-
Kleber μήπως τα αγόρασε από την Καυτατζόγλου;
Στο Sunny φοράμε τα 175/70/13 πάντως και είναι αρκετά αθόρυβα, κράτημα δεν ξέρω να σου πω-τα προηγούμενα Energy είχαν συμπληρώσει 8ετία...
180 ευρώ νομίζω από τον Φραγκούλη στην Καυτατζόγλου.
-
Από εκεί είχα βάλει στο 6άρι πριν ένα μήνα κι ήταν εξυπηρετικότατοι. Θα πάω να ρωτήσω, κι αν είναι ν' αλλάξω.
-
Πριν καμμιά 4ετία είχα βάλει τα Goodyear GT2 (μετά από μελέτη του σχετικού συγκριτικού των 4Τ) στο 5άρι της γυναίκας μου (σε διάσταση 155/70/13) και είχα δώσει 150 ευρώ με την τοποθέτηση. Εξ' όσων γνωρίζω, εξακολουθούν να βγαίνουν και μάλιστα στη δική σου διάσταση πρέπει να 'ναι και σχετικά φθηνά (γύρω στα 220 ευρώ)... Αλήθεια, υπάρχουν λάστιχα (κάποιας γνωστής εταιρείας...) με κάτω από 200 ευρώ στην εποχή μας;
-
Όσο θέλουμε να φοράμε 17αρες σε supermini...
-
Fiat punto sporting 09/03 με 30,000 χλμ, 185/55/15 82V
Σκέφτομαι να του αλλάξω λάστιχα μιας και κλείνω σιγά σιγά 3 ετία...Μαμίσια φόραγε τα Dunlop (SP SPORT 2000 νομίζω)...Δεν θα έλεγα ότι είμαι και πολύ ευχαριστημένος από αυτά...Το ABS πλέον εμπλέκεται με το παραμικρό...Το φρενάρισμά τους γενικά δε με ικανοποιεί...
Ερώτηση νο 1 : να πάω σε 195/50/15 που είναι πιο φτηνά? 185/55/15=58.45 cm διάμετρο - 195/50/15=57.6c m διάμετρο...Δεν νομίζω να επηρεάσει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου αυτή η μικρή διαφορά?(κυρίως δεν θέλω να γίνει πιο απότομο καθώς θα μικρύνει ελάχιστα το προφίλ)...Ερώτηση νο 2 : Σε όποια από τις 2 διαστάσεις θέλετε έχετε καμιά πρόταση? Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις, απλά ίσως (δεν είμαι καν σίγουρος) να πήγαινα σε κάτι πιο μαλακό λόγω της μέσης μου και της πολύ σκληρής ανάρτησης του Punto...Αλλά δεν ξέρω πόση διαφορά μπορεί να κάνει και αν αξίζει τον κόπο...Αν θέλετε να πείτε και 2 λόγια για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελαστικoύ που προτείνετε θα σας ήμουν ευγνώμων...
Thx -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ερώτηση νο 2 : Σε όποια από τις 2 διαστάσεις θέλετε έχετε καμιά πρόταση? Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις, απλά ίσως (δεν είμαι καν σίγουρος) να πήγαινα σε κάτι πιο μαλακό λόγω της μέσης μου και της πολύ σκληρής ανάρτησης του Punto...Αλλά δεν ξέρω πόση διαφορά μπορεί να κάνει και αν αξίζει τον κόπο...Αν θέλετε να πείτε και 2 λόγια για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελαστικoύ που προτείνετε θα σας ήμουν ευγνώμων...
ThxAν πας σε 195/50/15 (δεν ξέρω σίγουρα αν πρέπει,αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ και έναν πολύ σοβαρό λόγο που να μην πρέπει..) θα σου πρότεινα τα Goodyear F1 τα οποία φοράω εγώ μετά από τα Bridgestone Potenza που είχα...Σε γενικές γραμμές καλύτερο λάστιχο το Goodyear..Με αρκετά σκληρότερα πλαϊνά ενώ ζεσταίνεται σχετκά γρήγορα και η πρόσφυσή του μέχρι τώρα (περίπου 5000χλμ) δεν με έχει απογοητεύσει..Ως προς την άνεση τώρα (μιας και με έκαιγε και μένα αυτό με πρόβλημα στη μέση..) είναι πιο ευχάριστα στην οδήγηση αν και έχω ανάρτηση 'κούτσουρο'..(δυστυχώς έτσι το αγόρασα..) αλλά δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχουν και άλλα λάστιχα που ίσως προσφέρουν κάτι παραπάνω στον τομέα της άνεσης..Από τιμές τέλος,τα Goodyear όταν τα έβαλα πριν 5 μήνες έπαιζαν στα 320-340 ευρώ...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Ερώτηση νο 2 : Σε όποια από τις 2 διαστάσεις θέλετε έχετε καμιά πρόταση? Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις, απλά ίσως (δεν είμαι καν σίγουρος) να πήγαινα σε κάτι πιο μαλακό λόγω της μέσης μου και της πολύ σκληρής ανάρτησης του Punto...Αλλά δεν ξέρω πόση διαφορά μπορεί να κάνει και αν αξίζει τον κόπο...Αν θέλετε να πείτε και 2 λόγια για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελαστικoύ που προτείνετε θα σας ήμουν ευγνώμων...
ThxAν πας σε 195/50/15 (δεν ξέρω σίγουρα αν πρέπει,αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ και έναν πολύ σοβαρό λόγο που να μην πρέπει..) θα σου πρότεινα τα Goodyear F1 τα οποία φοράω εγώ μετά από τα Bridgestone Potenza που είχα...Σε γενικές γραμμές καλύτερο λάστιχο το Goodyear..Με αρκετά σκληρότερα πλαϊνά ενώ ζεσταίνεται σχετκά γρήγορα και η πρόσφυσή του μέχρι τώρα (περίπου 5000χλμ) δεν με έχει απογοητεύσει..Ως προς την άνεση τώρα (μιας και με έκαιγε και μένα αυτό με πρόβλημα στη μέση..) είναι πιο ευχάριστα στην οδήγηση αν και έχω ανάρτηση 'κούτσουρο'..(δυστυχώς έτσι το αγόρασα..) αλλά δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχουν και άλλα λάστιχα που ίσως προσφέρουν κάτι παραπάνω στον τομέα της άνεσης..Από τιμές τέλος,τα Goodyear όταν τα έβαλα πριν 5 μήνες έπαιζαν στα 320-340 ευρώ...
Τι αυτοκίνητο αν επιτρέπεται?
-
Αν δεν φαγώθηκαν τα λάστιχα του Punto αλλά τα αλλάζεις γιατί γλυστράνε κοίταξε τα Toyo T1R.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν δεν φαγώθηκαν τα λάστιχα του Punto αλλά τα αλλάζεις γιατί γλυστράνε κοίταξε τα Toyo T1R.Πράγματι δεν έχουν φαγωθεί πολύ αλλά γλυστράνε...Γιατί όμως συνιστάς τα Toyo μόνο σε αυτή την περίπτωση?
-
Τι αυτοκίνητο αν επιτρέπεται?
Fiat Bravo Gt. Και τα Τoyo που σου προτείνει ο Λεωνίδας πρέπει να είναι πολύ καλή επιλογή..Αν έπαιρνα τώρα λάστιχα ανάμεσα σ αυτά τα δύο θα ήμουν..
-
Αν δεν φαγώθηκαν τα λάστιχα του Punto αλλά τα αλλάζεις γιατί γλυστράνε κοίταξε τα Toyo T1R.
Πράγματι δεν έχουν φαγωθεί πολύ αλλά γλυστράνε...Γιατί όμως συνιστάς τα Toyo μόνο σε αυτή την περίπτωση?
Πολύ μαλακά. Αυτοί που μπαίνουν σε πίστες ή πλασσάρουν το αυτοκίνητο πριν τη στροφή τα καταστρέφουν αμέσως.
-
Fiat punto sporting 09/03 με 30,000 χλμ, 185/55/15 82V
Σκέφτομαι να του αλλάξω λάστιχα μιας και κλείνω σιγά σιγά 3 ετία...Μαμίσια φόραγε τα Dunlop (SP SPORT 2000 νομίζω)...Δεν θα έλεγα ότι είμαι και πολύ ευχαριστημένος από αυτά...Το ABS πλέον εμπλέκεται με το παραμικρό...Το φρενάρισμά τους γενικά δε με ικανοποιεί...
Ερώτηση νο 1 : να πάω σε 195/50/15 που είναι πιο φτηνά? 185/55/15=58.45 cm διάμετρο - 195/50/15=57.6c m διάμετρο...Δεν νομίζω να επηρεάσει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου αυτή η μικρή διαφορά?(κυρίως δεν θέλω να γίνει πιο απότομο καθώς θα μικρύνει ελάχιστα το προφίλ)...Ερώτηση νο 2 : Σε όποια από τις 2 διαστάσεις θέλετε έχετε καμιά πρόταση? Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις, απλά ίσως (δεν είμαι καν σίγουρος) να πήγαινα σε κάτι πιο μαλακό λόγω της μέσης μου και της πολύ σκληρής ανάρτησης του Punto...Αλλά δεν ξέρω πόση διαφορά μπορεί να κάνει και αν αξίζει τον κόπο...Αν θέλετε να πείτε και 2 λόγια για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελαστικoύ που προτείνετε θα σας ήμουν ευγνώμων...
ThxΛοιπόοοον...
Προφανώς έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο (το 1400, σωστά; )
Το καλό της υπόθεση είναι ότι μετά τα επιεικώς τρισάθλια dunlop, ότι και να βάλεις θα σου φανεί καλύτερο!
Εγώ πήγα σε διάσταση 195/50/15, για λόγους κόστους (γύρω στα 100-150 ευρώ διαφορά με τα 55). Έβαλα τα Michelin Exalto II. Τεράστια διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα τερατουργήματα.
Πολύ καλύτερη ελκτική πρόσφυση, καλύτερο φρενάρισμα, καλύτερη κατευθυντικότητα. Αν θυμάμαι καλά, είναι και πιο ήσυχα από τα Dunlop. Το πλαινό τους είναι χαμηλότερο και σκληρότερο με αποτέλεσμα μια βελτίωση στην απόκριση στο τιμόνι και μείωση των πλεύσεων στις στροφές.
Γενικά νομίζω πως είναι ένα πολύ καλό all-around λάστχο. Μάλλον δεν είναι το καλύτερο σε κανέναν τομέα, αλλά έχει αξιολογότατες επιδόσεις σε όλους.
Για τα toyo κλπ, δεν γνωρίζω. Μπορεί να είναι εξαιρετικά. Απλά νομίζω πως τα michelin είναι σαφώς πιο 'σίγουρη' λύση. Και στην επόμενη αλλαγή, μάλλον αυτά θα προτιμήσω...
Ο BILL33 έχει πει πολύ καλά λόγια για κάποια Yoko...
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ....Να πω ότι εγώ διστάζω μεταξύ των Exalto και των Τοyo T1R...Δεν το έγραψα εξ αρχής για να μην προκαταλάβω το κοινό προς κάποια κατεύθυνση Συμφωνώ με την άποψη ότι τα Michelin είναι πιο δύσκολο να μου δημιουργήσουν κάποια δυσαρέσκεια ενώ τα Toyo είναι πιο 'ρισκαδόρικα' υπό την έννοια ότι έχουν και 'εχθρούς' που τους καταλογίζουν μειονεκτήματα...Τα Michelin φαίνονται να καλύπτουν πάνω κάτω το μέσο χρήστη...Τα YOKOHMA (AVS SPORT ή κάπως έτσι?)πρέπει να είναι καλά αλλά μάλλον πιο sport από όσο μου χρειάζονται εμένα (ή κάνω λάθος?)Ο BILL33 νομίζω κιόλας έχει το HGT, οπότε θα έχει και άλλες απαιτήσεις...
charmak66 να σε ρωτήσω πως σου φάνηκαν τα Michelin σε ό,τι αφορά την άνεση? (όχι τόσο το θόρυβο όσο το κοπάνημα γιατί καθώς ξέρεις το αυτοκινητάκι μας σπάει κόκκαλα)...Είχε κάποια διαφορά κι αν ναι προς ποία κατεύθυνση? -
Να σου πω ότι δεν θυμάμαι πως ήταν τα dunlop σ' αυτό το θέμα;
Δεδομένης της ανάρτησής μας, πάντως, μια χαρά τα βρίσκω...
-
Ερώτηση :
Μου είπαν ότι είναι καλύτερα να μην αλλάξω λάστιχα μες το καλοκαίρι που βράζει ο τόπος, ιδιαίτερα στην Ελλάδα που είναι και χάλια οι δρόμοι, και πρωτοπατήσουν σε τέτοιες θερμοκρασίες γιατί καινούρια όπως είναι θα φθαρούν πολύ...Ισχύει κάτι τέτοιο? Να τα καθυστερήσω να τα αλλάξω τελευταία στιγμή πριν φύγω Ιταλία 4-5 Σεπτέμβρη? ( ε μην πάω Ιταλία -Γαλλία με παλιά πατούμενα, τόσα χλμ) -
Ερώτηση :
Μου είπαν ότι είναι καλύτερα να μην αλλάξω λάστιχα μες το καλοκαίρι που βράζει ο τόπος, ιδιαίτερα στην Ελλάδα που είναι και χάλια οι δρόμοι, και πρωτοπατήσουν σε τέτοιες θερμοκρασίες γιατί καινούρια όπως είναι θα φθαρούν πολύ...Ισχύει κάτι τέτοιο? Να τα καθυστερήσω να τα αλλάξω τελευταία στιγμή πριν φύγω Ιταλία 4-5 Σεπτέμβρη? ( ε μην πάω Ιταλία -Γαλλία με παλιά πατούμενα, τόσα χλμ)Λογικοτατο...Απο Σεπτεμβρη που θα ψιλοδροσισει...ποτε λαστιχα μες το καλοκαιρι!
-
Στην πρωτη βροχη ομως;Δεν θα μαζευεται με τιποτα το αμαξι.
-
Ερώτηση :
Μου είπαν ότι είναι καλύτερα να μην αλλάξω λάστιχα μες το καλοκαίρι που βράζει ο τόπος, ιδιαίτερα στην Ελλάδα που είναι και χάλια οι δρόμοι, και πρωτοπατήσουν σε τέτοιες θερμοκρασίες γιατί καινούρια όπως είναι θα φθαρούν πολύ...Ισχύει κάτι τέτοιο? Να τα καθυστερήσω να τα αλλάξω τελευταία στιγμή πριν φύγω Ιταλία 4-5 Σεπτέμβρη? ( ε μην πάω Ιταλία -Γαλλία με παλιά πατούμενα, τόσα χλμ)πανε αλλαξε τα τωρα για να στρωθουν/πατησουν μεχρι τοτε........
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στην πρωτη βροχη ομως;Δεν θα μαζευεται με τιποτα το αμαξι.Ε ενταξει αν ειναι με τα λινα τα λαστιχα κ πας ζω -πεθαινω ..τοτε τα αλλαζεις αλλα αν μπορεις να πας 1-2 μηνες ακομα τ αφηνεις!
-
Καλησπέρα,
Εχv ενα Mazda 3 1.6. Μετα απο 50.00khm τα λάστιχα,
Bridgestone Turanza ER30 205/55/16, τα έχουν φτύσει.Tί λάστιχο προτείνετε για ολές τις καταστάσεις?? Ευχαριστώ
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....