αναβαθμιστείς.
ΥΓ. Σταθερή βάση για το πικάπ υπάρχει.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
πλάκα πλάκα οι λαμπάτοι ήταν (μήπως είναι ακόμη;) οι πιο 'καθαροί' ενισχυτές.
Εξαρτάται από το πόσο καλά χειρίζεσαι το Swiffer.
με επεξεργάζεσαι μεσιέ;
-
ernani βρες μεταχείρο ένα Dual 505 mk3-4 και θα με θυμηθείς.΄
http://www.google.gr/search?sourceid=na ... q=dual+505
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
ernani βρες μεταχείρο ένα Dual 505 mk3-4 και θα με θυμηθείς.΄http://www.google.gr/search?sourceid=na ... q=dual+505
Θα το κυνηγήσω.
Καμία πρόταση για προενισχυτή έχουμε που να ταιριάζει με λάμπες (και με το συγκεκριμένο πικάπ); Για παράδειγμα, σκεφτόμουν της Cambridge Audio. Αξίζει;
-
το καλύτερο που μπορείς να κάνεις απο το να κυνηγάς να 'ματσάρεις' μηχανήματα είναι να στήσεις σωστά τα ηχεια στο χώρο σου ή να τον διορθώσεις σε περίπτωση που έχει πρόβλημα.
software υπάρχει, βιβλία υπάρχουν (alton everest ) και αν δεν μπορείς υπάρχουν και επαγγελματίες
αμα καταλάβεις οτι το μόνο που ακούς είναι ο χώρος γύρο σου τότε έχεις λύσει το 70% των προβλημάτων με τα μηχανήματα, τα καλώδια κλπ
-
Ρε j.marr, διάβασε μερικές σελίδες πίσω να δεις τί μηχανήματα έχω κι αν ξέρω να στήνω καλά τον χώρο.
Έλεος, δηλαδή.
Όπως έγραψα, ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ. Ενοχλώ κανέναν;
Ευχαρίστως να γίνει κ*λος το θέμα για την ανωτερότητα του βινυλίου vs redbook vs 24/96 vs ..., αλλά δεν αξίζει.
-
απο τη στιγμή που τα ηχεία σου στο χώρο είναι σωστά στημένα τι σημασία έχει να παίζεις βινιλιο ή flac ή μπομπινοφωνο
έγραψες για ταιριάσματα και απάντησα
-
Γιατί η πηγή μετράει, ΙΜΗΟ.
Garbage in, garbage out.
-
δεν μιλάμε για μηχανήματα του 10ευρού
μια χαρά μουσική θα ακούσεις οτι και να πάρεις
εκτός αν είσαι σαν κάτι καμένους που τους φταίει το ρευμα της ΔΕΗ ( ) ή δεν βαζουν δίσκο αν φυσάει νοτιάς κλπ
-
@j.marr
Σωστά βέβαια λες ότι αν είναι τα ηχεία σωστά και ο χώρος κλπ. Αλλά αυτό δεν αναιρεί την ανάγκη για καλύτερο ταίριασμα ή απλά καλύτερη επιλογή όχι μόνο της πηγής αλλά όλων των προηγούμενων σταδίων. Το ταίριασμα μπορεί να το θεωρούμε εμπειρικό αλλά αν το ψάξεις σε βάθος έχει τεχνικό υπόβαθρο του οποίου ο καλύτερος ήχος είναι αποτέλεσμα. Αντιστάσεις, χωρητικότητες, επαγωγικότητες, κυκλώματα, χρονισμός, καλώδια όλα παίζουν τον ρόλο τους στο ταίριασμα και κατά συνέπεια στον ήχο που θα προκύψει. Και αυτό είναι ανεξάρτητο από τα ηχεία και το χώρο. Όλα μετράνε και ανάλογα με τις επιλογές σου θα ακούσεις διαφορετικό ήχο. Ειδικά στα πικάπ που βάζουν αρκετό δικό τους χρώμα. Για αυτό και ρωτάει. Επειδή δεν έχει την όρεξη και το χρόνο να κάτσει να στήσει όλους τους δυνατούς συνδυασμούς ζητάει να του δοθούν κάποιες 'παγκόσμια αποδεκτές σταθερές'. Το Dual 505 όντως αποτελεί μια τέτοια σταθερά στα πικάπ.@Ernani
Αστειεύομαι φυσικά αλλά το ότι έχεις τα μηχανήματα δε σημαίνει ότι ξέρεις και να τα δουλεύεις.... ;->
(ίσως κάπου ενδόμυχα προσπαθώ να σε προκαλέσω για να με φωνάξεις να τα ακούσω....) -
Χρήστο, δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης. Εννοείται ότι είσαι πάντοτε ευπρόσδεκτος.
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
δεν μιλάμε για μηχανήματα του 10ευρούμια χαρά μουσική θα ακούσεις οτι και να πάρεις
εκτός αν είσαι σαν κάτι καμένους που τους φταίει το ρευμα της ΔΕΗ ( ) ή δεν βαζουν δίσκο αν φυσάει νοτιάς κλπ
Όχι και του 10εύρου, ρε συ, καμία σχέση. Ούτε με καλώδια, ρεύμα κλπ έχω κάποιο κόλλημα. Το αντίθετο θα έλεγα. Τον τελευταίο καιρό δεν έχω διάθεση ν' ακούσω μουσική από το ψηφιακό σύστημα. Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω ότι αυτό που κάνω μπορεί να είναι λάθος (αν και, επειδή η μητέρα μου έχει πιάνο, μπορούμε να κάνουμε μια ηχογράφηση και μετά να την βάλουμε να παίξει σε ψηφιακό σύστημα για να μου πεις πόσο αληθινός είναι ο ήχος ). Εν πάση περιπτώσει, αυτός ο ψηφιακός ήχος σ' εμένα δεν αρέσει καθόλου, για προσωπικούς λόγους.
-
-
Πάντως, έλα να κάνουμε το πείραμα με την ηχογράφηση.
-
Έχω βάσιμες υποψίες ότι με αυτό το post κάποιοι θα εκνευριστούν. Γι' αυτό και μόνο το λόγο αξίζει τον κόπο.
Λοιπόν, μαζί με τον ενισχυτή είχα αγοράσει και αυτό το 'ματζούνι':
Τις τελευταίες ημέρες το χρησιμοποιώ (έχω συνδέσει ενισχυτή και dac) και μπορώ να πω ότι η βελτίωση στον ήχο είναι εμφανέστατη.
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Λοιπόν, μαζί με τον ενισχυτή είχα αγοράσει και αυτό το 'ματζούνι' ....
Ωραίο αυτό το εξωτερικό ... 'trip computer' !!! Μειώνει την κατανάλωση (ως ματζούνι ) ???
Σοβαρά τώρα : Ενισχυμένο (σε χωρητικότητα) τροφοδοτικό, φίλτρο γραμμής τροφοδοσίας,... κάτι άλλο ...???
-
Δημήτρη, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Η μια παροχή είναι το φίλτρο (για τον ενισχυτή) ικανότητας παροχής ισχύος 1500 Watt και η άλλη παροχή είναι ο απομονωτής ρεύματος (για cd player, dac κλπ) ικανότητας παροχής ισχύος 300 Watt. Εγώ το είχα αγοράσει πριν 4 χρόνια, περίπου 280 ευρώ. Στην τωρινή σελίδα των παιδιών βλέπω ότι τα specs έχουν αλλάξει (προς το καλύτερο πάντα), ενώ υπάρχει και έκδοση plus.
Η διαφορά στον ήχο είναι κάτι παραπάνω από εμφανέστατη σε όλους τους τομείς (ειδικά στις μεσοχαμηλές και μάλιστα το διαπίστωσα σε κάποιες παλιές ηχογραφήσεις όπου άρχισα να ακούω το μπάσο που έλειπε από το πιάνο). Εννοείται ότι και πριν την προσθήκη, ο ήχος μου άρεσε, αλλά τώρα μου αρέσει περισσότερο.
Home Hi-Fi