-
Το μόνο που λείπει από τη Roister είναι λίγη περισσότερη προσοχή στην 'επιπλοποιία' των ηχείων της (εμφάνιση και κάτι μικρολεπτομέρειες στο φινίρισμα). Αν τα προσέξει αυτά, θα αυξήσει δραστικά το WAF των προϊόντων της.
-
170 euros
-
Και... Πού παράγεται; Με τι εργασιακές σχέσεις; Τι συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους; Τι ημερομίσθια;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και... Πού παράγεται; Με τι εργασιακές σχέσεις; Τι συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους; Τι ημερομίσθια; -
Τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο ?
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Και... Πού παράγεται; Με τι εργασιακές σχέσεις; Τι συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους; Τι ημερομίσθια;
Noμίζω πως τα αναφέρει πάνω στην ετικέτα.
-
170 ευρώ μου φαίνονται υπερβολικά χαμηλό ποσόν για SACD και μάλιστα πολλά υποσχόμενο... Ή έχουν γίνει απίστευτες παραχωρήσεις στα υλικά και στην ποιότητά τους ή πολλά δεν πάνε καλά.
Και επειδή - να τ'ακούνε αυτά όσοι προβάλλουν εαυτούς ως αριστερούς - η Κίνα έχει τον πιο στυγνό καπιταλισμό, με άθλιες συνθήκες εργασίας και ουσιαστικά ανύπαρκτες αμοιβές, μ'αρέσει να ξέρω ότι με τα λεφτά μου δεν ανταμείβω επιχειρηματίες που το παραξηλώνουν με την εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού. Όχι ότι δεν έχω στην κατοχή μου κινέζικης φασόν κατασκευής προϊόντα. Έχω. Και δεν ξέρω και τι γίνεται στα συγκεκριμένα εργοστάσια. Αλλά, όπως είπα και πιο πριν, προτιμώ τα λεφτά μου να ανταμείβουν έναν καλό επιχειρηματία παρά έναν κακό - κι ας πληρώσω και κάτι παραπάνω.
-
Αυτά που περιγράφει ο φίλος skullone συμβαίνουν σε όλα σχεδόν τα προϊόντα σήμερα, αντί να ασχολούμαστε με το προϊόν μήπως θα πρέπει να ασχοληθούμε με την παγκόσμιο γεωπολιτικό γίγνεσθε ? Αυτό προτείνει ο φίλος ?
Αλλά τότε θα χάσουμε την ουσία και αντί για καταναλωτές αφού αν ακολουθήσουμε ( το σωστό στην βάση του σκεπτικό ) θα γίνουμε οικονομικοπολιτικοί αναλυτές σαν τους σοβαροφανείς μαϊντανούς της τηλεόρασης. Αυτό προτείνεις ?
-
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και... Πού παράγεται; Με τι εργασιακές σχέσεις; Τι συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους; Τι ημερομίσθια;Tι πίνεις ρε και δεν μας δίνεις?
Είπες κάτι για σωστό επιχειρηματία ποιό κάτω,και φαντάζομαι αυτό το θέτεις με τον παραπάνω τρόπο αξιολόγησης.
Εάν πχ θεωρήσουμε ότι η epson κατ' εσένα είναι μια σωστή επιχείρηση,κάνε τον κόπο να διαβάσεις σε πρόσφατο τεύχος του Ηχου ποιό είναι το μηνιαίο εισόδημα των εργαζομένων στην συγκεκριμένη εταιρία στην Κίνα.
Σαφώς και είμαι κατά αυτού του είδους των εργασιακών καθεστώτων αλλά αυτό πλέον δυστυχώς είναι κανόνας για το παγκόσμιο καπιταλιστικό κατεστημένοΑπό την άλλη σίγουρα έχει διαφορά το made in japan απ το made in china (για ίδια προιόντα πάντα η σύγκριση και μοντέλλα),άσεχτα τι προσπαθεί να μας αποδείξει ανεπιτυχώς η βιομηχανία και τα τσιράκια τους (περιοδικά).
Στο θέμα του συγκεκριμένου μηχανήματος της sony.
Εχεις δει το εσωτερικό του τόσο πολυδιαφημισμένου harman των 400+ ευρώ?
Για ποιό λόγο θα πρέπει να πληρώσω μισό μηνιάτικο για ένα άδειο,στην κυριολεξία κουτί?
Από την άλλη έχω νιώσει στο πετσί μου και την 'σοβαρότητα' του made in belgioum,μη χ@σωΣυνοπτικά:
Ανέκαθεν οι γιαπωνέζοι σε μηχανήματα αναπαραγωγής ήχου όπως deck, cd player,video κλπ ήταν και είναι τα ποιό αξιόπιστα μηχανήματα,τουλάχιστον όσο αναφορά τη χαμηλομεσαία κατηγορία τιμής.
Στα cd player οι μηχανισμοί ανάγνωσης προέρχονται απ τις sony και philips στο 100% σχεδόν όλων των μηχανημάτων (δε μιλάμε για nagra κλπ) βιομηχανικής παραγωγής και της pioneer που τα χρησιμοποιεί αποκλειστικά για δική της χρήση.
Ως εκ τούτου,δεν είναι λίγες οι φορές (υπάρχουν κι εξαιρέσεις βέβαια) που πολλά μηχανήματα είναι αντιγραφές των consumer μηχανημάτων στα οποία έχει δεχτεί ελάχιστη ή και καθόλου βελτίωση το αναλογικό τμήμα τους(όλη η δουλειά στην απόδοση εκεί είναι και στο dac) και πωλούνται σε δυσθεώρητα ύψη τιμών.
Αυτό γίνετε γιατί πρακτικά αυτά τα εργοστάσια δεν έχουν την ευελιξία παραγωγής των μεγάλων εταιριών συν το γεγονός ότι εξαρτώνται άμεσα, τουλάχιστον στους μηχανισμούς ανάγνωσης απ αυτές.
Εχεις δει για παράδειγμα παλιότερα video vhs από εταιρίες όπως η advance acoustic πχ?
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι σε μηχανήματα με πολύπλοκους μηχανισμούς λειτουργείας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σχεδόν κανείς απέναντι στην παραγωγικότητα και αξιοπιστία των γιαπωνέζων,κι αν αυτό γίνει τα βασικά εξαρτήματα θα προέρχονται από εταιρίες όπως η panasonic,sony κλπ.Βάση αυτών των δεδομένων λοιπόν,θεωρώ υπερβολή να δώσω max πάνω από 300 ευρώ για μια συσκευή αναπαραγωγής που εσκεμένα τα εργοστάσια παράγουν με ημερομηνία λήξης στους μηχανισμούς ανάγνωσης.
Το ότι μια συσκευή των 1000 ευρώ ενδεχομένως να έχει καλύτερο μηχανισμό,δεν μου εγγυάται κανείς και σε καμία περίπτωση ότι αυτό δεν θα χαλάσει ή όταν χαλάσει να μου το υποστηρίζει το service τους.
Κοντολογίς αν δε χαλάσει στα τρία χρόνια θα χαλάσει σε 5......φέξε μου και γλύστρησα.Απ την άλλη αναγνωρίζοντας την τεχνογνωσία τηγς sony σε τετοιου είδους συσκευές συν το ότι έχουν τη δυνατότητα να παίξουν πολύ καλά στις τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά και ότι είναι μαι συσκευή που διαβάζει sacd όσο μάπα και να είναι δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα φθηνιάρικο cd ή dvd player τουλάχιστον σε θέμα ηχητικής απόδοσης.
Οσο αναφορά την αξιοπιστία ή τη διαθεσιμότητα αντ/κών?
Τρία χρόνια δε θα πάει?
Ε δε θα το λυπηθώ κι όλας,άσε που μπορεί να μας αφήσει κι άφωνους άμα πάει καμια δεκαετία!!
Και δεν είναι λίγες οι φορές που εκπλησόμαστε από εταιρίες,σε συσκευές που τις έχουμε καταδικάσει εκ των προταίρων σε σημείο αφορισμού. -
Η Pioneer δίνει και έξω μηχανισμούς, Tricord.
Έχω το κορυφαίο Player της Akai CD-79 αγορασμένο το 1995 120.000 δρχ. μετρητά και παίζει μια χαρά. Βέβαια είναι σκασμένο στην βελτίωση αλλά όχι στον μηχανισμό ανάγνωσης που αναφέρεις, και ο οποίος είναι SONY, Sony είναι και τα τσιπάκια ελέγχου του μηχανισμού, Toshiba είναι τα τσιπάκια ελέγχου της Toslink, Burr Brown είναι τα τσίπ D/A, έχει πυκνωτές Black Gate στο αναλογικό τμήμα, όποιος ξέρει τι σημαίνει αυτό καταλαβαίνει πολλά, έχει 2 μετασχηματιστές για το αναλογικό και ψηφιακό στάδιο για πλήρη διαχωρισμό τους, έχει 5 ανεξάρτητες ανορθώσεις γαι την μείωση των αλλολοεπηρεασμό των σταδίων, υπάρχουν παντού πλαστικοί πυκνωτές απόζευξης σε όλα τα στάδια, όλα αυτά είναι εγκαταστημένα σε 3 διαφορετικά διαμερίσματα απομονωμένα μεταξύ τους με μεταλλικά χωρίσματα, τροφοδοτικά, μηχανισμός ανάγνωσης και αναλογικό στάδιο, κυκλώματα ελέγχου και λειτουργίας. Το βάρος του είναι 9.5 kg.
Το καπάκι επάνω που φαίνεται στην φωτογραφία είναι λαμαρίνα πάχους 3mm -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ε δε θα το λυπηθώ κι όλας,άσε που μπορεί να μας αφήσει κι άφωνους άμα πάει καμια δεκαετία!!
Και δεν είναι λίγες οι φορές που εκπλησόμαστε από εταιρίες,σε συσκευές που τις έχουμε καταδικάσει εκ των προταίρων σε σημείο αφορισμού.Πλάκα-πλάκα, το cd-player μου έχει αντέξει μια εξαετία γεμάτη, και δουλεύει ακόμα όπως τη μέρα που το αγόρασα. Είναι το 930QS της Sony (εκείνο με το μηχανισμό ανάγνωσης του cd που έβγαινε ολόκληρος έξω), και εξακολουθώ να το θεωρώ ευκαιρία για τα χρήματα που έδωσα τότε.
Βλέπω κάτι γιαλαντζί hi-end μηχανάκια με μηχανισμούς cd-rom της phillips, που ζήτημα αν κοστίζουν 10 δολάρια στον κατασκευαστή, να κοστολογούνται πάνω από 1000 ευρώ, και αναρωτιέμαι αν ο κόσμος ξέρει για τι πράγμα ακριβώς πληρώνει
-
Όλα τα παραπάνω που ανέφερα είναι της Αkai, τις βελτιώσεις δεν τις έχω αναφέρω καθόλου, σημειωτέον ότι στα τροφοδοτικά υπάρχουν πυκνωτές συνολικής χωριτικότητας 14.000 mf ( **μεγαλύτερη χωριτικότητα σε player από ότι έχουν σήμερα ραδιονισχυτές 7Χ100 **) της Rubikon διαφόρων ποιοτήτων ανάλογα με το στάδιο που είναι τοποθετημένοι, Οι πλακέτες είναι της ELNA, της ίδιας που βγάζει και περίφημους πυκνωτές, γεμάτο Elna είναι το στάδιο ελέγχου, τα ποτενσιόμετρα είναι ALPS, το έντασης είναι Alps motorized, και όλα αυτά από την μάνα του, πριν βάλω χέρι εγώ, και τα τσίπ D/A είναι της σειράς Κ της Burr Brown, τα απλά είναι D, το γράμμα Κ δείχνει ότι είναι ματσαρισμένα στο χέρι.
Τα ανέφερα όλα αυτά για τον ρατσισμό που υπάρχει στα μηχανήματα του ήχου από τους ξερόλες αναλυτές των περιοδικών, που όταν η εταιρίες είναι μεγάλες δεν τους 'επιτρέπεται' να βγάζουν hi-end μηχανήματα, λές το προνόμιο αυτό το έχουν οι μικροί, λες και μόνο αυτοί ξέρουν, οι άλλοι είναι άσχετοι.
Το αντίστοιχο της εποχής με το δικό μου player, ήταν hi-end μηχάνημα, το δικό μου ηταν στο στύλ έλα μωρέ, akai πήγες και πήρες, τα σαγόνια πέφτανε μετά, εννοώ σε σχεδίαση και ποιότητα υλικών είχε τότε 1.200.000 το ακριβότερο και 700.000 το φθηνότερο αντίστοιχο.
Όσοι είναι γνώστες των υλικών καταλαβαίνουν πολύ καλά περί τίνος ηχητικού τέρατος πρόκειται. -
Οχι Τάσσο δεν ξέρει τι αγοράζει.
Επί τη ευκαιρία, Χρόνια Πολλά, υγεία, και τα καλύτερα να έρθουν με την Νέα Χρονιά, σε όλες και όλους.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Και δεν είναι λίγες οι φορές που εκπλησόμαστε από εταιρίες,σε συσκευές που τις έχουμε καταδικάσει εκ των προταίρων σε σημείο αφορισμού.Πλάκα-πλάκα, το cd-player μου έχει αντέξει μια εξαετία γεμάτη, και δουλεύει ακόμα όπως τη μέρα που το αγόρασα. Είναι το 930QS της Sony (εκείνο με το μηχανισμό ανάγνωσης του cd που έβγαινε ολόκληρος έξω), και εξακολουθώ να το θεωρώ ευκαιρία για τα χρήματα που έδωσα τότε.
Βλέπω κάτι γιαλαντζί hi-end μηχανάκια με μηχανισμούς cd-rom της phillips, που ζήτημα αν κοστίζουν 10 δολάρια στον κατασκευαστή, να κοστολογούνται πάνω από 1000 ευρώ, και αναρωτιέμαι αν ο κόσμος ξέρει για τι πράγμα ακριβώς πληρώνει
Eλα ντε!
Αυτό το sacd της sony αν το είχε καμιά χαιεντάδικη εταιρία χαλαρά θα χτυπούσε κάνα 500άρικο.Το κακό με αυτές τις εταιρίες είναι ότι δίνουν βάση στον καταναλωτισμό κι όχι στον απόλυτο σχεδιασμό (κατά το μέτρο του κόστους βέβαια) για ηχητική απόδοση.
Αν στρέψουν ένα κομμάτι της παραγωγής τους και σε αξιόλογα hifi κομμάτια,όχι δεν θα ψάχνουμε για campridge ενισχυτές αλλά δε θα απομείνει κανείς τους στο ορίζοντα.
Κι αυτό οφείλετε κατά κύριο λόγο στην νοοτροπία των γιαπωνέζων,που θέλει ακόμα και τον τελευταίο τους ανταγωνιστή στο προσκήνιο με την όποια προσωπικότητά του.
Αυτό απ τη μία το εκμεταλεύονται και ως πηγή τεχνογνωσίας (πονηρός ο βλάχος ) αφού εταιρίες όπως η krell,mark levinson αλλά και χαμηλότερου κόστους τους επηρεάζουν σε πολύ μικρό ποσοστό των πωλήσεων.
Χάνουν δηλ 10 αλλά κερδίζουν 100.Αξίζει να διαβάστε το βιβλίο του πρώην προέδρου και συνιδρυτή της sony 'Ακιο Μορίτα και Sony'.
Δεν είναι μια απλή ιστορική αναδρομή της εταιρίας μόνο αλλά γενικότερα η στάση τους στο βιομηχανικό αλλά και το οικονομικοπολιτικό σκηνικό. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Οχι Τάσσο δεν ξέρει τι αγοράζει.Επί τη ευκαιρία, Χρόνια Πολλά, υγεία, και τα καλύτερα να έρθουν με την Νέα Χρονιά, σε όλες και όλους.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Όλα τα παραπάνω που ανέφερα είναι της Αkai, τις βελτιώσεις δεν τις έχω αναφέρω καθόλου, σημειωτέον ότι στα τροφοδοτικά υπάρχουν πυκνωτές συνολικής χωριτικότητας 14.000 mf ( **μεγαλύτερη χωριτικότητα σε player από ότι έχουν σήμερα ραδιονισχυτές 7Χ100 **) της Rubikon διαφόρων ποιοτήτων ανάλογα με το στάδιο που είναι τοποθετημένοι, Οι πλακέτες είναι της ELNA, της ίδιας που βγάζει και περίφημους πυκνωτές, γεμάτο Elna είναι το στάδιο ελέγχου, τα ποτενσιόμετρα είναι ALPS, το έντασης είναι Alps motorized, και όλα αυτά από την μάνα του, πριν βάλω χέρι εγώ, και τα τσίπ D/A είναι της σειράς Κ της Burr Brown, τα απλά είναι D, το γράμμα Κ δείχνει ότι είναι ματσαρισμένα στο χέρι.
Τα ανέφερα όλα αυτά για τον ρατσισμό που υπάρχει στα μηχανήματα του ήχου από τους ξερόλες αναλυτές των περιοδικών, που όταν η εταιρίες είναι μεγάλες δεν τους [b]'επιτρέπεται' να βγάζουν hi-end μηχανήματα, λές το προνόμιο αυτό το έχουν οι μικροί, λες και μόνο αυτοί ξέρουν, οι άλλοι είναι άσχετοι.
Το αντίστοιχο της εποχής με το δικό μου player, ήταν hi-end μηχάνημα, το δικό μου ηταν στο στύλ έλα μωρέ, akai πήγες και πήρες, τα σαγόνια πέφτανε μετά, εννοώ σε σχεδίαση και ποιότητα υλικών είχε τότε 1.200.000 το ακριβότερο και 700.000 το φθηνότερο αντίστοιχο.
Όσοι είναι γνώστες των υλικών καταλαβαίνουν πολύ καλά περί τίνος ηχητικού τέρατος πρόκειται.[/b]Ετσι είναι.
Απλά εδώ πρέπει να διαχωρίσουμε σε σχέση με τα μαζικά καταναλωτικά τους και να καταλάβουμε ότι οι εταιρίες
έχουν την δυνατότητα να κατασκευάσουν μηχανήματα αθάνατα και ποιοτικά.
Σε σχέση με το παρελθόν όπως και με το ΑΚΑΙ που έχεις μπορεί να είναι λιγότερα αλλά υπάρχουν ακόμα. -
Ενδιαφέρουσα λίστα για όσους ενδιαφέρονται, έχει πάρα πολλά μηχανήματα, ρίξτε μια ματιά.
http://www.marantzphilips.nl/index.asp? ... nd=Various
Οι εταιρίες όλες βγάζουν καλά μηχανήματα, την σειρά ES Sony αν την έβγαζαν οι άλλοι, οι ειδικοί, θα κόστιζε 3 φορές περισσότερο και θα μας τα είχαν πρήξει οι άλλοι ειδικοί.
Ποιός θυμάται τον τελικό SANYO Plus P55 που έκανε σκόνη όλα τα άλλα μηχανάκια, και τον είχαν στούς 5 καλύτερους τελικούς αναφοράς ανεξαρτήτου τιμής ? Ακόμα τρέχουν τα σάλια μου να βρώ έναν.
2Χ100 που έπαιζαν σαν 2Χ200, με Mosfet και ψύξη με φρέον, η μουσικότητα του ήταν εξωπραγματική -
ΘΕΟΣ!!!
Αμα σου πω ότι έψαχνα πίνακα/κατάλογο/λίστα με όλα τα player kai τους μηχανισμούς που φοράνε,τι θα πεις?Η NAD βλέπω φοράει της sharp?
Ta ΚSS της DENON είναι της SONY? -
Θα πώ ότι πήρες το δώρο σου το Χριστουγεννιάτικο αδερφέ.
Home Hi-Fi