-
Ο χρήστης tim έγραψε:
Ξερετε κανεναν να κανει αυτη τη δουλεια στη Λαρισα ? Εχω ενα tigra , ποσο λετε να μου κοστισει ( διοτι το πισω παρπριζ ειναι φυμε απο μονο του ).50-70 ευρω θα σου κοστισει για τα πλαινα συν τα 'φινιστρινια'
-
Τα φυμέ δεν είναι παράνομα? Μπορεί να κρατούν το αυτοκίνητο δροσερό αλλά τα τζάμια των καινούριων αυτοκινήτων έχουν UV και θερμική προστασία χωρίς να είναι φυμέ (τουλάχιστον η nissan έχει). Επιπλέον με το να βάλει κανείς φυμέ εμποδίζει τον οδηγό του αυτοκινήτου που ακολουθεί να δεί το δρόμο. Έαν δηλαδή έχεις φυμέ και κ@λοβαράς, και σταματήσει ο μπροστινός σου απότομα, πότε θα προλάβει να σταματήσει και ο απο πίσω σου?? Μήπως ξέρει κανείς γιατί είναι απο το 95 υποχρεωτικό το 3ο φώς φρένων?
-
Ο χρήστης boofy έγραψε:
Τα φυμέ δεν είναι παράνομα? Μπορεί να κρατούν το αυτοκίνητο δροσερό αλλά τα τζάμια των καινούριων αυτοκινήτων έχουν UV και θερμική προστασία χωρίς να είναι φυμέ (τουλάχιστον η nissan έχει). Επιπλέον με το να βάλει κανείς φυμέ εμποδίζει τον οδηγό του αυτοκινήτου που ακολουθεί να δεί το δρόμο. Έαν δηλαδή έχεις φυμέ και κ@λοβαράς, και σταματήσει ο μπροστινός σου απότομα, πότε θα προλάβει να σταματήσει και ο απο πίσω σου?? Μήπως ξέρει κανείς γιατί είναι απο το 95 υποχρεωτικό το 3ο φώς φρένων?Δεν 'κόβουν' τόσο πολύ την ορατότητα ώστε ο πίσω να μη βλέπει. Εξάλου κι όσοι βάζουν 'κουρτινάκια' δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα μια κι εκεί πραγματικά δεν βλέπει ο πίσω τι συμβαίνει.
-
Σήμερα στο Κτέο της Βέροιας κόπηκε φίλος με φυμέ τζάμια . Ο 'καλός' ελεγκτής δέχτηκε να τον αφήσει να ξεκολήσει τις μεμβράνες σε κοντινό μαγαζί και τον πέρασε με το ίδιο παράβολο 3 ώρες αργότερα . Τουλάχιστον γλύτωσε το παράβολο επανέλεγχου .
-
Δέν ξέρω έαν όλα τα 'καπνιστά' παράθυρα σου επιτρέπουν να δείς καθαρά τί συμβαίνει απο πίσω. Σε γενικές γραμμές θεωρώ οτι είναι για 'μόστρα'. Όσο για τα κουρτινάκια, αυτοί που τα χρησιμοποιούν θα πρέπει να γίνουν συνδρομητές στο τόπικ 'ζώα'.
-
Ο χρήστης boofy έγραψε:
Δέν ξέρω έαν όλα τα 'καπνιστά' παράθυρα σου επιτρέπουν να δείς καθαρά τί συμβαίνει απο πίσω. Σε γενικές γραμμές θεωρώ οτι είναι για 'μόστρα'. Όσο για τα κουρτινάκια, αυτοί που τα χρησιμοποιούν θα πρέπει να γίνουν συνδρομητές στο τόπικ 'ζώα'.Πέρα από την μόστρα που σίγουρα επιδιώκουν ορισμένοι με πολύ σκούρα τζάμια, σίγουρα όμως βοηθά και σε άλλες καταστάσεις και στο θέμα της ζέστης μέσα στο αυτοκίνητο όταν αυτό μείνει σταθμευμένο στον ήλιο (αν δε δεν έχει και κλιματισμό εκεί να δείς) και στην οδήγηση με έντονη ηλιοφάνεια. Ειδικά για τους διοπτροφόρους είναι πολύ καλή βοήθεια σε τέτοιο ηλιόλουστο περιβάλον όπως της χώρας μας.
@ 'dea@735' είναι στο 'χέρι' του ελεγκτή εάν θα σε κόψει στο Κ.Τ.Ε.Ο. (τυπικά έχει δίκιο να σε κόψει εάν δεν υπάρχει ορατότητα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου απ΄έξω, αυτό συμβαίνει στις πολύ σκούρες μεμβράνες) γνωστός μου (και φορουμάς) πρίν από καιρό πέρασε κανονικά παρά το ότι είχε μεμβράνες στα τζάμια.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Δέν ξέρω έαν όλα τα 'καπνιστά' παράθυρα σου επιτρέπουν να δείς καθαρά τί συμβαίνει απο πίσω. Σε γενικές γραμμές θεωρώ οτι είναι για 'μόστρα'. Όσο για τα κουρτινάκια, αυτοί που τα χρησιμοποιούν θα πρέπει να γίνουν συνδρομητές στο τόπικ 'ζώα'.
Πέρα από την μόστρα που σίγουρα επιδιώκουν ορισμένοι με πολύ σκούρα τζάμια, σίγουρα όμως βοηθά και σε άλλες καταστάσεις και στο θέμα της ζέστης μέσα στο αυτοκίνητο όταν αυτό μείνει σταθμευμένο στον ήλιο (αν δε δεν έχει και κλιματισμό εκεί να δείς) και στην οδήγηση με έντονη ηλιοφάνεια. Ειδικά για τους διοπτροφόρους είναι πολύ καλή βοήθεια σε τέτοιο ηλιόλουστο περιβάλον όπως της χώρας μας.
@ 'dea@735' είναι στο 'χέρι' του ελεγκτή εάν θα σε κόψει στο Κ.Τ.Ε.Ο. (τυπικά έχει δίκιο να σε κόψει εάν δεν υπάρχει ορατότητα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου απ΄έξω, αυτό συμβαίνει στις πολύ σκούρες μεμβράνες) γνωστός μου (και φορουμάς) πρίν από καιρό πέρασε κανονικά παρά το ότι είχε μεμβράνες στα τζάμια.
Αλήθεια, τι μεμβράνες είχε και πέρασε;;;
-
Ο χρήστης BugsBunny έγραψε:
Αλήθεια, τι μεμβράνες είχε και πέρασε;;;Llumar titanium στα πλαϊνά και titanium light μπροστά.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Τα φυμέ δεν είναι παράνομα? Μπορεί να κρατούν το αυτοκίνητο δροσερό αλλά τα τζάμια των καινούριων αυτοκινήτων έχουν UV και θερμική προστασία χωρίς να είναι φυμέ (τουλάχιστον η nissan έχει). Επιπλέον με το να βάλει κανείς φυμέ εμποδίζει τον οδηγό του αυτοκινήτου που ακολουθεί να δεί το δρόμο. Έαν δηλαδή έχεις φυμέ και κ@λοβαράς, και σταματήσει ο μπροστινός σου απότομα, πότε θα προλάβει να σταματήσει και ο απο πίσω σου?? Μήπως ξέρει κανείς γιατί είναι απο το 95 υποχρεωτικό το 3ο φώς φρένων?
Δεν 'κόβουν' τόσο πολύ την ορατότητα ώστε ο πίσω να μη βλέπει. Εξάλου κι όσοι βάζουν 'κουρτινάκια' δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα μια κι εκεί πραγματικά δεν βλέπει ο πίσω τι συμβαίνει.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Οι μεμβράνες ΚΟΒΟΥΝ τόσο που να μην βλέπει ο πίσω σου τον μπροστινό σου. Το λέω εκ πείρας, μιας και το καλοκαίρι που πέρασε ακολούθησα την Σπορτβάγκον μου από άλλο αμάξι και δεν έβλεπα σχεδόν καθόλου τι γίνεται μπροστά! Μέρα μεσημέρι! Και έχει τις Άλου λάιτ πίσω και τίποτα μπροστά!!!Κίνδυνος ΔΕΝ είναι να πέσει ο πίσω σου επάνω σου, άπαξ και ΕΣΥ κρατάς αρκετή απόσταση από αυτόν για να μην φρενάρεις κόκκαλο. Αν πάλι ο πίσω σου είναι τόοοοοοοσο κολλητά, ε, τότε θα σε εμβόλιζε κι ας έβλεπε...
Τώρα τα κουρτινάκια είναι ακόμα χειρότερα
Αφ ενός δεν προσφέρουν την δροσιά της μεμβράνης, αφετέρου όχι μόνο ο αποπίσω δεν βλέπει, αλλά σε αυτήν την περίπτωση ούτε κι αυτός που έχει το κουρτινάκι!!! Πάλι μιλώ εκ πείρας από το C5 του πατρός...Δεν ξέρω για τα θερμοαπορροφητικά κρύσταλλα της Νισάν, αλλά από VAG, PSA, και FIAT Groups που έχω καλή πείρα δεν κάνουν τίποτα σε σχέση με τις μεμβράνες.
Το αν αξίζει ή όχι την επένδυση με όλα τα συν και τα πλην της το κρίνει αλλιώς ο καθένας.
Πάντως όσο κι αν μου άρεσε όταν το έβαλα και το είχα κρίνει τότε σωστό, το μπροστινό παρμπρίζ σας προειδοποιώ να ΜΗΝ το βάλετε!!! Κι ας έχει ζέστη με τον ήλιο στα μούτρα... Σας το λέω που έβαλα την πιο απαλή απόχρωση που έβγαινε!!! (titanium light). -
...έρχεται χειμώνας οπότε δεν θα μας λείψουν κ τόσο οι μεμβράνες...
την βγάλαμε καθαρή και αυτό καλοκαίρι... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
την βγάλαμε καθαρή και αυτό καλοκαίρι...ακριβως ετσι το σκεφτομαι και εγω!
ωραιες οι μεμβρανες, αλλα μειωμενη ορατοτητα τα βραδια, λιγοτερο ανεκτικες στη βρωμια = μεγαλυτερος κινδυνος γραντζουνιων.
την βγαλαμε ομως και αυτο το καλοκαιρι χωρις!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
την βγάλαμε καθαρή και αυτό καλοκαίρι...Η μεμβράνη δεν έχει λόγο ύπαρξης μόνο το καλοκαίρι. Είναι χρήσιμη και σε άλλα πράγματα, όπως το να αποθαρρύνει 'περίεργους' τύπους από το να 'εξερευνήσουν' το εσωτερικό του αυτοκινή του σας, οι οποίοι επιπλέον θα το σκεφτούν να σπάσουν το τζάμι, αναλογιζόμενοι ότι θα χρειαστεί επιπλέον χρόνος για να την κόψουν. Άσε που στην περίπτωση -μακριά από εμάς- τρακαρίσματος, η μεμβράνη θα συγκρατήσει το τζάμι και δεν θα καταλήξει πάνω στους επιβάτες σε μορφή θρυψάλων...
-
Αν πέσεις σε λιμάνι, εκεί που με μία μπάτσα στο πλαϊνό τζάμι με το κλιπ της ζώνης θα έβγαινες, με μεμβράνη θα κάνεις μπουρμπουλήθρες.
Παρομοίως, μετά από στούκα με μπλοκαρισμένες πόρτες και τη βενζίνη να στάζει στην καυτή εξάτμιση. -
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Αν πέσεις σε λιμάνι, εκεί που με μία μπάτσα στο πλαϊνό τζάμι με το κλιπ της ζώνης θα έβγαινες, με μεμβράνη θα κάνεις μπουρμπουλήθρες.
Παρομοίως, μετά από στούκα με μπλοκαρισμένες πόρτες και τη βενζίνη να στάζει στην καυτή εξάτμιση.Kαλά, πες ότι το δεύτερο είναι κάπως πιθανό να γίνει, αν και αμφιβάλω αν θα έχει κάποιος τις αισθήσεις του ύστερα από τόσο σφοδρό ατύχημα που να κόλλησαν οι πόρτες...
Το πρώτο όμως πόσο πιθανό είναι να συμβεί? Για να πέσει κάποιος στο λιμάνι θα πρέπει να είναι τόσο ηλίθιος που αποκλείεται να σκεφτόταν να ανοίξει το τζάμι...
-
δεν ειναι αναγκη καποιος να ειναι ηλιθιος για να πεσει σε θαλασσα. μπορει απτο αλλο ρευμα καποιος να βγει εκτος πορειας να πεσει πανω σου και να φυγεις στη θαλασσα.
-
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Παρομοίως, μετά από στούκα με μπλοκαρισμένες πόρτες και τη βενζίνη να στάζει στην καυτή εξάτμιση.Στο άλλο θέμα μιλάς για τον 'εκρηκτικό καθρέφτη'.
Τι είναι πιο πιθανό; Τα δύο παραπάνω που ανέφερες, ή να σου σπάσει το τζάμι σε τρακάρισμα;
Και καλά, εγώ φοράω γυαλιά όπως ο φίλος σου που οδηγούσε το Χιουντάι, οι άλλοι τι κάνουν; -
Μπορεί να έχει τόσο σκούρες μεμβράνες που να μην δει καν το λιμάνι!!!
-
standard πιο πιθανο ειναι να σπασει το τζαμι και εξ'ισου επικίνδυνο μπορώ να πω.
βέβαια το παρμπριζ δεν σε 'λουζει' με τζαμάκια, παραμένει στη θέση του ενώ ένα σπασμένο πλαϊνό πιο δύσκολα θα έρθει πάνω σου λόγω θέσης. Οπότε είσαι κάπως προστατευμένος από το να είσαι παγιδευμένος.Με αυτό εννοώ ότι η αιτιολογία για μεμβράνες ότι συγκρατούν τα σπασμένα τζάμια μοιάζει σαν afterthought του στυλ 'σε τι άλλο μπορει να είναι χρήσιμη'. Μιας που τοποθετούνται από μέσα μου φαίνεται πιο εύκολο να σπάσει το τζάμι εξωτερικά και να μπει μέσα (ολόκληρο) απο το αντίθετο.
Αλήθεια το μισό εκατοστό χωρίς μεμβράνη στο πάνω μέρος των τζαμιών πώς χωνεύεται;
-
Σε τρακάρισμα που είχα με 3Θ Τίπο έβγαζα τζαμάκια από το κεφάλι μου για 3 μέρες και από τα ρούχα μου και με την επόμενη χειμερινή σεζόν ακόμα...
Και όχι απλά ήταν πλαϊνό τζάμι, αλλά το ΠΙΣΩ πλαϊνό σε 3Θ αμάξι!!
Οπότε για εμένα τουλάχιστο, αλλά και όσους γνωστούς μου έβαλαν, το να μην καταρρεύσει το τζάμι ήταν σημαντικός παράγων...Τώρα για το μισό εκατοστό δεν καταλαβαίνω τι εννοείς...
Τεχνικά πως το 'χωνεύει' ο εγκαταστάτης πίσω από την ταπετσαρία της πόρτας και πως το κάνει να είναι σύρριζα αριστερά και δεξιά, παρότι είναι αόρατο σημείο, και όλα αυτά χωρίς αφαίρεση τζαμιού, δεν ξέρω να σου πω, γιατί δεν κάθισα να δω κανένα από τα 4 αυτοκίνητα που έχουμε στείλει...Αν εννοείς εμφανισιακά πως 'χωνεύεται', δεν δείχνει άσχημο... Στην 156 μου το έχει φέρει μάλιστα ΑΚΡΙΒΩΣ στο όριο του τζαμιού (τόσο που τον πρώτο καιρό φοβόμουν πως θα ξεφλουδίσει στο άνοιξε κλείσε!!) και δε φαίνεται τίποτα. Στο Ίμπιζα έχει 1 χιλιοστό, ίσως και λιγότερο (μισό εκατοστό δεν έχω δει πουθενά... αν το κάνουν θα είναι μάλλον κακοί εγκαταστάτες...). Στο Ίμπιζα λοιπόν φαίνεται, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ενοχλεί! Αν το τζάμι είναι τέρμα ανοιχτό ή κλειστό (που εκεί είναι τις περισσότερες φορές) απλά δεν είναι δυνατόν να το δεις. Αν το τζάμι είναι σε ενδιάμεση θέση, τότε πρέπει να εστιάσεις το μάτι σου στην ακμή του τζαμιού για να το δεις. Αν το κάνεις εν κινήσει, μάλλον θα τρακάρεις και θα έχεις άλλα σημαντικότερα προβλήματα από το πως δείχνει!!
-
χμμμ, μάλλον κακή εγκατάσταση είδα... Όσο μπαίνει στα πλαστικά στις πόρτες ήταν γυμνό σε forester (= χωρίς κορνίζα το τζάμια). Μάλιστα οι καμπύλες αν πρόσεχες λίγο ήταν κομμένες σε 3-4 ίσια τμήματα, δηλαδή η μεμβράνη ήταν πολύγωνη.
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ