-
ρε για δες, θα μας λύσεις την απορία τώρα.
Είχα υποπτευθεί ότι κάτι παίζει με την αντίσταση εξόδου του jack του iphone, γιατί όταν το συνδέω στο line in του αυτοκινήτου ο ήχος είναι απαράδεκτος
όντως αυτό είναι το πρόβλημα? και η λύση να φανταστώ είναι αυτή που παραθέτεις παραπάνω?
-
Ναι, λογικό είναι. Το line out όλων αυτών των συσκευών είναι ανεπαρκές. Μέχρι ένα ζευγάρι ακουστικών των 32 Ω και πολύ τους είναι (πολλοί μάλιστα χρησιμοποιούν ακουστικά των 16 Ω με υψηλή ευαισθησία).
Για την περίπτωση του αυτοκινήτου, η ιδανική λύση νομίζω θα ήταν τα E5 επειδή είναι αυτόνομα. Μην κάνεις τίποτα. Θα τα δοκιμάσω αύριο το πρωί (δεν τα έχω μαζί μου τώρα) και θα γράψω εντυπώσεις. Πάντως είμαι σίγουρος, 99.9 % ότι θα δουλέψουν.
-
κοίτα μην τα δοκιμάσεις με Bach
ενδιαφέρον θα είχε να δεις αν καταναλώνει πολύ ισχύ επισης
-
Ας το γράψω κι εδώ για να υπάρχει.
Δοκίμασα τα Ε5 + L3 στο BOSE του twingo (εκεί δηλαδή που έχω το πρόβλημα, γιατί το alpine CDE-123R στη mercedes δεν έχει πρόβλημα) και το αποτέλεσμα ήταν καλό. Με τερματισμένο το volume του Ε5 ήμουν σε ανάλογες στάθμες με το ραδιόφωνο και το ipod όταν συνδέεται μέσω USB. Μοναδική εξαίρεση κάποιες ηχογραφήσεις με χαμηλό SPL όπως αυτή, όπου έπρεπε να ανεβάσω κι άλλο τη στάθμη του BOSE.
Πάντως ψυχολογικά θα ένιωθα καλύτερα (ίσως και να φταίει το γεγονός ότι το BOSE είναι συνολικά μετριότατο), αν είχα κάτι τέτοιο:
http://phpaudio.jigsy.com/passive-preamp
Το οποίο δίνει gain από +18 έως +20db (σε αντίθεση με το E5 όπου το gain είναι + 6db) ανάλογα με την έκδοση. Φαντάζει ιδανικό, αλλά (1) είναι σχετικά ακριβό και (2) δεν το έχω ακούσει, οπότε επιφυλάσσομαι.
-
Last but not least.
http://www.amazon.co.uk/FiiO-Portable-Headphone-DAC-Amplifier/dp/B003N0XDT4/Ο τελευταίος ενισχυτής ακουστικών από τη fiio και μάλλον ο καλύτερος σε σύγκριση με τους προηγούμενους. Πιο αναλυτικός ήχος και ακόμα πιο εύκολη οδήγηση των HD 650 με τον ίδιο δαιμονισμένο ρυθμό των E1 και E5. Λειτουργεί και ως DAC.
Παίζει και με το L3, αλλά η καλύτερη σύνδεση είναι μέσω USB (Camera Connection Kit). Για το λόγο αυτό έχει μια επιλογή στο μενού του η οποία απενεργοποιεί τη φόρτιση μέσω USB ώστε να μπορεί να συνδεθεί με το iPad. Ο χρόνος φόρτισης είναι περίπου 3,5 ώρες ενώ η διάρκεια της μπαταρίας (σύμφωνα με τον κατασκευαστή, γιατί στην πράξη δεν γνωρίζω ακόμα) είναι 80 ώρες.
Εδώ έχει συνδεθεί με τον Kingrex T20 U που οδηγεί τα Klipsch RB-51.
Uploaded with ImageShack.us
-
έχεις βάλει όλα αυτά μόνο κ μόνο για να βλέπεις ταινίες/ακούς μουσική από το ιΠαδ;
-
Απ' όσα έγραψα, αυτό κατάλαβες;
-
όχι, αυτό που είδα στη φωτό λέω
-
Το setup της φωτογραφίας χρησιμοποιείται από άλλες πηγές οπότε προυπήρχε. Απλά δοκίμασα και το iPad. Από αυτά που βλέπεις, μόνο αυτά που έχουν αναμμένα τα μπλε λεντάκια χρησιμοποίησα, δηλαδή τον ολοκληρωμένο/τελικό ενισχυτή (δεξιά) και το τροφοδοτικό του (αριστερά). Το υπόλοιπα (ένα DAC μαζί με το τροφοδοτικό του μπροστά αριστερά κι ένας προενισχυτής μπροστά δεξιά), όπως έγραψα, δεν τα έβαλα στην αλυσίδα.
Και αν έχεις απορία για τον ήχο, ναι, αξίζει! Βέβαια αν είχα χρήματα θα προτιμούσα μια λύση με ενεργά ηχεία + USB όπως αυτή ή αυτή.
Και για να υπάρχει κι εδώ:
http://www.benchmarkmedia.com/discuss/feedback/newsletter/2011/06/1/ipad-streams-high-resolution-audio-dac1 -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
έχεις βάλει όλα αυτά μόνο κ μόνο για να βλέπεις ταινίες/ακούς μουσική από το ιΠαδ;γενικά υπάρχουν αυτοί που ακουν μουσική κι αυτοί που βάζουν μουσική
-
εντάξει όπως τη βρίσκει ο καθένας γούστα είναι και δεν είπα κάτι κατακριτέο
εγώ έχω έναν ενισχυτάκο home cinema (sony str db 840) με 5 ηχειάκια κ μαμεί για τα γούστα μου
εσύ ξυλεκτρολόγε μη χάσεις να πεις την εξυπνάδα σου
-
Επειδή το topic έχει σχέση με το hi-fi, καλό είναι να ξεφεύγουμε από τη μετριότητα.
Και αυτό θα μπορούσες να συνδέσεις στο iPad για ν' ακούς μουσική.
-
για χαβαλεδομπίτια καλό μου φαίνεται
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Επειδή το topic έχει σχέση με το hi-fi, καλό είναι να ξεφεύγουμε από τη μετριότητα.σωστό, αλλά hi-fi != hi end
όπως και να χει το αυτί δεν είναι σαν την όραση, να μπορεί να δει το καλύτερο. Αν έχεις λοιπόν ένα ικανοποιητικό ενισχυτή, από κει και πέρα μεγάλο ρόλο παίζουν τα ηχεία και η τοποθέτησή τους.
Καμιά φορά σκέφτομαι να βάλω κανά τέρας ηχείο σαν αυτά που έχουν τα club, τι απαιτήσεις έχουν;
-
Βασικά, ούτε στη μια κατηγορία ανήκω (hi-fi), ούτε στην άλλη (hi-end).
-
Αρκετό καιρό μετά την παρακάτω συζήτηση:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=5824&start=2415και αφού πήρα υπόψη τις προτάσεις των - ιδιαίτερα πρόθυμων να βοηθήσουν - συνφορουμιτών, έχουμε τις εξής εξελίξεις:
επιλογές σε ηχεία δαπέδου:
- XP30
στο ανώτατο όριο τιμής (που είχε σχολιασθεί ως τιμή που παίρνεις αστέρια ηχεία - από τον G60 αν θυμάμαι καλά).
Το ηχείο αν και δεν είναι απόλυτα συμβατικής σχεδίασης μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε. Φοβερή μουσικότητα, αναλυτικός ήχος (έβαλα μια καλή ηχογράφιση με κλασσική μουσική και άκουσα όργανα που δεν είχα ακούσει τόσο καθαρά μέχρι τώρα). Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι αυτό το πετυχαίνει με πολύ μικρή καμπίνα. Επίσης σε κάποια ξεσπάσματα της μουσικής δεν κούραζε. Ήταν πραγματικά σαν να άκουγες την ορχήστρα live. Επίσης σημαντικό είχαν πολύ καλό WAF ....
και
-
SA1530
αρκετά φθηνότερα, λόγω του ότι είναι απερχόμενο μοντέλο και γίνεται μεγάλη έκπτωση.
Λίγο πιο μουντό από το προηγούμενο, αλλά με κάπως καλύτερο μπάσο (η καμπίνα γαρ;), επίσης ξεκούραστο και αναλυτικό.
Επίσης πολύ καλό WAF μια και είναι πολύ λεπτά και ξύλο με νερά που αρέσει -
SA1730
αρκετά φθηνότερα,για τον ίδιο λόγο (ενδιάμεση τιμή στο 1 και 2) αλλά καλύτερος ήχος από το δεύτερο(1530), μικρές διαφορές από XP30.
τα άκουσα με αυτόν τον ενισχυτή:
Vincent
ο οποίος βέβαια είναι πάνω από το αρχικό προυπολογισμό μια και τα διάφορα παρελκόμενα ανεβάζουν το κόστος περισσότερο (ραδιόφωνο, dock με DAC κλπ κλπ).Αναρωτιέμαι αν θα ακούγονταν το ίδιο με τον yamaha που ελεγα στα αρχικά πόστ μου (R-S700
ή R-S500ή με τον DENON DRA-700
μια και τα θεωρώ πιο έυκολες υλοποιήσεις για εμένα (από πλευράς χρηστικότητας μια και απλοποιούν πολύ τα ποράγματα με τα prop docs που διαθέτει η κάθε μία, και με ένα cd-player δικό τους (Πχ το cd-s300 της yamaha που εχει και DAC ας πούμε) - XP30
-
Ψάχνω ένα έπιπλο να τοποθετήσω έναν ενισχυτή κι ένα cd player της yamaha. Πρόκειται για τα A-S2000 και CD-S2000 αντίστοιχα με βάρος 23 και 15 kg. Οι διαστάσεις που με εξυπηρετούν, επειδή ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος, είναι πλάτος 43 cm και μήκος 46 cm περίπου. Υπάρχει κάτι έτοιμο ή θα πάω σε ιδιοκατασκευή;
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Ψάχνω ένα έπιπλο..................Πάνο, μήπως σου κάνει αυτό???
Ειναι αγορασμένο απο το ΙΚΕΑ, στις διαστάσεις που θέλεις, ελεύθερο για καλώδια στο πίσω μέρος και με ροδάκια. Αν και σήμερα το χρησιμοποιώ περισσότερο σα κομοδίνο,το βάρος που θα τοποθετήσεις, το αντέχει. Οι εσωτερικές διαστάσεις του, εκτός του ότι το ράφι του είναι ρυθμιζόμενο καθ΄ύψος, είναι (σαν κουτί ) Υ 0,45χΠ 0,44χΒ 0,39.
Τιμή (προ 2ετίας), περίπου 30 €. -
Ακριβώς αυτό ψάχνω, Δημήτρη.
Θα εκτυπώσω τις φωτογραφίες γιατί με μια σύντομη αναζήτηση δεν το είδα στον κατάλογο του ΙΚΕΑ και θα πάω από κοντά (με εξυπηρετεί γιατί είναι στο δρόμο που πάω στη δουλειά).
Χίλια ευχαριστώ.
-
Χαίρομαι που βοήθησα.
Εύχομαι να υπάρχει ακόμα ( ...... η τιμή μπορεί να ήταν και 35, αλλά σίγουρα όχι πάνω από 40 €).
Αλλά και αν δεν βρείς το ίδιο, κάτι παρόμοιο και ίσως ακόμη πιό 'εύχρηστο' για τις ανάγκες σου, θα υπάρχει !
Home Hi-Fi