-
Mάκη αν θυμάμαι καλά δεν μου είχες πεί ότι είσαι παντρεμένος με 2 παιδιά ?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Mάκη αν θυμάμαι καλά δεν μου είχες πεί ότι είσαι παντρεμένος με 2 παιδιά ?Α που να φας τη γλώωσα ς,θα με καταστρέψεις
Εξι είναι τα παιδιά αλλά τα έχω στο υπόγειο,δε φαίνονται
-
Δεν το ήξερα ρε Ηρώδη ότι Κωσταλέξι και στο Λιτόχωρο.
-
Αλήθεια, γιατί δεν ποστάρεις και κανένα Κλάσσικ ?
-
Δε βάζεις και κανένα emoticons να δω άμα γελάς κάτω απ τα μουστάκια
Τι κλάσικ να ποστάρω?......α ναι
Δες τώρα μόλις τι βρήκα και έχω χαζέψει .
Απο ΔΩ πλέον μουσική
Και τιμέςΑντε πες μου εσύ τωρα τι να πάρω,cd player ή dvd universal?
-
http://store.acousticsounds.com/browse_ ... e_ID=39659
με μια ματιά ξεχώρισα αυτό. Θα δω και άλλα.
-
Αφορμή για αυτή τη συζήτηση έχει να κάνει με το.....επόμενο πόστ.
Κουφό εε?Θα δείτε τι εννοώ.
Πάμε λοιπόν.Όπως γνωρίζουμε όλα σχεδόν τα πραγμάτα βασίζονται στους νόμους της φυσικής.
Από αυτον τον κανόνα δεν εξαιρείται ούτε το hifi.
Γνωρίζοντας λοιπόν έστω τους απλούς κανόνες,αν θέλουμε να συγκροτήσουμε ένα hifi δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις όποιες ασυμβατότητες ενδεχομένως να προκύπτουν από λάθος επιλογές (τουλάχιστον στα χαρτια),όπως πχ έναν ενισχυτή με απόδοση 40 watt per channel at 8Ωμ me ένα ζεύγος ηχείων 84db@4Ωμ!!!
Πρακτικά αυτός ο συνδιασμός δεν πρόκτειτε να αποδώσει.
Σωστά?Με βάση αυτή την λογική επιλέγουμε ή αν θέλετε και συνιστούμε σε κάποιον όπως η elisa ας πούμε (quadra εδώ μη μιλάς παρακάτω εσύ...)ένα σετ με τη μέγιστη ποιοτική και δυναμική απόδοση σε συγκεκριμένο εύρος τιμής,ανεξάρτητα αυτό πόσο θα είναι.
Το θέμα λοιπόν εδώ είναι το εξής.
Για κάθε διπλασιασμό της έντασης που ακούμε (το spl δηλ) η στάθμη db ανεβαίνει κατά τρείς μονάδες,που σημαίνει ότι το ηχείο απαιτεί απ τον ενισχυτή για κάθε διπλασιασμό της έντασης διπλασιασμό και της ισχύος.
Σωστά?
Πρακτικά λοιπόν αν έχουμε ένα ηχείο με χαρακτηριστικά
84db@8Ωμ οι αποδόσεις θα είναι οι εξής:
84db 1w
87db 2w
90db 4w
93db 8w
96db 16w
99db 32w
102db 64w
105db 128w
108db 256w
111db 512w
114db 1024w!!!!!An υποθέσουμε ότι το ηχείο δε είναι 4Ωμ τότε στις αντιστοιχίες του πίνακα των Watt θα πρέπει να υπολογίσουμε την ισχύ χ2!!
Αν το ηχείο μας λοιπόν είναι
93db@8Ωμ τότε οι΄μέγιστες στάθμες db spl θέλουν τα ακόθουθα watt:93db 1w
96db 2w
99db 4w
102db 8w
105db 16w
108db 32w
101db 64w
104db 128w
107db 256w
110db 512w
113db 1024wΟπως βλέπουμε στην πρώτη περίπτωση (αν φυσικά τα ηχεία μπορούν να βγάλουν τέτοιες στάθμες) για επιτύχουμε ηχητική πίεση 108 db spl θέλουμε απ τον ενισχυτή 256watt και για την ίδια ηχητική ακουστική πίεση θέλουμε μόνο 32 watt.
Σωστά μέχρι εδώ?
Αν κάπου έχω λάθος να με διορθώσει κάποιος (quadra εσύ εδώ,όχι ποιό πάνω ) γιατί έχει σημασία,και πάμε παρακάτωΑ να συμπληρώσω εδώ ότι οι τιμές max spl είναι για θέση ακρόασης το 1μέτρο.
Για 2μέτρα θέση ακρόασης έχουμε πτώση κατά 3db με την ίδια ισχύ κοκ. -
http://store.acousticsounds.com/browse_detail.cfm?Title_ID=39659με μια ματιά ξεχώρισα αυτό. Θα δω και άλλα.
Εγώ χτύπησα εδώ
Εχει και demos
Πάντως έχει πολύ πράμα και σε βυνίλιο αλλά και σε sacd kai dvd audio.
Δες και αυτό το δισκάδικο βυνιλίου
-
To αυτί μας ακούει λογαριθμικά, ξαναδές τους πίνακες σου. Διπλασιασμός της έντασης = δεκαπλάσια ισχύς, επίσης το φορτίο των ηχείων είναι μιγαδικό, δηλαδή για κάθε συχνότητα αντιστοιχεί και άλλη αντίσταση, οι προδιαγραφές κατά DIN λένε ότι η αντίσταση του ηχείου σε όλες τις συχνότητες του ακουστικού φάσματος δεν πρέπει να πέφτει κάτω από το 20% της ονομαστικής αντίστασης του ηχείου, δηλαδή το ηχείο των 8 ωμ δεν πρέπει να πέφτει κάτω από τα 6.4 ωμ, των 4 ωμ κάτω από τα 3.2 ωμ κλπ.
Είδες τιμή οι καλής ποιότητας δίσκοι βινυλίου ?
-
To αυτί μας ακούει λογαριθμικά,Ναι
ξαναδές τους πίνακες σου. Διπλασιασμός της έντασης = δεκαπλάσια ισχύς,
Οι πίνακες που έκανα είναι σωστοί αλλά εγώ το διατύπωσα ή μάλλον είχα λάθος εντύπωση θες να πεις?
Μάλλον ναι.
Ειχα την εντύπωση ότι για διπλασιασμό της έντασης είχαμε αύξηση της τάξης των 3db
Aλλά έχεις δίκιο.
Οι πίνακες σωστοί άρα δεν αλλάζω τπτ οκ?επίσης το φορτίο των ηχείων είναι μιγαδικό, δηλαδή για κάθε συχνότητα αντιστοιχεί και άλλη αντίσταση, οι προδιαγραφές κατά DIN λένε ότι η αντίσταση του ηχείου σε όλες τις συχνότητες του ακουστικού φάσματος δεν πρέπει να πέφτει κάτω από το 20% της ονομαστικής αντίστασης του ηχείου, δηλαδή το ηχείο των 8 ωμ δεν πρέπει να πέφτει κάτω από τα 6.4 ωμ, των 4 ωμ κάτω από τα 3.2 ωμ κλπ.
Ναι το ξέρω,πρακτικά όμως σε μερικά ηχεία έχουμε κάτι βουτιές κάτω απ τα 4Ωμ που γονατίζουν ενισχυτές,άστα να πάνε.
Είδες τιμή οι καλής ποιότητας δίσκοι βινυλίου ?
Ναι.
Δεν ξέρω όμως όλο το στοκ είναι καινούρια ή έχουν και μεταχειρισμένα?Πάντως αν υπολογίσουμε τη μισή σχεδόν διαφορά δολλάρίου/ευρώ είδικά στα sacd και dvdaudio συμφέρει.
-
-
Ευχαριστώ, ρίξε μια ματιά στο μουσείο να δείς πικ-άπ
-
ΟΚ.
Για το παραπάνω θέμα οκ προχωράω? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ειχα την εντύπωση ότι για διπλασιασμό της έντασης είχαμε αύξηση της τάξης των 3db
Iσχύει.
Επίσης παίζει ρόλο και η ψυχοακουστική, δεν είναι όλα μόνο db. -
φίλε g60 δεν αντιλαμβάνομαι ακριβώς όσα γράφεις λόγω
άγνοιας με το θέμα γι' αυτό θέλω κάποιες διευκρινήσεις αν μπορείς...
τα δικά μου μπροστινά ηχεία δαπέδου τα dali 5005 έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά
Frequency Response, ±3dB 37 Hz - 25 kHz
Crossover Frequency 3.5 kHz
Sensitivity (2.83V/1m.) 91.5 dB
Nominal Impedance 4 Ohm
Maximum SPL 111 dB
Rec. Amplifier Power, 8 Ohm 25 - 150 Watts
High Frequency Driver 1'
Low Frequency Drivers 2 x 6.5'
Midrange Driver -
Enclosure Type Reflex, 36.5 Hz Tuningτι απόδοση θα πρέπει να έχει ο ενισχυτής για να τα παίξει σωστά; Ο δικός μου yamaha 650 δεν με ικανοποιεί σε ποιότητα τουλάχιστον στην μουσική.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
τα δικά μου μπροστινά ηχεία δαπέδου τα dali 5005 έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά
Nominal Impedance 4 Ohm
Maximum SPL 111 dB
High Frequency Driver 1'
Midrange Driver -
Enclosure Type Reflex, 36.5 Hz Tuningτι απόδοση θα πρέπει να έχει ο ενισχυτής για να τα παίξει σωστά; Ο δικός μου yamaha 650 δεν με ικανοποιεί σε ποιότητα τουλάχιστον στην μουσική.
Σπύρο, στο έχω ξαναπεί. ΔΕΝ θα σε ικανοποιήσει στη μουσική αυτός ο ενισχυτής (και όχι μόνο αυτός - ΟΛΟΙ οι home cinema receivers). Το πρόβλημα δεν είναι στην ισχύ του ενισχυτή. Αν βάλεις έναν NAD των 20 Βατ ανά κανάλι να τα οδηγήσει, δε θα πιστεύεις στα αυτιά σου.
-
Ένα άλλο θέμα που ξεχνάμε μερικές φορές είναι ότι η αναφερόμενη ευαισθησία μπορεί να είναι σε διαφορετικές συνθήκες. Και αυτό παρόλο που μιλάμε για ίδια τάση, ισχύ, απόσταση και μονάδα μέτρησης. Έχει σημασία αν ο αριθμός που αναφέρεται είναι σε ανηχοϊκό δωμάτιο ή σε κοινό δωμάτιο. Στη δεύτερη περίπτωση, λόγω των ανακλάσεων, η ακουστική ένταση μπορεί να είναι διπλή και βάλε (+3dB). Έτσι πχ το αναίσθητο ηχείο των 84dB στο χώρο μας γίνεται ένα αποδεκτό 87dB που κάνει μεγάλη διαφορά.
...δεν αντιλαμβάνομαι ακριβώς όσα γράφεις λόγω
τα δικά μου μπροστινά ηχεία δαπέδου τα dali 5005 ....
Nominal Impedance 4 Ohm
Maximum SPL 111 dB
Rec. Amplifier Power, 8 Ohm 25 - 150 Wattsτι απόδοση θα πρέπει να έχει ο ενισχυτής για να τα παίξει σωστά; Ο δικός μου yamaha 650 δεν με ικανοποιεί σε ποιότητα τουλάχιστον στην μουσική.
Η λέξη απόδοση είναι πολύ γενική. Υποθέτω ότι εννοείς απόδοση ισχύος. Όπως λέγαμε και πρόσφατα τα βάτ που δηλώνουν οι ενισχυτές δεν είναι όλα ίδια. Έτσι μπορεί ενισχυτής από ενισχυτή ίδιας ονομαστικής ισχύος να διαφέρει σε απόδοση ισχύος. Πολύ πιθανόν ένας απλός δικάναλος ενισχυτής με τη μισή ονομαστική ισχύ ανά κανάλι αλλά καλύτερα τροφοδοτικά κλπ να ακούγεται καλύτερα αλλά και δυνατότερα!
Επιπλέον η ίδια η απόδοση ισχύος δεν οδηγεί απαραίτητα σε μουσική ποιότητα. Είναι και θέμα σχεδίασης του ενισχυτή και ταιριάσματος των εσωτερικών του κλπ κλπ. Και κάπου εκεί αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε γιατί υπάρχουν ενισχυτές με 100 ευρώ και ενισχυτές ίδιας ισχύος με 1000+ ευρώ.... Αυτό που προσφέρουν οι ακριβότεροι είναι όχι παραπάνω ισχύ αλλά παραπάνω μουσικότητα.
Επίσης το ταίριασμα με τα ηχεία, ειδικά αν αυτά είναι κάπως ιδιαίτερα με δυσκολίες, θα συμβάλλει στο τελικό αποτέλεσμα. Και εκεί μερικοί ενισχυτές τα καταφέρνουν καλύτερα από άλλους (ακόμα και άσχετα από την ισχύ τους).
Κοινώς, αν ήταν όλα έτσι απλά δώσε βάτ, πάρε βάτ κλπ δεν θα είχαμε φτάσει τόσες σελίδες και μάλιστα σε ένα forum για αυτοκίνητα....Το δικό σου ηχείο (το ένα) με βάση το ότι διπλή ισχύς για διπλή ένταση(+3dB).
1w 91,5 dB, 2w 94,5, 4w 97,5, 8w 100,5, 16w 103,5, 32w 106,5, 64w 109,5, 128w 112,5. Άρα κάπου στα 100 βάτ θα έχει πιάσει τα 111dB, την μέγιστη ακουστική ένταση που μπορεί να αποδώσει μηχανικά. Η ερώτηση κλειδί είναι: μπορεί ο ενισχυτής σου? Σύμφωνα με τα όσα λέει μπορεί να βγάλει 95 βάτ σε αντίσταση 8 Ώμ με παραμόρφωση 0,06% και για 20-20K Hz (αλλού λέει 135 αλλά με 10% παραμόρφωση και μόνο στο 1KHz οπότε δεν το μετράω) άρα ακόμα περισσότερα στα 4 Ώμ. Θεωρητικά λοιπόν έχεις επαρκή ισχύ για να φτάσεις στην μέγιστη ακουστική ένταση τα ηχεία σου! Η σελίδα τεχνικών προδιαγραφών της συσκευής έχει πολλές προδιαγραφές και νούμερα για συνθήκες και αντιστάσεις (καμία συμβατή με την άλλη!) αλλά μου μοιάζει ότι στα 4 Ώμ η διαφορά είναι πολύ μικρότερη από όσο θα θέλαμε (δηλαδή πολύ λιγότερο από τον ιδανικό διπλασιασμό ισχύος, κάτι που συνεπάγεται και δυσκολία για απόδοση μεγάλων ρευμάτων που θέλουν οι μικρότερες αντιστάσεις).
Τίποτα όμως από τις παραπάνω προδιαγραφές δεν μπορεί να καλύψει την αλήθεια. Και αν ο ενισχυτής σου ζορίζεται με τα ηχεία αυτά τότε υπάρχει πρόβλημα. Και δεν ξεχνάμε ότι γενικά οι AV ραδιοενισχυτές της Yamaha θεωρούνται αρκετά μουσικοί. Οπότε είτε δεν τα καταφέρνει ο ενισχυτής σου με τα ηχεία σου είτε οι απαιτήσεις σου είναι πιο ψηλές. Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεσαι καλύτερο ενισχυτή.... (και όχι μόνον) Μην βιάζεσαι όμως!Η συσκευή σου διαθέτει διακόπτη επιλογής 4-8 Ώμ από πίσω κάτω δεξιά. Το έχεις βάλει στα 4? Ίσως να κάνει τη διαφορά. Ακόμα κι έτσι όμως ο ενισχυτής αυτός δεν υποστηρίζει κεντρικά και περιφερικά ηχεία κάτω από 6Ω (δηλαδή αν έχεις 4Ω κεντρικό και surround ο ενισχυτής λειτουργεί εκτός προδιαγραφών).
Μετά ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να έχει διαφορετικές συνήθειες ακρόασης σε διαφορετικό χώρο, διαφορετική μουσική και διαφορετικά γούστα. Έτσι λοιπόν παρόλο που τα ηχεία σου είναι μια χαρά ευαίσθητα ίσως η χαμηλή τους αντίσταση (εμπέδηση) των 4 Ώμ που ποιος ξέρει πού θα κατεβαίνει σε κάποιες αυχνότητες να απαιτεί ρεύματα που δυσκολεύεται ο ενισχυτής σου να προσφέρει. Το αποτέλεσμα είναι ο περιορισμός του δυναμισμού, η απώλεια της μουσικότητας και παραμόρφωση. Ή μπορεί να ακούς σε εντυπωσιακά υψηλές στάθμες που τα ίδια τα ηχεία σου να μην μπορούν να φτάσουν όση ισχύ και να τους ρίξεις. Ή μπορεί ο χώρος σου να είναι τόσο ηχοαπορροφητικός που να τα καταδικάζει.... Η τοποθέτηση των ηχείων και μόνο μπορεί να κατακρεουργεί το συνολικό αποτέλεσμα και πάει λέγοντας....
Υποθέτω λοιπόν ότι έχεις δοκιμάσει διάφορες πηγές και ακούς μουσική από καλής εγγραφής ηχητικό υλικό. Αν όχι μπορεί να μην φταίει ο ενισχυτής και τα ηχεία. Και ένα πολύ καλό DVD player μπορεί να είναι ένα πολύ μέτριο CD player.
Προτείνω με αύξοντα βαθμό δυσκολίας:- τσεκάρισμα διακόπτη αντίστασης ενισχυτή, επιλογή δικάναλου ήχου direct.
- ακρόαση καλών ηχογραφήσεων (όχι mp3)
- δοκιμή τοποθέτησης ηχείων και πραγμάτων στο χώρο.
- Δοκιμές συσκευών: δανείζεσαι πρώτα καλώδια, μετά CDplayer, μετά ενισχυτή και τέλος ηχεία που μεταφέρονται πιο δύσκολα.
Ένας καλός φίλος αν έχει σχετική εμπειρία ακόμα καλύτερα να είναι κοντά σου αλλά δεν ξεχνάς ότι δεν θέλεις τη μουσική σου να ακκούγεται όπως αρέσει στον άλλον αλλά όπως σου αρέσει εσένα. Καλή τύχη.
-
Nominal Impedance 4 Ohm
Maximum SPL 111 dB
High Frequency Driver 1'
Midrange Driver -
Καλημέρες
Σπύρο να σημειώσω εδώ ότι σε αυτά τα δεδομένα που συζητάμε τώρα δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τον 'ηχητικό χαρακτήρα' των συσκευών.
Αυτό είναι τελείως υποκειμενικό.
Υπάρχει πχ περίπτωση ο yamaha και ο κάθε yamaha να μπορούν μεν να οδηγήσουν ένα Χ ηχείο αλλά έχει σκληρό ήχο.
Ο λόγος που επιλέγουμε πρώτα τα ηχεία με βάση τον χώρο και την ακουστική μας προτίμηση έχει να κάνει με πρώτα με βάση το χαρακτήρα των ηχείων και μετά έχουν θέση τα νούμερα.
Αυτά εντελώς εμπειρικά.Τα δικά σου λοιπόν ηχεία είναι
91db@4Ωμ και φτάνουν σε ένταση αχ 111db spl.
Αρα έχουμε91db 1w
94db 2w
97db 4w
100db 8w
103db 16w
106db 32w
109db 64w
112db 128wEπειδή τα ηχεία σου ομως είναι 4Ωμ ,τα watt (άρα δύσκολο φορτίο για τον ενισχυτή) θα τα υπολογίσεις Χ2.
Αρα για να φτάσουν τα ηχεία σου τη μαξιμουμ απόδοσση καθαρά και δυνατα στα 111db θα πρέπει ο ενισχυτής να βγάζει 2χ250 στα 4Ωμ και κάπου 2χ150 στα 8Ωμ.Εδώ βέβαια εξαρτάται και το πόσο δυνατα ακούει κάποιος ορισμένες φορές γιατί τα 111db είναι......δυνατά γκαζια.
Εγώ θα κάνω την εξής ερώτηση.
Είσαι ευχαριστημένος απ τα ηχεία σου?
Από κει ξεκινάς πρώτα.
Αν ναι και ορκίζεσαι σε αυτά τότε πας για ενισχυτή,αν όχι..... -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Nominal Impedance 4 Ohm
Maximum SPL 111 dB
High Frequency Driver 1'
Midrange Driver -
Σπύρο, στο έχω ξαναπεί. ΔΕΝ θα σε ικανοποιήσει στη μουσική αυτός ο ενισχυτής (και όχι μόνο αυτός - ΟΛΟΙ οι home cinema receivers). Το πρόβλημα δεν είναι στην ισχύ του ενισχυτή. Αν βάλεις έναν NAD των 20 Βατ ανά κανάλι να τα οδηγήσει, δε θα πιστεύεις στα αυτιά σου.
+1
Παρ' όλο που θα είναι νάνος μπροστά τους.
Που να βάλει κάναν 2χ80 -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Τι θα έπαιρνες?
Κινέζικα?Ναι, μου έλεγαν για κάτι cav κ κάτι koda, μη σου πω ότι με είχαν σχεδόν πείσει.
Κι αν θέλετε να ξέρετε κύριε, οι άντρες της παρέας μου έλεγαν να στραφώ σε αυτά.Γιατί εσείς τα κορότσια έχετε μια τάση προς την καταστροφή ?
Η πλάκα είναι ότι θα σπάσει και το cd
Εμείς το κορότσι αν δεν φοβόμαστε μη σπάσουμε το δισκάκι θα το είχαμε διαλύσει το άτιμο, μ' αυτά που μας κάνει.
Δεν θα έβγαινε τπτ με τη φωτο, δεν φαίνεται τπτ περισσότερο από ένα cdp ανοιχτό μ' ένα cd μέσα. Τεσπα, τ' αφήνουμε αυτό.
Πάντως πολύ χρήσιμα όσα διαβάζω εδώ και πολύ ωραία! Τα μισά να μάθω, θα τους τσακίσω στην παλιοπαρέα.
Home Hi-Fi