-
Ψυχραιμία!
Το πιο πιθανό είναι , οι δρόμοι να είναι καθαροί -
Αν αλυσίδες δεν χωράνε να μπουν χωρίς γρύλο, έχεις καλές πιθανότητες να κάνεις ζημιά στο αμάξι γιατί μπορεί να βρίσκουν στους θόλους. Σε τέτοια αυτοκίνητα είναι πολύ καλύτερα να παίρνεις πανιά.
Χτες ανέβηκα στο ΧΚΠ με το Audi Allroad ενός καλού φίλου, στο οποίο φοράει και χιονολάστιχα. Χρηματοκιβώτιο πραγματικό, ίσως το τέλειο αυτοκίνητο για χιονοδρόμους στην Ελλάδα. Εντυπωσιάστηκα.
-
Geo προλαβαινεις να παρεις μια τετραδα χειμερινα?? Εγω εβαλα και ησυχασα!!
-
Για μία φορά που θα πάει το χρόνο (άντε 2)?
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Geo προλαβαινεις να παρεις μια τετραδα χειμερινα?? Εγω εβαλα και ησυχασα!!Γιατι τα parada μια χαρα δεν ειναι??
Σοβαρα τωρα συμφωνω με xeno..για μια φορα δεν αξιζει...
Το ποστ του κ Λαππα με προβληματισε για τους θολους (παλι)
-
@geof1
Για τις κουβέρτες όντως και μένα μου μοιάζει λίγο μούφα το όλο θέμα.Έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές και δεν σκίστηκαν.Θέλει λίγο προσοχή βέβαια αλλά τώρα τις πήρες τις αλυσίδες.Εκτός από γάντια καλό είναι να έχεις και κάτι να στρώσεις αν χρειαστεί να γονατίσεις.Για το Esp που ρώτησες αν είναι έντονα παρεμβατικό,δεν ξέρω πως είναι στο fiesta,στείλτο για ύπνο.Φίλος με slk δεν μπορούσε να κουνηθεί εξαιτίας του.Στο mazda μου ας πούμε δεν έχει πρόβλημα.Οπότε βλέπεις και πράττεις ανάλογα.Αν ρυθμίζεται ως προς την σκληρότητα η ανάρτηση σου καλό είναι να τη μαλακώσεις,αν δεν βαριέσαι δηλαδή.
Και πάνω απ όλα,ψυχραιμία,απαλές κινήσεις κυρίως στα φρένα και μεγαλύτερες αποστάσεις σαν γενικοί κανόνες. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αν αλυσίδες δεν χωράνε να μπουν χωρίς γρύλο, έχεις καλές πιθανότητες να κάνεις ζημιά στο αμάξι γιατί μπορεί να βρίσκουν στους θόλους. Σε τέτοια αυτοκίνητα είναι πολύ καλύτερα να παίρνεις πανιά.Χτες ανέβηκα στο ΧΚΠ με το Audi Allroad ενός καλού φίλου, στο οποίο φοράει και χιονολάστιχα. Χρηματοκιβώτιο πραγματικό, ίσως το τέλειο αυτοκίνητο για χιονοδρόμους στην Ελλάδα. Εντυπωσιάστηκα.
Eγώ έχω Α4 Avant TQ με χιονολάστιχα και όντως στα χιόνια είναι πάρα πολύ καλό!
Άσε που ανακάλυψα πριν κανα μήνα τυχαία ότι έχω και σάκκο για σκί στο μεσαίο υποβραχιόνιο και κοβονται μπαγκαζιέρες κλπ για σκι.
Μου λείπει ομως χώρος για επιβάτη πίσω μου και το A6 allroad το γλυκοκοιτάζω -
Ή άσχετος ή απατεώνας αυτός που σε έπεισε οτι χωράνε οι αλυσίδες και δε χωράνε οι κουβέρτες.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ή άσχετος ή απατεώνας αυτός που σε έπεισε οτι χωράνε οι αλυσίδες και δε χωράνε οι κουβέρτες.Κοιταξε μαν, 90 ειχαν οι κουβερτες 100 πηρα τις αλυσιδες.
Ο πωλητης μου ειπε πως χωρις να σηκωσω το αμαξι ουτε το ενα μπαινει ουτε το αλλο..Αφου λοιπον δεν το γλυτωνω το κλικ κλικ προς τα πανω πηρα τις αλυσιδες που ειναι πιο ανθεκτικες και θα μεινουν...αλλα αυτο με τους θολους δεν το ειχα σκεφτει..
Μακαρι να μην χρειαστουν!!!
-
Geo f1...τελικά πως πήγε με τα χιόνια?
-
Καταρχην ηταν υπεροχα στην λιμνη πλαστηρα..!!!
Η θεα απο το δωματιο ηταν καπως ετσι.....
και οι δρομοι ηταν καπως ετσι.....
αλλα αλυσιδες ΔΕΝ ΒΑΛΑΜΕ!!!!
100-200 μετρα πριν φτασουμε στο ξενοδοχειο ειχε νορμαλ λιγο χιονακι....Μετα απο 2 φουρκετες ασπρισαν ολα...Το αγχος επανηλθε αλλα ευτυχως ολα καλα!!! Το φιεστακι παγωσε αλλα τα καταφερε!!!
υγ
Πολυ ομιχλα παντως!!!
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Καταρχην ηταν υπεροχα στην λιμνη πλαστηρα..!!!Η θεα απο το δωματιο ηταν καπως ετσι.....
Την έβλεπες όλη τη λίμνη μπορώ να πω.
-
2 μερες την λιμνη την ειδαμε σε φωτογραφιες μονο!!!
-
Αφού πέρασες καλά...όλα καλά!
-
Αν βγει η πρόγνωση για Δευτέρα με Τετάρτη, Αθήνα, Εύβοια, Στερεά και Πελλοπονησο θα γίνει πανηγύρι!
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
και οι δρομοι ηταν καπως ετσι.....αλλα αλυσιδες ΔΕΝ ΒΑΛΑΜΕ!!!!
100-200 μετρα πριν φτασουμε στο ξενοδοχειο ειχε νορμαλ λιγο χιονακι....Μετα απο 2 φουρκετες ασπρισαν ολα...Το αγχος επανηλθε αλλα ευτυχως ολα καλα!!! Το φιεστακι παγωσε αλλα τα καταφερε!!!
υγ
Πολυ ομιχλα παντως!!!
Επειδή επίκειται μονοήμερη στην λίμνη, οι δρόμοι ήταν καθαροί? Δεν έχω χειμερινά και αλυσίδες δεν μπαίνουν και το σκέφτομαι να πάρω το αυτοκίνητο ή όχι... Να τρέχω να αγοράζω κουβέρτες επίσης δεν παίζει
-
Οι δρομοι ηταν κατα 90% καθαροι!!! Απο κει που μεναμε (νεοχωρι) μεχρι το φραγμα ειχε λιγο λασπωμενο χιονι στον δρομο αλλα τιποτα επικυνδυνο.
Αλυσιδες γιατι δεν μπαινουν αν επιτρεπεται?
-
Είχα ρωτήσει στην αντιπροσωπεία και η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι χτυπάνε στον θόλο... Η φώτο που ανέβασες με τρόμαξε λίγο, με φοβίζει
-
Αν ρίξει αρκετό χιονάκι σήμερα (που ήδη ρίχνει), αύριο και το Σάββατο πιθανά να υπάρχει ένα θεματάκι χωρίς αλυσίδες.
-
Καλα η ομιχλη ηταν το κατι αλλο.
Αν ειναι να πας τωρα κοντα καλυτερα να μην παρεις τουτου γιατι λενε οτι θα χει πολυ χαλια καιρο.
Αν αποφασισεις να παρεις αμαξι καλο θα ηταν να εχεις κατι μαζι σου..σε κουβερτα η αλυσιδα (αφου δοκιμασεις αν οντως βρισκει στον θολο)
Χιονίζει!!! Άσπρη μέρα για τους προσθιοκίνητους...