-
-
Μακηηηηηηηηη, βγάλε εκείνα τα λινκ ρε συ γιατί δεν μπορώ να διαβάσω τα ποστ!
-
ποιά λινκ ρε?
OK τώρα?
Εγώ ρε πως τα έβλεπα νορμάλ και σε σένα ξεχύλωνε?
Αλά παλιοχορδάς δεν είσαι τι περιμένεις? -
Μια χαρά τώρα!
Κάνουμε ποστ και θ αλλάξει η σελίδα, τζάμπα ο κόπος! -
tazz, Θα προτιμήσεις τον ΝAD γιατί είναι πιο μουσικός και γιατί κυκλωματικά είναι έτη φωτός από τον άλλο, τον Behringer, όλοι αυτοί οι κατ΄επίφαση επαγγελματικοί είναι τάξης D και έχουν ένα διακοπτικό τροφοδοτικό για να αποδώσουν πολλά βάτ με λίγα λεφτά και λίγα κιλά. Από μουσικότητα δεν συγκρίνεται με τις νέες σειρές της NAD που είναι σχεδιασμένες από τον Νορβηγό Eric Edvardsen που ίσως είναι μαθητής του Mati Otala του πρώτου που μίλησε για την Μεταβατική Παραμόρφωση Ενδοδιαμόρφωσης **trancient intermodulation distortion ** και που οι σχεδιάσεις του όλες έχουν ασύμμετρες τάσεις σε κάθε στάδιο και σε κάθε κανάλι για να αποφεύγεται ο αλληλοεπηρεασμός των καναλιών.
Μου έστειλε ο Μάκης το σχέδιο του δικού του **μικρού **σε ισχύ NAD αλλά πραγματικού θηρίου κυκλωματικά, κρίμα που δεν βρήκε το κομμάτι του σχεδίου του προενισχυτή να μου στείλει. Εχω πάθει πλάκα με τις τεχνικές που χρησιμοποιεί, γιατί είναι είναι απλό μηχανάκι στην κατηγορία, δεν είναι κανένα θηρίο high-end, και όμως να δείς ανεξάρτητα τυλίγματα στον μετασχηματιστή για το τελικό στάδιο και άλλα για τον προενισχυτή, καθώς και ξεχωριστές ανορθώσεις για τον τελικό και τον προενισχυτή, άλλη τάση συμμετρική στον προενισχυτή, άλλη στο τελικό στάδιο και άλλη τάση ασύμμετρη με 10 βόλτ διαφορά στο στάδιο οδήγησης.
Μάλλον το παληκάρι πρέπει να προέρχεται από την Electrocompanied, το σχέδιο των 25 βάτ του Μάκη είναι πολύ όμοιο με τον περίφημο 25άρι της Electro που τόσο πάταγο έκανε.
Αν έχεις την άνεση πάρε τον C 350 που είναι νεώτερος και με καλύτερα υλικά και δεν θα το μετανιώσεις, και αν βρείς το σχέδιο του και έχεις κέφι μπορούμε να τον κάνουμε εύκολα high-end και μάλιστα όχι στο entry level.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
tazz, Θα προτιμήσεις τον ΝAD γιατί είναι πιο μουσικός και γιατί κυκλωματικά είναι έτη φωτός από τον άλλο, τον Behringer, όλοι αυτοί οι κατ΄επίφαση επαγγελματικοί είναι τάξης D και έχουν ένα διακοπτικό τροφοδοτικό για να αποδώσουν πολλά βάτ με λίγα λεφτά και λίγα κιλά. Από μουσικότητα δεν συγκρίνεται με τις νέες σειρές της NAD που είναι σχεδιασμένες από τον Νορβηγό Eric Edvardsen που ίσως είναι μαθητής του Mati Otala του πρώτου που μίλησε για την Μεταβατική Παραμόρφωση Ενδοδιαμόρφωσης **trancient intermodulation distortion ** και που οι σχεδιάσεις του όλες έχουν ασύμμετρες τάσεις σε κάθε στάδιο και σε κάθε κανάλι για να αποφεύγεται ο αλληλοεπηρεασμός των καναλιών.Μου έστειλε ο Μάκης το σχέδιο του δικού του **μικρού **σε ισχύ NAD αλλά πραγματικού θηρίου κυκλωματικά, κρίμα που δεν βρήκε το κομμάτι του σχεδίου του προενισχυτή να μου στείλει. Εχω πάθει πλάκα με τις τεχνικές που χρησιμοποιεί, γιατί είναι είναι απλό μηχανάκι στην κατηγορία, δεν είναι κανένα θηρίο high-end, και όμως να δείς ανεξάρτητα τυλίγματα στον μετασχηματιστή για το τελικό στάδιο και άλλα για τον προενισχυτή, καθώς και ξεχωριστές ανορθώσεις για τον τελικό και τον προενισχυτή, άλλη τάση συμμετρική στον προενισχυτή, άλλη στο τελικό στάδιο και άλλη τάση ασύμμετρη με 10 βόλτ διαφορά στο στάδιο οδήγησης.
Μάλλον το παληκάρι πρέπει να προέρχεται από την Electrocompanied, το σχέδιο των 25 βάτ του Μάκη είναι πολύ όμοιο με τον περίφημο 25άρι της Electro που τόσο πάταγο έκανε.
Αν έχεις την άνεση πάρε τον C 350 που είναι νεώτερος και με καλύτερα υλικά και δεν θα το μετανιώσεις, και αν βρείς το σχέδιο του και έχεις κέφι μπορούμε να τον κάνουμε εύκολα high-end και μάλιστα όχι στο entry level.
Φίλε Quadra, σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και την απάντησή σου. Όπως και ο Μάκης, έτσι κι εγώ δηλώνω λάτρης του ήχου της NAD. Δεν ξέρω, ίσως να είναι και ψυχολογικό το θέμα, αλλά κάτι έχουν αυτά τα μηχανάκια που ακούγεται (δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη λέξη αυτή τη στιγμή) απλά σωστό. Με οποιονδήποτε άλλο ολοκληρωμένο παρόμοιας κατηγορίας τιμής έχω ακούσει, πάντα έχω την αίσθηση ότι τη μουσική τη σκεπάζει ένα πέπλο. Με τους NAD δε συμβαίνει αυτό, αντίθετα υπάρχει μια αμεσότητα που σε καθηλώνει. Ο δικός μου NAD είναι αντίστοιχης ισχύος με του Mάκη, νομίζω, αλλά επαναλαμβάνω, όσες φορές τον έχω ακούσει σε καταστάσεις Α-Β, πάντα επιλέγω αυτόν (θυμάμαι μάλιστα ένα παλιό άρθρο του Π. Κωτσή στον Ήχο, που εκθείαζε το συγκεκριμένο μηχανάκι για το timing του). Θα κάνω μια προσπάθεια για τον C350 (προς το παρόν η δημοπρασία κινείται σε εξευτελιστικά χαμηλή τιμή), διαφορετικά είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί κάποιος άλλος μελλοντικά.
Και πάλι ευχαριστώ
-
Το σωστό timing έχει να κάνει με το σωστό κύκλωμα και την σωστή τροφοδοσία και οι NAD είναι πολύ προσεγμένοι στο σημείο αυτό σε σχέση με τα άλλα μηχανήματα της κατηγορίας τους, άσχετα αν δεν έχουν τις σωστές χωρητικότητες για την ισχύ τους, κυκλωματικά είναι άριστοι γιαυτό και με την παραμικρή επέμβαση απογειώνονται ηχητικά.
-
Εάν δεν ερχόσουν φίλε quadra να μας ανοίξεις τα μάτια θα είχαμε ακόμα μεσάνυχτα παρατέταρτο.
Ακόμα θα είχα την εντύπωση ότι ο ενισχυτής είναι 40watt rms στο κανάλι!!
Πόσο ξεφτυλισμένοι είμαστε ως λαός πάντως.
Η Celton που ήταν τότε αντιπροσωπεία είχε δικό της φυλάδιο που τον 312 τον είχε στα ίδια χαρ/κά με τον 302 (είχε βγεί ενισχυτής χρονιάς) και τώρα πριν λίγες μέρες είχα κοιτάξει στο site της NAD που τον δίνει 25watt στο κανάλι.Δεν μπορούν να πουν την αλήθεια οι δικοί μας?
Πείτε ρε τόσα βατ είναι αλλά κατασκευαστικά και σε θέμα απόδοσης είναι καλύτερος γι αυτόν και τον άλλο λόγο.....Πάντως μετά από τόσα χρόνια συμβίωσης με τον NAD μένω πραγματικά έκπληκτος με την απόδοση των 25 watt!!
-
Yπάρχουν τελικοί ενισχυτές 2Χ9 που κοστίζουν 30.000 €. Γιατί σου κάνει εντύπωση η καλή απόδοση ενός 2Χ25 ? κυκλωματικά είναι θηριάκι το μηχανάκι σου.
-
H απατεωνιά του έλληνα με εξοργίζει κι ο τρόπος γενικότερα που προσπαθεί να πουλήσει όχι η χαμηλή ισχύς του ενισχυτή.
Οταν πουλάς ένα μηχάνημα σαν τον NAD το οποίο στη δεδομένη κατηγορία τιμής δεν έχει αντίπαλο δίνεις στον καταναλωτή να καταλάβει την ουσιαστική του υπέροχή έναντι της μάζας κι όχι κοτσάροντας πάνω του ένα 2χ40 απλά και μόνο για να γίνει η επιλογή του με βάση τα νούμερα.
Αυτός ο ενισχυτής με βάση τα νούμερα,τι μίνιμουν ευαισθησίας ηχεία θέλει για να αποδώσει τα μέγιστα?
Και φαντάζομαι όχι δύσκολα φορτία... -
O NAD είναι ο κλασσικός φτηνός ενισχυτής που αγοράζει όλος ο κόσμος που ΑΚΟΥΕΙ τον ενισχυτή και δεν διαβάζει τα διαφημιστικά. Εγώ τον θεωρώ δεύτερο καλύτερο γιατί πρώτος (αν και ακριβότερος) ήταν και είναι ο Audiolab 8000A.
Για την ισχύ μπορεί να μετράνε σε διαφορετική παραμόρφωση και να δίνει ο κατασκευαστής 25 βατ ενώ ο έμπορος 40 βατ (με ελάχιστη παραπάνω παραμόρφωση).
-
Yπάρχουν τελικοί ενισχυτές 2Χ9 που κοστίζουν 30.000 €. Γιατί σου κάνει εντύπωση η καλή απόδοση ενός 2Χ25 ? κυκλωματικά είναι θηριάκι το μηχανάκι σου.Πριν μερικά χρόνια είχα διαβάσει για ένα ενισχυτή με τιμή πάνω από 200.000. Είχε άφθονη παραμόρφωση από πολύ χαμηλές εντάσεις και ακουγόταν ΣΑΝ λάμπα. Δεν πρέπει να στοίχιζε πολύ η κατασκευή του (σε σχέση με τη τιμή πώλησης) αλλά το μάρκετινγκ είναι πολύ ισχυρό.
-
Δεν είναι μόνο το Μάρκετινγκ, είναι και το life style, αν δώσεις ένα πράγματι εξαιρετικό προϊόν στην πραγματική του τιμή ίσως δεν έχει τις πωλήσεις που θα του άξιζαν σαν προιόν, αν όμως το πουλήσεις σε τρελή τιμή ενδέχεται να πουληθεί σαν ζεστό κουλούρι. Εδώ μπαίνει και η ψυχολογία, ακριβό άρα καλό, φθηνό άρα μάπα.
-
Σας παρακολουθώ καιρό στο τόπικ και διαπιστώνω από τα γραφώμενα σας ότι κατέχετε το ..σπορ των hifi οπότε θα ζητήσω και εγώ μια γνώμη.
Πριν 3,5 χρόνια έφτιαξα ένα home cinema με σκοπό να βλέπω τις ταινίες μου με καλύτερο ήχο και παράλληλα να ακούω την μουσική μου τουλάχιστον στα επίπεδα που είχα πριν.
Μέχρι τότε είχα από την δεκαετία του 90 την σειρά 9 της philips πριν η τελευταία εγκαταλείψει το χώρο η οποία ήταν αξιοπρεπέστατη.
Τα μηχανήματα που επέλεξα με βάση το περιορισμένο budget μου τότε ήταν τα εξής:
Μπροστινά ηχεία dali blue 5005,
κεντρικό dali c1000
πίσω b&w 601 (έτσι νομίζω λένε το συγκεκριμένο μοντέλο)
sub yamaha 315
Όλα αυτά στηρίζονται από έναν ενισχυτή της yamaha τον 650.
Το θέμα είναι το εξής: Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τον ήχο στις ταινίες όμως στα cd δεν τον θεωρώ τόσο καλό είτε επιλέξω 2ch stereo είτε 7ch stereo.
Για μένα έχει να κάνει με τον ενισχυτή αφού έπρεπε να επιλέξω κάποιο ακριβότερο μοντέλο (v2700 σήμερα για παράδειγμα) όμως το μπάτζετ τότε δεν το επέτρεπε. Τι προτείνετε να κάνω τώρα;;;
Αγοράζω έναν δικάναλο μόνο για την μουσική μου ή παίρνω καινούριο πολυκάναλο καλύτερης ποιότητας;;;
Σας αναφέρω ότι έχω χιλιάδες cd τα περισσότερα των οποίων όμως έχουν φτιαχθεί από το διαδίκτυο ενώ μόλις το 10% (μάλλον λιγότερο...) είναι αυθεντικά ή audio cd αντίγραφα... οπότε ξέρω ότι δεν θ'ακούσω την ποιότητα που θέλω...
Διαφωτίστε με κύριοι...Άσχετο: Πρόσφατα επέλεξα για ηχεία υπολογιστή τα jbl creature ii... τα συστήνω ανεπιφύλακτα για ηχεία υπολογιστή...Πολύ καλά!!!
-
Δεν είναι μόνο το Μάρκετινγκ, είναι και το life style, αν δώσεις ένα πράγματι εξαιρετικό προϊόν στην πραγματική του τιμή ίσως δεν έχει τις πωλήσεις που θα του άξιζαν σαν προιόν, αν όμως το πουλήσεις σε τρελή τιμή ενδέχεται να πουληθεί σαν ζεστό κουλούρι. Εδώ μπαίνει και η ψυχολογία, ακριβό άρα καλό, φθηνό άρα μάπα.Υπήρχαν πολύ οξυμένες συζητήσεις για τον ενισχυτή με βρισιές εκατέρωθεν. Άνθρωποι που κινούνται στο πάνω μέρος του high end (πανάκριβος ενισχυτής). 'Άθλιος, τόσα λεφτά και παραμορφώνει σαν τρανζιστοράκι' και 'Πως ακούγεται, άσε τις μετρήσεις'.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
...έχουν φτιαχθεί από το διαδίκτυο ενώ μόλις το 10% (μάλλον λιγότερο...) είναι αυθεντικά ή audio cd αντίγραφα... οπότε ξέρω ότι δεν θ'ακούσω την ποιότητα που θέλω...Εγώ όταν ακούω mp3 (ή CD που φτιάχνεις από mp3) προτιμώ να ακούω ένα μέτριο σύστημα. Σε καλό στερεοφωνικό ακούγονται χειρότερα.
-
Ένα καλό σύστημα ξεγυμνώνει και τις πηγές αλλά και το πρόγραμμα. Αυτό που λέει ο Λεωνίδας είναι σωστό, από εκεί και μετά είναι θέμα επιλογής του καθένα να κινηθεί σύμφωνα με τις προσωπικές του προτιμήσεις. πχ εγώ δεν ακούω καθόλου mp3, ακούω πολύ ραδιόφωνο στη δουλειά όλη μέρα, όχι τρανζιστοράκι, αλλά από έναν ραδιοενισχυτή Pioneer τον SX 1050 και από Roister Status 8 τελευταία σειρά, και επιλεγμένη μουσική όταν υπάρχει χρόνος, στο σπίτι.
Το Home Cinema δεν το έβαλα και μάλλον δεν θα το βάλω στο σπίτι μου. Ο ήχος ο κινηματογραφικός πρέπει να συμβαδίζει και με μεγάλη οθόνη 100-120', όταν οι προβολείς καταλήξουν σε λίγα χρόνια στην τεχνολογία τους, τότε θα το σκεφτώ, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη που δεν είναι απαραίτητο να την ασπαστούν και άλλοι φίλοι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...έχουν φτιαχθεί από το διαδίκτυο ενώ μόλις το 10% (μάλλον λιγότερο...) είναι αυθεντικά ή audio cd αντίγραφα... οπότε ξέρω ότι δεν θ'ακούσω την ποιότητα που θέλω...
Εγώ όταν ακούω mp3 (ή CD που φτιάχνεις από mp3) προτιμώ να ακούω ένα μέτριο σύστημα. Σε καλό στερεοφωνικό ακούγονται χειρότερα.
Ξέρεις πως γίνεται...κάποτε τ΄άγοράζαμε αυθεντικά πλέον με τις adsl κατεβάζεις στην στιγμή ότι θες μέσω διαδικτύου. Συμφωνώ με όσα γράφεις όμως και τα αυθεντικά cd που έχω (με ακούσματα κυρίως από δεκαετίες 70-80 και λίγο 90) δεν με ικανοποιούν τόσο... Τι να πω ίσως ζητώ πολλά.
-
-
Ένα καλό σύστημα ξεγυμνώνει και τις πηγές αλλά και το πρόγραμμα. Αυτό που λέει ο Λεωνίδας είναι σωστό, από εκεί και μετά είναι θέμα επιλογής του καθένα να κινηθεί σύμφωνα με τις προσωπικές του προτιμήσεις. πχ εγώ δεν ακούω καθόλου mp3, ακούω πολύ ραδιόφωνο στη δουλειά όλη μέρα, όχι τρανζιστοράκι, αλλά από έναν ραδιοενισχυτή Pioneer τον SX 1050 και από Roister Status 8 τελευταία σειρά, και επιλεγμένη μουσική όταν υπάρχει χρόνος, στο σπίτι.Το Home Cinema δεν το έβαλα και μάλλον δεν θα το βάλω στο σπίτι μου. Ο ήχος ο κινηματογραφικός πρέπει να συμβαδίζει και με μεγάλη οθόνη 100-120', όταν οι προβολείς καταλήξουν σε λίγα χρόνια στην τεχνολογία τους, τότε θα το σκεφτώ, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη που δεν είναι απαραίτητο να την ασπαστούν και άλλοι φίλοι.
εδώ μπαίνουν και άλλοι παράγοντες όπως χώρος, κόστος κλπ. Το κόστος έχει πέσει αρκετά όμως για να παίξεις σε μεγάλες αναλύσεις πας αλλού σε άλλη κατηγορία τιμής. Εχω ήδη βρει ένα μοντέλο της BENQ γύρω στα 2000-2500 με αναλύσεις hd οπότε σύντομα θα τους δούμε σε φθηνότερη τιμή και βελτιωμένη απόδοση.
Τώρα για τα mp3 και την ποιότητα τους έχεις δίκιο όμως σκέψου και την ευκολία του να βάζεις ένα δίσκο dvd και να έχεις χιλιάδες τραγούδια ταξινομημένα και άμεσα προσπελάσιμα... Είναι καλό όπως και να το κάνουμε
Home Hi-Fi