-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ειχα την εντύπωση ότι για διπλασιασμό της έντασης είχαμε αύξηση της τάξης των 3db
Iσχύει.
Επίσης παίζει ρόλο και η ψυχοακουστική, δεν είναι όλα μόνο db.Σωστά,το έχω νιώσει ουκ ολίγες φορές
Απλά αυτή τη στιγμή κρίνουμε το πάντρεμα των συσκευών καθαρά απ την τεχνική πλευρά. -
Ο χρήστης elisa έγραψε:
Τι θα έπαιρνες?
Κινέζικα?Ναι, μου έλεγαν για κάτι cav κ κάτι koda, μη σου πω ότι με είχαν σχεδόν πείσει.
Για κινέζικα καλά είναι cav αλλά για πρότω σύστημα που θέλει κάποιος να εκμεταλευτεί στο έπαρκο την ποιότητα......
Κι αν θέλετε να ξέρετε κύριε, οι άντρες της παρέας μου έλεγαν να στραφώ σε αυτά.
Καλά το 'κύριε' το παραβλέπω
Δε θα με φιμώσεις εσύ
Γιατί εσείς τα κορότσια έχετε μια τάση προς την καταστροφή ?
Η πλάκα είναι ότι θα σπάσει και το cd
Εμείς το κορότσι αν δεν φοβόμαστε μη σπάσουμε το δισκάκι θα το είχαμε διαλύσει το άτιμο, μ' αυτά που μας κάνει.
Δεν θα έβγαινε τπτ με τη φωτο, δεν φαίνεται τπτ περισσότερο από ένα cdp ανοιχτό μ' ένα cd μέσα. Τεσπα, τ' αφήνουμε αυτό.
Πάντως πολύ χρήσιμα όσα διαβάζω εδώ και πολύ ωραία! Τα μισά να μάθω, θα τους τσακίσω στην παλιοπαρέα.
Αντε με το ένα πόδι στην αγορά είσαι,πάρτα στήσε τα και στην ανάγκη έρχομαι για βοήθεια
-
Λοιπόν,με βάση τα όσα είπαμε πάρτε το λινκ της
musicalfidelity με τον πίνακα αντιστοιχιών κι άμα βγάλτε άκρη πάρτε με τηλ στο Σουδάν -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
φίλε g60 δεν αντιλαμβάνομαι ακριβώς όσα γράφεις λόγω
άγνοιας με το θέμα γι' αυτό θέλω κάποιες διευκρινήσεις αν μπορείς...
τα δικά μου μπροστινά ηχεία δαπέδου τα dali 5005 έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά
Frequency Response, ±3dB 37 Hz - 25 kHz
Crossover Frequency 3.5 kHz
Sensitivity (2.83V/1m.) 91.5 dB
Nominal Impedance 4 Ohm
Maximum SPL 111 dB
Rec. Amplifier Power, 8 Ohm 25 - 150 Watts
High Frequency Driver 1'
Low Frequency Drivers 2 x 6.5'
Midrange Driver -
Enclosure Type Reflex, 36.5 Hz Tuningτι απόδοση θα πρέπει να έχει ο ενισχυτής για να τα παίξει σωστά; Ο δικός μου yamaha 650 δεν με ικανοποιεί σε ποιότητα τουλάχιστον στην μουσική.
Σπύρο, στο έχω ξαναπεί. ΔΕΝ θα σε ικανοποιήσει στη μουσική αυτός ο ενισχυτής (και όχι μόνο αυτός - ΟΛΟΙ οι home cinema receivers). Το πρόβλημα δεν είναι στην ισχύ του ενισχυτή. Αν βάλεις έναν NAD των 20 Βατ ανά κανάλι να τα οδηγήσει, δε θα πιστεύεις στα αυτιά σου.
ας υποθέσουμε ότι παίρνω και έναν nad των 700-800
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
φίλε g60 δεν αντιλαμβάνομαι ακριβώς όσα γράφεις λόγω
άγνοιας με το θέμα γι' αυτό θέλω κάποιες διευκρινήσεις αν μπορείς...
τα δικά μου μπροστινά ηχεία δαπέδου τα dali 5005 έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά
Frequency Response, ±3dB 37 Hz - 25 kHz
Crossover Frequency 3.5 kHz
Sensitivity (2.83V/1m.) 91.5 dB
Nominal Impedance 4 Ohm
Maximum SPL 111 dB
Rec. Amplifier Power, 8 Ohm 25 - 150 Watts
High Frequency Driver 1'
Low Frequency Drivers 2 x 6.5'
Midrange Driver -
Enclosure Type Reflex, 36.5 Hz Tuningτι απόδοση θα πρέπει να έχει ο ενισχυτής για να τα παίξει σωστά; Ο δικός μου yamaha 650 δεν με ικανοποιεί σε ποιότητα τουλάχιστον στην μουσική.
Σπύρο, στο έχω ξαναπεί. ΔΕΝ θα σε ικανοποιήσει στη μουσική αυτός ο ενισχυτής (και όχι μόνο αυτός - ΟΛΟΙ οι home cinema receivers). Το πρόβλημα δεν είναι στην ισχύ του ενισχυτή. Αν βάλεις έναν NAD των 20 Βατ ανά κανάλι να τα οδηγήσει, δε θα πιστεύεις στα αυτιά σου.
ας υποθέσουμε ότι παίρνω και έναν nad των 700-800
-
δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά υποθέτω ότι 800ε είναι μια χαρά.
Δίκο έχεις για την ποσότητα των ηχείων αλλά είναι κρίμα να έχω πίσω ηχεία b&w και ένα sub yamaha και να μην συμπληρώνουν τον ήχο. Σημειωτέον ότι ο χώρος που παίζουν είναι οριακά 30 τετραγωνικά. -
Αν δεν ακούς όπως λες πολύ δυνατα ΝΑD C352.
Kαλά μη φαντάζεσαι εδώ ότι ίσα που θα ακούςAν του βγάλεις το λάδι NAD C372.
Κι εδώ καθαρίζεις μια και καλή από ενισχυτή μια ζωή και παίζεις στο μέλλον με τα ηχεία.
Από κει και πέρα βάλε εσύ μια τον ενισχυτή και θα γεμίσουν τα ηχεία και μπάσο κλπ και θα δεις ότι τα άλλα είναι περιτά.
Τα άλλα για home cinema -
[quote='spyros.s'] ας υποθέσουμε ότι παίρνω και έναν nad των 700-800
-
Σωστός ο Τάσος,το νιτρομπούκαλο μ' άρεσε στο χιουντάι
Τάσο έχεις ακούσει δικάναλο sacd ή dvdaudio?
Ρωτάω γιατί είμαι σε φάση να αγοράσω πηγή κι ε΄χω χάσει τη μπάλα.Ολα τa cd που έχω είναι δικάναλα και δεν έχω ακούσει ποτέ sacd.
Αν πάω για unirvesal λέω να εκμεταλευτώ στην πορεία και την αγορά sacd δίσκων.
Αν είναι όντως φόλα μήπως να πάω σε cd player με d/a 24bit/192khz?Ki ολο αυτό το κόλημα γιατί δεν έχω ακούσει τέτοιες εγγραφές.
Οσο για την ποιότητα του σωστά στημένου δικάναλου,συμφωνώ.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ρωτάω γιατί είμαι σε φάση να αγοράσω πηγή κι ε΄χω χάσει τη μπάλα.Ολα τa cd που έχω είναι δικάναλα και δεν έχω ακούσει ποτέ sacd.
Αν είναι όντως φόλα μήπως να πάω σε cd player με d/a 24bit/192khz?Μάκη, όχι, δεν έχω ακούσει δικάναλο sacd, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν έχω πειστεί για το λόγο ύπαρξης αυτών των φορμά. Τι να το κάνεις το εξελιγμένο φορμά, αν δεν υπάρχει δισκογραφία να το υποστηρίξει;
Από την άλλη, έχω ακούσει το dark side of the moon πολυκάναλα: στο πρώτο πεντάλεπτο μου φάνηκε ενδιαφέρον, στη συνέχεια με κούρασε αφόρητα.
Αν θεωρήσουμε ότι σκοπός της οικιακής αναπαραγωγής είναι η όσο το δυνατόν πιο πιστή αναπαράσταση της ζωντανής εκτέλεσης, σκεφτείτε αν έχουν υπάρξει πολλές συναυλίες στις οποίες ο ντράμερ να έπαιζε πίσω από την πλάτη σας.
Στη θέση σου, Μάκη, θα αγόραζα ένα απλό CD με στιβαρό μηχανισμό, και αν στην πορεία με έτρωγε η τσέπη μου θα επένδυα σε ένα καλό DAC.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Σωστός ο Τάσος,το νιτρομπούκαλο μ' άρεσε στο χιουντάι
Αν είναι όντως φόλα μήπως να πάω σε cd player με d/a 24bit/192khz?Μάκη, όχι, δεν έχω ακούσει δικάναλο sacd, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν έχω πειστεί για το λόγο ύπαρξης αυτών των φορμά. Τι να το κάνεις το εξελιγμένο φορμά, αν δεν υπάρχει δισκογραφία να το υποστηρίξει;
Από την άλλη, έχω ακούσει το dark side of the moon πολυκάναλα: στο πρώτο πεντάλεπτο μου φάνηκε ενδιαφέρον, στη συνέχεια με κούρασε αφόρητα.
Αν θεωρήσουμε ότι σκοπός της οικιακής αναπαραγωγής είναι η όσο το δυνατόν πιο πιστή αναπαράσταση της ζωντανής εκτέλεσης, σκεφτείτε αν έχουν υπάρξει πολλές συναυλίες στις οποίες ο ντράμερ να έπαιζε πίσω από την πλάτη σας.
Στη θέση σου, Μάκη, θα αγόραζα ένα απλό CD με στιβαρό μηχανισμό, και αν στην πορεία με έτρωγε η τσέπη μου θα επένδυα σε ένα καλό DAC.
Πάνω κάτω στις ίδιες σκέψεις είμαστε.
Τώρα έχω την εξής απορία.
Απ τη στιγμή που τα απλά στερεοφωνικά cd δεν έχουν την εγγραφή των dvdaudio,ποιός ο λόγος ύπαρξης d/a 24/192 σε cd player?
Προσδίδουν όντως καλύτερη ποιότητα και ανάλυση ως συσκευές?Και τέλος,τι σε κούρασε στο sacd των pink floyd?
-
με βάλατε σε σκέψεις παίδες...
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
με βάλατε σε σκέψεις παίδες...Κάντες πράξη να απαλαχτείς από δ' αύτες
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Και τέλος,τι σε κούρασε στο sacd των pink floyd?
Επειδή το συγκεκριμένο δίσκο τον έχω λιώσει σε έκδοση βινυλίου, αφενός το sacd μού φάνηκε πολύ 'ψυχρό', αφετέρου η μίξη έτεινε περισσότερο προς τον εντυπωσιασμό και λιγότερο προς τη μουσικότητα.
Φοβάμαι ότι αν συνεχίσεις να διαβάζεις αυτό το thread, θα σε βάλουμε και σε έξοδα. Προσωπικά, πάντως, είμαι στο παρατσάκ να στείλω όλο τον πολυκάναλο εξοπλισμό (receiver, πίσω ηχεία, subwoofer κ.λπ.) και να επενδύσω αποκλειστικά σε δικάναλο...
-
πάντως διάβασα κάτι κριτικές για τον nad που μου προτείνετε ( c372) και μόνο καλά σχόλια έχουν να κάνουν όσοι τον έχουν. Να βρω τώρα κάποιον που έχει nad ενισχυτή για να τον δανειστώ... Παίζει γύρω στο χιλιάρικο.
Αρχικά πάντως θα συνδέσω τον παλιό μου δικάναλο philips 950 με το αντιστοιχο cd για δοκιμές. Ελπίζω να με αφήσουν στο πατρικό να αφαιρέσω κομμάτια έστω και προσωρινά διότι τα έχουν καταχωνιάσει σε ένα σύνθετο... θα σας γράψω τις εντυπώσεις μου -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Και τέλος,τι σε κούρασε στο sacd των pink floyd?
Επειδή το συγκεκριμένο δίσκο τον έχω λιώσει σε έκδοση βινυλίου, αφενός το sacd μού φάνηκε πολύ 'ψυχρό', αφετέρου η μίξη έτεινε περισσότερο προς τον εντυπωσιασμό και λιγότερο προς τη μουσικότητα.
Φοβάμαι ότι αν συνεχίσεις να διαβάζεις αυτό το thread, θα σε βάλουμε και σε έξοδα. Προσωπικά, πάντως, είμαι στο παρατσάκ να στείλω όλο τον πολυκάναλο εξοπλισμό (receiver, πίσω ηχεία, subwoofer κ.λπ.) και να επενδύσω αποκλειστικά σε δικάναλο...
Στείλτα να παν στα διάλα
Τα λέω γω δε με ακούει κανέναςΜια ακόμα απόδειξη για τη δύναμη της βιομηχανίας.
-
Για να ακούω προτάσεις,ποιό απ τα παρακάτω?
CAMBRIDGE AUDIO 540 C v2.0
-
http://www.dooyoo.co.uk/hifi-system/jvc-ex-a10e/
Εγώ θα είμαι ανατρεπτικός στην πρόταση της elisa προτείνοντας ένα micro σύστημα που είναι mini hi-end, έχει ένα DVD που παίζει τα πάντα, έχει προοδευτική σάρωση και RGB από scart, έχει μετατροπέα 24/192 για το cd player, έχει ένα ράδιο όπου σε δυνατούς σταθμούς έχει καλύτερο σώμα από το cd, έχει 4 ενισχυτές που κάνουν διενίσχυση, έχει ηλεκτρονικό crossover για την διενίσχυση, οι 2 ενισχυτές αφορούν τα μεγάφωνα χαμηλών μέχρι 2.5KΗz 2χ30 και οι άλλοι 2 τα μεγάφωνα υψηλών 2χ20, αν θέλεις να ακούσεις στερεοφωνικά τα DVD κάνει downmix σε 2 κανάλια ή τα ακούν σε surround.
Το αποκορύφωμα είναι τα μεγάφωνα που είναι και το μειονέκτημα των micro, εδώ έχουμε 2 μονάδες με τους περίφημους ξύλινους κώνους της JVC που τόσο πάταγο έκαναν όταν παρουσιάστηκαν, το φινίρισμα τους είναι χάρμα οφθαλμών, η ποιότητα κατασκευής καταπληκτική με έντονα στοιχεία hi-end στην κατασκευή των μεγαφώνων τους και βέβαια στον ήχο τους.
Η διενίσχυση λειτουργεί καταλυτικά ώς προς την ανάλυση, τη διαφάνεια, τη δυναμική περιοχή και τις στάθμες που μπορεί να φθάσει. Έτσι η σκηνή είναι απολαυστικά μεγάλη και τρισδιάστατη, με πολύ χαμηλές παραμορφώσεις και η συνεργασία ανάμεσα στα 2 μεγάφωνα είναι η καλύτερη με αποτέλεσμα καλύτερους διαχωρισμούς ανάμεσα στα όργανα, περισσότερη ανάλυση και αρμονικές και καλύτερη τονική ομοιογένεια.
Το χαμηλό φθάνει μέχρι τους 55 ΗΖ αλλά υπάρχει και η λύση της προσθήκης υπογούφερ αφού το τερατάκι προσφέρει και έξοδο γιαυτό. Μόνο πρέπει να είναι ανάλογης ποιότητας για να μη θολώσει το κρυστάλλινο φάσμα που αποδίδουν τα ηχεία wood cone. Η στάθμες είναι αρκετές για την παρακολούθηση ταινίας ή για ένα μίνι πάρτυ αν και ένα sub θα προσέφερε περισσότερο headroom.
O συνδυασμός της διενίσχυσης από τους 4 ενισχυτές με τα wood cone είναι άψογος αλλά στην πράξη ακούγεται περισσότερο σαν λαμπάτος παρά σαν ένα στεγνό ψηφιακό μηχάνημα, κι έτσι ο ακροατής εισπράτει έναν ήχο καλοδουλεμένο, με έντονα στοιχεία hi-end που δικαιολογεί απόλυτα την τσιμπημένη τιμή του για σύστημα micro.
Η τιμή του είναι γύρω στα 1000 €
Προσπάθησα να περάσω φωτό από σκανάρισμα αλλά κάτι έγινε και δεν ανεβαίνει.
elisa να πάς στην αντιπροσωπεία να το ακούσεις και δεν θα χάσεις.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Για να ακούω προτάσεις,ποιό απ τα παρακάτω?CAMBRIDGE AUDIO 540 C v2.0
Μάκη, μήπως να ακούσεις κι αυτό;
http://www.harmankardon.com/product_det ... 30&sType=CΦίλε Quadra, ηχητικά δεν ξέρω τι ψάρια πιάνει το συστηματάκι της JVC, αλλά δυστυχώς από δυνατότητες διασύνδεσης δε βλέπω να τα πηγαίνει πολύ καλά, καθώς απουσιάζει τόσο η component όσο και η hdmi έξοδος, που πλέον τις συναντάμε και σε dvd players της οικονομικής κατηγορίας.
Έντιτ: το έψαξα λίγο και είδα ότι τελικά ΕΧΕΙ component έξοδο εικόνας. Στα περισσότερα ελληνικά δικτυακά καταστήματα τιμάται γύρω στα 700 ευρώ.
-
Η πρόταση είναι για στέρεο σύστημα, απλά αυτό προσφέρει κάτι παραπάνω. Τον ήχο του δύσκολα τον βρίσκεις με 1000 € με επιπλέον bonus το πολύ καλό ράδιο, τον μικρό όγκο και την δυνατότητα για 2ο home cinema
Home Hi-Fi