-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αξίζει να βάλω λαμπάτο ενισχυτή στα bose acoustimass 5?
Δε νομίζω να τα σηκώσει.
Για πες μας εντυπώσεις από ήχο...Τα ηχεία τα έχω από το 1995 είνα 100 άρια στα 8 ohm. Ο υπάρχων ενισχυτής είναι ένας onkyo 95' και αυτός 2 Χ 105 watts στα 8 ohm. Ο ήχος τους μου αρέσει και...τότε (95΄) σταμάτησε να ουρλιάζει και η μητέρα μου που δεν ήθελε μεγάλα ηχεία στο σαλόνι .
Στο θέμα μας τώρα.Ποιός είναι ο λόγος που δεν μπορεί να τα σηκώσει?
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Αξίζει να βάλω λαμπάτο ενισχυτή στα bose acoustimass 5?
Δε νομίζω να τα σηκώσει.
Για πες μας εντυπώσεις από ήχο...Τα ηχεία τα έχω από το 1995 είνα 100 άρια στα 8 ohm. Ο υπάρχων ενισχυτής είναι ένας onkyo 95' και αυτός 2 Χ 105 watts στα 8 ohm. Ο ήχος τους μου αρέσει και...τότε (95΄) σταμάτησε να ουρλιάζει και η μητέρα μου που δεν ήθελε μεγάλα ηχεία στο σαλόνι .
Στο θέμα μας τώρα.Ποιός είναι ο λόγος που δεν μπορεί να τα σηκώσει?
Τι ευαισθησία έχουν σε db?
-
G60
Είμαι γραφείο τώρα. Μόλις πάω σπίτι θα αναφέρω σχετικά. Ευχαριστώ! -
Γενικά η BOSE δεν αναφέρει στο specs της τις ευαισθησίες των ηχείων.
Στα δικά μου τα είχα βρεί από τέστ περιοδικού και το ίντερνετ.Πάντως να ξέρεις ότι είναι ηχεία που δεν καταλαβαίνουν χριστό από ισχύ,παίζουν και με μικρούς ενισχυτές αλλά αν έχεις ισχύ ακόμα καλύτερα.
Με αυτά τα δεδομένα μη περιμένεις καλύτερο ήχο από λαμπάτο,μιας και θα τα βρει σκούρα και ίσως να παίζουν και χειρότερα από τον Onkyo που έχεις. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Γενικά η BOSE δεν αναφέρει στο specs της τις ευαισθησίες των ηχείων.Και δεν είναι το μόνο που δεν αναφέρει. Ειδικά στα κυβάκια της, δεν αναφέρεται ούτε το frequency response.
Έχει υπάρξει μεγάλη (παρα)φιλολογία σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Κάπου είχα βρει και ένα site που έριχνε χοντρό ξεχέσιμο στην εταιρεία. Προσωπικά, αν και δε θεωρώ τον ήχο των σετ acoustimass 'τονικά σωστό' (πιο συγκεκριμένα, υπάρχει μια τεράστια τρύπα στις χαμηλομεσαίες), τον βρίσκω πολύ ευχάριστο.
Παρ' όλα αυτά, το να ματσάρω τα κυβάκια με λαμπάτο, το θεωρώ υπερβολή, που δε θα αναδείξει ούτε τις αρετές του λαμπάτου, ούτε θα βελτιώσει κάτι από την περιορισμένη απόκριση των κύβων.
-
Χμμμ, ευχαριστώ πολύ παιδιά βασίζομαι στην εμπειρία και τις γνώσεις σας και σταματάω να σκέφτομαι τον συγκεκριμένο συνδυασμό. Για την συζήτηση ωστόσο και μόνο όταν πάω σπίτι θα ψάξω μπας και βρω τπτ για την ευαισθησία.
Θα ήθελα και κάτι ακόμα παιδιά . Κάποια καλή φέτα cd player και σχετικά οικονομική δλδ πάνω κάτω 300 - 400 ευρώ.
-
Κωνσταντίνε μπορείς να βάλεις ένα dvx/mp3 player με θύρα usb... σαν αυτά που παίζουν ταινίες... (μπορεί να πετάω κοτσάνα τώρα ) νομίζω ότι συνδέεται με τον ενισχυτή... κ έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα...
-
SONY SCD-XB790.
Περασμένο μοντέλλο αλλάΕγώ κατέληξα στο
SCD-XE597.Αξιόλογο μοντέλο (και για αυτό ψηνόμουν) θεωρώ και το DENON DCD 700 AE.
Kαι είναι και made in japan. -
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
το έχεις συνδέσει στην κεντρική κεραία του σπιτιού ή με τη δικιά του? μήπως έγινε καμια βλακεία με το καλώδιο και βραχυκυκλώνει
Χρησιμοποιώ τη δική του κεραία.
τα υπόλοιπα παίζουν? π.χ. είσοδος από pc, cd κτλπ ?
Ναι, παίζουν όλα.... μόνο το tuner μούγκα....
-
Κάπου υπάρχει ψυχρή κόλληση, σε πυκνωτή, αντίσταση, δίοδο, πάντα στο κομμάτι του tuner.
Aν γνωρίζεις 5 πράγματα μπορείς να το ελέγξεις και μόνος σου. -
Ευχαριστώ και πάλι.
Θα το παλέψω και θα σας πω!
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Γενικά η BOSE δεν αναφέρει στο specs της τις ευαισθησίες των ηχείων.
Στα δικά μου τα είχα βρεί από τέστ περιοδικού και το ίντερνετ.Δεν βρήκα τίποτα τελικά στο manual ούτε στο net.
-
konstantinosV
biete!!
Oτι κι αν πάρεις ενημέρωσέ μαςΤην ευαισθησία μαλλον θα τη βρεις μετά από αρκετό ψάξιμο στο νετ,και ίσως σε περιοδικά που πιθανόν να τα έχουν τεστάρει και τα έχουν ως αρχείο στην ιστοσελίδα τους όπως πχ το stereophile.
Quadra
To πικάπ δεν έχει ξεχωριστό βύσμα για τη γείωση οπότε τη δουλεια αυτή αναλαμβάνει κάποιον pin του πενταπολικού -
H γείωση στα DIN είναι το μεσαίο pin, τι πικάπ είναι ?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
konstantinosVbiete!!
Oτι κι αν πάρεις ενημέρωσέ μαςΤην ευαισθησία μαλλον θα τη βρεις μετά από αρκετό ψάξιμο στο νετ,και ίσως σε περιοδικά που πιθανόν να τα έχουν τεστάρει και τα έχουν ως αρχείο στην ιστοσελίδα τους όπως πχ το stereophile.
Ευχαριστώ, θα ενημερώσω μόλις γίνει η αγορά.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
H γείωση στα DIN είναι το μεσαίο pin, τι πικάπ είναι ?Δεν το θυμάσαι που το είχα ανεβάσει φωτό?
Τelefunken είναι. -
ερώτηση...ποιος ειναι ο καλύτερος τρόπος να συνδέσει κανείς tv-dvd;;;
rca ή σκαρτ και γιατί;;; -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
ερώτηση...ποιος ειναι ο καλύτερος τρόπος να συνδέσει κανείς tv-dvd;;;
rca ή σκαρτ και γιατί;;;Με σειρά ποιότητας απεικόνισης:
hdmi
component
scart
s-video
compositeΑν εννοείς μονό rca, η σύνδεση είναι composite, επομένως προτιμότερη είναι η scart. Αν το rca είναι τριπλό, μιλάς για component, άρα την προτιμάς από τη scart.
-
σε ευχαριστώ!
Home Hi-Fi