-
Αυτό που λες, αν το χειριστείς λίγο αδέξια, μπορεί να χαράξει το τζάμι, καθώς το παρμπρίζ δεν είναι τελείως επίπεδο όπως τα τζάμια ή τα πλακάκια/μάρμαρα του σπιτιού. Η λύση που προτείνει παραπάνω ο Alexastrag μοιάζει αρκετά καλή, αλλά βολεύομαι και με τη δική μου.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτό που λες, αν το χειριστείς λίγο αδέξια, μπορεί να χαράξει το τζάμι, καθώς το παρμπρίζ δεν είναι τελείως επίπεδο όπως τα τζάμια ή τα πλακάκια/μάρμαρα του σπιτιού. Η λύση που προτείνει παραπάνω ο Alexastrag μοιάζει αρκετά καλή, αλλά βολεύομαι και με τη δική μου.Τα τζαμια δε χαραζονται παρα μονο με διαμαντι... (εστω ετσι νομιζω!)
Παντως εχω βγαλει συνολο καμια 30αρια σηματακια (και φιλων και γνωστων δηλαδη) και δεν εχω κανει καμια ζημια... Αλλα ο καθε ενας οπως βολεβεται! -
Έτσι νόμιζα κι εγώ, γι'αυτό αδαής ων καθάρισα σε παλιό αυτοκίνητο 4-5 ξεραμένες κουτσουλιές με σφουγγαράκι για τα πιάτα χρησιμοποιώντας την πλευρά με το συρματάκι. Αποτέλεσμα: λεπτές χαρακιές παντού γύρω από κάθε σημείο που καθάρισα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έτσι νόμιζα κι εγώ, γι'αυτό αδαής ων καθάρισα σε παλιό αυτοκίνητο 4-5 ξεραμμένες κουτσουλιές με σφουγγαράκι για τα πιάτα χρησιμοποιώντας την πλευρά με το συρματάκι. Αποτέλεσμα: λεπτές χαρακιές παντού γύρω από κάθε σημείο που καθάρισα.Eννοεις στο χρωμα του αμαξιου (προφανως και το χαραζει το συρματακι) η στο τζαμι????? Γιατι τζαμι εχω καθαρισει με συρματακι, απειρες φορες, και επισης παλι δεν εχει παθει τιποτα. Συρματακι εννοω αυτο που τριβουμε τα ταψια...
-
Τζάμι, τζάμι και μάλιστα το μπροστινό. Με σφουγγαράκι από αυτά με τις δύο όψεις (κίτρινη μαλακή και πράσινη σκληρή).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τζάμι, τζάμι και μάλιστα το μπροστινό. Με σφουγγαράκι από αυτά με τις δύο όψεις (κίτρινη μαλακή και πράσινη σκληρή).Καλα μιλας σοβαρα επαθες ζημια με το πρασινο σφουγγαρι!! (αυτο δε λεγεται συρματακι καν!!!) εγω μιλαω για το κανονικο συρματακι και δεν επαθα ζημια!!! Αυτο το μεταλικο εννοω συρματακι που ειναι στρογγυλο! Και καθαρισα το πισω, τα πλαινα και το μισο μπροστα (ειχαν ριξει πανω μια απροσδιοριστη ουσια που ειχε κανει κρουστα και δεν εφευγε, και θαμπωσε και το χρωμα ) τουλαχιστον ξεθαμπωσα τα τζαμια... (επαθα πλακα τωρα που λες οτι επαθες ζημια!)
-
Ίσως αυτό που χρησιμοποιείς εσύ να είναι πιο κατάλληλο, αφού αν και σκληρότερο έχει σχεδιαστεί έτσι που να μην χαράζει τα μαγειρικά σκεύη (κατσαρόλες, εμαγιέ, πυρίμαχα) 'παίρνοντας' μόνο τα καμμένα υπολείμματα.
Το άλλο μοιάζει στην αφή με γυαλόχαρτο. Τυχερός ήσουν πάντως. -
Ο χρήστης pie13 έγραψε:
Επίσης, κάτι off topic, είναι απαραίτητο το σήμα της ασφάλειας να είναι κολλημένο??
Δεν την έχω ποτέ κολλήσει σε κανένα από τα αυτοκίνητα της οικογενείας μου.
Οταν με σταματάνε τροχαίοι και μου ζητούν τα γνωστά χαρτιά και την ασφάλεια, την βγάζω από την κασετίνα της Citroen και τους την δίνω, η διαδικασία μπροστά στα μάτια τους χωρίς ποτέ να μου πουν οτιδήποτε! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Επίσης, κάτι off topic, είναι απαραίτητο το σήμα της ασφάλειας να είναι κολλημένο??
Δεν την έχω ποτέ κολλήσει σε κανένα από τα αυτοκίνητα της οικογενείας μου.
Οταν με σταματάνε τροχαίοι και μου ζητούν τα γνωστά χαρτιά και την ασφάλεια, την βγάζω από την κασετίνα της Citroen και τους την δίνω, η διαδικασία μπροστά στα μάτια τους χωρίς ποτέ να μου πουν οτιδήποτε!Kαι εγώ το ιδιο..... μονο το σημα των τελων ειναι κολλημενο, και αυτο μονο του τρεχον ετους ετους , δεν ειμαι συλλεκτης
-
Οι συλλέκτες πάντως έχουν πολύ πλάκα ! Σε μερικά χρονάκια δεν θα βλέπουν μπροστά τους
-
Ο χρήστης pie13 έγραψε:
Οι συλλέκτες πάντως έχουν πολύ πλάκα ! Σε μερικά χρονάκια δεν θα βλέπουν μπροστά τουςΑν **δεν **οδηγείς κάτι με πολύ στενό παρμπρίζ (πχ Φεράρι, Ελίζ κλπ) και τα βάζεις από κάτω αριστερά προς τα δεξιά (νόμιμος τρόπος) και δεν είσαι ζουμπάς, δεν έχεις πρόβλημα στην ορατότητα.
Βέβαια από την 2η - 3η σειρά και μετά σαφώς και θα χάνεις ορατότητα.
Οπότε σε καμιά 30αριά χρόνια αν δεν αλλάξουν αυτοκίνητο και πληρώνουν ακόμη τέλη (δεν είναι ΦΙΛΠΑ δηλαδή), και τα τέλη δεν έχουν αλλάξει μορφή (πχ τσιπάκι με λειτουργία παρόμοια του τέλεπας) θα έχει βάση αυτό που λες.
-
an exeis agorasei to sima kykloforias gia to 2005 alla sto meta3y pouliseis to autokinito prin to telos tou xronou kai ton Genari pareis allo (me perissotera kybika), ti ginetai me to sima gia to palio autokinito?
-
Μένει στο παλιό, αφού όταν αγόρασες το σήμα πήρες απόδειξη με τον αριθμό κυκλοφορίας του. Το σήμα ακολουθεί το αυτοκίνητο, όχι τον οδηγό.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μένει στο παλιό, αφού όταν αγόρασες το σήμα πήρες απόδειξη με τον αριθμό κυκλοφορίας του. Το σήμα ακολουθεί το αυτοκίνητο, όχι τον οδηγό.ακριβως και μαλιστα εαν δεν δοθει στον νεο ιδιοκτητη για οποιοδηποτε λογο τοτε αυτος θα πρεπει να καταβαλει τα διπλα ως προστιμο ωστε να του δωσουν αλλο σημα.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
an exeis agorasei to sima kykloforias gia to 2005 alla sto meta3y pouliseis to autokinito prin to telos tou xronou kai ton Genari pareis allo (me perissotera kybika), ti ginetai me to sima gia to palio autokinito?Το παίρνει ο νέος ιδιοκτήτης.
Μας έτυχε όταν πουλήσαμε το Τολέδο. Όταν άρχισε να παζαρεύει την τιμή του είπαμε 'άντε, και σου κάνουμε δώρο τα τέλη'! Οπότε πρακτικά και την μείωσή του είχε, και από τον μπελά να τα αγοράζει βγήκε! -
Φέτος δεν πληρώνω τέλη κυκλοφορίας.
Ας μου δώσουν ένα μισθό της προκοπής και μετά βλέπουμε . Δε με ενδιαφέρει αν με πιάσουν ,τα έχω πάρει στο κρανίο. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Φέτος δεν πληρώνω τέλη κυκλοφορίας.
Ας μου δώσουν ένα μισθό της προκοπής και μετά βλέπουμε . Δε με ενδιαφέρει αν με πιάσουν ,τα έχω πάρει στο κρανίο.Θα σε πιάσουν με τα νέα συστήματα (όχι οι αστυνομικοί, οι εφοριακοί) και θα τα πληρώσεις διπλά...
Και βέβαια όλα αυτά με τον υπάρχοντα μισθό, και το υπάρχον κόστος ζωής... (που μέχρι τότε δεν θα είναι πλέον το υπάρχον, αλλά μεγαλύτερο...) -
Μήπως (υπόθεση κάνω), όταν πας του αντιχρόνου να πάρεις το σήμα σε περιμένει και το παλιό προσαυξημένο;
Για τα δύο αμαξάκια θα σκάσω προσεχώς ~260 ευρώ. Τουλάχιστον με την Ολυμπιάδα είδαμε και 10 δρόμους της προκοπής ενώ μέχρι πρόσφατα ο Κηφισός, η Πειραιώς και η Ποσειδώνος (που χρησιμοποιώ τακτικά) ήταν όλο λακούβες. Όχι πως το έκαναν για χάρη ημών που τα σκάμε, αλλά έστω κι έτσι κάτι είναι κι αυτό.
Edit: με πρόλαβε ο GeorgeTabs.
-
Αν με βρούνε με το μπάχαλο που επικρατεί το δημόσιο ,χαλάλι τους.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Αν με βρούνε με το μπάχαλο που επικρατεί το δημόσιο ,χαλάλι τους.Xμμμ, δε θα λες το ίδιο όταν σε καλέσουν να τα πληρώσεις διπλά και τρίδιπλα...
Και συγνώμη, χωρίς να θέλω να φανώ εριστικός, αλλά οι υπόλοιποι είμαστε κορόιδα που πληρώνουμε τα τέλη κυκλοφορίας? Δε νομίζω να χρησιμοποιείς λιγότερο από τον καθένα τους δρόμους.
Και βέβαια αυτό που λες για το μισθό δε μου λέει τίποτα. Πούλα το αυτοκίνητο αν δε βγαίνεις.
Σήμα Τελών Κυκλοφορίας