-
ρε παιδιά διάβασα το μανουαλ λέει...
Realtek ALC650 CODEC
� Line Out / 2 front speaker
� Line In / 2 rear speaker(by s/w switch)
� Mic In / center& subwoofer(by s/w switch)
� SPDIF Out /SPDIF In
� CD In/ AUX_IN/ Game Portεπίσης λέει ότι είναι optional επιλογή στο motherboard τα spdif out and in
Τι διάολο έπρεπε τότε να πάρω και άλλη συμπληρωματική κάρτα;;; Ποτέ δεν το είχα προσέξει μέχρι τώρα που με βάλατε στη πρίζα...Πάντως στο κουτί που μου είχαν δώσει δεν υπήρχε κάτι τέτοιο
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
το motherboard έχει μια realtek ac97 η κάπως έτσι (gigabyte667)
Μου είχαν χαρίσει το 2000 μια soundblaster live platinum που ουσιαστικά ήταν το κορυφαίο κομμάτι της εποχής με 4καναλο ήχο χωρίς όμως 5,1. Αν είχε 5,1 θα έκανα την δουλεία μου. Με την οnboard κάρτα ήχου δεν πιστεύω ότι μπορώ να στείλω digital σήμα στον yamahaΚι όμως μπορείς (έψαξα το manual στο σάιτ του κατασκευαστή), αλλά θα χρειαστείς ειδικό ανταπτοράκι δυστυχώς (εκτός αν υπάρχει έτοιμη spdif έξοδος στο πίσω μέρος του κουτιού του pc σου). Νομίζω ότι μια φτηνή καρτούλα των 30-40 ευρώ είναι πιο future proof λύση.
Σχετικά με τη συμπληρωματική κάρτα, που γράφεις: Πολλοί κατασκευαστές δίνουν ψηφιακή έξοδο από την κάρτα ήχου του motherboard, αλλά χρειάζεσαι ανταπτοράκι (σαν αυτό που δείχνει στη σελίδα 87 του μάνιουαλ, αν βλέπουμε το ίδιο:) ) . Τα ίδια έγραφε και το δικό μου manual, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο η spdif ήταν ήδη εγκατεστημένη στο κουτί και δε χρειάστηκε να αγοράσω αντάπτορα.
Για ρίξε ένα τσεκάρισμα, μήπως έχεις ήδη spdif έξοδο και δεν το ξέρεις.
-
θα το κοιτάξω μετά την δουλειά...έχε γούστο να έχει η κάρτα τέτοιο πράγμα και να μην το ξέρω...
-
δε πήγε καθόλου το μυαλό μου στην ενσωματωμένη
πρόσεξε όμως να βγάζει ψηφιακό 5.1 σήμα και όχι στερεοφωνικό (ναι γίνεται κι αυτό) -
κουλο μου φαινεται η SPDIF να βγαζει στερεοφωνικο τη στιγμη που η πηγη να στελνει πολυκαναλο... νομιζα οτι δεν περναει απο επεξεργασια καθολου το σημα, απλα βγαινει αυτουσιο και αποκωδικοποιειται 'εξωτερικα'
παντως στην περιπτωση του φιλου, αφου και η καρτα του βγαζει αποκωδικοποιημενο σημα 5.1, θα βγαζει και πολυκαναλο στην ψηφιακη -
Ο χρήστης tm έγραψε:
κουλο μου φαινεται η SPDIF να βγαζει στερεοφωνικο τη στιγμη που η πηγη να στελνει πολυκαναλο... νομιζα οτι δεν περναει απο επεξεργασια καθολου το σημα, απλα βγαινει αυτουσιο και αποκωδικοποιειται 'εξωτερικα'
παντως στην περιπτωση του φιλου, αφου και η καρτα του βγαζει αποκωδικοποιημενο σημα 5.1, θα βγαζει και πολυκαναλο στην ψηφιακηEίναι όντως κουλό, αλλά μπορεί να συμβεί: πριν συνδέσω το pc με τον ενισχυτή με ομοαξονικό ψηφιακό, είχα κάνει την πατάτα και τα είχα συνδεδεμένα με απλό ομοαξονικό στην s/pdif. Παραδόξως, έβγαζε σήμα, αλλά ήταν στερεοφωνικό (γιατί προφανώς το διάβαζε αναλογικά) και όχι 5.1
Από κει και πέρα, θα πρέπει στα options της κάρτας ήχου ή του media player να έχει ενεργοποιηθεί το s/pdif passthrough. Μόνο σε αυτή την περίπτωση το σήμα φεύγει από το pc ψηφιακά, χωρίς καμία επεξεργασία, για να αναλάβει τα περαιτέρω ο ενισχυτής.
-
Παιδια τα φωτα σας
αυτα εδω για αρχη λενε τπτ?
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501709
θα τα ζευγαρωσω μ'εναν rxv 659
Συμπαθητικη η τιμουλα αλλα με προβληματιζει η ευαισθησια και το ελλιπες Feedback στο Net
-
Δεν μπορώ να ξέρω πως παίζουν αλλά με ανησυχεί η αναισθησία τους και το μικρό βάρος τους, πολύ Κινεζικα τα βλέπω.
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
Παιδια τα φωτα σαςαυτα εδω για αρχη λενε τπτ?
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501709
θα τα ζευγαρωσω μ'εναν rxv 659
Συμπαθητικη η τιμουλα αλλα με προβληματιζει η ευαισθησια και το ελλιπες Feedback στο Net
Αν ήθελα σώνει και ντε ήχο σαράουντ σε αυτά τα χρήματα, θα πήγαινα εδω:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501597ή εδώ:
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalo ... .aspx?3226Η άλλη σου εναλλακτική είναι το ebay. Αν έχεις χρόνο και υπομονή μπορείς να πετύχεις κάποιο εξαιρετικό συνολάκι δορυφόρων, και αγοράζεις μόνο το sub από εδώ. Στις γιορτές πέτυχα σύστημα mirage omnisat με πέντε παντοκατευθυντικούς δορυφόρους, σφραγισμένο, 310 ευρώ (με τα μεταφορικά από αμερική). Τιμή εισαγωγέα στην Ελλάδα: 1300 ευρώ.
-
Χε χε χε
Να σας χαλάσω λιγάκι το σκηνικόΓιατί δεν κοιτάτε μια πραγματικά μεγάλη και ξεχασμένη στη χώρα μας εταιρία που ξέρει να στήνει από επαγγελματικούς χώρους με μεγάλο ήχο από μικρά ηχεία και όχι μόνο?
Και φυσικά μιλάμε για υπέρπροσιτό κόστος κτήσης.http://www.pixmania.com/gr/gr/162920/art/jbl/c-asa-5-1-scs140.html?srcid=636&ref=pathfinder
Πλήρης η σειρά της JBL ΕΔΩ κι ΕΔΩ
Για ποιοτικό στερεοφωνικό ήχο μπορεί κάποιος να προσθέσει εμπρός ή να αντικαταστήσει με τα ARENA.
Πολλές φορές φορές λόγω περιορισμού του κόστους στρεφόμαστε σε πολύ υποδεέσετρες εταιρίες αγνοώντας εταιρίες όπως η jbl με πολυετή πείρα στον χώρο και χαμηλή σχετικά τιμή,και όπως και να το κάνουμε δεν είναι no name,κίνα κλπ.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δεν μπορώ να ξέρω πως παίζουν αλλά με ανησυχεί η αναισθησία τους και το** μικρό βάρος τους,** πολύ Κινεζικα τα βλέπω.Το βάρος απ' αυτά είναι ικανοποιητικό?
-
Το ΠΛΑΙΣΙΟ είναι καλό για ηχεία.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Γιατί δεν κοιτάτε μια πραγματικά μεγάλη και ξεχασμένη στη χώρα μας εταιρία που ξέρει να στήνει από επαγγελματικούς χώρους με μεγάλο ήχο από μικρά ηχεία και όχι μόνο?
Και φυσικά μιλάμε για υπέρπροσιτό κόστος κτήσης.Στα αμάξια μόνο JBL μεγάφωνα βάζω - πολύ ροκ ήχος.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γιατί δεν κοιτάτε μια πραγματικά μεγάλη και ξεχασμένη στη χώρα μας εταιρία που ξέρει να στήνει από επαγγελματικούς χώρους με μεγάλο ήχο από μικρά ηχεία και όχι μόνο?
Και φυσικά μιλάμε για υπέρπροσιτό κόστος κτήσης.Στα αμάξια μόνο JBL μεγάφωνα βάζω - πολύ ροκ ήχος.
Καλά,είχα ακούσει κάτι 6χ9 οβάλ jbl σε ένα peugeot και έψαχνα τον ενισχυτή
Δεν έχει ρε, μου λέει το γκομενάκι,ενισχυτή -
Ελαφριά είναι, δεν έχει κάτι πιό βαρύ ?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Χε χε χε
Να σας χαλάσω λιγάκι το σκηνικόΓιατί δεν κοιτάτε μια πραγματικά μεγάλη και ξεχασμένη στη χώρα μας εταιρία που ξέρει να στήνει από επαγγελματικούς χώρους με μεγάλο ήχο από μικρά ηχεία και όχι μόνο?
Και φυσικά μιλάμε για υπέρπροσιτό κόστος κτήσης.http://www.pixmania.com/gr/gr/162920/art/jbl/c-asa-5-1-scs140.html?srcid=636&ref=pathfinder
Πλήρης η σειρά της JBL ΕΔΩ κι ΕΔΩ
Για ποιοτικό στερεοφωνικό ήχο μπορεί κάποιος να προσθέσει εμπρός ή να αντικαταστήσει με τα ARENA.
Πολλές φορές φορές λόγω περιορισμού του κόστους στρεφόμαστε σε πολύ υποδεέσετρες εταιρίες αγνοώντας εταιρίες όπως η jbl με πολυετή πείρα στον χώρο και χαμηλή σχετικά τιμή,και όπως και να το κάνουμε δεν είναι no name,κίνα κλπ.
Μάκη, την JBL την έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Φοβάμαι όμως ότι τα συγκεκριμένα θα τον ξεζουμίσουν τον yamaha του όμικρον, γιατί βλέπω ευαισθησία 86db. Βέβαια, αν ο χώρος του είναι σχετικά μικρός, πολύ πιθανόν να του κάνουν.
Σχετικά με την προσθήκη full range μπροστινών σε σύστημα home cinema, είναι πλέον απόλυτος: μόνο αν διαχωρίσει κανείς τα δύο συστήματα, θα ακούσει μουσική. Αυτό έκανα κι εγώ, και ησύχασα επιτέλους. Μουσική ακούω από τα mission, έναν nad προ και έναν κατοστάρι τελικό, και όταν βλέπω ταινίες παίζει ο harman και τα mirage, και άντε γεια
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ελαφριά είναι, δεν έχει κάτι πιό βαρύ ?Πρόβλημα ακόμα και για να πάνε από τη μια άκρη του δωματίου στην άλλη.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πρόβλημα ακόμα και για να πάνε από τη μια άκρη του δωματίου στην άλλη.
Γιατί να τα πας στο άλλο δωμάτιο?
Ανοιξε λίγο το volume να ακούν και οι από πάνω
Αμα ο γείτονας είναι σπαστικός βάλε τα pro με 138 dB SPL 1m
και κέρνα τον κι ένα μπουκάλι ουίσκι -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Πρόβλημα ακόμα και για να πάνε από τη μια άκρη του δωματίου στην άλλη.
Γιατί να τα πας στο άλλο δωμάτιο?
Ανοιξε λίγο το volume να ακούν και οι από πάνωΑυτό είναι που λένε multiroom application
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Μάκη, την JBL την έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Φοβάμαι όμως ότι τα συγκεκριμένα θα τον ξεζουμίσουν τον yamaha του όμικρον, γιατί βλέπω ευαισθησία 86db. Βέβαια, αν ο χώρος του είναι σχετικά μικρός, πολύ πιθανόν να του κάνουν.
Σχετικά με την προσθήκη full range μπροστινών σε σύστημα home cinema, είναι πλέον απόλυτος: μόνο αν διαχωρίσει κανείς τα δύο συστήματα, θα ακούσει μουσική. Αυτό έκανα κι εγώ, και ησύχασα επιτέλους. Μουσική ακούω από τα mission, έναν nad προ και έναν κατοστάρι τελικό, και όταν βλέπω ταινίες παίζει ο harman και τα mirage, και άντε γεια
Συνήθως τα μικρά ηχεία λόγω καμπίνας έχουν μικρή ευαισθησία,δυστυχώς.
Αλλά όταν εμπλάκεί κάποιος με αυτό το σπορ δε νομίζω να μείνει με τον yamaha.
Τον βλέπω σε κάνα χρόνο με κάναν denonEdit.Μη τα θέλει όλα δικά του,ας ακούει στο ένα μέτρο μέχρι να πάρει ενισχυτή της προκοπής
Home Hi-Fi