-
Για τα primacy τι ξέρουμε;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για τα primacy τι ξέρουμε;Τα φορά το audi. Πολύ 'οικογενειακά' μου φαίνονται. Και σε αίσθηση και σε πρόσφυση.
Βέβαια το a4 είναι 1,5 τόνος, τετρακίνητο. Καμία σχέση με το δικό σου.
-
Tα εχαλτο δεν βγαινουν στην δικιά μου, ούτε σε 60 προφίλ. Από ότι είδα στον κατάλογο, ξεκινά από 16αρες ζάντες. Τι στο καλό;
Τι άλλο υπάρχει;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τι άλλο υπάρχει;
Και ξάφνου τα primacy φαίνονται μια πολύ καλή επιλογή!
Κοίτα τις σειρές C και S-drive της yokohama. Τα s είναι τα πιο σπορ.
Υπάρχουν και τα toyo, αλλά δεν ξέρω τι και πως. Δεν έχω δει καν αντιπρόσωπό τους.
Τι φορούσε μέχρι τώρα; Γιατί υποψιάζομαι πως ό,τι και να βάλεις θα σου φανεί καλύτερο. Ούτε τις προτεραιότητές σου μας είπες (άνεση, πρόσφυση, στεγνό, βρεγμένο, αντοχή κλπ).
-
Φορούσα turanza.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Φορούσα turanza.Μια από τα ίδια με τα Primacy πρέπει να είναι αυτά... Τα Potenza δεν υπάρχουν στην διάστασή σου; Ας είναι παλαιότερο λάστιχο, είναι πάντα καλό και θα είναι και φθηνότερο από Michelin... Αλλιώς γιατί όχι κάτι σε Conti;
-
Tα turanza σε φάση energy πρέπει να είναι.
Continental Premium Contact 2;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Tα εχαλτο δεν βγαινουν στην δικιά μου, ούτε σε 60 προφίλ. Από ότι είδα στον κατάλογο, ξεκινά από 16αρες ζάντες. Τι στο καλό;Τι άλλο υπάρχει;
Exalto 2 σε 15άρα βγαίνουν στις εξής διαστάσεις:
185/55
195/55
205/55195/50
205/50
225/50 (δείκτης W)195/45
-
205/55 σε 15αρα; Ξέρεις τιμή μήπως;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
205/55 σε 15αρα; Ξέρεις τιμή μήπως;Κοντά στα 500 αν μου τα λέει καλά το excel αρχείο...
-
Και σε 195-55-15 ποσο στοιχιζουν;
-
Εβαλα τα exalto σε 195-50-15 και αυτο που εχω να πω ειναι πως μου χαλασαν το τιμονι!
Χαλια αισθηση οδηγω λες και εναι ξεφουσκωτα.
Σαν κρατημα ειναι πολυ καλα, αλλα ολα τα καινουρια λαστιχα δεν κρατανε?
Λιγο που τα ζορισα, ειναι πιο φιλικα απο τα 720 ή τα F1,αλλα καθαρη σπορ αισθηση δε δινουν.
Ειναι πιο οικογενειακα απο τα προαναφερθεντα.
Το μετανιωσα που δεν εβαλα yokohama! -
Continental ContiPremium Contact 2 στα 370 ευρώ, όσα και michelin primacy.
Τα συγκεκριμένα conti είναι καλύτερα από τα primacy?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Continental ContiPremium Contact 2 στα 370 ευρώ, όσα και michelin primacy.Τα συγκεκριμένα conti είναι καλύτερα από τα primacy?
Η τιμή είναι πολύ καλή πάντως! Νομίζω πως θα είναι καλύτερα, γιατί τα Primacy είναι γενικά σκληρό λάστιχο, φτιαγμένο ν' αντέξει για πολλά χιλιόμετρα (αλλά μετά τις 30Κ γλιστράει πολύ...). Εγώ θα έβαζα τα Conti , χωρίς να έχω μεγάλο παράπονο από τα Primacy. Καλές επιλογές και τα δύο είναι και σίγουρα ταιριάζουν με το αυτοκίνητό σου.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Προ μηνών είχα αγοράσει κάτι 14άρες ζάντες αλουμινίου και αποφάσισα να τις τοποθετήσω στο Φιατάκι μου μιας και τα λάστιχα που έχει αυτή τη στιγμή φορεμένα μου προκαλούν τεράστια ανασφάλεια σε δρόμους μειωμένης πρόσφυσης. Τα λάστιχα είναι διάστασης 175/65-13 Yokohama S306 και έχουν κάνει περίπου 15000 χλμ σε 1,5 χρόνο, νοιώθω όμως ότι παίρνω ρίσκο κάθε φορά που βγαίνω στο δρόμο όταν βρέχει.
Το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο φορούσε 165/70-13, η σωστή αλλαγή σε 14άρα λοιπόν είναι τα 185/55-14. Η πιο αξιόλογη επιλογή που βρίσκω σ' αυτή τη διάσταση είναι τα Bridgestone Potenza RE720, τα οποία απ' ότι έχω δει συνεχίζουν να παράγονται κανονικά. Γνωρίζει κάποιος αν ισχύει αυτό; Μήπως ξέρετε και κάποια ενδεικτική τιμή; Στο νετ τα βρήκα ~340 ευρώ, μια τιμή που τη θεωρώ κάπως τσιμπημένη. Τα ίδια λάστιχα σε 185/60-14 έκαναν περίπου ~230 ευρώ, απ' ότι έχω δει όμως σταμάτησε η παραγωγή τους. Μήπως έχει κάποιος κάποια άλλη πληροφορία;
Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε αν έχετε υπ' όψιν σας κάποιο άλλο λάστιχο σε διάσταση 185/60-14 ή 185/55-14 με πολύ καλή απόδοση στο φρενάρισμα συγκριτικά με τα υπόλοιπα ελαστικά της κατηγορίας αυτής. Τα exalto από τη σύντομη εμπειρία που έχω φορεμένα στο αυτοκίνητο του αδερφού μου δε με έχουν ικανοποιήσει στον τομέα του φρεναρίσματος, τουλάχιστον στα λίγα χιλιόμετρα/ώρα. Ίσως βέβαια φταίει η ρύθμιση του ABS, δεν επιθυμώ όμως να πάρω το ρίσκο αυτό.Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Αύριο το πρωί πάω να βάλω τα Bridgestone Potenza RE-720 σε διάσταση 185/55-14 80Η. Τα βρήκα στην Πάτρα 300 ευρώ, τιμή αρκετά καλή πιστεύω, μιας και δυστυχώς το 55άρι προφίλ είναι πολύ πιο ακριβό από το 60άρι. Ο ίδιος μου δίνει και τα Micherlin Pilot Exalto II σε διάσταση 185-60/14 82V 300 ευρώ, μια τιμή καλύτερη από την καλύτερη τιμή που είχε βρει ο αδερφός μου στην Αθήνα όταν τα έβαλε στο αυτοκίνητό του.
Ελπίζω να είμαι από τους τυχερούς που τα Potenza θα αποδίδουν στο αυτοκίνητό του και όχι από τους άτυχους που απογοητεύτηκαν, μιας και απ' ότι έχω ακούσει οι απόψεις περί των ελαστικών αυτών είναι των άκρων. Δηλαδή είτε σε υπερικανοποιεί, είτε δε θες να το ξαναδείς στα μάτια σου... -
Mετα απο 39,000 χλμ και σχεδον 3 χρονια το avensis ηθελε λαστιχα που θα αντικαταστουσαν τα turanza σε διασταση 205/55/16 91V .
Τα turanza δεν ηταν ασχημα ελαστικα οσο ηταν καινουργια αλλα μετα τα 2 χρονια και τα 20,000 χλμ σαν να σκληρυναν και γλιστρουσαν εκει που δεν περιμενες.... και αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι φαγωθηκαν τα εξωτερικα παρολο που το αμαξι τα 38,000 χλμ απο τα 39,000 τα εκανε ΕΟ.Τελος παντων τα φοβηθηκα και τα αλλαξα αμεσα.
Τωρα για την επιλογη που εκανα δεν ειμαι και σιγουρος οτι ηταν η ορθοτερη.
Ημουν μεταξυ primacy & exalto PE2 αν και στην αρχη ειπα primacy τελικως φορεσα τα exalto 2. Το κοστος ηταν 490ε.
Οι πρωτες εντυπωσεις ηταν..... πολυ τακουνι εχουν ρε παιδι μου, , μαλακωσε το πατημα του αυτοκινητου, και εκει που γλιστραγε εντος πολης τωρα δεν γλιστρα....Αυτο που με φοβιζει ομως ειναι μην κανουν θορυβο λογο του τακουνιου.
Κανεις εντυπωσεις??
-
Μήπως τα είχες ξεφούσκωτα,και για αυτο φθαρήκανε εξωτερικά τα λάστιχα;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μήπως τα είχες ξεφούσκωτα,και για αυτο φθαρήκανε εξωτερικά τα λάστιχα;Οντως ειχαν αρκετα λιγοτερο αερα στην τελευταια μετρηση.
-
Έβαλα τελικά τα Bridgestone Potenza RE-720 σε διάσταση 185/55-14. Από χτες ήμουν προετοιμασμένος να δώσω 300
-
Μία από τα ίδια.
Η συμβία κάπου κοπάνησε τον εμπρός δεξιό τροχό με αποτέλεσμα να σκιστεί το ελαστικό (Michelin Energy! ).
Λάστιχα ίδια δεν υπήρχαν στοκ για να αλλάξει τα 2 μπροστινά!
Έβαλε λοιπόν 4 Toyo T1S (195/50/15) στα
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....