-
Καλοσοριζουμε τον καλο μας Σπυρο που μας ειχε λειψει.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Ο τιτλος του cd-κομματιου?Υποθέτω το Overture του 1812 Op. 49 κάποιου Peter Ilyich Tchaikovsky ..... γνωστό για τα κανόνια (και τις καμπάνες) που περιέχει! Αν βιάζεσαι πήγαινε κατευθείαν κάπου μετά από 11:30 λεπτά και μετά τα 13:30 και καλά woofer!
-
http://www.avforum.gr/showarticles.php3 ... 8222&st=-5
Φτανουν αυτα τα μπασα κυριοι;
Χαιρετησματα
Σπυρος -
Σπυρο απο στομαχι πως πας????
Φανταζομαι οτι αμα βαλεις κανενα μοντερνο ακουσμα πρεπει η μποτια να σου ερχεται κεραυνοβολα κλωτσια!!! -
Οχι περισσοτερο απο την πραγματικοτητα, ειδικα αν ανοιξεις τις πορτες για να μην σχηματιζονται στασιμα κυματα!Ειναι απολαυστικο γιατι ειναι αρκετα στερεο, δεν εχει καμμια σχεση με ντισκο-ντουνγκ!Εξαλλου δεν παιζω ποτε δυνατα, εχω 104dB στο 1 Βαττ!Ακριβως τα ιδια και στα μεσαια μου!Μερικα mW αρκουν για κανονικες ακροασεις!(5-100mW ειναι ηδη δυνατα!)
Σπυρος -
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Οχι περισσοτερο απο την πραγματικοτητα, ειδικα αν ανοιξεις τις πορτες για να μην σχηματιζονται στασιμα κυματα!Ειναι απολαυστικο γιατι ειναι αρκετα στερεο, δεν εχει καμμια σχεση με ντισκο-ντουνγκ!Εξαλλου δεν παιζω ποτε δυνατα, εχω 104dB στο 1 Βαττ!Ακριβως τα ιδια και στα μεσαια μου!Μερικα mW αρκουν για κανονικες ακροασεις!(5-100mW ειναι ηδη δυνατα!)
ΣπυροςΚάθεσαι πάντα σε απόσταση 1 μέτρου από τα μεγάφωνα για να ακούσεις μουσική?
-
....ειδικα αν ανοιξεις τις πορτες για να μην σχηματιζονται στασιμα κυματα!Ανοίγοντας μερικές πόρτες σίγουρα επηρεάζεις τον ήχο και καλό είναι να το κάνεις συμμετρικά αλλά για να απαλλαγείς από τα στάσιμα δε θα πρέπει να είναι όλος ο τοίχος πόρτα και βασικά να καταργήσεις εντελώς την έννοια του δωματίου σαν κλειστού χώρου που συντονίζεται? Θα ήθελες να πεις κάτι παραπάνω σε αυτό, τι πετυχαίνεις και πόσο?
-
Παντως και γω οταν ακουω δυνατα(σπανια λογω συζυγου!!!) φροντιζω να ανοιγω την μπαλκονοπορτα γιατι οταν ειναι κλειστη παθαινει ακουστικη συμπιεση(δεν μπορω να βρω αλλη εκφραση) ο χωρος!!!!
-
Γεια σας
τα ηχεια αυτα ειναι πολυ μεγαλα για τον χωρο που ειναι μεσα!Ακομα και οι κορνες των υψηλων, θελουν πολυ μεγαλο χωρο για να αποδωσουν!Βασικα εχουν γινει για θεατρα & κινηματογραφους απο 400 θεσεις και πανω!
Ο καλυτερος τροπος για να ακουσεις αυτα τα ηχεια ειναι να τα βγαλεις στον κηπο!
Το κουτι των μπασων εινα το δωματιο απο πισω τους!Δηλ 19 κυβικα μετρα!Αυτο ειναι πολυ περισσοτερο απο οτι χρειαζονται!
Το ανοιγμα της πορτας βοηθαει λιγο στα στασιμα κυματα!Δεν μπορω να ριξω κατω τον τοιχο φυσικα!
Καθομαι μεριπου 4/5 μετρα οταν ακουω, η θεση ειναι δεδομενη, απλα δεν μπορουν να μπουν με διαφορετικο τροπο!
Το επομενο σταδιο ειναι να μικρυνω το ηχειο(δωματιο) στο μισο και να δεθει καλυτερα η αλλη πορτα, δηλ η πισω που μπαινεις μεσα στο ηχειο!!
Εχω να κανω και λιγη δουλεια με μπασοπαγιδες, κατι πολυ απαραιτητο γιατι το δωματιο αυτο εχει υψος μονο 2 μετρα και 12 ποντους!
Ακους σιγα, λογω κορνας, δεν χρειαζεται να ακους δυνατα οταν εχεις κορνα, επειδη εχεις πολυ λεπτομερη ηχο ακομα και σε χαμηλες εντασεις!
(compression driver)!τα ακουστικα κυματα επιταγχυνονται προς τον χωρο!
Σπυρος -
Ο χρήστης dourou έγραψε:
Θέλω να ακούσω την καινούρια ηχογράφηση από την Telarc και DVDA και SACD του 1812 ώστε να μπορώ να τεκμηριώσω τις διαφορές (ουσιαστικά έγιναν λήψεις ταυτόχρονα και σε DSD και σε DVDA).Αμ δε! Η ηχογράφηση έγινε σε SACD και μετά μετατράπηκε σε DVD-A. Αντίστοιχα στη Naxos οι ηχογραφήσεις είναι DVD-A και μετατράπηκαν σε SACD -κι επιπλέον επειδή ο δίσκος είναι και DVD-A και DVD-V έχει χαμηλότερη ανάλυση από την αρχική ηχογράφηση. Άστα, είναι πρακτικά αδύνατο να κάνεις σωστή σύγκριση. Μόνο το περιοδικό ExtremeAV έκλεισε την αίθοσα ηχογραφήσεων του Μεγάρου, έκανε ταυτόχρονες ηχογραφήσεις και σύγκρινε...
Όσο για το 1812, δεν είναι του γούστου μου. Από τα πιο ανέμπνευστα κομμάτια του Τσαϊκόφσκυ...
-
Το ανοιγμα της πορτας βοηθαει λιγο στα στασιμα κυματαΕίχα την εντύπωση ότι τα στάσιμα κύματα επηρεάζουν μόνο κάποιες συγκεκριμένες θέσεις στο δωμάτιο και καλό είναι να μην συμπίπτουν με τη θέση ακρόασης. Ξέρει κανένας με ποιον τρόπο μας ενοχλούν τα στάσιμα ή τι κακό κάνουν και μπορεί να εξηγήσει αν και γιατί το άνοιγμα της πόρτας κάνει κάτι για αυτό?
-
onyx !
Ειναι αληθεια οτι το ανοιγμα της πορτας δεν κανει και πολλα πραγματα για την αποσβεση των στασιμων!Απλα λιγοστευει λιγο την πιεση μεσα στο δωματιο!Αν εισαι σε περιοχη που εχει εντονα στασιμα, αυτα συνεχιζουν να υπαρχουν!Για την αποσβεση τους πρεπει να υπαρξει μια σοβαρη μελετη του χωρου και να γινει με την αλλαγη της εσωτερικης αρχιτεκτονικης/διαρυθμισης, την αποσβεση με καταληλου μονοτικου υλικου καταληλων περιοχων η ακομα καλυτερα την ηλεκτρονικη διορθωση του χωρου!
Ειναι μεγαλα προβληματα αυτα κυριοι μου!
Σπυρος -
η ακομα καλυτερα την ηλεκτρονικη διορθωση του χωρου!
Ωχ...τι ειναι παλι αυτο????
Πως γινεται???? -
Απλο!
Κανενα μαγικο τρυκ!Απλα μειωνεις με φιλτρα τις συχνοτητες που εχουν υπεριψωση λογω χωρου!
Σημερα γινεται με φτηνο και αρκετα καλο τροπο!
Σπυρος -
Δηλαδη κατι σαν ισοσταθμηση...αλλα στο πιο hifi????
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Δηλαδη κατι σαν ισοσταθμηση...αλλα στο πιο hifi????Ναι με μικρόφωνα κλπ καταγράφεις την ακουστική του συγκεκριμένου χώρου και προβαίνεις στις κατάλληλες βελτιώσεις-ισοσταθμίσεις-αντιήχους και άλλα κόλπα.....
Μια από τις ελληνικές εταιρείες ηχείων διαθέτει και τέτοιο σύστημα.... -
Εχει ενας φιλος κορνακιας, δουλευει παρα πολυ καλα!
Απο να πεδευεσαι με σανιδες και κουβερτες ειναι πολυ ποιο ευκολο με εναν διορθωτη!
Με 350Εωρω παιρνεις καλα μηχανηματα!
Σπυρος -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μια από τις ελληνικές εταιρείες ηχείων διαθέτει και τέτοιο σύστημα....
Νομιζω οτι ειναι η roister και ειχε βγαλει πριν απο χρονια ενα ψηφιακο ισοσταθμηστη που ειχαν παραμιλησει ολοι οταν τον ειχαν δοκιμασει.Ηταν ομως πανακριβος και τον τελευταιο καιρο (εψαχνα μπας και εβρισκα κανενα μεταχειρισμενο) δεν εχω ακουσει τιποτα για αυτον.
Ξερει κανεις πιο πολλες λεπτομερειες????? -
Με 350Εωρω παιρνεις καλα μηχανηματα!Που????
Και ποιες μαρκες???
Εικονισμα θα σου κανω αν τελικα βρω ενα και λυσω το προβλημα μου -
ΓΥΡΙΣΑ!!
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Όσο για το 1812, δεν είναι του γούστου μου. Από τα πιο ανέμπνευστα κομμάτια του Τσαϊκόφσκυ...Δεν εχεις αδικο αλλά λόγω κανονιών, καμπανών και ορχήστρας μπορεί να φέρει τα περισσότερα συστήματα στα όριά τους.
Όσο για τα στάσιμα κύματα, αυτά είναι από τα μεγάλα προβλήματα ενός χώρου. Προκαλούνται από την αντανάκλαση των χαμηλών συχνοτήτων στους τοιχους και τις λείες επιφάνειες. Όταν η αντανάκλαση συναντά μία άλλη ίδιας συχνότητας έχουμε σύνθεση ενός νέου κύματος το οποίο μπορεί να έχει οποιαδήποτε στάθμη από μηδενική ως διπλάσια της αρχικής έντασης. Το άνοιγμα μιας πόρτας ή μπαλκονόπορτας πολλές φορές δημιουργεί διάχυση των κυμάτων αναιρώντας το στάσιμο ή το μεταφέροντάς το σε άλλο σημείο του δωματίου. Η μπαλκονόπορτα είναι μία ανακλαστική επιφάνεια ~4m^2. Όταν την ανοίγεις δεν μπορούν να σχηματιστούν τόσα στάσιμα, ενώ μεγάλο μέρος της ακουστικής πίεσης του χώρου εκτονώνεται στο ανηχοϊκό εξωτερικό περιβάλλον. Έτσι 'ξεμπουκώνει' ο χώρος και ακούγονται όλα καλύτερα. Κάποιο ηχοαποροφητικό υλικό μπορεί να κάνει επίσης καλή δουλειά σε αυτήν την κατεύθυνση (βαριές κουρτίνες, γυψοσανίδες-μπασοπαγίδες κα).
Home Hi-Fi