-
Αγαπητοί συμφορουμίστες καλησπέρα!!!
Ευτυχής κάτοχος Panda 4x4 multijet με eld εδώ και δυο μήνες και 8000χλμ (120 κάθε μέρα) και αρκετά σε σχετικά ηπιες off road διαδρομές εχω να πώ οτι εχει πολύ καλή προς το παρόν ποιότητα κατασκευής. Δεν τρίζει καθόλου, ειναι στιβαρό σαν αισθηση,ειναι πολύ καλά εξοπλισμένο,δεν εχει να ζηλέψει τίποτα από μεγαλύτερα suv.Η κατανάλωσή του από 5,7 λτ/100χλμ μέχρι 6,8λτ.Το μοτεράκι του πρόθυμο, ροπάτο αρκετά,και οχι ιδιαίτερα θορυβώδες...σημαντικό για μένα αυτό, μια και κυκλοφορεί συνεχώς στην....παρανομία της Αθήνας...Πιστεύω πώς οι εντυπώσεις μου ειναι αντικειμενικές γιατι εχω και ενα Terrano ii 2,4 3p (πού ειναι δείγμα αξιοπιστίας), με απειρα χιλιόμετρα και διαδρομές off road αγωνιστικές και εκδρομικές και οπως καταλαβένετε υπάρχει καθημερινό μέτρο σύγκρισης...
Γενικά θα ελεγα πως το panda ,και ειναι ευχάριστο και ευκολοδήγητο...
Ισως μιά πρόταση για συνάντηση και γιατί οχι δημιουργία ενος club εξακολουθει να ενδιαφέρει τους αγαπητούς συμφορουμίστες???
Ειμαι στη διάθεση σας και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ψήλωμα 3,5cm της ανάρτησης, επαναπρογραμματισμό της μονάδας του multijet,που ανεβάζει και τη ροπή και την ιπποδύναμη μας...
Αυτά προς το παρόν..panmil1
-
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ....
ΑΛΛΑ ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΞΕΡΕΙΣ -
Συνάντηση???
ΑΣΦΑΛΩΣ!
-
Καλησπέρα!!!
Τις περισσότερες πληροφορίες τις μάζεψα διαβάζοντας ενα πολύ καλό ιταλικό φόρουμ για το panda.
Eιναι το http://www.panda4x4.com' target='_blank.Ακόμα κι αν κάποιος δεν ξέρει ιταλικά εύκολα θα βρεί πολλά ενδιαφέροντα!!!
Για την συνάντηση λέτε να μπορεί να γίνει μέσα στο Σ/Κ η μέχρι την Τρίτη 25/3 πού θα είμαστε ολοι λίγο πιό χαλαρά????PANMIL1
-
ΟΣΟ ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΩ,ΘΑ ΔΩ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΣ ΒΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ -
BINTEAKI ΑΠΟ PANDA 4X4 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ CROSS
ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ....
Youtube Video -
Παιδιά, ρίξτε μια ματια εδω:
http://www.offquattro.com/web/index.php ... &node=1161' target='_blank -
ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΛΙΝΚ
Complete order for Panda 4x4 new version constituted from 4 shocks-absorber to double gas effect and 4 Coil springs to diversified calibration. It raises the vehicles of approximately cm. 3 from the version originates them, increasing the performances of the car is on road that on cross-country vehicle. Guarantee 2 years on fabricazione defects. -
Γαμωτο, ολα τα καλα αρχισαν να βγαινουν με το που το εδωσα το δικο μου..
Με μια τετραδα χωματινα (οχι off-road) και με λιγο περισσοτερη αποσταση απο το εδαφος πρεπει να γινεται οπλακι..
Γυρω απο τον Μαραθωνα ηταν οι πρωτες μου εξορμησεις, μετα αρχισαμε να χανομαστε μεσα στον Μερκουρη και στην Ευβοια.
Καλα να περνατε τυχερουλια. -
καλησπερα παιδια.. μολις πριν λιγες μερες παρηγγειλα το cross.. αυτο που δεν εχω πολυκαταλαβει ειναι το εξης: 5 x 4 - με αυτόματη εμπλοκή μέσω συνδέσμου 'viscous' - δύο διαφορικά + ELD (Electronic Locking Differential).. δηλαδη παλι μπροστα κινηση και οταν χρειαστει τετρακινηση η' ειναι μονιμη ? το μπλοκε διαφορικο που αποσκοπει? σορρυ αλλα ειχα το προηγουμενο μοντελλο 2001 trekking και οταν χρειαζομουν το 4χ4 τραβαγα το μικρο μοχλο στο εσωτερικο..
κατι αλλο ..υπαρχει η δυνατοτητα τσιπαρισματος ωστε να φτασει πχ τα 90 + αλογα αφου τοσα βγαινει η εκδοση απο το lancia y που φορα το ιδιο κινητηρα?
ευχαριστω προκαταβολικα
Πανος -
Ο χρήστης profiler έγραψε:
καλησπερα παιδια.. μολις πριν λιγες μερες παρηγγειλα το cross.. αυτο που δεν εχω πολυκαταλαβει ειναι το εξης: 5 x 4 - με αυτόματη εμπλοκή μέσω συνδέσμου 'viscous' - δύο διαφορικά + ELD (Electronic Locking Differential).. δηλαδη παλι μπροστα κινηση και οταν χρειαστει τετρακινηση η' ειναι μονιμη ? το μπλοκε διαφορικο που αποσκοπει? σορρυ αλλα ειχα το προηγουμενο μοντελλο 2001 trekking και οταν χρειαζομουν το 4χ4 τραβαγα το μικρο μοχλο στο εσωτερικο..κατι αλλο ..υπαρχει η δυνατοτητα τσιπαρισματος ωστε να φτασει πχ τα 90 + αλογα αφου τοσα βγαινει η εκδοση απο το lancia y που φορα το ιδιο κινητηρα?
ευχαριστω προκαταβολικα
ΠανοςΠάνο, καλωσήλθες.
Το παντάκι έχει μόνιμη τετρακίνηση - αυτό που διαφοροποιείται είναι το ποσοστό που κατανέμεται μεταξύ των δυο αξόνων (min 95-5, max 50-50). To ψευτό-μπλοκέ που έχει (ELD) θα σε βγάλει απο πιο δύσκολα κομματια, μέχρι τα 35 km/h.
Και μένα μου 'χει λείψει εκείνος ο μοχλός -είχα, όπως εσύ και το προηγούμενο...Με το cross που παίρνεις δε θα έχεις (μεγάλο) πρόβλημα ισχύος (αν είχες το 1.2 το κουβεντιάζαμε). Όσο αφορά το τσιπάρισμα, το'ψαξα λίγο και εγώ (μια και το 1.2 είναι μουλάρι), αλλά λέγεται ότι αν το δοκιμάσεις, θα πάρεις σαζμαν - διαφορικο στο χέρι.... κοίταξέ το πάντως και αν βρεις τίποτα, ενημέρωσε!
-
στην αντιπροσωπεια στα Γιαννενα με μια πρωτη κουβεντα που εκανα με τον τεχνικο ο οποιος ειναι κ κατοχος ενος πρασινου cross μου προτεινε παραλληλο εγκεφαλο με αυξηση ιπποδυναμης της ταξεως του 20% ..περιπου 85 αλογα αλλα δεν μου ανεφερε κατι για σαζμαν διαφορικα κτλ κτλ.. το κοστος 650 ευρω.. θα το ψαξω λιγο να δω τι ισχυει φυσικα..
-
ΟΚ, δες το. περιμένω νεωτερα.
(Φυσικά, υπάρχει και το θέμα της εγγύησης...) -
χαιρετω και καλο χειμωνα,
επιτελους το πρωτο ελληνικό φορουμ/club για τους απανταχου PANDAδες
-
Πρώτη συνάντηση Αθήνας Fiat Panda Club στον Σταυρο Αγ. Παρασκευης μετα τα φαναρια δεξια και ωρα 13.00!
-
Καλησπέρα παιδία!!!!!!
Γιάννης απο Καστοριά.
Μόλις έγινα μέλος και εγώ!!!!
Εδώ και έναν χρόνο ακριβός έχω ένα PANDA CROSS.
Το έχω κάνει 30.000 χλμ με τα μαμίσια λάστιχα.
Σήμερα που πήγα στο χιονοδρομικό στη Βίγλα ( Φλώρινα ) Διαπίστωσα ότι τα λάστιχα δεν πάνε μια.
Στην ανηφόρα με έπαιρνε πίσω. ( τσουλιθρα!!!!!) και στην κατηφόρα καλά που είχα ABS
Έχετε καμία πρόταση να κάνετε?????
Michelin, Maragoni, Gislaved, Nokian?????????????? -
Έλα στην κοινότητα των panda στo http://www.fiatpandaclub.gr
Υπάρχουν παιδιά με cross, που ίσως βοηθήσουν.. -
Στην προσπάθειά μου να αποφασίσω με τί να αντικαταστήσω το 900άρι Cinque που θα πάει για απόσυρση, ψιλοκόλλησα με το Panda και περισσότερο με το 4Χ4...
Η βασική χρήση είναι μέσα στην πόλη. Με ενδιαφέρει το μικρό μήκος, έτσι κατέληξα εδώ. Δε θα με χάλαγε όμως να το χρησιμοποιώ και στις διακοπές μου ή μικρές εκδρομούλες. Παραλία με AE86 δεν είναι και το πιο βολικό πράμα στον κόσμο ενώ και οι γλιστεροί κατα καιρούς ανηφορικοί δρόμοι στην γειτονιά μου θα δείχνουν πιο βατοί.
Το μόνο που ακούω και με προβληματίζει, είναι ο χαρακτηρισμός 'ψοφίμι'. Είναι χειρότερο από τον τσίγκο;
Αξιοπιστία; Διαβάζω καλά πράματα.
Στα μεταχειρισμένα τι θα πρέπει να προσέξω περισσότερο;
Πείτε μου κάτι που δεν έχω διαβάσει εδω μέσα... Καλό ή κακό...
Αφορμή ψάχνω... -
Με το ψοφιμάκι αυτό έφτασα αισίως τα 30.000 km. Ευκολα και απροβλημάτιστα (ετοιμαζόμουν για σεντονάκι πάνω στα δυο χρονια συμβίωσης μαζί του, αλλά με πρόλαβες!). Εν τάχει:
Αν μπορείς πάρε το multijet, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Τα κάνει όλα (αυτά που θες) και συμφέρει, από τη στιγμή που αποφασίζεις ότι θες (και) τετρακίνηση, η οποία θα σου κοστίσει αρκετά από πλευράς επιδόσεων και κατανάλωσης, αν πας για το βενζινοκίνητο. -
πρεπει να ειναι πολυ καλο με multijet...εργαλειον!
NEO FIAT PANDA 4X4