-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Αυτο ακριβως ειναι το θεμα: Ισχυει οτι δεν θα ζεστενεται ευκολα? Σημερα ενας λαστιχας μου ειπε οτι η διαφορα στο δεικτη ταχυτητας ειναι θεμα ενισχυσης του σκελετου οχι της γομας οποτε (συμφωνα με αυτον) δεν υπαρχει προβλημα. Τελικα τι ισχυει?
Στο Golf του φίλου μου ζεσταίνονται πολύ γρήγορα παρότι με υψηλό δείκτη ταχύτητας. Αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στη μαλακή γόμα των Rosso. Ίσως ένα αντίστοιχο ελαστικό με σκληρή γόμα να ζεσταινόταν πιο δύσκολα. Το ότι έχει μαλακή γόμα πάντως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μειονέκτημα ως προς τη διάρκεια ζωής των ελαστικών αν μιλάμε για χρήση στο δρόμο.
Το M&S τι ειναι ακριβως? Γιατι μονο P zero rosso & rosso directionale εχω βρει εγω.
Το M&S σημαίνει Mud and Snow και αφορά λάστιχα για κακές καιρικές συνθήκες. Το ότι έβγαιναν και Rosso τέτοια δεν το είχα ξανακούσει.
τι σχεση εχει το ροσσο με τον κωδικο M&S...
ρε εχετε μπερδεψει τα αυγα και τα πασχαλια
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Σε καποιο thread ειχα διαβασει οτι το Pirelli ειναι κουραστικο σε καθημερινη χρηση και μεταφερει αρκετους κραδασμους στο τιμονι? Εχεις διαπιστωσει κατι τετοιο?Δεν τα έχω βρει κουραστικά και φαντάσου ότι το αμάξι είναι και χαμηλωμένο 3,5 πόντους και με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ σε σκληρή ρύθμιση. Αυτό βέβαια είναι υποκειμενική άποψη.
Για τα M&S(Mud&Snow νομιζω.....) ειχα δει οτι υπαρχει καποιο που δεν ειναι αλλα δεν το βρισκω τωρα. Λογικα ομως εδω Ελλαδα μονο M&S πωλουνται.
ΛΑΘΟΣ! Εδώ στην Ελλάδα πωλούνται τα απλά Rosso. Αυτό έλεγα και πριν που έλεγα ότι ακόμα και στη βροχή τα απλά Rosso συμπεριφέρονται άψογα.
Για τα ER300 δε θα πει κανενας τιποτα ρε παιδια...;;;
Προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι απαράδεκτα λάστιχα. Ο αδερφός μου τα έχει σε διάσταση 185-60/14 και το αμάξι όλο σπινιάρει στην εκκίνηση και όλο ενεργοποιείται το ABS στο φρενάρισμα.
Τα λάστιχα αυτά τα έχει φορεμένα και ένας φίλος μου σε Astra σε διάσταση 205-55/16 και μου λέι ότι ενεργοποιείται πολύ συχνά το αντισπίν παρότι μιλάμε για το 1400άρι με τα 90 άλογα. Δεν έχει ζήσει το αμάξι με άλλα λάστιχα, φαντάζομαι πάντως ότι η κατάσταση θα βελτιωνόταν με κάποια άλλα λάστιχα. -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
τι σχεση εχει το ροσσο με τον κωδικο M&S...ρε εχετε μπερδεψει τα αυγα και τα πασχαλια
Για μένα δεν έχει καμία σχέση, ούτε και τ υπονόησα πουθενά. Το Rosso αποτελεί ένα καθαρά σπορ λάστιχο και φυσικά στην Ελλάδα δεν έρχεται ως M&S.
Αυτό το υπονόησε ο enginekiller εδώ:
Για τα M&S(Mud&Snow νομιζω.....) ειχα δει οτι υπαρχει καποιο που δεν ειναι αλλα δεν το βρισκω τωρα. Λογικα ομως εδω Ελλαδα μονο M&S πωλουνται.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
το 205/50/16 βγαινει σε V δεικτη και κοστος γυρω στα 600-620 ευρω.
το 205/60/16 θα εινα μπαλονι
Απλως ενδιαφερεται καποιος με αυτη τη διασταση αλλα μαλλον εννοεις οτι δε βγαινει. Σε 205/55/16 να φανταστω οτι βγαινει εστω σε V;
Για τα ER300 δε θα πει κανενας τιποτα ρε παιδια...;;;δεν ξερω αν βγαινουν σε 205/60/16..... τι αμαξι εχει;;; μερσεντα;;;
σε 205/55/16 βγαινει σε V δεικτη και τιμη γυρω στα 520 ευρω.
τα ER300 μια χαρα λαστιχακι ειναι , απλα ειναι τυπικο μπριτζεστονι.... ζεστανε το και γλεντησε το....
primera εχει.
τι μια χαρα λαστιχακι εγω βλεπω κατι συγκριτικα και το βλεπω πρωτο πιο μπροστα απο το 2ο premium contact 2 και μετα αρκετα πιο πισω βρισκονται τα dunlop sp1, primacy κτλ... Δηλαδη μ@μ@ει αποτι φαινεται... ΤΟ ζεστανε το και γλεντησε το για εξηγησε το λιγο γιατι η μονη εμπειρια που ειχα απο τη μαρκα ειναι τα s03 (η s02 ειχα...) σε cellica 220+ αλογων που δε ζεστενονταν ουτε εκει με τιποτα... ΑΝ ειναι και αυτο να αργει να ζεσταθει ,τουλαχιστον συγκριτικα με το premium 2... -
Οσον αφορα τα rosso δεν εχω εμπειρια απλως καπου τα ειδα σε ξενο site. παντως νομιζα οτι εδω ερχονται m&s τα αλλα ειναι θερινα η κατι τετοιο αλλα δεν ειμαι και σιγουρος...
για τα exalto 2 εχω ακουσει οτι αργουν να ζεσταθουνκαταταξτε er300, premium 2 και exalto 2 (αυτη ειναι η δικη μου σειρα...) με το σκεπτικο οτι κυρια χρηση θα ειναι μεσα σε πολη αλλα και ταξιδια με φυσιολογικες ταχυτητες ομως... Τα συχνα ξεσπασματα πιστευω θα τα αντεξουν ολα απο τα παραπανω δε νομιζω να 'χανουν'...
-
καλα τα dunlop ειναι για τον π...ο καβαλα
τα bridgestone ωντας σκληρα λαστιχα , ζεστενονται και πιο δυσκολα....
ζεστανε τα ωστε να αποδιδουν και θα δεις αν ειναι καλα η οχι .....
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Οσον αφορα τα rosso δεν εχω εμπειρια απλως καπου τα ειδα σε ξενο site. παντως νομιζα οτι εδω ερχονται m&s τα αλλα ειναι θερινα η κατι τετοιο αλλα δεν ειμαι και σιγουρος...Στην Ελλάδα η πλειοψηφία των αυτοκινήτων (αν όχι όλα) φοράει θερινά ελαστικά. Τα θερινά ελαστικά αντιπροσωπεύουν τα τυπικά καθημερινά ελαστικά. Τα M&S είναι τα ειδικά ελαστικά και αποτελούν τμήμα των χειμερινών ελαστικών.
Μπες εδώ: http://www.elastika-online.gr/start.html , επέλεξε μια διάσταση ελαστικών και μετά μια φορά 'Θερινά ελαστικά' και μια 'Χειμερινά ελαστικά' και θα καταλάβεις. -
Οποτε απο την πλευρα μου τα αποριπτω τα er300 γιατι μπορει να ειναι καλα οταν θα τα ζεστανω αλλα οταν θα ειμαι μεσα στην πολη δε θελω να σκεφτομαι οτι θα πρεπει να πηγαινω οπως οι οδηγοι της f1 για να τα κρατησω ζεστα...
Τα θερινα και χειμερινα οκ απλως τα M&S ειναι πχ τα παντος καιρου που λεει. Οκ δεν το ηξερα αυτο...
-
http://www.gr.pirelli.com/el_GR/tyres/c ... ctid=17627
Aυτή είναι η γκάμα της Pirelli δεν βλέπω κανένα Μ&S -
Καλα ρε κολησατε με το M&S...
Το Zero Nero δεν ειναι καλυτερο απο το Rosso;;;
Εγω τελικα ειμαι αναμεσα σε premium contact2 και exalto 2 αφου απορριψαμε τα er300 γιατι αργουν να ζεσταθουν και κυριως υπερ του premium2 λογω της ιδιας καθυστερησης που εχω ακουσει για τα exalto2 και της προωρης φθορας αν και το λαστιχο ειναι γενικοτερα καλυτερο... Σε συγκριση με uniroyal rainsport1 που εχω ακουσει και διαβασει παρα πολυ καλα λογια(με δεικτη W δυστυχως ομως); -
Καταλήξτε επιτέλους σε κάτι γιατί βαρέθηκα τη λαθρανάγνωση.
Θέλω κάτι καλό για πόλη (καλό φρενάρισμα σε ποικίλες συνθήκες, άνεση, οικονομία, αντοχή). Ποιο και πόσο;
-
καταρχήν ώντας το πρώτο μου post καλώς σας βρήκα! Έχει κανείς εμπειρία απο τα maxxis ma-z1 σε αυτήν την διάσταση?Επειδή στο διαδίκτυο έχουν αποσπάσει άριστες κριτικές και τα έχω βρει και σε καλή τιμή ψήνομαι να τα βάλω!
-
Ο χρήστης mellodos έγραψε:
καταρχήν ώντας το πρώτο μου post καλώς σας βρήκα! Έχει κανείς εμπειρία απο τα maxxis ma-z1 σε αυτήν την διάσταση?Επειδή στο διαδίκτυο έχουν αποσπάσει άριστες κριτικές και τα έχω βρει και σε καλή τιμή ψήνομαι να τα βάλω!Πρωτη φορα το ακουω και δε θα σε συμβουλευα αν θες κατι καλο να παρεις καποια τοσο αγνωστης μαρκας... Αν βεβαια καποιος τα ξερει...
manosk εγω πιστευω οτι τα continental premium contact 2 ειδικα για αυτο που ψαχνεις (κι εγω...) ειναι τα καταλληλοτερα. -
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Καλα ρε κολησατε με το M&S...
Το Zero Nero δεν ειναι καλυτερο απο το Rosso;;;
Εγω τελικα ειμαι αναμεσα σε premium contact2 και exalto 2 αφου απορριψαμε τα er300 γιατι αργουν να ζεσταθουν και κυριως υπερ του premium2 λογω της ιδιας καθυστερησης που εχω ακουσει για τα exalto2 και της προωρης φθορας αν και το λαστιχο ειναι γενικοτερα καλυτερο... Σε συγκριση με uniroyal rainsport1 που εχω ακουσει και διαβασει παρα πολυ καλα λογια(με δεικτη W δυστυχως ομως);Το Nero νομιζω οτι ειναι 1 πιο σπορ σειρα απο το Rosso. Αν δεν κανω λαθος δεν βγαινουν ουτε καν σε V.
Νομιζω οτι καλυτερα για το αυτοκινητο σου θα ηταν τα Zero Rosso. Δεν τα σκεφτεσαι καθολου?Τα Primacy γιατι δεν τα σκεφτεσαι? Για τη χρηση που θες να κανεις (που αν καταλαβα ειναι περισσοτερο καθημερινη παρα ακραια) νομιζω οτι θα σου ταιριαζαν καλυτερα απο τα Exalto.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καταλήξτε επιτέλους σε κάτι γιατί βαρέθηκα τη λαθρανάγνωση.Θέλω κάτι καλό για πόλη (καλό φρενάρισμα σε ποικίλες συνθήκες, άνεση, οικονομία, αντοχή). Ποιο και πόσο;
Για τη χρηση που περιγραφεις Michelin energy θα προτεινα.
-
Θελω λαστιχο να αντεχει σε ξεσπασματα που κανω συνεχως αλλα θελω ταυτοχρονα να μη χανω σε περιβαλλον πολης οσον αφορα το ζεσταμα... Το παραπονο μου με τα energy που εχω ειναι οτι γλυστρανε παρα πολυ σε απλα ξεσπασματα και τα 3Β(νομιζω) που ειχα περισσοτερο απο τα 3Α. Θελω καλυτερα απο τα Primacy... για τα uniroyal rainsport 1 τι λετε; βεβαια βγαινει σε W... Επισης το Rosso βγαινει σε V κι αυτο και εντωμεταξυ δεν ξερω απο προσωπικη εμπειρια για τις επιδοσεις στο νερο οπως προειπε καποιος πως του φανηκαν παντως εγω απο μετρησεις βλεπω οτι χανει εκει αρκετα καθως και οτι φθειρεται πολυ γρηγορα...
-
Στο site της pirelli δε βλεπω να βγαινει το rosso στη διασταση μου... Μου φαινεται παραξενο το οτι το μικροτερο που βγαινει ειναι 225 και το μεγαλυτερο προφιλ 45... Μηπως αλλαξε κατι τελευταια και το εκοψαν σε μικροτερες διαστασεις;;;
-
Είναι πολύ πιθανό αυτό που λες. Το ότι έβγαινε και σε 205/55-16 είναι σίγουρο μιας και όπως έχω ξαναπεί τα έχει ένας φίλος μου σε Golf IV. Η πλάκα είναι ότι σκοπεύει να αλλάξει λάστιχα σε ένα μήνα περίπου και θα ξαναέβαζε τα ίδια μιας και είναι απόλυτα ικανοποιημένος. Να δω τώρα τι θα επιλέξει...
-
Απότι ειδα εβγαινε σε 205/55/16 και μετα πηγαινε κατευθειαν σε 225... Χαριστικα δηλαδη εβγαινε σε αυτη τη μικρη διασταση... Οποτε μενουμε παλι σε Premium contact 2 εκτος κι αν μου πει καποιος για τα uniroyal rainsport 1 σε W και τα exalto 2 αν ζεστενονται σχετικα ευκολα...
-
Δε μου ειπε κανενας γνωμη για τα uniroyal rainsport 1 τελικα... Κανενας δεν τα φορεσε; Τα εχω δει σε αρκετους στο δρομο παντως και εχω δει και δοκιμες....
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....