-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Το ίδιο λέω
Ναι, ο ίδιος θα μείνει100 γιούρια για 25τμ?
-
Ναι
-
Βάλε ένα 100κάκι από πάνω και πάρε τα Dali
http://www.odes.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=7047&option=com_virtuemart&Itemid=5Στα 100 ευρώ θα πετάξεις τα λεφτά σου
-
Μέχρι πόσα διαθέτεις για ενισχυτή και ηχεία?
Κοίτα, έλεγα να δώσω ως 100 Ευρώ για ένα ηχείο, και να διώξω το μικρό που έχω (150watt 8ohm) και να κρατήσω το μεγάλο (100watt 8ohm, αλλά πολύ πιο δυνατό)
Με τίποτα, όσο καλή διάθεση και να υπάρχει για ψάξιμο. Έχεις πολύ μεγάλο χώρο. Επίσης ο ενισχυτής σου είναι στα τελευταία του.
-
Γιατι;
-
Γιατι;Ζήση με 100 ευρώ είναι δύσκολο να αγοράζεις ένα ζευγάρι ηχείων για τόσο μεγάλο χώρο. Καταρχήν θα πρέπει να είναι δαπέδου. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι αυτή στιγμή με τόσα λίγα χρήματα που να δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έπειτα έχεις έναν ενισχυτή που μετά από τόσα χρόνια αρχίζει και κάνει κόλπα. Θα επενδύσεις πάνω σε αυτόν; Εγώ νομίζω ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να ξεκινήσεις να χτίζεις ένα νέο σύστημα από το μηδέν και μάλιστα θα μπορούσες να μειώσεις την απόσταση ακρόασης, ώστε να πας σε κάτι μικρό και οικονομικό.
-
Μέχρι πόσα διαθέτεις για ενισχυτή και ηχεία?
Κοίτα, έλεγα να δώσω ως 100 Ευρώ για ένα ηχείο, και να διώξω το μικρό που έχω (150watt 8ohm) και να κρατήσω το μεγάλο (100watt 8ohm, αλλά πολύ πιο δυνατό)
Tα watt που αναγράφονται στα ηχεία είναι για να ξέρουμε πόσα watt αντέχουν και όχι πόσο δυνατά παίζουν, η ένταση σε db που μπορεί να παίξει ένα ηχείο εξαρτάται από την ευαισθησία του.
Πχ ένα ηχείο 100 watt με ευαισθησία 92 db θα ακουστεί κατά πολύ δυνατότερα από ένα ηχείο 150 watt με ευαισθησία 88 db, και τα δύο να παίζουν με τον ίδιο ενισχυτή πχ 2Χ50 watt RMS, ας θυμηθούμε ότι το ανθρώπινο αυτί ακούει λογαριθμικά και όχι γραμμικά.
-
Υστερα απο καιρο, αξιοποιησα το Sony CMT-CP101 Mini HiFi συνδεοντας το στο 2ο laptop.
35 Watts Per Channel x 2 (6 ohms, 1 kHz, 10% THD)
Eγινε και ενα μικρο σερβις: Ανοιχθηκε και ξαναγιναν ολες οι κολλησεις απο την αρχη, αλλαχθηκαν τα twitter και αντικατασταθηκαν τα καλωδια... Α! Εβαλα και κατι ελαστικες βασεις στα ηχεια.
Εχω μεινει αφωνος με την αποδοση!Δεν παραμορφωνει πουθενα, ο ηχος βγαινει καθαρος με γλυκα μπασα και κρυσταλινα πριμα, ενω τα μεσαια δεν 'ξυριζουν'
-
Τι τουίτερ έβαλες?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Τι τουίτερ έβαλες?Ελα ντε.
Το εδωσε σε φιλο ηλεκτρονικο και ανελαβε αυτος, αλλα φανταζομαι πως εβαλε αντιστοιχων προδιαγραφων με τα εργοστασιακα. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Τι τουίτερ έβαλες?
Ελα ντε.
Το εδωσε σε φιλο ηλεκτρονικο και ανελαβε αυτος, αλλα φανταζομαι πως εβαλε αντιστοιχων προδιαγραφων με τα εργοστασιακα.Τπτ peerless θα έχεις πάνω για αυτό κεντάς
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Τπτ peerless θα έχεις πάνω για αυτό κεντάς
Χαρηκα τοσο που δε με ενδιαφερει καθολου τι εβαλε!
Μιλαμε για το πρωτο** δικο μου** mini Hifi, αγορασμενο πριν 12-13 χρονια περιπου 200000 δραχμες!
Με τον πρωτο μισθο μου εχω την εντυπωση.Ε ρε τους καημενους τους γειτονες.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ε ρε τους καημενους τους γειτονες.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Tα watt που αναγράφονται στα ηχεία είναι για να ξέρουμε πόσα watt αντέχουν και όχι πόσο δυνατά παίζουν, η ένταση σε db που μπορεί να παίξει ένα ηχείο εξαρτάται από την ευαισθησία του.Πχ ένα ηχείο 100 watt με ευαισθησία 92 db θα ακουστεί κατά πολύ δυνατότερα από ένα ηχείο 150 watt με ευαισθησία 88 db, και τα δύο να παίζουν με τον ίδιο ενισχυτή πχ 2Χ50 watt RMS, ας θυμηθούμε ότι το ανθρώπινο αυτί ακούει λογαριθμικά και όχι γραμμικά.
Το ξέρω Άρα λογικά αυτό φταίει για την χαμηλή ένταση του άλλου ηχείου...
Ζήση με 100 ευρώ είναι δύσκολο να αγοράζεις ένα ζευγάρι ηχείων για τόσο μεγάλο χώρο. Καταρχήν θα πρέπει να είναι δαπέδου. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι αυτή στιγμή με τόσα λίγα χρήματα που να δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έπειτα έχεις έναν ενισχυτή που μετά από τόσα χρόνια αρχίζει και κάνει κόλπα. Θα επενδύσεις πάνω σε αυτόν; Εγώ νομίζω ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να ξεκινήσεις να χτίζεις ένα νέο σύστημα από το μηδέν και μάλιστα θα μπορούσες να μειώσεις την απόσταση ακρόασης, ώστε να πας σε κάτι μικρό και οικονομικό.
Δυστυχώς και ο ενισχυτής και το equalizer κάνουν κόλπα Οπότε πρότασή σου είναι να περιμένω;
-
Ζήση, απλά ιδέες ρίχνω. Αν σου αρέσει ο ενισχυτής, μπορείς να τον πας σε κάποιο ηλεκτρονικό να τον κοιτάξει. Μπορεί να είναι κάποια αντίσταση.
Αλλά για ηχεία, θέλεις οπωσδήποτε νέο ζευγάρι, γιατί δεν είναι σωστό να έχεις άλλο ηχείο για το ένα κανάλι και διαφορετικό για το άλλο. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να ψάξουμε και για μικρότερα ηχεία (βάσης και όχι δαπέδου) με την προυπόθεση ότι θα ακούς σε πιο κοντινές αποστάσεις ενδεχομένως. Τότε θα μπορούσε να βρεθεί κάτι κοντά στα 150 ευρώ, αλλά για πιο χαμηλές τιμές, δεν ξέρω.
-
Μ' αρέσει δεν μ' αρέσει Πάνο, δεν μπορώ ακόμη να τον αλλάξω... Ηχεία βάσης ε...; Δεν κακό! Αλλά καλύτερα ας μαζέψω τίποτα παραπάνω για δαπέδου
-
Bυνίλιο 180gr Αudiophile,καρκίνος στα cd ρε αρχιμαφιόζοι της μουσικής βιομηχανίας ......
-
-
Άκυρο...
-
Home Hi-Fi