-
Ο χρήστης sttpod έγραψε:
Αν κανει απλα εναν στιγμιαιο ηχο οταν σβηνεις (κυριως) το φως, δεν τρεχει τιποτα. Αν το φως ειναι φθοριου το θεμα ειναι εντονοτερο αλλα παλι δεν τρεχει τιποτα. Αν σ' ενοχλει, αλλαξε τα καλωδια του ηχοσυστηματος σου με καλυτερα, και πολυ ακριβοτερα, και δε θα το ακους.
Αν ο ηχος ειναι ενας συνεχομενος βομβος, τοτε ειναι θεμα γειωσης, ή της πριζας, ή της συσκευης.Που οφείλεται το παφ του σαμπγούφερ στο σβήσιμο διακοπτών φωτός και αν και πώς δικαιολογείται σαν λύση του προβλήματος η αλλαγή καλωδίων του ηχοσυστήματος;;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν κάθεσαι κοντά στον απέναντι τοίχο ακούγονται δυνατότερα, είναι λογικό αυτό. Δυνατότερα ναι καλύτερα όμως....;; Γενικά είναι λάθος να κάθεσαι με την πλάτη στον τοίχο, πρέπει να έχεις απόσταση, όπως και τα ηχεία.
Θεωρητικά καλό θα ήταν να μπουν κατά μήκος του πιο μακριού τοίχου, σε κάποιο ύψος από το πάτωμα και απόσταση από τον τοίχο και τις γωνίες που είναι υπολογίσιμα. Επειδή όμως δεν είναι και ίδια τα ηχεία οι υπολογισμοί έτσι κι αλλιώς δεν θα βγουν καλοί.... άσε που σπάνια βολεύει στην πράξη να βάλεις τα ηχεία εκεί που πρέπει. Τουλάχιστον σήκωσέ τα λίγο, θέλεις να τα απομονώσεις από το πάτωμα και τα τουίτερ να σημαδεύουν τα αυτιά σου, βγάλτα από τις γωνίες και ξεκόλλα τα από τον τοίχο. Το μπάσο μπορεί να λιγοστέψει αλλά θα σφίξει ενώ οι μεσαίες και ψηλές συχνότητες θα καθαρίσουν. Πάνω από όλα όμως σημασία έχει να σου αρέσει εσένα, αν με το είδος μουσικής που ακούς και τις συνήθειές σου εσένα σου αρέσει όπως ακούγονται εκεί που τα έχεις μεγιά σου με χαρά σου! Θεωρώ όμως ότι αξίζει να τα δοκιμάσεις για λίγες μέρες έτσι όπως σου λέω. Μπορεί να θέλεις λίγες μέρες για να συνηθίσεις το νέο άκουσμα και να μην σε ξενίζει αν και το πιθανότερο είναι να αισθανθείς αμέσως ότι αγόρασες καινούργια πολύ πιο αναλυτικά ηχεία... Και οι γείτονές σου θα το εκτιμήσουν... Και δοκίμασε να παίξεις και με το ποιο είναι δεξί και ποιο αριστερό δοκίμασέ τα και έτσι και ανάποδα μπορεί να ταιριάζει καλύτερα στο χώρο σου. Γενικά έχοντας υπόψη σου τις παραπάνω βασικές αρχές πειραματίσου.Το δεξί το έβαλα πάνω σε τραπέζι, οπότε αυτό που λες με το twitter έγινε. Το άλλο είναι αδύνατον να το σηκώσω, θα σπάσει οτιδήκοπε κι αν το στηρίζει... Όντως υπάρχει πολύ βουητό απ' το μεγάλο όταν βάζω δυνατά μουσική, ίσως να φταίει το ότι είναι το λάθος ηχείο γι' αυτόν τον χώρο. Θα τα δοκιμάσω πάντως τα υπόλοιπα! Θενξ!
-
Τελικά αγόρασα αυτά:
[list:1504gqxz]**Koda PA-9010 - Τεχνικά Χαρακτηριστικά: **
[:1504gqxz]Woofer: 10 ιντσών[/1504gqxz]
[:1504gqxz]Κόρνα με tweeter 1.5” [/1504gqxz]
[:1504gqxz]Εμπέδηση : 8 Ohm[/1504gqxz]
[:1504gqxz]Απόκριση Συχνότητας: 60Hz-15Khz[/1504gqxz]
[:1504gqxz]Ισχύς : 200W[/1504gqxz]
[:1504gqxz]Ευαισθησία: 90dB +-2dB[/1504gqxz]
[:1504gqxz]Συνδέσεις input/outputSpeakon[/1504gqxz]
[:1504gqxz]Διαστάσεις : 510x360(195)x278mm[/1504gqxz][/list:u:1504gqxz]
Ενισχυτή δεν πήρα, οπότε αν υπάρχει καμία πρόταση...EDIT:
Αυτοί τι λένε;
[list=1:1504gqxz][:1504gqxz]audioshow.gr | Phonic MAX 860 Plus (€199.00)
[list:1504gqxz][:1504gqxz]Output power: 300W @ 4 ohms stereo, 200W @ 8 ohms stereo[/1504gqxz]
[:1504gqxz]High-current toroidal for greater power and low noise[/1504gqxz]
[:1504gqxz]Balanced 1/4' TRS and XLR inputs for maximum flexibility[/1504gqxz]
[:1504gqxz]Grounding / Floating switch to avoid grounding loop[/1504gqxz]
[:1504gqxz]Binding post and Speakon-type outputs[/1504gqxz]
[:1504gqxz]Front mounted gain controls for easy access[/1504gqxz]
[:1504gqxz]Signal and Peak LED indicators to monitor performance[/1504gqxz]
[:1504gqxz]Short circuit, thermal, subsonic, RF protection, output DC offset[/1504gqxz]
[:1504gqxz]Power on/off muting[/1504gqxz][/list:u:1504gqxz][/1504gqxz]
[:1504gqxz]audioshow.gr | Phonic MAX 1500 Plus (€245.00)
[list:1504gqxz][:1504gqxz]Output power: 450W @ 4 ohms stereo, 280W @ 8 ohms stereo[/1504gqxz]
[:1504gqxz]High-current toroidal for greater power and low noise[/1504gqxz]
[:1504gqxz]Balanced 1/4' TRS and XLR inputs for maximum flexibility[/1504gqxz]
[:1504gqxz]Grounding / Floating switch to avoid grounding loop[/1504gqxz]
[:1504gqxz]Binding post and Speakon-type outputs[/1504gqxz]
[:1504gqxz]Front mounted gain controls for easy access[/1504gqxz]
[:1504gqxz]Signal and Peak LED indicators to monitor performance[/1504gqxz]
[:1504gqxz]Short circuit, thermal, subsonic, RF protection, output DC offset[/1504gqxz]
[:1504gqxz]Power on/off muting[/1504gqxz][/list:u:1504gqxz][/1504gqxz][/list1504gqxz] -
Ενώ το emimikos από όπου πήρες τα χαρακτηριστικά (ίσως και το ηχείο για 82,80) λένε 90dB αλλού το βλέπω με 92dB. Και στις δύο περιπτώσεις όμως είναι χαμηλή επίδοση για επαγγελματικό ηχείο.....όταν βλέπεις άλλα με 98-99dB....
Και μέγιστη συχνότητα 15ΚHz όσο νά΄ναι είναι λίγο...
Βέβαια τα αριθμοτεχνικά στοιχεία δεν έχουν σχέση ούτε με το πως ακούγονται ούτε με το πως σου φάνηκαν από κοντά ούτε αντικαθιστούν τυχόν γνώμη σχετικού του χώρου. Ελπίζω να ισχύει κάτι από τα παραπάνω και να μην τα πήρες στην τύχη.Βέβαια τη δουλειά σου θα την κάνεις και αφού κοιτάς και για ενισχυτή μια χαρά. Οικονομικά βέβαια ξέφυγες.... μήπως σκέφτεσαι να πας για dj για να τα ξεχρεώσεις;; -
Αν κρίνω απο την ονομασία του μοντέλου είναι ηχείο PA (Public Address) αρα φτιαγμένο με έμφαση την αντοχή (εξωτερικούς χώρους) και όχι την ποιότητα του ήχου.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ενώ το emimikos από όπου πήρες τα χαρακτηριστικά (ίσως και το ηχείο για 82,80) λένε 90dB αλλού το βλέπω με 92dB. Και στις δύο περιπτώσεις όμως είναι χαμηλή επίδοση για επαγγελματικό ηχείο.....όταν βλέπεις άλλα με 98-99dB....
Και μέγιστη συχνότητα 15ΚHz όσο νά΄ναι είναι λίγο...
Βέβαια τα αριθμοτεχνικά στοιχεία δεν έχουν σχέση ούτε με το πως ακούγονται ούτε με το πως σου φάνηκαν από κοντά ούτε αντικαθιστούν τυχόν γνώμη σχετικού του χώρου. Ελπίζω να ισχύει κάτι από τα παραπάνω και να μην τα πήρες στην τύχη.Βέβαια τη δουλειά σου θα την κάνεις και αφού κοιτάς και για ενισχυτή μια χαρά.Εννοείται ότι κοίταξα τα τεχνικά και το αποφάσισα... (τα ηχεία λένε πίσω 90 +/- 2db)
Αγόρασα αυτά γιατί ήθελα να αφήσω τα χρήματα στην τοπική αγορά και μιας και δεν βρήκα τα Gemini -που μου άρεσαν πολύ- κατέληξα σε αυτά...
Τα άκουσα με δύο ενισχυτές της Koda, ο πρώτος ήταν 2x40rms και ο δέυτερος 2x90rms αλλά μου φάνηκε ότι χρειάζονταν κάτι παραπάνω...
Γι'αυτό κοιτάω σε πιο δυνατό ενισχυτή (2x120rms στα 8Ω)...Για την ιστορία, αρχικά τα ακούσαμε στο πάτωμα και όταν τα σηκώσαμε η διαφορά στην ακουστική ήταν τεράστια...
Οικονομικά βέβαια ξέφυγες.... μήπως σκέφτεσαι να πας για dj για να τα ξεχρεώσεις;
Άσε ρε συ, είπα να σχολιάσω το οικονομικό αλλά το άφησα...
Με τη βοήθειά σας κατάλαβα ότι δε θα έβγαινε το αποτέλεσμα που ήθελα στον αρχικό προϋπολογισμό, οπότε αν έδινα λιγότερα χρήματα ουσιαστικά θα τα πετούσα...
Ενισχυτή δεν μπορώ να πάρω τώρα, σε κανένα μήνα και βλέπουμε...
dj; μπα, με τίποτα, για κανένα πάρτυ και για ιδιωτική χρήση... -
Σωστά κάνειςπου κοιτάς σε βαρβάτο ενισχυτή. Δοκίμασέ τον αν μπορείς πριν τον πάρεις.
Για το οικονομικό σωστός, είναι από τις περιπτώσεις που υπάρχει ένα μίνιμουμ ποσό που πρέπει να ξοδέψεις για να αξίζει τον κόπο.Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αν κρίνω απο την ονομασία του μοντέλου είναι ηχείο PA (Public Address) αρα φτιαγμένο με έμφαση την αντοχή (εξωτερικούς χώρους) και όχι την ποιότητα του ήχου.Εφόσον όμως θα το ακούς και εφόσον το πληρώνεις και αφού κάνει όλα τα άλλα που πρέπει καλό είναι να ακούγεται και καλούτσικα. Ακόμα κι δεν πρόκειται να ανταγωνιστείς ηχείο hifi υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα διάφορα PA που καλό είναι να λάβει κανείς υπόψη του.
Και η ευαισθησία δεν είναι θέμα ποιότητας ήχου στο επαγγελματικό αλλά λόγος ύπαρξης... -
Καταρχήν καλορίζικα και καλόπαιχτα.
Όσον αφορά τα specs του ηχείου, τα 200W αφορούν peak ή rms; Έχω την εντύπωση το δεύτερο. Αν υπάρχει αυτή η πληροφορία στο manual, θα βοηθούσε πάρα πολύ στην επιλογή κατάλληλου ενισχυτή (τουλάχιστον 2χ200W/8Ω αν μιλάμε για rms).
Για τους ενισχυτές phonic ψάχνομαι κι εγώ (έχω κάποια wharfedale που θέλω να τα κάνω να κελαιδήσουν ), οπότε συνυπογράφω. Έχω διαβάσει καλά reviews σε ξένα site. Το μειονέκτημά τους είναι η αυξημένη κατανάλωση ( ) και το βάρος τους. Επίσης, άλλη μια καλή αγορά σε αυτή την κατηγορία από Γερμανία:
http://www.thomann.de/gr/tamp_ta600_endstufe.htm
Εναλλακτικά υπάρχουν και οι ενισχυτές κλάσης D με μειωμένη κατανάλωση και βάρος, όπως ο Behringer iNUKE NU1000:
http://www.behringer.com/EN/Products/NU1000.aspx
http://www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=16351&LANG=GRΠερισσότερα μόλις μάθουμε αν τα 200w είναι η μέγιστη ισχύς που αντέχει το συγκεκριμένο ηχείο.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Καταρχήν καλορίζικα και καλόπαιχτα.Ευχαριστώ πάρα πολύ, η βοήθειά σας ήταν και είναι ανεκτίμητη...
Όσον αφορά τα specs του ηχείου, τα 200W αφορούν peak ή rms; Έχω την εντύπωση το δεύτερο. Αν υπάρχει αυτή η πληροφορία στο manual, θα βοηθούσε πάρα πολύ στην επιλογή κατάλληλου ενισχυτή (τουλάχιστον 2χ200W/8Ω αν μιλάμε για rms).
Περισσότερα μόλις μάθουμε αν τα 200w είναι η μέγιστη ισχύς που αντέχει το συγκεκριμένο ηχείο.
Δεν έχουν manual, από πίσω το αυτοκόλλητο γράφει όσον αφορά την ισχύ: Power Handling: 25~200W.
Βάσει αυτού υπολογίζω το 200W να είναι το peak - συνεπώς σε rms να είναι ~100; Τι λες;
**
EDIT - Πέτυχα το εξής:**Θέμα: Μετατροπή - αναβάθμιση ηχείων Koda PA 9010
[list:22lip16b][:22lip16b]kaminia1951: Γεια χαρα.Εχω 4 ηχεία 2 δρόμων koda PA 9010 200w με 100 rms kai 10'' woofer.Θέλω να κάνω αναβάθμιση και να τα κανω να βγάζουν καθαρά 200 rms.Κάποια προταση βοήθεια για το τι θα μπορούσα να βάλω μέσα χωρίς όμως να είναι υπερβολικό το κόστος.Ι καμπινα που εχουν είναι καλής ποιότητας και θέλω να τα ταιριάξω μέσα σε αυτήν.
Ευχαριστώ
[/22lip16b]
[:22lip16b]PeterMeni: Καταρχάς να διευκρινίσουμε πως ένα ηχείο δεν ισχύ αλλά ισχύ που παράγεται από την ενισχυτική βαθμίδα.
Γνώμη μου είναι πως για τα 85 ευρώ που κοστίζει το κάθε ηχείο δεν αξίζει να κάνεις κάποια αλλαγή.
Υπάρχουν μεγαλύτερα ηχεία που αντέχουν την ισχύ που θέλεις. Επί προσθέτως έχουν υψηλότερη ευαισθησία και καλύτερη απόκριση, οπότε τριπλό το κέρδος. Θα σου κοστίσουν δε όσο τα καλύτερα μεγάφωνα δέκα ιντσών που θέλεις να βάλεις.
Δες ας πούμε αυτό μιας και περί Koda ο λόγος. [/22lip16b][/list:u:22lip16b]
ΠΗΓΗ: avsite.gr | Μετατροπή - αναβάθμιση ηχείων Koda PA 9010Άρα τα rms είναι 100. Οπότε μάλλον 2x120rms ή λίγο παραπάνω θα είναι μια χαρά...
Για τους ενισχυτές phonic ψάχνομαι κι εγώ (έχω κάποια wharfedale που θέλω να τα κάνω να κελαιδήσουν ), οπότε συνυπογράφω. Έχω διαβάσει καλά reviews σε ξένα site. Το μειονέκτημά τους είναι η αυξημένη κατανάλωση ( ) και το βάρος τους. Επίσης, άλλη μια καλή αγορά σε αυτή την κατηγορία από Γερμανία:
http://www.thomann.de/gr/tamp_ta600_endstufe.htm
Εναλλακτικά υπάρχουν και οι ενισχυτές κλάσης D με μειωμένη κατανάλωση και βάρος, όπως ο Behringer iNUKE NU1000:
http://www.behringer.com/EN/Products/NU1000.aspx
http://www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=16351&LANG=GRΤο djshop.gr εχει μερικούς ενδιαφέροντες ενισχυτές (μεταξύ 200 και 245 ευρώ)...
Οι Phonic με παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά σε σχέση με αυτούς ξεφεύγουν λίγο οικονομικά (εκτός αν υπάρχει κάτι που δεν αξιολογώ σωστά)... -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Δεν έχουν manual, από πίσω το αυτοκόλλητο γράφει όσον αφορά την ισχύ: Power Handling: 25~200W.
Βάσει αυτού υπολογίζω το 200W να είναι το peak - συνεπώς σε rms να είναι ~100; Τι λες;Είδα το update. Πάντως, αν τα 200W είναι το peak, έχω την εντύπωση ότι το rms προκύπτει ως 70.7% του peak (πηγή), δηλαδή περίπου 141W.
Το djshop.gr εχει μερικούς ενδιαφέροντες ενισχυτές (μεταξύ 200 και 245 ευρώ)...
Οι Phonic με παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά σε σχέση με αυτούς ξεφεύγουν λίγο οικονομικά (εκτός αν υπάρχει κάτι που δεν αξιολογώ σωστά)...Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την κατηγορία τιμών (μεταξύ 200 και 245 ευρώ), πλην του behringer που έβαλα πιο πάνω, τους υπόλοιπους του djshop.gr δεν τους έχω ακουστά. Και οι KONIG είναι επίσης φτηνοί, αλλά και πάλι δεν έχω ακούσει κάτι γι' αυτούς. Αν μπορέσεις να ακούσεις κάποιον από όλους στο χώρο σου με τα ηχεία σου, θα ήταν το ιδανικό.
-
Κοιτάζω τους ενισχυτές και δεν μπορώ να καταλάβω πως ακριβώς συνδέονται με το pc...
Από το pc για παράδειγμα ο ήχος θα έρθει από την έξοδο των ακουστικών με ένα jack 3,5.
Οι πιο πολλοί ενισχυτές έχουν εισόδους 2xspeakon και 2xjack 6,35 (είδα και έναν που έχει rca οπότε εκεί χρειάζεται απλώς ένα καλώδιο από jack 3,5 σε 2 αρσενικά rca)...
Υπάρχει στους ενισχυτές η δυνατότητα να πάρουν το στερεοφωνικό σήμα μέσα από ένα jack 6,35;
Μπορεί να φαίνεται χαζό αυτό που ρωτάω, δεν έχω ασχοληθεί όμως ποτέ με τέτοια πράγματα & δεν έχω ιδέα...
-
Νομίζω υπάρχουν πολλοί τρόποι/πρότυπα μέτρησης μέγιστης ισχύος και σε κάποιες περιπτώσεις το τελικό αποτέλεσμα είναι πολλαπλάσιο αυτού για RMS (σε κάποιο λογικό εύρος 20-20ΚΗz με κάποια λογική παραμόρφωση
-
Σχετικά με τη σύνδεση από το laptop στον ενισχυτή.
Ο πιο απλός τρόπος:
(πηγή)Εναλλακτικά:
(πηγή)και για κάθε RCA
(πηγή)Το volume θα ελέγχεται από το software του laptop. Υπάρχουν βέβαια και εξωτερικές κάρτες ήχου με δικό τους volume control όπως η Native Instruments komplete Audio 6:
Μετά πάμε σε πιο ειδικές λύσεις που νομίζω ότι ξεφεύγουν από το αρχικό κόστος.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Νομίζω υπάρχουν πολλοί τρόποι/πρότυπα μέτρησης μέγιστης ισχύος και σε κάποιες περιπτώσεις το τελικό αποτέλεσμα είναι πολλαπλάσιο αυτού για RMS (σε κάποιο λογικό εύρος 20-20ΚΗz με κάποια λογική παραμόρφωση Έχω περιέργεια για την πραγματική ισχύ, κακώς δεν αναφέρεται επίσημα. Υπάρχει ιστότοπος της εταιρείας; Ίσως αν κοιτάξεις από πίσω από το γούφερ να μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα.Και εγώ έχω περιέργεια για την ισχύ αλλά δε βρίσκω πληροφορίες...
Ο ιστότοπος μάλλον είναι αυτός: www.koda.com.cn.
Δε βρίσκω όμως τα συγκεκριμένα ηχεία.
Για να κοιτάξω πίσω από το woofer θα πρέπει να αρχίσω το ξεβίδωμα κάτι που δε με ενθουσιάζει...Τελικά βέβαια δεν έχει και τόσο σημασία, έτσι κι αλλιώς πάρε ενισχυτή όσο μπόλικο μπορείς για τα λεφτά σου. Και να σιγουρέψεις και τα βάτ των ενισχυτών πώς είναι μετρημένα, είδα ότι μερικοί δε μιλάνε ανά κανάλι οπότε όσα τάζουν είναι δια δύο... καταρχήν. Μετά ανάλογα με εύρος, παραμόρφωση κλπ κόβεις κι άλλο... Αν και τελικά νομίζω ότι έχει μεγαλύτερη σημασία ο ενισχυτής να είναι καλής κατασκευής (και μπόλικου βάρους=καλό τροφοδοτικό το παν για ενισχυτή αν και αυτό μπορεί να μην ισχύει για τέτοιου τύπου) και φήμης για αξιοπιστία παρά να είναι περισσότερα βάτ στα χαρτιά.
Αλήθεια από σήμα εισόδου τι χρειάζονται αυτοί οι ενισχυτές για να βγάλουν αυτά που τάζουν; Μήπως το σήμα από τον υπολογιστή μέσα από το 3,5mm τους πέφτει λίγο;; Τι ευαισθησία εισόδου έχουν, τι αντίσταση, τι τάση θέλουν;Μου αρέσει αυτός: geminidj.com | Gemini XGA-3000 που πωλείται στα €189.
[list:3n2le4we]Specs:
[:3n2le4we]Frequency Response 10Hz ~ 50kHz ±1.5dB[/3n2le4we]
[:3n2le4we]Signal to Noise (LF / HF) >90dB[/3n2le4we]
[:3n2le4we]THD (LF / HF) > 0.1%[/3n2le4we]
[:3n2le4we]Input Sensitivity 0.77v[/3n2le4we]
[:3n2le4we]Maximum Input Level 21dBv/9v[/3n2le4we]
[:3n2le4we]Damping Factor (F=1kHz 8Ω) >350[/3n2le4we]
[:3n2le4we]Input Impedance 20K Ω[/3n2le4we]
[:3n2le4we]Fuse 5mm x 20mm AC 115v/230v 50~60Hz[/3n2le4we]
[:3n2le4we]Output Stereo 8 Ω 2 x 150W RMS[/3n2le4we]
[:3n2le4we]Output Stereo 4 Ω 2 x 200W RMS[/3n2le4we]
[:3n2le4we]Output Bridged 8 Ω 400W RMS[/3n2le4we]
[:3n2le4we]Dimensions (WxDxH) 19” x 13.8” x 3.5” (482mm x 350mm x 88mm)[/3n2le4we]
[:3n2le4we]Net Weight 19 lbs (8.6 kg)[/3n2le4we][/list:u:3n2le4we]Πιστεύω θα με καλύψει...
_
-
Καλή περίπτωση φαίνεται.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Καλή περίπτωση φαίνεται.Ξέχασα να σε ευχαριστήσω για τις πληροφορίες σχετικά με τη συνδεσμολογία...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Καλή περίπτωση φαίνεται.
Ξέχασα να σε ευχαριστήσω για τις πληροφορίες σχετικά με τη συνδεσμολογία...
Να 'σαι καλά.
-
THD
-
Πάρε Audiolab 8000A (μεταχειρισμένο).
Δεν υπάρχει καλύτερος ενισχυτής. Δεν ξέρω γιατί αγοράζουν άλλους ενισχυτές αφού υπάρχει ο Audiolab. -
Πιθανότατα επειδή κάποιοι χρειάζονται βατάζ και αξιοπιστία.
Πολύ καλός ο 8000Α.
Home Hi-Fi