-
Μούλτι - Σούλτι κλπ ντεν μπορώ καρντιά μου.
Είμαι κι εγώ ένας υπερήφανος κάτοικος του λεκανοπεδίου...
Εκτός αν μας κάνει κάνα απίστευτο η νέα κυβέρνηση... Δε θα με χάλαγε. Ονειρεύομαι μικρό ροπάτο ντήζελ πολλά χρόνια τώρα.
Θα ψάχνομαι όπως το βλέπω μέχρι το τέλος του χρόνου, να δούμε και τις εξελίξεις στα θέματα τελών, απόσυρσης κλπ.
Θα προσπαθήσω να κάνω test drive να το συγκρίνω με τον τσίγκο. -
Δεν ξέρω πόσα λεφτά θες να δώσεις αλλά υπάρχει και το τετρακίνητο Sirion με σαφώς καλύτερες επιδόσεις.
-
Καλησπέρα,
ήθελα την άποψη σας για το panda 1.3 multijet 4x4 φυσικα. Χρειάζομαι ενα αμάξι για τη δουλειά μου (τοπογράφος) και μετα απο αρκετό ψάξιμο έχω καταλήξει ή σε Daihatsu Terios ή σε Panda 4x4.Τα sedici/sx4 που είχα στη λίστα τα απέριψα λόγω μειωμένων δυνατοτήτων εκτός δρόμου και λόγω ευπάθειας στους δίσκους.
Ήθελα να ρωτήσω, η επιλογή πίσω συρόμενων καθισμάτων αξίζει;Υπάρχει δυνατότητα ανάκλισης των καθισμάτων (όχι απλά να πέφτουν αλλά να σηκώνονται και να κολλάνε στην πλάτη των μπροστινών καθισμάτων ώστε να δημιουργείται ενιαίος χώρος πίσω) όπως γίνεται με το Terios?
Σχετικά με το Terios προβληματίζομαι αφενός γιατί έχει υψηλά τέλη (350€) και φυσικά καίει αρκετά περισσότερο αλλά και γιατί η εταιρία θα αποσυρθεί το 2013.
Το ξέρω ότι είναι αμάξια διαφορετικής κατηγορίας αλλά έχω καταλήξει εκεί γιατί θελω 5πορτο όχι 3πορτο όπως είναι τα jimny/vitara.
Οποιες απόψεις ευπρόσδεκτες! -
Ο χρήστης gto234 έγραψε:
Καλησπέρα,
ήθελα την άποψη σας για το panda 1.3 multijet 4x4 φυσικα. Χρειάζομαι ενα αμάξι για τη δουλειά μου (τοπογράφος) και μετα απο αρκετό ψάξιμο έχω καταλήξει ή σε Daihatsu Terios ή σε Panda 4x4.Τα sedici/sx4 που είχα στη λίστα τα απέριψα λόγω μειωμένων δυνατοτήτων εκτός δρόμου και λόγω ευπάθειας στους δίσκους.
Ήθελα να ρωτήσω, η επιλογή πίσω συρόμενων καθισμάτων αξίζει;Υπάρχει δυνατότητα ανάκλισης των καθισμάτων (όχι απλά να πέφτουν αλλά να σηκώνονται και να κολλάνε στην πλάτη των μπροστινών καθισμάτων ώστε να δημιουργείται ενιαίος χώρος πίσω) όπως γίνεται με το Terios?
(...)1.Συρόμενα πίσω καθίσματα: το κέρδος που έχεις στον -μικρό- αποθηκευτικό χώρο είναι πρακτικά αμελητέο: περί τα 30 λίτρα.
2. Όχι, στα πίσω καθίσματα απλά πέφτει η πλάτη τους.Αναφορικά με τα τέλη, μπορείς να καταφύγεις στο Terios 1.3 (με τους όποιους συνεπαγόμενους συμβιβασμούς στις επιδόσεις/κατανάλωση). Προσωπικά, πάντως, δε θα το συζητούσα. Με τα δύο χέρια ψηφίζω το Multijet:παρά την απουσία καθαρου συστήματος 4κίνησης, τα βγάζει πέρα αξιοθαύμαστα (βοηθάει και το ψευτο-μπλοκέ του), ειδικά αν είσαι τυχερός και έρθει με τα 'σωστά' λάστιχα. Χρηστική παραχώρηση: οι σαφώς μικρότεροι χώροι του.
-
Φιλε μου καλο το παντα αν κοστιζε 15Κ θα ηταν σουπερ (πηγαινε παντως απο μια αντιπροσωπεια, κανουν πολυ καλες εκπτωσεις) στα 20Κ παντως, εγω θα προτιμουσα το νταστερ στην εκδοση με esp.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
1.Συρόμενα πίσω καθίσματα: το κέρδος που έχεις στον -μικρό- αποθηκευτικό χώρο είναι πρακτικά αμελητέο: περί τα 30 λίτρα.
2. Όχι, στα πίσω καθίσματα απλά πέφτει η πλάτη τους.Αναφορικά με τα τέλη, μπορείς να καταφύγεις στο Terios 1.3 (με τους όποιους συνεπαγόμενους συμβιβασμούς στις επιδόσεις/κατανάλωση). Προσωπικά, πάντως, δε θα το συζητούσα. Με τα δύο χέρια ψηφίζω το Multijet:παρά την απουσία καθαρου συστήματος 4κίνησης, τα βγάζει πέρα αξιοθαύμαστα (βοηθάει και το ψευτο-μπλοκέ του), ειδικά αν είσαι τυχερός και έρθει με τα 'σωστά' λάστιχα. Χρηστική παραχώρηση: οι σαφώς μικρότεροι χώροι του.
Το Terios 1.3 νομίζω δεν βγαίνει πλέον αλλά και πάλι με το σύστημα των ρύπων πάλι τα ίδια περίπου τέλη θα είχε.
Όταν λές αν έρθει με τα σωστά λάστιχα τι έννοείς, δεν έρχονται με συγκεκριμένα λάστιχα όλα τα μοντέλα;
Οσο για το κόστος του Panda, βγαίνει 16.000 με το κλειδί στο χέρι και ειδικά αν έχει κανείς και απόσυρση κατεβαίνει στα 15.500.
Τώρα εμένα το πρόβλημα μου είναι περισσότερο οι χώροι διότι βάζω αρκετά μηχανήματα στο αμάξι (τρίποδες,κοντάρια,ταχύμετρα κλπ.) και το ύψος του αμαξίου απο το έδαφος που δυστυχώς βλέπω ότι είναι μόλις 16 εκ. αντί των 19 που είναι τα περισσότερα 4χ4.
Πάντως από άποψη οικονομίας πρέπει να είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί.Τώρα αν με βολέψει τελικά δεν το ξέρω...δεν υπάρχει και σε καμμία αντιπροσωπεία να το δω ρε γμτ...μονο το απλό έχουν..
Το Duster πήγα το είδα και δεν...μεγάλο δε λέω, αλλά δεν... -
Ο χρήστης gto234 έγραψε:
1.Συρόμενα πίσω καθίσματα: το κέρδος που έχεις στον -μικρό- αποθηκευτικό χώρο είναι πρακτικά αμελητέο: περί τα 30 λίτρα.
Το Terios 1.3 νομίζω δεν βγαίνει πλέον αλλά και πάλι με το σύστημα των ρύπων πάλι τα ίδια περίπου τέλη θα είχε.
Όταν λές αν έρθει με τα σωστά λάστιχα τι έννοείς, δεν έρχονται με συγκεκριμένα λάστιχα όλα τα μοντέλα;
Οσο για το κόστος του Panda, βγαίνει 16.000 με το κλειδί στο χέρι και ειδικά αν έχει κανείς και απόσυρση κατεβαίνει στα 15.500.
Τώρα εμένα το πρόβλημα μου είναι περισσότερο οι χώροι διότι βάζω αρκετά μηχανήματα στο αμάξι (τρίποδες,κοντάρια,ταχύμετρα κλπ.) και το ύψος του αμαξίου απο το έδαφος που δυστυχώς βλέπω ότι είναι μόλις 16 εκ. αντί των 19 που είναι τα περισσότερα 4χ4.
Πάντως από άποψη οικονομίας πρέπει να είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί.Τώρα αν με βολέψει τελικά δεν το ξέρω...δεν υπάρχει και σε καμμία αντιπροσωπεία να το δω ρε γμτ...μονο το απλό έχουν..
Το Duster πήγα το είδα και δεν...μεγάλο δε λέω, αλλά δεν...Λάστιχα: το παντάκι φοράει 'δύσκολη' διάσταση, από την πλευρά του ότι δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές. Συνήθως έρχεται με Bridgestone, που δεν είναι ό,τι το καλύτερο. Το δικό μου (βενζίνη, που έχει και κάποια μικρη διαφορά και στα ελαστικά) ήρθε με Pirelli Snowcontrol, που αποδείχτηκαν εξαιρετικά, όχι μόνο το χειμώνα. Δες σχετικά και στο fiat4x4.gr
Χώροι: λόγω επαγγέλματος (γεωλόγος) αλλά και οικογενείας, έχει χρειαστεί να το φορτώσω με διάφορα. Το γεγονός ότι είναι στενό, δυσκολεύει την κατάσταση. Επιπλέον, δε μπορεί κανείς να περιμένει και πολλά απο αυτοκίνητο με 3.5 μέτρα μήκος.
Απόσταση από το έδαφος: έχοντας οδηγήσει τα πολλά 4κίνητα (καθαρόαιμα και SUV-οειδή), μπορώ να πω ότι δεν είναι τα 2-3 εκατοστά που κάνουν τη διαφορά. Το 'κτήνος' Pajero δε φημίζεται για το τεράστιο ground clearance, αλλά έχω περάσει με δαύτο από απίστευτα δύσκολες διαδρομές, χωρίς να ακουστεί 'κιχ' από την 'κοιλιά΄ του. Επιπλέον, το παντάκι είναι καλά 'οπλισμένο' απο κάτω, με μεταλλικές ποδιές στα ευαίσθητα σημεία, κάτι που δε θα βρεις σε κανένα σχεδον SUV. (Δε μιλάω για καθαρόαιμα).
NEO FIAT PANDA 4X4