-
Fuel injector for an internal combustion engine with multihole atomizer
http://l2.espacenet.com/espacenet/bnsviewer?CY=gb&LG=en&DB=EPD&PN=EP1369579&ID=EP+++1369579A1+I+Dual clutch transmission unit for a motor vehicle
http://l2.espacenet.com/espacenet/bnsviewer?CY=gb&LG=en&DB=EPD&PN=EP1369613&ID=EP+++1369613A1+I+Method for controlling a fuel injector according to a control law which is differentiated as a function of injection time
http://l2.espacenet.com/espacenet/bnsviewer?CY=gb&LG=en&DB=EPD&PN=EP1369571&ID=EP+++1369571A1+I+Butterfly valve for an internal combustion engine with dissipation of electrostatic charges and a relative actuator
http://l2.espacenet.com/espacenet/bnsviewer?CY=gb&LG=en&DB=EPD&PN=EP1369566&ID=EP+++1369566A1+I+Method of updating the transmissibility function of a clutch during a gear change
http://l2.espacenet.com/espacenet/bnsviewer?CY=gb&LG=en&DB=EPD&PN=US6658340&ID=US+++6658340B2+I+ -
Nα και η παγκόσμια πατέντα της Φίατ για το σύστημα common rail (ημ/νία κατάθεσης αιτήσεως, 21 Ιουλίου 1995):
http://l2.espacenet.com/espacenet/bnsviewer?CY=gb&LG=en&DB=EPD&PN=WO9603578&ID=WO+++9603578A1+I+
-
Βρέθηκαν τελικά και οι πατέντες του Βιντσέντζο Λάντσια αναφορικά με τον κινητήρα V, με πολύ μικρή περιεχόμενη γωνία. Και οι δύο πατέντες τοποθετούνται χρονολογικά στο 1920, 71 ολόκληρα χρόνια δηλαδή πριν η VW ανακοινώσει μέσω τυμπανοκρουσιών τη νέα της τεχνολογική εφεύρεση...
Οι πατέντες ακολουθούν, διαβάστε τις και αφήστε τους άλλους να δημιουργούν εντυπώσεις και να σας κράζουν το 'πίστευε και μη ερεύνα'...
(Εξυπακούεται ότι στο ίδιο 'πρόγραμμα κλοπής' ανήκουν και οι κινητήρες W της VW, αφού στην ουσία αποτελούν συνδυασμούς κινητήρων VR6 ή VR4. Π.χ. ο W8 αποτελεί συνδυασμό δύο VR4, o W12 συνδυασμό 2 VR6 και ο W16 αποτελεί ουσιαστικά έναν W12 με 1 επιπλέον κύλινδρο σε κάθε ένα από τα τέσσερα 'banks').http://l2.espacenet.com/espacenet/bnsviewer?CY=gb&LG=en&DB=EPD&PN=GB154824&ID=GB++++154824A++I+
http://l2.espacenet.com/espacenet/bnsviewer?CY=gb&LG=en&DB=EPD&PN=GB151209&ID=GB++++151209A++I+
-
Gia va pw kai egw mia istoria apo tnv pagwmevn Soundia!
Eixe evas filos edw pavw eva Mirafiori kai tou kanke to dyvamo!Tote o kaumevos avakalypse oti auto to Mirafiori eixe nlektrika tns Bosch!Egive sav tov Averel Dalton, epeidn o filos autos ntav poly Italofilos!
Psaxvovtas se ola ta paliatzidika pou yparxouv stnv Soundia dev mporese va brei oute eva!Oloi oi palatzndes tou legave oti eixave movo Marelli va tou poulnsouve!Sto telos rwtnse evav paliatzn giati exetai movo Marelli kai autos tou eipe:Av deis to Marelli eivai sav tanks, dev xalave kai toso eukola, av deis to Bosch eivai sav paixvidaki!
Alfa Romeo:Av kai oloi katalabaivouv oti esy kaveis autes tis allages sto keimevo, xovtra kai megalytera grammata, 8a prepei va to avafereis oti eivai dikes sou snmeiwseis, as tis apokalesoume etsi!Etsi, gia tnv ta3n!
mkiii:Nai, eivai kataskeuasmeva stnv Kiva n pou8eva allou, alla mia megaln etairia prepei va sebetai to ovoma tns kai va exei kovtroll, alloiws dev eivai sobarn etairia!Kai oi Kivezoi mporouv va kavouv poiotnta, arkei va tous to zntnsouv kai va tous kovtrolarouv!H BMW ekave tous kivntnres twv Mini stnv Brazilia, ntav apsogoi, twra tous kavei stnv India kai eivai apsogoi!Auto ta leei ola!
Spiros -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Μου αρέσει που μερικοί εδώ μέσα θέλουν να θεωρούνται αντικειμενικοί ενώ την ίδια στιγμή χρησιμοποιούν α' πληθυντικό.... Αλλά το καλύτερο είναι πως νομίζουν πως έχουν επιχειρήματα...
[list:2z2zg5u5]Aντικειμενικε μου κυριε, ακομα περιμενω τα επιχειρηματα σου στα της Μαρελλι.Η απαντηση σου εδειξε τον πανικο σου.**Θελεις αλλη ερωτηση?Κινητηρες diesel.Ποιοες οι τεχνολογικες καινοτομιες των ιταλων.**Εκρεμει η πρωτη ερωτηση ομως κι εχουμε αλλες.........απειρες [/list:u:2z2zg5u5][list:2z2zg5u5]Μη κουραζεις το κεφαλι σου, κανε γιορτες και μετα παλι [/list:u:2z2zg5u5]
Αν πιστέψουμε τους 4Τ, οι Ιταλοί ήταν και είναι καινοτόμοι στο ντήζελ... Ίσως και να μην ξέρουν, ή να 'τα παίρνουν', τι να σου πω...
Πάτως πληροφοριακά το αφεντικό που είχα στο Αιολικό Πάρκο που ήταν Γερμανός, ενώ τα γερμανικά δεν τα άλλαζε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, αγόραζε IVECO για επαγγελματικά, επειδή όπως έλεγε ο ντήζελ της φίατ ήταν κατά πολύ ανώτερος αυτού της μερσεντές. Θα μου πεις μεμονωμένη περίπτωση. Σύμφωνοι, αλλά μου έκανε εντύπωση αυτή η παραδοχή από γερμανό που όπως είπα δεν άλλαζε τα γερμανικά (όχι μόνο αυτοκίνητα) ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
-
Σήμερα ένιωσα άλλη μια φορά περήφανος που αγόρασα αυτοκίνητο γερμανικής καταγωγής! (Seat Ibiza 1000cc 9/2000, 41000 χμ)
Πήγα να βγάλω κάρτα καυσαερίων, και με πληροφόρησαν πως ΔΕΝ βγάζει!! Έχει αυξημένους ρύπους στο ρελαντί... Να δω πότε θα την κοπανήσω από το στρατό καθημερινή να το φτιάξω, και ποιον θα κλέψω να πληρώσω...
Αυτό από μόνο του δε λέει τίποτα, αλλά όσο βλέπω την ξαδέρφη μου με το χιλιάρι Ούνο του '91 της συχωρεμένης της γιαγιάς (η γιαγιά δεν είχε ακούσει ΠΟΤΕ τη λέξη συντήρηση, και πάντα έλεγε πως είναι από το Βόλο και δε σπαταλά λεφτά άσκοπα...!!), το οποίο ποτέ δεν είχε τέτοιο πρόβλημα, κάπως μου ανεβάζει το γερμανόφιλο αίσθημα!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Σήμερα ένιωσα άλλη μια φορά περήφανος που αγόρασα αυτοκίνητο γερμανικής καταγωγής! (Seat Ibiza 1000cc 9/2000, 41000 χμ)Πήγα να βγάλω κάρτα καυσαερίων, και με πληροφόρησαν πως ΔΕΝ βγάζει!! Έχει αυξημένους ρύπους στο ρελαντί... Να δω πότε θα την κοπανήσω από το στρατό καθημερινή να το φτιάξω, και ποιον θα κλέψω να πληρώσω...
Αυτό από μόνο του δε λέει τίποτα, αλλά όσο βλέπω την ξαδέρφη μου με το χιλιάρι Ούνο του '91 της συχωρεμένης της γιαγιάς (η γιαγιά δεν είχε ακούσει ΠΟΤΕ τη λέξη συντήρηση, και πάντα έλεγε πως είναι από το Βόλο και δε σπαταλά λεφτά άσκοπα...!!), το οποίο ποτέ δεν είχε τέτοιο πρόβλημα, κάπως μου ανεβάζει το γερμανόφιλο αίσθημα!
Φίλε Γιώργο, πέρα από τα σχόλια περί αξιοπιστίας, σου συνιστώ να προσέχεις ΠΑΡΑπολύ με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο! Το είχε ο αδερφός μου πριν από περίπου 2 χρόνια. Δεν είναι ψέματα αυτό που λένε πως το αμάξι ΔΕΝ στρίβει και σε ΦΟΒΙΖΕΙ απίστευτα όταν προσπαθήσεις να κινηθείς σε γρήγορους ρυθμούς. Εγώ πάντως το οδήγησα για λίγους μήνες, μετά σταμάτησα γιατί ΦΟΒΟΜΟΥΝ (χωρίς υπερβολή). Πριν περίπου 1 χρόνο οδηγώντας το ο αδερφός μου, είχε ατύχημα σε ένα S, αφού στην πρώτη δεξιά πέταξε απίστευτα μούτρα, χτύπησε στο χωμάτινο τειχίο εμπρός και τούμπαρε. Ο αδεφός μου σώθηκε από θεύμα γιατί φορούσε ζώνη...
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
(Εξυπακούεται ότι στο ίδιο 'πρόγραμμα κλοπής' ανήκουν και οι κινητήρες W της VW, αφού στην ουσία αποτελούν συνδυασμούς κινητήρων VR6 ή VR4. Π.χ. ο W8 αποτελεί συνδυασμό δύο VR4, o W12 συνδυασμό 2 VR6 και ο W16 αποτελεί ουσιαστικά έναν W12 με 1 επιπλέον κύλινδρο σε κάθε ένα από τα τέσσερα 'banks').Βλέπω ότι το site που σου έδωσα ήταν χρήσιμο.
Πριν συνεχίσεις, μάθε ότι το μόνο που κατοχυρώνει μια πατέντα είναι τα claims της. Βλέπεις πουθενά στα claims συνδυασμό ? -
Ο χρήστης harryv έγραψε:
(Εξυπακούεται ότι στο ίδιο 'πρόγραμμα κλοπής' ανήκουν και οι κινητήρες W της VW, αφού στην ουσία αποτελούν συνδυασμούς κινητήρων VR6 ή VR4. Π.χ. ο W8 αποτελεί συνδυασμό δύο VR4, o W12 συνδυασμό 2 VR6 και ο W16 αποτελεί ουσιαστικά έναν W12 με 1 επιπλέον κύλινδρο σε κάθε ένα από τα τέσσερα 'banks').
Βλέπω ότι το site που σου έδωσα ήταν χρήσιμο.
Πριν συνεχίσεις, μάθε ότι το μόνο που κατοχυρώνει μια πατέντα είναι τα claims της. Βλέπεις πουθενά στα claims συνδυασμό ?Το site που 'μου έδωσες' το γνώριζα εδώ και πολύ καιρό...
Τελικά επιμένεις στο σχόλιό σου περί ανεκδότων? Ή πλέον το χιούμορ σου έχει ανέβει επίπεδο και πλέον θεωρείς τώρα ως σοβαρό κάτι που πριν 2 μέρες θεωρούσες ανέκδοτο?
Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε πως η Λάντσια ΔΕΝ μπορεί να κινηθεί νομικά ούτε για τον VR6 ούτε για οποιονδήποτε W φυσικά. Επομένως αν κοιτάξουμε την ουσία και κάνουμε στην άκρη τους τύπους και τα νομικίστικα θέματα, θα δούμε πως εφόσον ο VR6 είναι αντιγραφή, τότε και οποιοσδήποτε W αποτελεί επίσης αντιγραφή, αφού στηρίζεται στους VR6 ή VR4, μέσω συνδυαζόμενης χρήσης τους.
-
Σήμερα ένιωσα άλλη μια φορά περήφανος που αγόρασα αυτοκίνητο γερμανικής καταγωγής! (Seat Ibiza 1000cc 9/2000, 41000 χμ)
Πήγα να βγάλω κάρτα καυσαερίων, και με πληροφόρησαν πως ΔΕΝ βγάζει!! Έχει αυξημένους ρύπους στο ρελαντί... Να δω πότε θα την κοπανήσω από το στρατό καθημερινή να το φτιάξω, και ποιον θα κλέψω να πληρώσω...
Φίλε Γιώργο, πέρα από τα σχόλια περί αξιοπιστίας, σου συνιστώ να προσέχεις ΠΑΡΑπολύ με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο! Το είχε ο αδερφός μου πριν από περίπου 2 χρόνια. Δεν είναι ψέματα αυτό που λένε πως το αμάξι ΔΕΝ στρίβει και σε ΦΟΒΙΖΕΙ απίστευτα όταν προσπαθήσεις να κινηθείς σε γρήγορους ρυθμούς. Εγώ πάντως το οδήγησα για λίγους μήνες, μετά σταμάτησα γιατί ΦΟΒΟΜΟΥΝ (χωρίς υπερβολή). Πριν περίπου 1 χρόνο οδηγώντας το ο αδερφός μου, είχε ατύχημα σε ένα S, αφού στην πρώτη δεξιά πέταξε απίστευτα μούτρα, χτύπησε στο χωμάτινο τειχίο εμπρός και τούμπαρε. Ο αδεφός μου σώθηκε από θεύμα γιατί φορούσε ζώνη...
Ποιο είναι επικίνδυνο, το Ίμπιζα; Δε μου αρέσει, αλλά όχι και έτσι, μην υπερβάλλουμε! Έχει πολύ προβλέψιμη συμπεριφορά, αν και όντως είναι υποστροφικό. Όμως εξαιρετικά φιλικό στο χρήστη και δεν υπάρχει περίπτωση νε σε οδηγήσει από μόνο του σε τρακάρισμα. Μάλιστα το συγκεκριμένο το δικό μου, δυναμομετρημένο στα 44παρά άλογα στον τροχό στρίβει μόνο χάρη στο πλαίσιο (ο κινητήρας είναι πρακτικά OFF αν μπει η 3η) και ουδέποτε με προβλημάτισε αν δεν είχα αρκετό φορτίο.
Από την άλλη τα αντίστοιχα Πούντο μου άρεσαν περισσότερο, καλύτερο στήσιμο - συμπεριφορά, αλλά καλό είναι να πάρεις το νέο μοντέλο, που η τιμονιέρα του έχει και force feedback από ότι άκουσα! (Το Ίμπιζα έχει καθαρά υδραυλικό. Υπέρ-ελαφρύ μεν, αλλά όχι σαν το ηλεκτρικό...)
Αν πάλι εννοείς για επικίνδυνο το Ούνο, πάλι διαφωνώ, γιατί το βλέπω υπό το πρίσμα της 15 σχεδόν ετών σχεδίασης και τα τότε δεδομένα, που για την εποχή του ήταν πολύ καλό σε σχέση με τον ανταγωνισμό (Πόλο, Ίμπιζα 1 για κοντούς, Γιαπωνέζικα για νάνους!! )
Πάντως κανένα δεν με φόβισε στην γρήγορη (όσο μπορείς να αναπτύξεις έστω...) οδήγηση, ενώ το Ούνο το έβαλα και στις ειδικές Κινέττας και Αγ. Θεοδώρων και το χάρηκα αφάνταστα!!! (Και δεν έκανε ΤΣΙΚ! σε αντίθεση με το Ίμπιζα που τρίζει από 5 μηνών...)
-
Αν μου πεις και ποιό αμάξι οδηγούσες πριν το Ίμπιζα, τότε ίσως να μπορέσουμε να το εξηγήσουμε. Εγώ είχα συνηθίσει με την Άλφα 33 του πατέρα μου, η οποία παρεπιπτόντως δεν έχει και πολλά να ζηλέψει σε οδική συμπεριφορά από τα διάφορα πολυδιαφημισμένα Σαξόραλλα και είναι και αμάξι 12 ετών. Αφότου πέρασα στο χιλιαράκι ίμπιζα το οποίο κούναγε σαν βάρκα σε γιαλό είπα: Α, εδώ είμαστε.... Κονομήσαμε εργαλείο... Όταν λοιπόν έχεις συνηθίσει στην οδική συμπεριφορά μιας 33 και περάσεις κατευθείαν στο χιλιάρι Ίμπιζα το οποίο είναι ΔΕΚΑ φορές περισσότερο υποστροφικό από αυτήν, ε, τότε φοβάσαι, όπως και να το κάνεις, και ας έχει και τα μισά άλογα. Επίσης το γεγονός ότι συνηθίζεις σε ένα αμάξι του 90-91 το οποίο το οδηγείς και νιώθεις ότι είσαι σε αμάξι και όχι στο σαλόνι σου και μετά πας στο ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ σίχαμα (συγνώμη για την έκφραση....έτσι είναι και το ξέρεις πολύ καλά....), ε αυτό σε κάνει να νομίζεις πως στη δύσκολη στιγμή δεν θα σε ακούσει.
-
Πρώτο, δεύτερο, τρίτο αλλά και τέταρτο αυτοκίνητο που οδηγούσα ήταν ΦΙΑΤ Τίπο. Με διάφορους συνδυασμούς εξοπλισμού και κινητήρων, 5πορτα ή 3πορτα. Το Τίπο, του οποίου το πάτωμα πήρε το Κουπέ, η 155, η τελευταία δ και νομίζω και η 33 που οδηγούσες...
Μάλιστα με Τίπο έμαθα να οδηγώ κάπου στα 14, και τελικά πουλιόντουσαν (τα 3 στα 4) όταν τα σαβούρωνα, πράγμα που μειώνει καθαρά και μόνο τις δικές μου οδηγικές ικανότητες ή/και αυτών που με εμβόλιζαν, και σε καμία περίπτωση τις δυνατότητες του αυτοκινήτου, το οποίο ήταν απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ σε στήσιμο και φρένα. (και αξιοπιστία αν το συγκρίνω με το ίμπιζα και τα γκόλφ που πλέον έχουμε, όχι όμως και με το ΠΑΛΙΟ τολέδο)
Στη λίστα γράψε και το παλιό Τολέδο Ούνο της γιαγιάς, το Πούντο Τζι Τι (1η γενιά) της ξαδέρφης μου, το Ρενώ 19, το Μεγκαν Κουπέ και τις 2 Λάντσια δ (τελευταίες, 5πορτη και ΗΡΕ) της μητέρας της, το Σιβίκ (96) της Λάρας, Ραλί 1300, Ραλί 1600 16V σε πολιτική αλλά και σε αγωνιστική έκδοση, Σεϊτσέντο Σπόρτινγκ, ένα Μπράβο που νοικιάσαμε για 2-3 μήνες όταν διελύθη το τελευταίο Τίπο, καθώς και τα Γκολφ 4 ( ) που έχουμε τώρα. Αυτά είναι αυτοκίνητα στα οποία έχω κάνει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5.000 χιλιόμετρα σε έκαστο. Επίσης έχουν 'πέσει στα χέρια μου' διάφορα, αλλά δεν τα αναφέρω, αφού δεν έκανα περισσότερα από 1000 χιλιόμετρα.
Κι όμως, επιμένω πως αν και η συμπεριφορά του υπολείπεται αυτήν των Τίπο, δ, Ούνο, Πούντο, υπερέχει του Σιβίκ (το οποίο όμως σε χιόνι και γενικά μειωμένη πρόσφυση είναι ΑΠΟΛΑΥΣΗ), του παλιού Τολέδο, χάνει σαφώς από 19 και από Μεγκάν. Τα Γκόλφ (ιδίως αυτό με το μπαλονολάστιχο, γνωστό και ως 'διάσταση Γκολφ') τα περνάει με το ένα μάτι κλειστό και το άλλο... τυφλό.
Τελευταία κράτησα τη σύγκριση με τα Ραλί. Χάνει ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ. Με τη λεπτομέρεια όμως ότι το Ραλί πρέπει να ΞΕΡΕΙΣ τι κάνεις. Ναι μεν είναι καλύτερο και από τα ιταλικά, αλλά είναι και το μόνο που με φοβίζει κάποιοες φορές όταν το οδηγώ. Τελικά το Ραλί θα έλεγα σαν επικίνδυνο, και μόνο για το λόγο ότι ένας μέσος οδηγός μπορεί και να τρακάρει κινούμενος στα 8/10, πράγμα που δε συμβαίνει σε κανένα από τα άλλα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου και του τουρμπάτου Πούντο. Όμως τα 8/10 του ισοδυναμούν με περισσότερο από τα 10/10 των περισσοτέρων από τα άλλα. Σου δίνει τον ουρανό με τα άστρα, αρκεί να ξέρεις να του το ζητήσεις σωστά!
Οπότε με την εμπειρία των παραπάνω αυτοκινήτων επιμένω πως το Ίμπιζα υπολείπεται πολλών, αλλά δεν είναι επικίνδυνο ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση (να δεις χαβαλέ στην Ελβετία με 80 και... απαγορευμένες γωνίες στο χιόνι!! ). Πιστεύω από όσα είπες πως το πρόβλημά σου εστιάζεται στο ότι δεν έχεις οδηγήσει κάτι άλλο από Α33, η οποία οδηγικά ΕΙΝΑΙ κορυφαία, και έτσι αντί για κορυφαία τη θεωρείς ΔΕΔΟΜΕΝΗ, πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση ήταν το Ίμπιζα που λες, αλλά ένα Ίμπιζα σε καλή κατάσταση είναι στο μέσο όρο της κατηγορίας, οπότε αναθεώρησε τα στάνταρ!
Υ.Γ. Μπες σε Γκόλφ 4 1400-1600 (με διάσταση 'Γκόλφ' στα λάστιχα) σε στριφτερή γλιστερή διαδρομή που ΞΕΡΕΙΣ, και αναθεώρησε ΟΛΑ όσα ξέρεις.
Και τότε το θέμα θα αλλάξει σκορ άρδην!!!!
Υ.Γ. 2 Πρόσεξε μην τρακάρεις όμως! Εγώ σε προειδοποίησα!!!
-
Καλά αυτά που μου λες και από όσα αυτοκίνητα μου είπες πως έχεις οδηγήσει, εγώ κρατώ αυτά τα οποία οδηγούσες καθημερινά και είχες δεθεί μαζί τους. Άλλωστε εγώ την εποχή εκείνη είχα δύο αυτοκίνητα που μπορούσα να διαλέξω. Και διάλεξα την Άλφα ΚΑΙ γιατί μεταξύ άλλων φοβόμουν με το Ίμπιζα. Προτιμούσα αν θέλεις να μπαίνω στις στροφές καρφωτός και ατσαλάκωτος και να ακολουθώ με αξιώσεις τα Σαξόραλλα, παρά να βγάζω ΠΟΛΛΑ μούτρα, να γέρνω και να λέω: 'Τώρα θα τουμπάρει'. Η άμεση σύγκριση στην οποία αναμφίβολα υπόκεινταν και τα δύο, με οδήγησαν στο να χαρακτηρίσω το Ίμπιζα επικίνδυνο και την 33 αδιαφήμιστο Ραλλύ. Το παράτησα όχι γιατί ήταν αργό αλλά γιατί το φοβόμουν στη γρήγορη οδήγηση. Βέβαια το ζήτημα του προσπεράσματος το είχα ξεχάσει και το γνωρίζεις καλά. Έχω οδηγήσει και Πούντο 1.4, αλλά όχι για μεγάλο διάστημα και επομένως δεν πρόλαβα να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Μερικές εντυπώσεις ήταν το πολύ καλύτερο κράτημά του απέναντι στο Ίμπιζα, αλλά οφείλω να ομολογείσω πως το τιμόνι του Ίμπιζα μου άρεσε περισσότερο.
Τελευταία κράτησα τη σύγκριση με τα Ραλί. Χάνει ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ
Εξυπακούεται.
Υ.Γ. Μπες σε Γκόλφ 4 1400-1600 (με διάσταση 'Γκόλφ' στα λάστιχα) σε στριφτερή γλιστερή διαδρομή που ΞΕΡΕΙΣ, και αναθεώρησε ΟΛΑ όσα ξέρεις.
Άστο καλύτερα. Τη θέλω τη ζωούλα μου....
Υ.Γ. 2 Πρόσεξε μην τρακάρεις όμως! Εγώ σε προειδοποίησα!!!
Ουδεμίαν ευθύνην φέρεις...
-
Εξασφαλίστηκε πλήρως σήμερα η εγκυρότητα του site http://www.lanciahistoryservice.de καθώς έλαβα μέσω μηνύματος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αντίγραφο πιστοποιητικού αποκλειστικών βιομηχανικών δικαιωμάτων το οποίο απονεμήθη από το Υπουργείο Γεωργίας, Βιομηχανίας και Εμπορίου του Βασιλείου της Ιταλίας, στην εταιρεία του Βιντσέντζο Λάνσια την 1η Ιουλίου του 1915. Το εν λόγω έγγραφο έχει συνταχθεί από τον διευθυντή του γραφείου πνευματικών δικαιωμάτων το οποίο υπαγόταν στο προαναφερθέν Υπουργείο και αναφέρει εν συντομία τα εξής:
-
**ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΙΤΑΛΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ** **ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ**
Σύμφωνα με τη διάταξη υπ'αριθμόν 140, παρ. 448, του μητρώου πιστοποιητικών, καταγράφεται η αίτηση καταχώρησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα από το νόμο έγγραφα, σε εμάς, την 5η ημέρα του Ιουνίου του 1915 και ώρα 14:00, από την εταιρεία Lancia, με έδρα το Τορίνο, ώστε να της προμηθευθούν τα αποκλειστικά βιομηχανικά δικαιώματα χρήσης της εφεύρεσης με τίτλο:
'......'
Τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης έχουν διάρκεια 3 ετών, τα οποία ξεκινούν από την 30ή Ιουνίου του 1915, κτλ....*
Στα παρακάτω links μπορείτε να διαπιστώσετε του λόγου το αληθές,
http://www.fotango.com/p/eba00397826f00000001.jpg
http://www.fotango.com/p/eba00397826f00000002.jpg -
-
Το Τίπο, του οποίου το πάτωμα πήρε το Κουπέ, η 155, η τελευταία δ και νομίζω και η 33 που οδηγούσες...Mια διευκρινηση,το πατωμα της 33 προερχοταν απο την ALFASUD .Η 145/146 ειχαν το πατωμα του ΤΙΡΟ.
-
Καλά αυτά που μου λες και από όσα αυτοκίνητα μου είπες πως έχεις οδηγήσει, εγώ κρατώ αυτά τα οποία οδηγούσες καθημερινά και είχες δεθεί μαζί τους.ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΚΡΑΤΑΣ ΟΛΑ!!!!!!!! Αφού με όλα όσα ανέφερα έκανα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5.000 χιλιόμετρα!!!!
Όσο για δέσιμο, πάντα δενόμουν μαζί τους με ζώνη. Ψυχολογικά δέθηκα μαζί τους ανεξαρτήτως χιλιομέτρων, όσο μου μίλαγε το καθένα. Με το Γκόλφ για παράδειγμα και ύστερα από 15.000+ χιλιόμετρα ΔΕΝ είμαι δεμένος. Σαν οδηγός - αμάξι δέθηκα με όλα εξίσου. Απλά κάποια δεν με ενέπνεαν (να το πω ευγενικά). Πάντως η παρατήρηση άστοχη ήταν, αφού τόνισα εξαρχής πως αναφέρω μόνον τα αυτοκίνητα που οδήγησα πάνω από 5.000 χμ...
Άλλωστε εγώ την εποχή εκείνη είχα δύο αυτοκίνητα που μπορούσα να διαλέξω. Και διάλεξα την Άλφα ΚΑΙ γιατί μεταξύ άλλων φοβόμουν με το Ίμπιζα. Προτιμούσα αν θέλεις να μπαίνω στις στροφές καρφωτός και ατσαλάκωτος και να ακολουθώ με αξιώσεις τα Σαξόραλλα, παρά να βγάζω ΠΟΛΛΑ μούτρα, να γέρνω και να λέω: 'Τώρα θα τουμπάρει'.
Πήγαινε Safetrack. Το Ίμπιζα ΔΕΝ τουμπάρει!!! Φυσικά αν το προσπαθήσεις όλα γίνονται. Και Έσπριτ μπορείς να τουμπάρεις με λίγη (παραπάνω) προσπάθεια! Πάντως ακόμα και αν το οδηγήσεις σε αγωνιστικούς ρυθμούς ΔΕ τουμπάρει.
Να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη!
-
Πήγαινε Safetrack. Το Ίμπιζα ΔΕΝ τουμπάρει!!! Φυσικά αν το προσπαθήσεις όλα γίνονται. Και Έσπριτ μπορείς να τουμπάρεις με λίγη (παραπάνω) προσπάθεια! Πάντως ακόμα και αν το οδηγήσεις σε αγωνιστικούς ρυθμούς ΔΕ τουμπάρει.Δεν ξέρω αν τουμπάρει εύκολα ή δύσκολα, αλλά το γεγονός και μόνο ότι σου 'λέει' ότι 'τώρα θα τουμπάρω' είναι αρκετό για να σε τρομάξει. Και μιας και μιλάμε για το χιλιάρι, οι κλίσεις που παίρνει στις στροφές ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για μένα. Επομένως ένα αμάξι 100 ίππων αλλά καλοστημένο είναι πολύ ασφαλέστερο από ένα αμάξι 50 ίππων αλλά με χαρακτηριστικά 'βάρκα-γιαλός' και μούτρα ατέλειωτα... Το πλαίσο δε το Ίμπιζα ήταν γνωστό και μη εξαιρετέο. Απορώ πως μπορούσε να 'σηκώσει' 100 άλογα...
-
Πήγαινε Safetrack. Το Ίμπιζα ΔΕΝ τουμπάρει!!! Φυσικά αν το προσπαθήσεις όλα γίνονται. Και Έσπριτ μπορείς να τουμπάρεις με λίγη (παραπάνω) προσπάθεια! Πάντως ακόμα και αν το οδηγήσεις σε αγωνιστικούς ρυθμούς ΔΕ τουμπάρει.
Δεν ξέρω αν τουμπάρει εύκολα ή δύσκολα, αλλά το γεγονός και μόνο ότι σου 'λέει' ότι 'τώρα θα τουμπάρω' είναι αρκετό για να σε τρομάξει. Και μιας και μιλάμε για το χιλιάρι, οι κλίσεις που παίρνει στις στροφές ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για μένα. Επομένως ένα αμάξι 100 ίππων αλλά καλοστημένο είναι πολύ ασφαλέστερο από ένα αμάξι 50 ίππων αλλά με χαρακτηριστικά 'βάρκα-γιαλός' και μούτρα ατέλειωτα... Το πλαίσο δε το Ίμπιζα ήταν γνωστό και μη εξαιρετέο. Απορώ πως μπορούσε να 'σηκώσει' 100 άλογα...
Δε σου 'λέει' ότι 'τώρα θα τουμπάρω' σε καμία περίπτωση. Παρερμηνεύεις!
Και το Τίπο από κλίσεις άλλο τίποτα. Αλλά ήταν καταπληκτικό αυτοκίνητο σε στήσιμο! Οι κλίσεις από μόνες τους δε λένε τίποτα!!
Και μιας και λέμε για κλίσεις δες κάτι από μένα στο Μεμόριαλ... Σημειωτέον πως το Ραλί δεν γέρνει πολύ, στο αυτοκίνητο έχουμε ΣΑΦΩΣ σκληρότερα ελατήρια εμπρός (πίσω ράβδοι 23 αντί 19 χιλιοστά) και στο συγκεκριμένο σημείο είχαν διπλάσια σκληρότητα από τα ήδη σκληρότερα που συνήθως χρησιμοποιούμε. Επίσης δεν είμαι κανένας σπουδαίος οδηγός, ενώ το αυτοκίνητο είχα 1 χρόνο να το οδηγήσω. Και ήταν τόσο σκληρό που με έπιασε πονοκέφαλος μόλις το έβγαλα στο δρόμο.
Και γερνει. Σκέψου πως θα έγερνε το μαμίσιο!!! Ε ΚΑΙ;;;
Μην τρελλαθούμε κιόλας!!
-
Δε σου 'λέει' ότι 'τώρα θα τουμπάρω' σε καμία περίπτωση. Παρερμηνεύεις!
Μήπως το δικό σου είναι μουγκό...?
Και το Τίπο από κλίσεις άλλο τίποτα. Αλλά ήταν καταπληκτικό αυτοκίνητο σε στήσιμο! Οι κλίσεις από μόνες τους δε λένε τίποτα!!
Δε μίλησα μόνο για κλίσεις. Οι οποίες κλίσεις σε οποιοδήποτε αμάξι αν είναι υπερβολικές (και στο Ίμπιζα ΕΙΝΑΙ υπερβολικές!!!) σε φοβίζουν. Μίλησα και για πολλά μούτρα τα οποία ΕΙΝΑΙ γεγονός στο Ίμπιζα. Μάλιστα νομίζεις πως για να ξεκολλήσει έστω και λίγο η ουρά θα πρέπει να τη σπρώχνει κάποιος γίγαντας απ'έξω. Ούτε με χειρόφρενο δεν ξεκολλάει...
Θεωρείς ότι η κλίση του Ραλλύ στη φωτό είναι άξια λόγου? Από μέσα δεν πρέπει να την καταλάβαινες καν. Από την άλλη, μη μπλέκουμε τα μύδια με τα @.....@.... Δεν υπάρχει σύγκριση. Ακόμη και το νορμάλ δεν πρέπει να γέρνει πολύ περισσότερο από αυτό στη φωτό. Έχεις δει το Ίμπιζα απ'εξω να παίρνει μια στροφή? Γιατί πάντα όταν είσαι μέσα στο αμάξι δεν καταλαβαίνεις τις κλίσεις τόσο πολύ.
Αν θες να συγκρίνεις το Ραλλύ με το Ίμπιζα, σύγκρινέ τα όσον αφορά και την υποστροφή. Η οποία υποστροφή είναι κατά τη γνώμημου ό,τι πιο επικίνδυνο σε ένα αμάξι. Οκ, η υπερστροφή είναι και αυτή δύσκολη και επικίνδυνη, αλλά όταν έχεις πισωκίνητο με λίγα άλογα, το αμάξι αυτό λογικά είναι μακράν πιο εύκολο από ένα Ίμπιζα και μάλιστα χιλιάρι.
Και η ουσία στη συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου είναι το πόσο εύκολα μπορείς να διορθώσεις στη δύσκολη στιγμή. Και γνωρίζεις πως είναι ευκολότερο να διορθώσεις την υπερστροφή (όχι την υπερστροφή ισχύος, εδώ μιλάμε για 'γήινα' αυτοκίνητα, όχι για Μιούρα και F40...) παρά την υποστροφή. Και ειδικά στο Ίμπιζα, αν σου φύγει η ουρά, δεν μαζεύεται με τίποτα. Έτσι την έπαθε ο αδερφός μου. Την πρώτη αριστερή την πήρε μια χαρά, στην δεξιά που ακολουθούσε όμως, λόγω μεταφορά βάρους (και εδώ υπεισέρχεται η έννοια των κλίσεων σε συνάρτηση και το σωστό ή όχι σχεδιασμό του συστήματος αναρτήσεων) του έφυγε η ουρά και μετά άντε γειά... -
[list:2orr0aqt]Το Ibiza ειναι σκοτωστρα και τουμπαρει.ΟΚ?[/list:u:2orr0aqt][list:2orr0aqt]Αντε γιατι με τον αλφα δε θα συνενοηθει κανενας.Το πλεκεις απο δω το πλεκεις απο εκει.......ε ναι τουμπαρει Τωρα αμα δεις κανα coupra R στον καθρεφτη και κανεις τον κινεζο.............ε αυτα δε λεγονται στο φορουμ [/list:u:2orr0aqt]
Γερμανια-Ιταλια 1-0